Merhaba, yine ben..

Evet aslında borçlar zaten az kaldı 6 bin gibi bir rakam. Onların bitmesini bekliyorum. Taksitle ödüyordum. Taksitlerde varken ayrı bir yerde ev açmak çok sırtıma yük olacak bu şartlarda

Bu 6.000 TL önceden kalan borcun mu yoksa yeni mi çektirdiler?Aylık ödediğin taksit ne kadar ?

Senin eşinle ve annesiyle hiçbir bağın yok .Yaşın küçükkende biran önce valizini alıp çıkman taraftarıyım.Aldığın eşyaları v.s de kurtulduğuna say bir nevi sadaka.

Edinilen mal evlilikten sonra alınmış ise ister babanın üstüne olsun ister annenin üstüne olsun yarı yarıya ortak diye biliyorum.Miras yoluyla elde edinilen kazanımlar hariç.Yani o evin yarısı babanın.
Malesef

Babamla annem boşanıyorlar ve babam evi sattırıp yarısını almak istiyormuş annemin üstüne ev .. Avukata sorduğumuzda tapu annemdeyse ve şahit yoksa korkmanıza gerek yok alamaz dedi.

Annene miras falan mı kaldı ev ya da evlenmeden önce mi aldı. Evlilikte edinilen mallar ortaktır olayı vardı.

Miras parası benimle bağlantılı birşey olmadığı için ısrar edemedim. Zaten onlarında şartı vardı. Kredi çekersem şuanki borcum kapanacaktı.
Kv ye araba mı aldılar ooo hayırlı olsun. Sen bunlara artık daha fazla kuruş kaptırmamaya çalış yeter bence. Ev alma şu anda hele kağıt üzerinde hiç. Sen altın yap bol bol bir kasaya da koy. Zamanı gelince kullanirsin

Evet en son yaşananlardan sonra bahsetmiştim benim kredi borcum kapanmadı. Araba alındı kv üzerine yapıldı+ kvdenin odasına eşya alındı mobilyaları yenilendi(bunlar taksitle alındı bu arada borçla yani) avukat parası hala ödenmedi vs vs. Kalan 1,500-2000 tllik nakit parada kvdeye verildi. Hala bizden harçlık almaya devam ediyor. O parayı kenara attı. Eşya taksitlerini de eşim ödüyor.Yılbaşından sonra maaşıma iyileştirme yapılacak. Daha fazla biriktirebileceğim. Ama aklıma kalbime düştü bir kere. Bu evde kalmak istemiyorum. Kendimce düşüncemde birikim yapıp sıkıp dişimi öyle gitmek. Bu süreçte nasıl olsa kv ve eşim illa bir olay patlatacak. Elimde sebepte olacak diye düşünüyorum

Kalan borçtu o ödemedikleri kredim.. bir an evvel valizimi alıp çıkarsamda neler olacağını kestiremiyorum beş parasız ve borçlu ne yaparım

Ödediğim aylık miktarda 550 tl maaşımın 3te1'i ne denk geliyor

Kaç ay sonra bitecek ne kadar durmayı düşünüyorsun? 550 Tl nin dışındaki parayı ne yapıyorsun?

Durdukçada bu fikirden uzaklaşırsın gibi geliyor..
Aslında 2017 sonunda bitecek. Uzun olduğu için çift çift ödemeyi düşünüyorum. Buda haziran ayına denk geliyor. Kalan paradan da fatura ödüyorum sadece evle ilgili. Kalanı benim harçlığım ve yol param bir kısmı. Diğerini de nakit tutamayacağım için altın alıyorum her ay.
Durdukça geçmek yerine her gün özellikle kvdemin yüzünü gördükçe daha da soğuyorum

Bir daha ki yaza kadar oradasın yani.Eşinle durumun ne peki ?

Avukat parasını da sen ödüyorsun öyle mi? Keşke eşya alacağınıza onu ödetseydin. Bunların ana oğul hiç yeterli paraları yok ama sefadan vazgeçilmez gecemiyorlar.
Eşine maaştaki iyileştirmeden bahsetme. Kriz var zam yapmıyorlar de. Sen krediyi çabuk çabuk ödeyip kapatmaya çalışma bence sen kenara altın at. Senin kredi bitince bunlar ana oğul sana yine tebelles olacaklar.

Ben sizin bosanacaginizi hic dusunmuyorum, aksine hamile kalacaksiniz gibi de geliyor.

Avukat parasını benden istemedi. İşyerinden prim verecekler diyor ama inanmıyorum. Muhtemelen içeriden borç alacak. Eşya almayı ben istemedim ki evde acilen değiştirilmesi gereken çamaşır makinesi vs varken. Eşyayı kv kendi odasına aldı. Koltuk şifonyer vs. İyileştirmeden bahsetmeyeceğim zaten. Çünkü ne kadar kazandığımı bilirlerse o kadarlık hesap yapıp beklenti içine giriyorlar. O yüzden söylemiyorum şuan bile gerçek maaşımı bilmiyor. Maaş kartım var ama elden alıyorum dedim. Çünkü eminim onu da isteyecek benden

Bir daha ki yaza kadar oradasın yani.Eşinle durumun ne peki ?
Piyango vs vurmazsa evden bu borçla ayrılmayı düşünmüyor bir tarafım. Eşimle de şöyle böyleyiz. Arada arkadaş toplantılarına gidiyoruz dışarı çıkıyoruz vs. Uzun süredir de birlikte olmuyoruz. İçimden gelmiyor birşey yapmak

Ben sizin bosanacaginizi hic dusunmuyorum, aksine hamile kalacaksiniz gibi de geliyor.
Böyle bir evliliğe neden çocuk yapayım ki? Daha çok borçlanmak ve daha çok sorun yaşamak için mi? Çocuk konusu geçiyordu evet ama ben kendim büyütmek istiyordum önceleri eşim bu konuda da şahane fikirlerinden bahsedene kadar. Neymiş insanlar 3 aylık bebeği bırakıp işe başlıyormuş bende hemen çaluşabilirmişim vs vs. Hadi diyelim boşanmam zaman aldı böyle fikirleri olan bir adamdan çocuk yapmak sizce de saçmalık olmaz mı?

Ayrıca zaten çocuk dediğimiz şeyin sorunsuz geçimli bir aile ortamında yapılmasından yanayım. Birde çocuğun sorumluluğunu kaldıracak yapıda değilim. Gencim kendi zevklerim ve ihtiyaçlarım doğrultusunda hareket ediyorum. Ben yapayım da kv bakar diye mi düşünmeliyim? Ya da evliliği kurtarmak için mi

Siz birseyler duzelir diye cikarci insanlarla uzun suredir birliktesiniz farkinda degil misiniz?
Cocuk dogsun esim duzelir, eve baglanir, evliligim kurtulur dusuncesinde kac tane insan var . Bu gozler burada neler okudu, bosanma arefesinde '' korunuyorduk oysa ama hamile kaldim'' diyen bir suru konu okudum. Sasirmam yani boyle bir sey deseniz

Evet düzelir diye bekledim ancak değişen birşey yok. Daha önce başından beri böyle planlar yapmıyordum nasıl kurtulurum vs diye. Ve evet bahsettiğiniz gibi kişiler var ama ben onlardan biri olmak istemiyorum

Önce boşanmak sonra ev almak lazım. Ama hemen boşanmaman için nedenlerin var.

O zaman evi al annenin üzerine ki hak talep edemesin kocan.

Önce boşanmak sonra ev almak lazım. Ama hemen boşanmaman için nedenlerin var.

O zaman evi al annenin üzerine ki hak talep edemesin kocan.
Annemin üzerine de alamam. Çünkü boşandığımda üzerime vermezler. Kaba tabiriyle malın üzerine yatarlar seni bu kadar yıl besledik büyüttük diye.
Aslında ev işi nasip. Olur yada olmaz. Olmadığı taktirde burdan çıktığımda kirada yaşamak için yeterli paramın olması gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…