- 25 Ağustos 2016
- 2.769
- 6.331
- 158
- Konu Sahibi birdelimuallime
Iyi günler hanımlar. Insanlara karşı sürekli güler yüzlü olmak zorunda mıyız, yahut her özelimizi paylaşmak mecburiyetinde miyiz? Ya da saygı göstermeyen birisinin bizden saygı beklemesi ne kadar mantıklı?? Şöyle söyleyeyim çalıştığım yerde günaydınımın sabahımın olduğu zaman zaman sohbet ettiğim insanlar var, ancak çoğu davranışları halleri tavırları benim karakterime ve yapıma ters. Öyle böyle idare ettim görmezden geldim bana bir şey dedikleri yok hayata bakış acıları böyledir boşver dedim ama bir süreden sonra artık kaldıracak durumumun olmadığını, olanlara susmak yerine tavrımı koymam gerektiğini düşündüm. Olan olaylar ne diye soracak olursanız da dedikodu, iftira, adam kayırma, evli insanların yatak odalarını masada eğlence malzemesi yapma, hor görüp giyinisiyle alay etme, saçına başına laf söyleyip o gün insanların tüm enerjilerini sömürme, idarecileri kendi istekleri doğrultusunda yönlendirip diğer insanlar mağdur olsun bizim işimiz görülsün yeter kafasında olma.... Daha bu ve bunun gibi bana, yapıma ters bir ton olay vuku buldu. Idareciler de bu bahsettiğim davranışları onaylayan, onlarla beraber bir gruplaşma modunda takılan kişilerdir. Ben olanlara daha fazla tahammül edemedim ve önce soğumaya sonra da uzaklaşmaya başladım, o şahıslar da tavrımı gördükçe idarecileri doldurup bana karşı hepsinin de tavır almasına neden oldular. Evrakla ilgili bir şey sormaya gidiyorum mesela küçümseyici tarzda konuşmaların, aşağılamalarin biri bin para... En sonunda sosyal hesaplarimdan çıkardım bu şahısları, normal yasantima dahil etmek istemedigim şahısların benim özel paylaşım alanımda ne işi var dedim. Herkesi yakın hissetmek zorunda değilim kendime, mesafeli olduğum insanlar elbet olacak herkes herkesi sevmek zorunda mı Allah aşkına? Ben bunu yapar yapmaz topa tuttular beni idarecileri de saldılar üzerime vay efendim ben nasıl çıkarırmışım, ben kimmisim, ben çenemi kapatacakmışım, zaten herkesi fisekleyip ortamı ben bozuyormuşum, ben çok baskın bir karaktermisim hiç susmazmışım da, Herkese bunlardan bahsediyormuşum da. Daha neler neler... Ben de, benim hayatım sizden ibaret değil isim gücüm bitti sizin muhabbetinizi mı yapicam millete, bu kadar önemsemeyin kendinizi benim dünyam sizden ibaret değil mesafe olsun istedim ve yaptım, nokta
. Dedim ve tartışmayı sonlandirdim, ancak hala daha sindirememişler arkamdan atıp tutuyorlarmis, idare de tavır aldı bana çocuk gibi. Bana bir söyler misiniz yaptığımın hangisi yanlış, karakterine uymayan kişilerle sohbet etmek zorunda mi insanlar, hayatıma dahil etmek istemedigim insanlar olamaz mı benim. Bu kadar taslanip hakaretlere uğrayacak ne yapmışım ki ben hala anlam veremiyorum. Uzun oldu kusura bakmayın