Meslek değişimi ve evlilik-eş ailesi ile ilgili sorunlar

Bu mesajın da altına imzamı atarım. 40 tane çocukla ilgilenmekten kendi çocuğuna bile sabrın kalmıyor değil kv🤬bir müddet sonra evinde sadece sessizlik istiyorsun.
Konu sahibi branşın uygunsa yazları dyk kursu da açabilirsin kv ile uğraşmaktan iyidir 🙈
Evet haklısınız ama maalesef kimse böyle detaylı düşünmez. Netice de eş ailesi değil mi ? Evde misiniz evet. Bitti. Kağıt kürek işleri var, dinlenmeye ihtiyacı var falan diye kimse detaylı düşünüyor ki. Çok zor. Evde olup olmadığınıza bakılıyor genelde.

Siz hayalinizi kurduğunuz mesleği seçemiyorsunuz, eşinizin zorbalık yapacağına eminsiniz. Az tatilli bir işte çalışmayı sizi evliliğinizden kurtardığı için resmen çıkış yolu görüyorsunuz.

Böyle bir evlilik içinde olmak çok kötü değil mi

Siz hayalinizi kurduğunuz mesleği seçemiyorsunuz, eşinizin zorbalık yapacağına eminsiniz. Az tatilli bir işte çalışmayı sizi evliliğinizden kurtardığı için resmen çıkış yolu görüyorsunuz.

Böyle bir evlilik içinde olmak çok kötü değil mi
Evet evliliğimin bu kısmı beni de kötü etkiliyor. Aslında eşim anlamayacak biri de değil ama manipülatif biri diyebilirim. Belki bu durum ile karşı karşıya kalsak beni düşünür de bilemiyorum.

Sizi çok iyi anlıyorum. Ama hayallerinizden vazgeçmeyin, Allah uzun ve sağlıklı ömür versin ama kim öle kim kala belli değil. Siz şu an henüz olmamış bir şey için kaygılanıyorsunuz. E hayalinizdeki mesleği yapma şansınız varsa bundan vazgeçmeyin. Çünkü bundan sonra her şey sizin sınır koyma başarınıza bağlı, sınırlarınızı siz koyacaksınız, işiniz ve mesai saatleriniz değil. Siz sınır koymayı bilirseniz, herşey yine sizin istediğiniz gibi olur, ve kendinizden fazla taviz vermezsiniz. Hem eve işten geliş saatlerinizi herkese açıklamak zorunda değilsiniz, ek derslerim var yoğun oluyorum dersiniz. Tatilde istediğiniz gibi tatil yapın. Tatile gideceğim deyin, öteki kardeşlerde kalsın. Gereken ilgiyi gerektiği kadar gösterirsiniz, fazlası kendinizden taviz vermek olur. Hem sonuçta elbette saygıda kusur etmeyin ama o eşinizin annesi eşinizin sorumluluğu sizin değil.

Evet evliliğimin bu kısmı beni de kötü etkiliyor. Aslında eşim anlamayacak biri de değil ama manipülatif biri diyebilirim. Belki bu durum ile karşı karşıya kalsak beni düşünür de bilemiyorum.
Kendinizi iyi ifade ederseniz o da anlayacaktır diye düşünüyorum. Ben buna benzer bir durumda kaldım eş ailesi ile (anlatmayım, çok uzun ama mobbinge uğradığım ve hiç tatil izni kullanamadığım işimden istifa ettim sonra da sizin bahsettiğiniz sorumluluklar ve çevrenin (ailenin) beklentileri üzerime binince neredeyse istifa ettiğime pişman oldum) ama sonra ben de söyledim eşime, "işimden istifa ederken hayal ettiğim hayat bu değildi" dedim ve beni anladı. Sınır koymasını çok bilen bir insan değildim ama eşimin desteği ile bunu da yapıyorum artık, eşim de beni düşünüyor ve idare ediyor ailesine karşı.

daha iyi şartlarda, muhtemelen daha iyi bir ücretle çalışmayı sırf eş ailesi başınıza bela olmasın (eşiniz başınıza bela etmesin) diye istemiyorsunuz. eşiniz düşünceli biri olsaydı siz bunları düşünüyor olmadınız maalesef ki.

Back
X