Meslek farkı:/

corcialord

Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2016
107
24
13
Merhaba arkadaşlar benim 4 yıllık bir ilişkim var aileme açtım konuyu kesinlkle karşı çıkıyorlar evlenmeme çünkü sevdiğim asker ve ben üniversitede iyi bir bölüm okuyorum meslek farkından dolayı evlenmemize kesinlikle olumlu bakmıyorlar napmalıyım

Bende kesinlikle katılıyorum sevdiğim kişi aslında yapı karakter kişilik olarak tam ailemin istediği gibi biri ama asker diye kabullenemiyolar tanımak istemiyorlar bile

Hayır tabikide öyle bişey yapmayı düşünmüyorum ama ailemi nasıl ikna etcem bilmiyorum kararları net ve sürekli laf sokuyorlar bana mesleğini küçümsüyorlar ailem böyle yaptıkça daha çok sinirlenip kızıyorum onlara ama aile rızasıda önemli tabi

Evet hem o var bişey olur diye hemde denk görmüyolar beni ona sırf meslek farkından dolayı
Sen ne okuyorsun canım? Ona göre yorum yapacağım da...
Fakat askerlik de öyle kötü bir meslek değil. Hatta meslek demek küçümsemek olur, vatan onlara emanet. Ailen keşke bunu görebilse...

Meslek eşi değil hayat arkadaşınızı seçiyorsunuz. Çok iyi bir mesleğe sahip olup kötü huylu bir insan da olabilir. Ailenize bunu anlatmaya çalışın bence. Kibir yapmamak gerek.

Diş hekimliğinde okuyorum bencede kötü değil ama işte..
Bence bariz bir fark yok.
Doktor olacak birisi illa doktorla mı evlenmeli?
Kast sistemi gibi valla, çok yanlış. Tamam üniversite bitirmiş birisi, denk birisini arar normal. Bu biraz kültürle alakalıdır.
Ama burada öyle bir durum yok ki, adam zaten denk sana.

Diş hekimi son sınıfa geçtim
Senin mesleğinin iyi olması onun mesleğini kötü yapmaz ki. Varolan karışık durumdan dolayı istemiyorlarsa kendilerince haklı olabilirler. Bunun yolu zamanla ikna etmeye çalışmaktır. Hiçbir meslek küçük görülemez bence, bu insan emeğini küçük görmektir. Ailene söyle meslekler arasında hiyerarşi yoktur, meslek içinde vardır. Senin için uygun gördükleri meslekler nelermiş en başından liste yapıp verselerdi madem.

Sevdiğim kişi astsubay ve beni isteyenlerde doktor vs. Olduğu için ailemin beklentisi o yönde

Sevdiğim kişi astsubay ve beni isteyenlerde doktor vs. Olduğu için ailemin beklentisi o yönde
E iyi madem, ne diyeyim.
Ama sen o kişinin mesleki unvanına aşık olmadın herhalde, onu o olduğu için sevmiş olman gerekiyor. Ama doktor taliplerinin yüzünü görmedin bile, ama unvanları öne çıkarıyor şimdiden. Bu işte bir yanlışlık yok mu?
Valla sen bilirsin.

Bir polis arkadaşım hiç unutama şunu demişti : Şimdi ki kızların yerinde olsam polis ve askerle asla evlenme çoğunun psikolojik sorunları var. Askerle evlenmek zordur sürekli bir şehirden bir şehri gezersiniz ne bilim ! Diş hekimi olman başka bir meslek grubu ile evlenmene engel diil ki adam olsun yeter ! Erkek kardeşim doktor sevgilisi halkla ilişkiler mezunu önemli mi hayır mutlu ve uyumlu olmaları bizim için yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…