Meslek değişimi ve evlilik-eş ailesi ile ilgili sorunlar

Konumda anlattım. Temelli yerleşme gibi bir durumdan bahsetmiyorum. Tatile gelir. Tatil için evi barkı satmaz tabiki. Yılın yaz dönemi gelip 1-2 ay kalıp gider. Yani kendi evi var buraya yerleşmez. 2 ay içinde ev tutulmaz amaç zaten çocuklarını görmek. Tatile gelmek. Bu ailede öyle gidip ev tutmak falan yok zaten. Bahsettiğim gibi onlar için çocukların evine gidip yılda 1-2 aylığına kalınır normal geliyor yani.
Yani bunu dert etmeye gerek yok bence . Aile ziyareti bu şekilde iyi bence onbeser gün kalsa zaten iki ay dolar. Dört çocukmuş. İyi de olur hatta çok problem biri değilse yani

Herkese merhaba,

Bir konuda fikirlerinize çok ihtiyaç duyuyorum.

Özel sektörde 9-5 çalışmaktayım (finans sektörü) fakat hep öğretmen olma hayalim vardı ve bunun için işime devam ederken bir yandan 2.üniversite okudum, bitirdim ve sınava girdim. Şuan atanma ihtimalim var.

Bu duruma gelmek için çok ama çok emek verdim, çok mutluyum fakat işler ciddiye binince kafamda bazı soru işaretleri oluşmaya başladı.

Şöyle ki şuan çalıştığım iş öğretmenlik gibi yaz tatili falan olan bir iş değil bildiğiniz gibi. Bu nedenle evliliğimde bazı şeyleri yapmama gibi bir lüksüm oluyor. Mesela eşimin ailesinin olduğu şehre sürekli gidemiyorum tatilim olmadığı için ya da evimde uzun süreli misafir kalmıyor, evde değilim çünkü. Yani bir şey olduğunda “serotinin zaten çalışıyor evde değil ya da gelemez “diye bir çok konudan sıyrılıyorum. (İşimin benim için tek artısı bu)

Bir diğer konu ise kayınvalidem-kayınpederim şehir dışında ve kayınpederim amansız bir hastalık içinde. Tabi ileriyi bilemeyiz ama çok uzun bir yaşamı kalmadığını öngörüyor doktorlar. Allah uzun ömür versin tabi ama bu durumda üzerine gelince benim kaygım iyice tetiklendi. Lütfen yargılamayın ama eşimin aile yaşantısı bazı noktalarda bana uymuyor. Kayınpederime bir şey olması halinde kayınvalidem yalnız kalacak ve olduğumuz şehre gelip uzun süreli kalma ihtimali artıyor. Yaşadığımız şehirde eşimin bizden hariç 3 kardeşi daha var sorumluluk genelde eşimde oluyor. (Nedenini sorgulamayı bıraktım, çok uzun sebepler).

Bu zamana kadar kp’nin hastalığından dolayı gelemiyordu kayınvalidem. Çocukları ,eşim dahil, dönüşümlü kalıyordu yanlarında ama kimse oraya gitmekten memnun değil. Bu durumda “annemiz gelsin buraya biz gitmeyelim” diyebilirler yüksek ihtimal. Tabi onlarda da kalır ama en çok bizde kalır.

Şuan ki işimde olsam zaten evde olmam çok dert etmem tatilde değilim çünkü, kalsa da uzun kalamaz ama öğretmenliğe geçersem yazın tutup gelebilir. 1 ay ya da daha fazla kalabilir nasılsa evdeyim diye. Ayrıca öğretmen olunca işten erken çıkacağım, öğleden sonra mesela (ders saatlerim buna uygun) eşim de bundan yüz bulup o gelsin, bu gelsin, nasılsa öğlen çıkıyorsun diyebilir. (Eşime güvenmiyorum bu konuda. Dediğim gibi şuan ki çalışma şartlarımdan dolayı sıyrılıyorum).

Bu arada eşimin de yaz tatili var. Eşimle bu konuyu konuştuk, anladığını dikkat edeceğini söyledi ama çözüm önerisi şu; “annem gelirse gelir, sen gidersin istediğin tatile annem benimle kalır.” Ya sen benim eşimsin ben seninle zaman geçirmek istiyorum.

Yani açıkçası ben hayalimdeki bu iş için çok ama çok emek verdim. Hem çok seviyorum hem de yazın tatil yapabilmek, işten erken çıkabilmek benim çok ihtiyaç duyduğum şeyler. Yıllardır çok ve uzun süreli çalıştım. Zorluklar ile okudum ve inanın içimde kalan bir çok şeyi yapabilmek için bu zamana ihtiyacım var.

Şimdi tam hayalime kavuşuyorken yazın kv’nin gelip var olan 2 aylık tatilimi onunla geçirmek ya da işten erken çıkıyorum diye yine gelenin gidenin olmasından, sorumluluk yüklenmesinden korkuyorum.
Hayalim tatillerde gezmek, evde ayağımı uzatmak, verdiğim bunca emeğin karşılığını almak iken şuan tatillerimin ziyan olmasından korkuyorum. Çünkü eşim ve kardeşleri babaları için dönüşümlü gidiyorlar. Muhtemelen babaları olmazsa anneleri için artık gitmezler, onu çağırırlar. Haliyle bu da ikimizin de çalışmadığı yaz tatili dönemine denk getirilir.

Neredeyse meslek değiştirmek vazgeçeceğim olacakları düşününce ama hayalim bu iş benim. Kimse için vazgeçmek istemiyorum. Mutluluğumu bile yaşayamıyorum bu kaygıdan. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Siz de biraz doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz sanki.Bu kadar düşünce yorar sizi ,hayatı az da akışına bırakın.

Yani bunu dert etmeye gerek yok bence . Aile ziyareti bu şekilde iyi bence onbeser gün kalsa zaten iki ay dolar. Dört çocukmuş. İyi de olur hatta çok problem biri değilse yani
İşte bizde daha çok kalır oğlumun evi diye. Yani kp vefat ederse dönüşümlü herkeste yaşar gibime geliyor. Bu da haliyle yaz tatiline denk getirilir ki biz de evde olalım. Gerçekten düşündükçe sinirim çok bozuluyor. Tatilim olan yaz tatilini de kv ile geçirmek istemem yani.

Siz de biraz doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz sanki.Bu kadar düşünce yorar sizi ,hayatı az da akışına bırakın.
Haklısınız ama olabilecekleri öngörüyorum aslında. Aile yapıları, şuan ki gidişat bana ilerisi için yol gösterici oluyor.

İşte bizde daha çok kalır oğlumun evi diye. Yani kp vefat ederse dönüşümlü herkeste yaşar gibime geliyor. Bu da haliyle yaz tatiline denk getirilir ki biz de evde olalım. Gerçekten düşündükçe sinirim çok bozuluyor. Tatilim olan yaz tatilini de kv ile geçirmek istemem yani.
Çok takıntılı bir insansınIz niye bu kadar dert ediyorsunuz? O kadar çok gelecek olan şimdi de gelirdi kalirdi hayır en kötü ihtimalle bir seferinde geldiğini varsayalım zaten kötü davranırsanız annesinden sıkıldığını söylerseniz hatta yüzüne bu kadar uzun kalmanı istemiyorum derseniz gelip kalmaz zaten. Medeni cesaretiniz yok burada Sızlanıyorsunuz sayfalarca

Çok takıntılı bir insansınIz niye bu kadar dert ediyorsunuz? O kadar çok gelecek olan şimdi de gelirdi kalirdi hayır en kötü ihtimalle bir seferinde geldiğini varsayalım zaten kötü davranırsanız annesinden sıkıldığını söylerseniz hatta yüzüne bu kadar uzun kalmanı istemiyorum derseniz gelip kalmaz zaten. Medeni cesaretiniz yok burada Sızlanıyorsunuz sayfalarca
Burada birçok insan kötü davranarak ya da pat diye söyleyerek buraya yazdığı sorunlarını çözer zaten. Herkese bu tavsiyeyi mi veriyorsunuz. Sanki hiç toplum görmemişsiniz ya çok ilginç. Uzayda mı yaşıyorsunuz ? Ayrıca medeni cesaret dediğiniz birine kötü davranmak mı ? Yüzüne gelme demek mi ? Medeni cesaretten anladığınız bu mu gerçekten çok ilginç. Yazmak olsun diye yazıyorsunuz.

Burada birçok insan kötü davranarak ya da pat diye söyleyerek buraya yazdığı sorunlarını çözer zaten. Herkese bu tavsiyeyi mi veriyorsunuz. Sanki hiç toplum görmemişsiniz ya çok ilginç. Uzayda mı yaşıyorsunuz ? Ayrıca medeni cesaret dediğiniz birine kötü davranmak mı ? Yüzüne gelme demek mi ? Medeni cesaretten anladığınız bu mu gerçekten çok ilginç. Yazmak olsun diye yazıyorsunuz.
Uzayda yaşamıyorum Ponçik bir pembe alemde yaşayan sizsiniz. Hayır rahatsız olduğunu neden söylemiyorsun? Daha gelmemiş kalmamış bir insan için takıntı yapıyor. Neden takıntı yapıyorsunuz biliyor musunuz? Çünkü değil iki ay 12 ay gelip kalacağım dese yüzüne hayır diyemeyecek bir insansınız. Ayrıca kötü davranmak derken sürat asmaktan falan bahsediyorum. Çok hassassınız hayat çok zordur sizin için.

Ben bu günü ve şimdiyi düşünmenizi,enerjinizi bu anlamda doğru kullanmanızı öneririm. Kontrolünüz altında olmayan hayatın bir akışı da olduğunu ..hani kaderin de bir yolunun olduğunu lütfen unutmayın.Ben de benzer şeyler düşünürdüm eşimin anne babasından birisine (ikisi de kalp krizi geçmişi olan yaşlı insanlar ve birkaç ayda bir ölüm sırasının onlarda olduğunu ,onlara kim bakacağı konusunda duygusal konuşmalar yaparlar) birşey olsa ..eşim tayinini mi oraya aldırır ,onlar mı bize yerleşir vs.kendi kendime kurardım.Siz atamalara ve sizin bulunduğunuz şehirde kadro olup olmayacağınıza odaklanın (çünkü olmayabilir de)

Ya kusura bakmayın ama kaynanam gelir,kpim ölür, birileri misafirliğe çağırır,yazın gelir kalır diye insan istediği mesleği yapamaz mı? Çok tuhaf geldi bana. Tamam kimse istemez özel alanına girilsin,hayatına müdahale edilsin ama sizinki bana fazla geldi. Yarın markete de gitmezsiniz siz,ya peşinize biri takılır da kahve içmeye gelirse sizin eve diye.

Neden hep kadınlar her şeyi düşünmek zorunda yüzde 80 de erkek tarafı ile ilgili oluyor bu ailesi gelir kalır gibi korkular çünkü sınır çızemiyorlar erkekler. Siz tabi ki hayalinizde vazgeçmeyin bu hayatta hiçbir şey planladığımız gibi gitmez. Sadece böyle şeyleri dusunmek zorunda kalıyoruz kadınlar olarak bu da çok sinir bozucu.

Uzayda yaşamıyorum Ponçik bir pembe alemde yaşayan sizsiniz. Hayır rahatsız olduğunu neden söylemiyorsun? Daha gelmemiş kalmamış bir insan için takıntı yapıyor. Neden takıntı yapıyorsunuz biliyor musunuz? Çünkü değil iki ay 12 ay gelip kalacağım dese yüzüne hayır diyemeyecek bir insansınız. Ayrıca kötü davranmak derken sürat asmaktan falan bahsediyorum. Çok hassassınız hayat çok zordur sizin için.
Konuda anlattım ya. Eşime söyledim ama ona güvenmiyorum bu konuda diye.

Ya kusura bakmayın ama kaynanam gelir,kpim ölür, birileri misafirliğe çağırır,yazın gelir kalır diye insan istediği mesleği yapamaz mı? Çok tuhaf geldi bana. Tamam kimse istemez özel alanına girilsin,hayatına müdahale edilsin ama sizinki bana fazla geldi. Yarın markete de gitmezsiniz siz,ya peşinize biri takılır da kahve içmeye gelirse sizin eve diye.
Yorumunuzda çok haklısınız da inanın bu noktaya da gelme sebeplerim oldu. Yani eşimin ailesi iç içe bir aile. Gelip 1-2 ay kalınır onlarda. Böyle yaşamak onlarda normal. Kp vefat ederse kv yalnız kalmasın gelsin yılın belli zamanları burda kalsın, onu da madem evdeyiz yazın gelsin gibi şeyler çok normal onlar için. Yani boşu boşuna kuruntu yapmıyorum baktığınızda. Yaşam şekilleri bana yol gösteriyor. Yoksa haklısınız. Ayrıca misafir severim ben. Sadece uzun süreli kalmalı hayatımı kısıtlayacağım şekilde sevmiyorum yoksa herkes çaya kahveye çok rahat gelir gider.

Konuda anlattım ya. Eşime söyledim ama ona güvenmiyorum bu konuda diye.
Eşler bisey demiyor zaten çoğu öyle insan kendi rahatını kendisi oluşturmalı gelirse kayınvalidene söylersin. Seni dinlemezlerse inceldiği herden kopsun diyebilirsin artık elinde garanti mesleğin de olur

Yorumunuzda çok haklısınız da inanın bu noktaya da gelme sebeplerim oldu. Yani eşimin ailesi iç içe bir aile. Gelip 1-2 ay kalınır onlarda. Böyle yaşamak onlarda normal. Kp vefat ederse kv yalnız kalmasın gelsin yılın belli zamanları burda kalsın, onu da madem evdeyiz yazın gelsin gibi şeyler çok normal onlar için. Yani boşu boşuna kuruntu yapmıyorum baktığınızda. Yaşam şekilleri bana yol gösteriyor. Yoksa haklısınız. Ayrıca misafir severim ben. Sadece uzun süreli kalmalı hayatımı kısıtlayacağım şekilde sevmiyorum yoksa herkes çaya kahveye çok rahat gelir gider.
Ama bu tarz şeylere plan yapamazsınız ki.
O kadar basitçe hallolacak şeyler değil,çoğu aile bahsettiğiniz şekilde yaşıyor,bulaşık kv,etkisiz eleman kpli aileler çoğunlukta inanın. Sınır çizmek kibarca yapılırsa anlık sonuçlar verir. Ama hayat boyu bu tarz yaşanmaz yani. Çok zor.

Back
X