Meslek farkı:/

Canım burada ki konu doktor mühendis avukat meselesi diil. Asker ve polislerin bir çoğunun ruhsal durumu pek iyi diil onu anlatmaya çalışıyoruz. İllaki 657 olucak diye bir kaide de yok; inanılmaz derecede kendini iyi geliştirmiş, özel sektörde çalışan insanlarda var. Canım ben sağlıkçıyım illaki şu meslek olsun diye diretmiyorum, kafama gönlüme hitap etsin yeter diyorum. Asker eşleri olan arkadaşlarım var; ki onların ilk dediği şey ,askerle polisle asla evlenme ruh sağlıkları yerinde olmuyor zamanla seninde psikolojin bozuluyor.

ben zaten devlette çalışmayı düşünüyorum son sınıfa geçtim en azından sene içinde nişan söz vs. bişey olmasnı istiyorum daha doğrusu erkek arkadaşım öyle istiyor onun aileside bi beklenti içinde sonuçta

anlıyorum doğrudur

aranızda yaş farkı olup olmadığınıda merak ettim.birde erkek arkadasım istiyor ailesi de bir beklenti içerisinde yazmıssın.erkek ardaşın tabii ki ister sen işe baslamadan nişan söz cunku işe basladığında bizim sana soylediklerimizi herkes soyler .burda arkadasların cogu yazmıs psikoloji ile ilgili durumu ki cok haklılar. askerlik ast üst ilişkisinin doruklarda olduğu bir meslek asla itiraz edemessin karşı cıkamazsın ,duzen takıntılı olursun.bu meslek işten cıkıp iş yerinde birakılabilecek bir meslek değil.sana su kadarını soyliyeyim bu ast ust ilişkisi ozel hayatta dahi yerini korur lojmanda eşler arasında dahi kendini gosterir çalıştığın yerde bir asker esi varsa aynı sekilde.yanlış anlama askerler vatanınımızı milletimizi koruyor cok saygı duyuyorum ama maalesef yasama yansıması bu sekilde. bence biraz zamana bırak ve aileni karsına alma ama kararlıysan umarım biz yanılırız ve sen cok mutlu olursun

3 yaş büyük benden evlenirsek lojmanda oturmayı düşünmüyoruz zaten. Kişiliği karakteri oturmuş çok olgun biri o da askeriyenin bu düzeninin psikolojisinin farkında bana yansıtmamaya çalışıyor.

Askerlik kötü meslek miymiş ? Meslek farkına kan uyuşmazlığı gözüyle bakanlara ifrit oluyorum. Ben öğretmenim, eşim 2 yıllık üniversite mezunu ve askeri ücretten biraz fazla alıyor. Gayette mutluyuz. Ne var ?

Yine bir doktora doktor yakisir vakasindayiz...

Bu aileler, evlatlari icin kisilikli karakterli ahlakli birinden ziyade neden illede ayni meslek grubu olsun diye diretiyor anlamiyorum iki tarafta üniversite mezunuysa denktir zaten ögretmen olmus ,polis olmus ne fark ediyor ki

Meslek farki oluyo ya benim sevgilim muhendistti ben bi meslek icin bocalayan biriydim. Sonuc ailesine laik gormedi.hic beklemedigim bi anda beni birakti..

Geçen gün öğretmen kız, mali müşavir sevgilisiyle meslek farkı diye konu açmıştı, gülmüştük

Ama askerle, diş hekimi arasında hakikaten fark var, yani asker polisle evlilik hakikaten cok zor olacağını düşünüyorum, kendin bu fedakarlığı göze alacaksan bırakma peşini.

Muayenehaneni açacaksın mesela, bir süre işlerin rayına oturup, hasta sayın arttığında, eşinin Doğu görevi çıkacak. Kapatmak zorunda kalacaksın, eşinle gitmek için.

Herşeyi düşün, fedakarlığı yapacak kişi bu durumda sensin. Yapar mısın?

Meslek farki oluyo ya benim sevgilim muhendistti ben bi meslek icin bocalayan biriydim. Sonuc ailesine laik gormedi.hic beklemedigim bi anda beni birakti..
Ama sende lisans mezunuysan ne farkı olur ki sen bayansın sonuçta erkeğin üst olması olması gereken güya toplumun genel kanısı bu

Evet bende okudum o konuyu saçma geldi banada. Ben zaten muayene açmayı düşünmüyorum devlette çalışmayı düşünüyorum sevdiğim de tayini sürekli çıkacak bir sınıfta değil

Bence henüz okulunuz bitmemişken mesleğe atılmamışken evlilik falan düşünmeniz çok yanlış.Bi okul bitsin çalışmaya başlayın.Ondan sonra bir daha ölçün tartın sevginizi kendinizden bi emin olun.
Hem o zaman zaten bağımsız bir birey olacağınız için karar vermekte daha özgür olursunuz.
Ama şu an için erken.Hatta sizi birilerinin istemeye gelmesi de yanlış bana göre.

Zaten hemen evlilik düşünmüyorum bi senem var daha en azından aileler tanışsın bir resmiyet olsun istiyoruz.Ben atandıktan sonra evlilik düşünüyoruz.

senin mesleğin ne doktor musun

Zaten hemen evlilik düşünmüyorum bi senem var daha en azından aileler tanışsın bir resmiyet olsun istiyoruz.Ben atandıktan sonra evlilik düşünüyoruz.
İşte bana göre atandıktan sonra resmiyet olmalı.Çünkü zamanında ben de yaptım o yanlışı hemen aileyi soktum işin içine çok zararını gördüm.Evlilik için resmiyet için hiiiiç acele etmeyin tecrübe konuşuyor.

Olacağı söyleyeyim.. 4yili çöpe atarsınız.. Ailenize karşı gelmezseniz..Baskılar artar..ve siz vazgeçmek zorunda kalırsınız..sevdiğinizi de kendinizi de yipratirsiniz.. Zaten gerçekten seviyorsanız sonuna kadar savasirsiniz.. @Minik peri gibi siz de vazgecersiniz..
Eğer kendinize guvenmiyorsaniz bu konuda karşıdakini de düşünün lütfen.. Daha fazla acı vermeden..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…