Merhaba, yine ben..

Zaten en büyük kinim ona. Sonra eşime. Önüme böyle bir fırsat geçmişken sıfırdan başlayıp kafa dinlemek istiyorum
süper olur. o zamana kadar kendini maddi manevi hazırla.
kocanla konuşmana bile gerek yok. evine habersiz taşın ve mahkeme celbi gönder.

Bencede, diger konunu takip etmistim. anu ya tamamen katiliyorum kimseye bisey anlatma, ayni dedigi sekilde kocana söyle. Hatta onlar evde yokken bi gün cek kamyonu kapinin önüne, al sana ait olan esyalari.

Aslında düşünüyorum son olay bunu yapmak için tam sırasıydı şimdi çıkıp hazmedemiyorum desem beni ne kadar anlar kabullenir mi olaylar nasıl gelişir bilemiyorum

Onun kabullenmesine gerek yok, seni senin kurdugun evden kovan bi kv ve esin sana anlayis göstermesi zaten imkansiz.

Umarım hemen kurtulursunuz ve cok mutlu olursunuz. Hakkınızda hayırlısı olsun

kendimi senin yerine koyuyorum inan bana. bir de çocuğum var üstelik 3 yaşında. bana bunlar reva görülse alıp hemen kamu kuruluşlarından birinin misafirhanesine giderim. işten izin alırım. o sürede kredi çekerim gerekirse sık boğaz yaşarım ama idareten 1+0 daireye geçip düzen oluştururum. sen çöpsüz üzüm gibisin. bir başına her yerde kalabilirsin de üstelik. sen bakma herkesin ailesi var ama yok işte. bunlarla yaşadıkça özgüvenin yerle bir olacak. hani sığınma evine de giderim ben olsam ama çalışan bir bayanı alırlar mı onu bilemiyorum işte. yani anlattığın şekildeki bir evlilik! malesef adam olmaz gibi duruyor. ama inş ben yanılıyorumdur. şimdilik bari önerim olsun o evi alma. bir de evi nasıl kurtarırım diye dert edinme kendine. paran varsa kredi ödeyebilecek kadar kendine takı falan al. dar gün de ya da cesaretin gelince satıp kullanabileceğin birşey olsun.

canım merak etme.senin kv rahat durmaz yakında bi olay çıkarır nasılsa bahane verir senin eline boşanmak için..boşanmadan sakın alma ev falan hak iddia etmesinler sonra..ayrıca şu an cidden çok karışık ülke ekonomisi..ben cesaret edipte borca falan giremiyorum hiçbir işe..bir de yanlış hatırlamıyosam ikinci evliliğindi..eşin neyin kafasını yaşıyorda bekareti sorguluyor anlayamadım..nerden tursan elde kalıyor bu aile..

Şuanda boşanma mevzusunu açarsan gidecek yerin yok, ev projede ve kağıt üzerinde yani fiziki olarak ortada bir ev yok. Devam eden kredi borcun da var. Daha sakin ve planlı hareket etmen gerekiyor. Geç olsun güç olmasın. Borcu kapat birikimi yap evi de başkasının üstüne al ki bir hakları olmasın. Allah yardımcın olsun.

Evi alinca hadi bosaniyoruz evin yarisi benim diyebilecek insanlarla karsi karsiyasin bence sen parani ayri gizli bir hesapta biriktir kimseye guvenme insanlar degisik olmus o uzerine mulk alip iade eeden kisinin uzerine yatmayacagini bilemezsin ayrilma karari alirsan evinin pesinati yaparsin almazsan kenarda guvencen olur
Herseyini gizli yap bir Allahin kulunada birikiminden bahsetme en yakin arkadasina bile

Vazgeçemediğim bir hayattan bahsetmiyorum. Sadece en az hasarla nasıl sıyrılırım inanın sadece onun hesabını yapıyorum

Miras parası benimle bağlantılı birşey olmadığı için ısrar edemedim. Zaten onlarında şartı vardı. Kredi çekersem şuanki borcum kapanacaktı.

Vazgeçemediğim bir hayattan bahsetmiyorum. Sadece en az hasarla nasıl sıyrılırım inanın sadece onun hesabını yapıyorum
krediyi neden çektin peki?
ben dahil hiç kimse anlamadı da.
en az hasar bumuydu?
maddi hasar neyse de uğradığın manevi hasar da var tabi.
bilemiyorum tam anlayamadım ben mantığını senin.
hazır ayrılmışken kurtulmadın ve eve geri döndün.
şimdi ise mutsuz ve huzursuzssun.
planların ise havada kalan ayağı yere basmayan planlar üzgünüm ama.

Hukuki yönünü bilmiyorum. Evliyken alınan mallar 2'ye bölünür ayrılırken diye biliyorum sadece
Babamla annem boşanıyorlar ve babam evi sattırıp yarısını almak istiyormuş annemin üstüne ev .. Avukata sorduğumuzda tapu annemdeyse ve şahit yoksa korkmanıza gerek yok alamaz dedi.

Babamla annem boşanıyorlar ve babam evi sattırıp yarısını almak istiyormuş annemin üstüne ev .. Avukata sorduğumuzda tapu annemdeyse ve şahit yoksa korkmanıza gerek yok alamaz dedi.
babanla annen ne zaman evlendi buda önemli ama 20-25 yıllık varlardır mutlaka aslında bu paylaşım 2001-2002 yılından sonra evli olanları kapsıyor diğer yıllarda ki evliliklerde ortak olması için pal paylaşımı yapılması gerek diye biliyorum o yüzden sizi kapsamıyordur tarih olarak.

Annenizle babanız muhtemelen uzun yıllardır evlilerdir. Bu evlilikteki malları ortak edinilmiş mal kabul eden rejim yeni bir rejim. Bu nedenle sizin anne ve babanızın durumundan daha farklı bir durum bu muhtemelen.
Çünkü benim bildiğim şu an boşanmada tapu kimde olursa olsun evlilik içinde alındıysa ortak kabul ediliyor.

En son ayrılacam diye konuyu bırakıp gitmiştiniz.. ben ayrıldınız zannetmiştim, geri dönmüşsünüz. Siz onlarla çok yüz göz oldunuz maalesef. Durup dururken değil boşanmanız, hazmedemiyorum, affedemiyorum deyip dava açıcaksınız. Ama siz galiba borçları bitirmeyi bekliyorsunuz . Hakkınızda hayırlısı. .

Sanırım... Ama hak talep edebiliyor muş dava açabiliyor muş evdeki hakkını almak için ama 87de evledikleri için şimdiki durum etkilemeyebilir. Zaten evi sattırmaya kalksa vay kardeşlerimin haline

Ortak kabul edildiği için dava açabilir miş inş annemden uçup gitmez ev

Evet aslında borçlar zaten az kaldı 6 bin gibi bir rakam. Onların bitmesini bekliyorum. Taksitle ödüyordum. Taksitlerde varken ayrı bir yerde ev açmak çok sırtıma yük olacak bu şartlarda

Kredi cekmeden ,insaat firmasi size senet yapsa odemeye baslasaniz oluyor mu ,bazi firmalar yapiyor ,
Sonucta borcunuz olur ev senet bitene kadar ustunuze gecmez

Edinilen mal evlilikten sonra alınmış ise ister babanın üstüne olsun ister annenin üstüne olsun yarı yarıya ortak diye biliyorum.Miras yoluyla elde edinilen kazanımlar hariç.Yani o evin yarısı babanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…