Mersin' de Tavsiye Ettiğiniz Kadın Doğum Doktorları

Ahmet Kaan beyi bırakıp yenişehirde Haldun beye gittim aylarca o takip etti hamileliğimi ve gece aniden nişanem gelip sancıyla hastaneye gidip doktoru aradığımızda bakmadı bizde hastaneden arattırdık üniversite hastanesine gidin gelemem orda daha iyi bakarlar demiş eşime telefonda açıkçası bizi yüz üstü bıraktı diyebilirim bebeğim kadın doğumda doğdu küveze konuldu erken doğum sebebiyle açıkçası risk almak istemediği için gelmediğni düşünüyoruz. Aylarca sancısız doğum yaparım ümidiyle boşuna gitmişim Haldun beye ve hiç tavsiye etmiyorum arayınca gelen doktorlardan değil acil durumlarda ulaşılamıyor. Keşke Ahmet beye devam etseydim veya Çiğdem hanıma gitseydim kuzenim ona gidiyor gece bile arasa geliyormuş.
 
Kuzeniniz ahmet beye mi gidiyor çiğdem hanıma mı
 
merhabalar ben 1,5 senelik evliyim hamile kalamadım.Artık aşılama düşünüyorum ama dr bulamıyorum daha doğrusu kime gideceğimden emin değilim.Mersinde son dönemde aşılama yaptıran veya iyi bildiği dr olan varmı .
 
Tavsiye edecegim degil de kesinlikle tavsiye etmeyecegim bir doktor var.
Iste nedenleri. Tum yazdiklarim ispatlidir.

Arzu doruk isimli İnstagram fenomeni doğum doktoru ile yaşadıklarımızı en başından anlatayım. 5 hatfalıkken görüşmeye gittik. Rutin sürecinin 14. Haftada ikili test yaptığını, 21. Haftada detaylı ultrason için Adana'ya prof'a göndereceğini söyledi. 3 haftada bir 150 liralık kontrollere cagirildik. Bize hiçbir sorun olmadığını, aksine her şeyin yolunda olduğunu söyledi. 17. Haftada yani detaylı ultrasondan bir önceki kontrolde "böbrekleri var" diyerek bizi geçiştirdi, ve detaylı ultrasona gönderdi. Orada prof böbreklerden birini göremedi. Bu durumu kendisine söylediğimizde "detaylı ultrason bizim işimiz değil diyerek kıvırmaya çalıştı. devamında da "sorun gördüklerimi gönderiyorum" diyerek kendisiyle çelişti. En başta rutin dediği tedaviyi sonrasında "sorun olursa gönderiyoruz" diye sacmaladi.
Kontrol icin randevu saatinde gidiyoruz, en az yarim saat-45 dk bekliuoruz, sonrasinda 3-7 dakikalik sozde kontrol edilip "cok iyi, sorun yok" denilip gonderiliyoruz.
En uzun kontrol zamanimiz 7 dk dir.
Arzu hanimda benim ne tansiyon, ne kilo, ne de beslenme bilgim vardir. Hicbir takibim yapilmamistir.
Bu arada benim her bulundugum saat icinde en az 5 cift ile birlikte sira bekliyor oluyordum. Yani 30-45 dk icinde 6-
7 cifti kontrol edebilecek kadar bu isi onemsemeyen birisidir.
Ucretlendirmeye gelince, en basta yaptigi bir takim testler vardi. Buyuk kismini saglik ocaginda yaptirdim, 3 adet haric. Onu saglik ocaginda yapilmadigini, kendisinin yapacagini soyledi. Ve sirf o 3 test icin 235 tl ucret aldi. Benden 2 hafta geriden gelen arkadasim testlerin tamamini doktora yaptirdi ve ondan 245 tl aldi. Yani 3 test 235 geri kalan 10 küsür test 10 tl imis. Daha da garibi yaklasik benden 7 ay once hamile kalan bir arkadasim vardi, ondan da tum testler icin 700 tl almis.
Yani kafasina gore, hatta tabiri cahizse "tutturabildigine" mantigi ile calisan bir sahis.
Kredi karti uzatirsin, calisan suratina oyle bir bakar ki, sanki anasina sovmussun. sonra ya pos arizali olur ya da testleri gonderdikleri labaratuarla nakit calistiklari icin nakit almalari gerekiyordur.
Ne aldığı parayı ne de ona duyulan guveni haketmeyem, gozunu para burumis bir tuccardir.
Insanlarin en hassas gunlerini hedef alarak paralarini somuren birisidir.
(Yukarida bahsettigim, bobregi var deyip sonradan prof'un goremedigi bobrek konusinun ispati mevcuttur.)

Gel gelelim aklina takilan bir yer olmasi sonrasinda profa yonlendirmesi gayet mantikli ve yerinde bir karardir. Fakat en basta surecin belirli periyotlarindan birisi olarak profa yonlendirecegini soyleyip sonradan kendi hatasini yuzune vurunca gerekmese gondermezdim, zaten detayli ultrason benim isim degil gibi celiskili cevaplar verince 1 saniye bile dusunmeden en basta gitmem gereken doktora yoneldim. Buradan isim yazip yazimin farkli konulara cekilmesini istemiyorum. Isteyen olursa ozelden mesaj atsin, yeni doktorumu seve seve tavsiye ederim.
 
Şunu da eklemek isterim, sorun yok diyerek bizi pışpışladı, çünkü kontrol etmedi. Öyle ultrason ekranına baktı, nasılsa biz birşey anlamıyoruz diye midesi, idrar kesesi var, böbrekleri var, omurgası var vs vs diyerek görmeden salladığı organlarından böbreklerin birisi Adana prof'da çıkmadı (Mersindeki doktorlara gitmeyin, kafanızı karıştırırlar dedi bir de. Korktu, ya başkasına gidersek! ya bizden daha fazla para kazanamazsa ! ). Güle oynaya gittiğim detaylı ultrason kontrolünden ağlaya ağlaya çıktım. Günlerce ağladım. Bir sürü doktora gittim sonra, bana dedikleri "organlar 12. haftada oluşmaya başlar. Nasıl görmemiş doktorunuz bu durumu? nasıl haber vermemiş size?" Sonrasında da Arzu doruk direk savunmaya geçti. O güne kadar bana "hiçbir sorun yok, her şey yolunda, hatta gelişimi haftasının önünde gidiyor, iri bir bebek" diyen o arzu doruk sonradan "ben zaten sorun farketmiştim, size söylemedim(bize söylemeyip kime söyleyecekse artık), gelişimi de geriden geliyordu" gibi kıvırmalarla kendini üste çıkarmaya çalışmaya başladı.
Ben henüz doğum yapmadım. Doğum sırasında ne kadar başarılıdır bilemem, keza birkaç sorunlu doğum yaşandığını da duydum. Sadece duydum ama kesin birşey diyemem. Mahkemelik olduğu birkaç hastası varmış.
Ama doğum öncesi kontroller için kesinlikle ve kesinlikle TAVSİYE ETMİYORUM. Gebeliğin her günü her dakikası çok kıymetli. Bu tarz para hırsı ile yanıp tutuşan insanlarla o güzel zamanınızı harcamayın. Ben yarısını harcadım, çok pişmanım.
 
Son düzenleme:
aynı dertten muzdaribim naptın buldun mu birini
 
canım yeni doktorunu yazar mısın özelden
 
dr ismini yazabilirmisin özelden
 
konu pek aktif değil ama bugün ahmet kaan kocaya randevu aldım bana biraz pozitif bir doktor gerekli
Kızlar merhaba bana lütfen biri yardım etsin ben mersine geldim ama ne bir Dr ne başka bişey bilmiyorum ya internetteki yorumlarda Haldun canova ya gittim ama memnun kalmadım çok ilgisiz ve bana boşuna dünyanın ilacını aldırdı dolapta bekliyor ve yanımda drlar sitesine asist ı yorum yapıyordu yıkıldım nitekim gördüğüm tedavi Bi işe yaramadı bugün erkenden regl oldum daha 15 gün var regl ime kısa ve öz yazmış bana 1 ay bekle adetli gel diye çok gerildim çok üzüldüm. Ahmet kaan koca yı duydum ama emin olamıyorum lütfen biri yardımcı olsun
 
yıllardır bende bir doktor bulamadım malesef . kaan hoca hakkında hep olumlu şeyler duydum ama gitmedim hiç . kaan hocayı dene istersen
 
yıllardır bende bir doktor bulamadım malesef . kaan hoca hakkında hep olumlu şeyler duydum ama gitmedim hiç . kaan hocayı dene istersen
Randevu aldım diyince belki gitmişsiniz diye düşündüm canım sezin saygı onu da duydum ama çok pahalı 200 lira kafam karışık emin olamadım
 
ÖEL MUAYNE HANESİ VAR ONUN SANIRIM.
randevumu iptal ettim regli iken gidecem normalde dün gidecektim
Ben Ahmet kaan kocaya gittim sevdim doktoru gayet ilgili görünüyor onunla devam edicem ilaçlarımı kesti ve sadece zayıfla sana folic de yok dedi bakalım
 
Canım ahmet kaan koca çok iyi bende miyom vardı gittiğim her doktor sorun yok çocuğun olur dedi bir tek ahmet hoca ve himmet özdemir ameliyat dedi koca proflar sorun yok deyince ben onlara inanmadım ama baktım ki iki sene çocuk ol adı adana başkentte gittim bülent haydardedeoğluna ameliyat oldum şu an korunmasız ilşkiyle hamile kalabilirsin dedi doktor demem o ki çocuğun olmuyorsa direk adana başkent bülent hocayı bul bi kere görün derim mersinde çok uğraşmışım şimdiki aklım olsa hemen başkente giderdim amadediğim gibi kaan hocanın teşhisleri doğru
 
Ben işe başkent ile başladım tayfun coktu dr. Gürkan hoca varsa alalım mantığında idi ama oda var gibi gördü adetin ile gel dedi bu seferde regliyken rahim kalın görünmüyor dedi. Bitince tekrar gel dedi. Bende gitmedim kaan hocaya da gitmedim regli olunca gidecem
 
Gittim canım kaan hocaya ben işte alttan muayene etti bu kadar yumurtası olan birisine nasıl olursa geliştirme ilaçları kullandırtırlar dedi folic de dahil tüm ilaçlarımı bırakırtırdı kan tahlili doğrultusunda. Simir aldı bakalım Bi dedi araya bayram giriyor artık bayramdan sonra sonuç. Bir sonraki adetinden tekrar gel bakalım dedi acil zayıfla dedi bizde ilgisinden çok memnun kaldım bakalım sürekli böyle olur inşallah
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…