Mesafe

Alvillaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2015
1.912
8.173
158
Günaydın hanımlar danışmak istediğim bi konu var. Ben insanlara karşı mesafemi koruyamiyorum.

Ya çok mıc mıc olup ben zarar görüyorum yada aram tamamen bozuk oluyo. Sormak istediğim nasıl mesafeli olunur yine konuşup normal durym ama o mesafeyi insanlar hissetsin istiyorum yani ara bozulmadan nasıl mesafeli olunur. Okuduğunuz için cok teşekkürler.

Sınırını belirleyeceksin hoşlanmadığın davranişlara karşı tavrını koyacaksın ki bi daha yapmasınlar sınırlarını bilsinler...gerektiği kadar muhattap olacaksın lakayıt konuşmalara girmeyeceksin..

Birbirinizin içine çok fazla girmeden,yanlış olarak gördüğünüz bir durumda tepkinizi münasip bir dille vermeniz .Aşırı özverili olmamanız sonucu mesafe kendiliğinden olur :)

Pedagogların kitaplarını çok okurum. Psikoloji uzmanlık alanım değil elbette bu konunun uzmanları daha iyi bilir bu işi ancak sizin bahsettiğiniz durumun bireysel sınırları belirleyememeyle ilgili bir psikolojik sorun olabileceğini düşünüyorum. (Yanlış anlaşılmasın, teşhis koymuyorum. Okuduklarım ışığında “böyle olabilir mi acaba” diye düşünüyorum.) Psikoloğa gitseniz yardımı olur sanırım.

Peki eğer gidemiyorsak nasıl çözecez ki bu durumu

Önce gerçek mesafe koyun insanlarla araniza. 45 mi 60 cm mi neydi kişisel alanlarindan uzaklasin.

Gerçek bi mesafe olsun bu da etkili oluyor sessiz hareketlerin gücü olarak.

Muhabbeti genelde tutun özele dönen konularda susun ya da konuyu değiştirin.

Saate bakın sıkıldığınızi belli etmiş olursunuz.

Hoşunuza gitmeyen konularda kısa ve net cevaplar verin karşı taraf konuşmadan memnun olmadığınızı anlayabilir böylece.

Yuzeysellige zamanla alisirsiniz.

Size yaptigini baska bir seyden örnek vererek anlatın rahatsiz edici buluyorum falan deyin anlarlar.

Eger calisiyorsanız is arkafaslariniza hanfendi -beyfendi seklinde hitap edin abi -abla ya da direk ismi ile hitap etmek yerine.bir kac yakin arkadasiniz olsun onlar disinda kimseyle cok fazla muhatap olmayın ozetle yuz vermeyin fazla astarını isterler

Biraz kendinizi geliştirmeyle alakalı bu. Kişisel gelişim kitapları okuyabilirsiniz. İnsanlara seslenirken hitap cümlelerinize dikkat edin.
Samimi hitap kelimeleri kullanmayın.
İletişim kurarken gülmemeye daha doğrusu herşeye gülmemeye gayret edin.
İnsan ilişkileri ile alakalı kitaplar edinebilirsiniz.

Cok haklisiniz uygulycam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…