- Konu Sahibi mutluluk_27
-
adetin 2. günü gittim druma. kadın bile üzüldü beni görünce hamileyim de nolur dedi değilim dedim. klomen verdi günde 3 kere iç adetin 5. günü başla dedi. hap bittikten 3 gün sonra gel bakalım dedi. gittim 12 mm yumurtan oluşmuş. 3 gün sonra yine gel dedi gittim 18.5 mm olmuş. çatlatma iğnesi verdi al hemen yaptır bugün dahil 4 gün boyunca ilişki öneriyorum dedi. bende iğnemi yaptırdım bugün 2. günü. adetin 1 hafta gecikirse gebelik testi yapalım dedi yoksa da gel iğneye başlayalım dedi. gonal f diye bi iğne vercekmiş
canım benim doktor beklemedi adetin ben 4.günü başladım günde iç defa iç salı günü gel dedi iyide o zaman benimki ilaç biter bitmez gitmiş oluyorum yarın hastaneye gidecem ama ilaç daha bitmedi yarın sabah içiyorum sonuncusunu yumurta takibie başlayacaz dedi bana bilmiyorum artık yaaa herşey iyi olacak gibi bir his var içimde bu arada gonal f yi duymuştum daha önceden çok fazla bi bilgim yok ama.güzel haberlerini duymak isterim senden cnm inş. inş. diyorum.
alttan muayene edip yumurtalıklardaki görüntüyü görünce kilo tüylenme de eşlik ediyorsa hormonlarada bakıp pko teşhisi koyuyorlar. tek başına hormon belirleyici değil. hormonların çıksın bi sonraki regl döneminde klomen verip yumrta takibi yapar bana öyle yapmıştı. kg sorunun varsa vermeye çalış. ben 8 kg verdim reglimin düzene girdiğini farkediyorum 7 aydır. kafanı rahat tut ne kadar az stres o kadar rahat bebiş :))))))))))
cnm ben ankaradayım.lokman hekime gittim ama dediğim gibi oldu iştedaha ilgili bi doktor önerisi olan varsa çok memnun olurum.
banada vajinal ultrason yaptı ve kan aldırdı.hormonlar cumaya çıkacak dedi.ultrasonda bir sürü minik kistler oldugunu tipik pcolu oldugumu söyledi.hemen glifor başla dedi.olumsuz konuşunca tedirgin oldum tabi.adet düzensizliği ve gebelik istediğim için gitmiştim doktora.bakalım cuma ne olacak? acaba cuma kk da araştırıp buldugum lina kadın sağlığı merkezine mi gitsem tahlil sonuçlarını da alıp diyorum.umarım bebişlerimiz bizi çok bekletmez..
bu gün drun ilşki önerdiği 4. gün adete gecikmezse aşağı yukarı 15 gün var çatlarım ben o güne kadar. klomenle beraber başka ilaç kullanıyor musun kartanesi.
lokman hekim etlik mi sincan mı hangi dr canım. bende ankaradayım lokman hekim sincana gidiyorum
daha önce klomeni kullandım fakat başka dortora gitmiştim şimdiki doktorumada söyledim nasıl kullandığımı sordu günde 2 defaydı sanırım öyle hatırlıyorum söyledim bunu,bana önce duphaston verdi adetin 3.günü gel klomene başlayalım dedi işte cuma günü gittim klomeni verdi sadece günde 3 defa iç salı günüde gel yumurtaların çatlayıp çatlamadığına nasıl olduğuna bakacaz ona göre takibe alacaz dedi sadece klomen kullanıyorum şuan oda bugün son işte yarın sabah hastaneye gidecem tekrar.
banada ilk kez geçen ay verdi diyaformin diye bi ilaç. pko teşhisi konulduğunda adet düzensizliğinden gitmiştim. teshis koyan dr hemen metformin içeren bi ilaca başla kg sorunum da vardı kg vermene yardım eder dedi. ama ben diyabet ilacı diye kullanmadım. diyetisyene gidip yürüyüş yaparak 8 kg verdim. 1 yıllık korunmama süremi doldurup tekrar dr gittim. klomen verdi 1 tane günde sonra ara verelim bir ay dedi kist oluştu.sonra drumu değiştirdim önce yasminle kisti eritti bu dr sonra klomen, folic ve diyaformin verdi. tabi ben diyaformin ve folic i düzgün kullanmadım. bu ay baktım forumlarda herkes bu ilaçların muadilini kullanıyor düzgün kullanmaya başladım. ama şekerimi ölçmeden verdi bu ilacı bakmadı hiç insülin direncine. teşhis konulduktan sonra adetim geciksede her ay oluyorum. 7 aydır da 1-2 gün oynuyor 28-30 günde bir adet oluyorum. gerçi ilk yaptırdığımda benim bile acaip olduğunu anladığım hormonlarım bu ay düzene girmişti. umarım ilaçlar işe yarıyordur.
yazdığınızı görünce cevap vermeden geçmiyim dedim. PKO'da zaten insülin metabolizması da bozuluyor. O yüzden bakmaya gerek duymuyorlar kilo vermeye de yardımcı olduğu için o ilaç hemen başlıyorlar. PKO'lular olarak hepimiz etimize dolgun olduğumuzdanEtkisini de vücuta fazla glikozun alınmasını ve depolanmasını önleyerek göstriyor. Bu yüzden kilo veriyoruz yani. İlacın da pankreas zararı çok uzun sürelerde yüksek dozda kullanımında ortaya çıkar. Normal idame dozu yetişkinde günde 1 tablet şeklindedir.
Sevgiler
bende ankaradayım sincandaki lokman hekime çok iyi diyolar gitmedim bilmiyorum sadece duydum ama cebeci tıp fak.önerebilirim ben şuan oraya gidiyorum doktorumdan çok memnunum.
canım hoşgeldin...en azından reglin gecikmemiş çalışmalara başlamışsın benim yumurta çatladığı halde gecikti bu ay gecikmez sanmıştım çatladığı için ama malesef yumurtanın çatlamasıda bi işe yaramadı
şu metforminden bana yazmıyo doktorlar ya 3 kez doktor değiştirdim 3 ü de vermedi bende kendim alıp kullanmak istemedim çünkü hemşire bi arkadaşım var eğer insülin direnci yoksa sende pankreasa ciddi zarar verir dedi napsam ki ya bana neden vermiyolar ki şu haptan
imş güzel haberler verirsin yarın. umarım yumurtaların büyümüştür. metformin içeren ilaçlar iyi gelir diye veriyor drlar bi sor kilo probleminde varsa vermene yardım edermiş. ben geçen sene 8 kg verdim rejim ve yürüyüşle. sonra kaynım evlendi düğün ramazan kurban bozuldu rejim. hiç kg almadım allahtan bugün tekrar başladım rejime bakalım
bende cok memnunum. yakın diye gitmiştim ilk bu hastaneye. sonra gaziye gittim eziyet randevu yok sabah 7 de git sıraya gir. tekrar lokman hekime döndüm eylülden beri kesintisiz her ay gidiyorum
ben üzerime alınarak sormak istediğimi sorayım hazır hamiş bulmuşkenben tek over pkoluyum hormonlarda sorun yok ama kilo var baya nese bu ay serophene kulandım bugün 14. günümdü ve kontrolüm vardı ultrasondan önce doktorum kasıkt dolgunluk hissi var mı dedi bende yok hissetmiyorum dedim.muayene etti 21-22 mm bi yumurta var ama istediğim boyda deil 3 gün sonra yine gel dedi benim bildiğim 18-20mm arası nese doktor büyümüş işte nasıl dolgunluk hissetmedin dedi sonra ama neden çatlatma iğnesi falan verdi anlamadım acaba 11mm dedi de benmi yanlış anladım ki ama o zaman da büyümüş nasıl ağrın olmadı falan demezdi diyorum anlayacağın sıyırdımmmm
sincandakine gidiyorum cnm.evime yakın diye gittim herhangi bi tavsiye üzerine deil yani.benden sonra kürtaj varmış onun telaşı içindeydi benle pek ilgilenmedi gibi geldi o yuzden.ben bebk istiyorum olmuyo millet Allahın verdiği meleği öldürüyo die düşündüm muayene masasında keşke o bebek benim olsaydı die.cuma bi daha gidecem bakalım nasıl olacak.senin doktorun kim canım?
sincandakine gidiyorum cnm.evime yakın diye gittim herhangi bi tavsiye üzerine deil yani.benden sonra kürtaj varmış onun telaşı içindeydi benle pek ilgilenmedi gibi geldi o yuzden.ben bebk istiyorum olmuyo millet Allahın verdiği meleği öldürüyo die düşündüm muayene masasında keşke o bebek benim olsaydı die.cuma bi daha gidecem bakalım nasıl olacak.senin doktorun kim canım?
biz bu kadar uğraşıyoruz insanlar kürtaj oluyor doğurup oraya buraya atıyor. o kadar üzülüyorum ki böyle haberlere
ahhh ahh aynen bunu ilk kez alttan muayene olunca geçen gün (ağrıma gitmişti çok utandım) düşündüm tekrar. biz adetimz düzelsin ymurtlayabilelim diye neler neler yapıoruz...doktor doktor gezmeler ayrı...dualar,dilekler ayrı... inşallah bi gün olucak ama olumsuz düşüncelerin korkusu bile yetiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?