- 22 Ocak 2017
- 2.819
- 4.748
- 83
- Konu Sahibi MissCherryBlossom
-
o değil de konu nasıl dine geldi
bazı ifadeler kalıplaşmıştır, kullanırken anlamı düşünülmez.Mesajın basindada yazdim maksadim inancini yada inancsizligini kınamak degil bu ilk uyeligim degil daha oncedende uyeligim vardi konu sahibinin daha onceki yorumlarindada ateist oldugunu yazdigindan biliyorum kendi tercihi ve simdiye kadar soz konusu bu durumla alakali iyi yada kotu en ufak bir yorumda bulunmadim bulunmamda
Yorumumu inancla bagdastirmayin su sekilde dusunun mesela ben aska inanmiyorum desem sonrada aşık olmak istiyorum desem sacma olur degil mi bende o sekilde dusundum
Yani kisi ister hristiyan olur ister yahudi ister musluman ister inanir ister inanmaz bu beni ilgilendirmez
Belki forumda dini siyasi vs seklinde yirum yasak olmasa farkli bir yorumum olurdu oda saygiyi asmadan
Ama obur turku arkadasim ozetle aşık olmayı istemek icin once aşkın varligini kabul etmem lazim bilmem anlatabilfim mi yoksa maksadim kimsesinin hayatini sorgulamak degil
Dilimizde var olan bir kalıp bu da herkes kullanabilir. Ne diyecek Big Bang teorisi kahretsin mi desin, gölgelerin gücü adına falan mı desin ateist diye. Konuyu saptırmayın bence, gereksiz bir şeye takıldığınızı düşünüyorum.
Bu ne simdi?
Ailemin yarisi Hristiyan, Allah da insallah da derler hic aklima gelmemisti bunu demekNeyin kafasi acaba?
Kavga cikarmak icin ozellikle bu yorumu yazdi gibi. MissCherryBlossom hic sallamamis, ben de dayanamadim atladim :-DBizde de Hristiyan var baya, gayet kullanılan bir kalıp. Rab denir Allah denir inşallah maşallah hepsi denir bizde de aynen. :) Bazı insanlar garip.
Kusura bakma Cherry konun dağıldı ama buna da kayıtsız kalamadım.
bazı ifadeler kalıplaşmıştır, kullanırken anlamı düşünülmez.
sizin verdiğiniz örnek çok başka bir şey. aşka inanmazsan ona özlem duymazsın ama allah kahretsin derken illa yaratıcı bu işi kahretsin demek istemezsin, sadece lanet okumanın alıştığımız bir şeklidir bu. çocukluğumuzdan beri böyle ifadelerle karşılaşıyoruz, "inşallah" en basiti. allahın izniyle manasına gelse de biz "umarım" anlamında kullanıyoruz. çoğu zaman umarım demek garip, biraz samimiyetsiz duruyor. inançsız birisi olarak inşallah'ı çok kullanırım mesela, ama allahın iznini gözeterek söylemiyorum bunu. ya da güzel şeylere ay maşallah derim, refleks tepkidir bu. çünkü bunlar artık dini cümlelerden çıkıp kültürümüze, dilimize ait olmuş ifadeler.
anca "rabbim şifa versin" gibi bir yorum yazsa gelip bunu deseniz anlarım bi nebze. ama inşallah, maşallah, allah kahretsin, allah korusun gibi kalıplaşmış ve daha refleks cümlelerde bunu demeniz abes.
konuyla alakasız konuştuğum için kusura bakmaMissCherryBlossom
Şimdi şöyle anlatayım. Türkiye'de yaşıyoruz hepimiz ve insanlarımızın büyük çoğunluğu müslüman. Doğal olarak din ile ilgili cümleler kelimeler kültürümüzün birer parçası haline geliyor.Konuşma dilini az çok bunlar oluşturuyor.Bir insanın allah demesi allaha inandığı ya da sırf inanmıyor diye bu kalıbı kullanmaması gerektiği anlamına gelmez.Mesajın basindada yazdim maksadim inancini yada inancsizligini kınamak degil bu ilk uyeligim degil daha oncedende uyeligim vardi konu sahibinin daha onceki yorumlarindada ateist oldugunu yazdigindan biliyorum kendi tercihi ve simdiye kadar soz konusu bu durumla alakali iyi yada kotu en ufak bir yorumda bulunmadim bulunmamda
Yorumumu inancla bagdastirmayin su sekilde dusunun mesela ben aska inanmiyorum desem sonrada aşık olmak istiyorum desem sacma olur degil mi bende o sekilde dusundum
Yani kisi ister hristiyan olur ister yahudi ister musluman ister inanir ister inanmaz bu beni ilgilendirmez
Belki forumda dini siyasi vs seklinde yirum yasak olmasa farkli bir yorumum olurdu oda saygiyi asmadan
Ama obur turku arkadasim ozetle aşık olmayı istemek icin once aşkın varligini kabul etmem lazim bilmem anlatabilfim mi yoksa maksadim kimsesinin hayatini sorgulamak degil
Yorumlarima dikkat ederseniz aciklamasini yaptimKavga cikarmak icin ozellikle bu yorumu yazdi gibi. MissCherryBlossom hic sallamamis, ben de dayanamadim atladim :-D
Valla bana konu sahibi daha onceden inanmadigini soyledigi icin ona bilenmissiniz gibi geldi daha cok.Yorumlarima dikkat ederseniz aciklamasini yaptim
Zaten oyle bir maksadim olsa uslubum daha farkli olurdu
Tabi inanip inanmamakta sizin kendi fikriniz
hakaret ya da alay olduğunu düşünmedim ama gereksiz bir noktaya takıldığınızı düşünüyorum. çünkü dediğim gibi bizim için bunlar dua değil sadece kültürün bir getirisi. esas dua edilen cümleleri ben de kullanmam, dikkat ederim. allah rahmet eylesin demem mesela, başınız sağolsunu kullanırım. ama dediğim gibi böyle cümleler hariç diğer kısımlar içi boş refleks bir tepki ve duyguyu anlatmanın güzel bir yolu. birbirimizi anladığınızı düşünüyorum, daha fazla konuyu dağıtmayalım.Kendimi yada durumumu ifade edebildim mi bilemiyorum ama baska bir yorumda dedigim gibi ben genelde kullandigim deyimlerde vs hayat gorusume yada dusuncelerine ters gelmeyecek sekilde olmasina dikkat ederim
Mesela bende inancli biri oldugum icin bazen aslinda umarim demem gereken bir yer olur ama inancimsan dolayi insallah derim yada
Nuh dedi peygamber demedi degimini kullanmam dedigim gibi ben dikkat ederim hele boyle bi durunda daha hassas davranirdim diye ozellikle o yorumu yaptim
Yoksa bu forumda eski uyeliklerimde yada yeni uyeliklerimde kimseye alayvari yada hakaret vari bir yorumum olmamiatir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?