- 29 Eylül 2014
- 105
- 25
- 28
- 32
- Konu Sahibi simmer down
-
dis hekimiyim şuanda okulu bitirdimben bir soru sormak istiyorum şu anda diş hekimi misin yeni mezun musun okuyor musun merak ettim sorun değilse tabi
Önemsiz değil kesinlikle ama kendini geliştirmek için uygun bi meslek değilBak sen 15 saat kendine çalışıyorsun...yani bir nevi kendini gelistiriyorsun ufuk açısından. O ise 24 saat nobet tutarak bir sürü kişinin güvenle uyumasıni sağlıyor. Kendine bir faydası yok ama onun faydasi hepimize.
Ama şimdi ben yorumların çoğuna baktım polislik baya bir önemsiz meslek gibi görülüyor onu anladım. Algı bu. Ben öyle düşünmüyorum...oyle dusunuldugunu bile yeni farkediyorum hatta.
atandın mı devlette mi özelde mi çalışıyorsun yani şu anda çalışıyor musundis hekimiyim şuanda okulu bitirdim
Gerçekçi baktığımda ise bana tahammül eden nadir insanlardan biri diyebilirim biraz zor bi insanim bazen çok sabrettigini hissedebiliyorum ama şiddetli bi aşk yaşıyorum diyemem şimdi buda yalan olur ama gerçekten sevdiğim inanıyorumEvlilikte bunlar da önemli ama dedigin şeyler tabi ki önemli ama anlamadigim sey sen dis hekimi o polis, haliyle turkiye sartlarinda hatiri sayilir bir aylik gelir demek.
Yani aşık olsaydin gercekten sevseydin suan bu kisma takilmazdin emin ol.
Bu adami sevmiyorsun.
Yerinde olsam bende zaten olan seylerin pesinde degil ( kariyer, para gibi)
Tavana baktigimda bile beni salak salak gülümseten aşkın sahibini bekler ondan sonraa evlenmeyi planlardim.
atandın mı devlette mi özelde mi çalışıyorsun yani şu anda çalışıyor musunneyse ben konuna yorum yapayımda sen gerçekten seviyorsan polis olması çok sorun değil ama seven insan katlanır yani tabi sürekli tayin işleri falan olacak zorbirmeslek fiziksel psikolojik olarak iyi düşünmen lazım
yaşlarınız kaç acaba evlilik için acele etme bence sen biraz daha düşün kafan çok karışık geldi çok seviyormuşsun izlenimi alamadım sende emin değilsin sanki değer verdiğin kesin ama seviyor musun iyice düşün derimSuan özel ama atama olunca devlette geçmeyi düşünüyorum
Bn 23 o 22 yaşında aslında tam olarak doğru tespit etmişsiniz kesinlikle değer veriyorum ama askimdanda olmuyorum ben zaten düşünme taraftariyim o çok ısrar etti aileler tanısyaşlarınız kaç acaba evlilik için acele etme bence sen biraz daha düşün kafan çok karışık geldi çok seviyormuşsun izlenimi alamadım sende emin değilsin sanki değer verdiğin kesin ama seviyor musun iyice düşün derim
Emin olun onların farkındayım bir dakika sonramizin garantisi yok insanın başına ne geleceği belli olmaz ama plan kurarken herseyi normal olarak görüp karar veriyoruz geneldeYani başka.konuları dert etseniz neyse ama kusura bakmayın önlisans ise nolmus 4 yıl tamamlamak marifet değil ayrıca yukseklisansta öyle marifet değil parayı verdim yapıyorum özelde sonuçta nolucam yükseklisans mezunu olucam ... maaş konusuna gelecek olursak yarin obur gün ne olacağı belli olmaz belki omur boyu sana o bakacak.... gece nöbeti tayindi onlar hallounmayacak şeyler değil... fakat hele su aralar ölüm tehlikesi çok zor.bi is gerçekten ama kader iste vakit geldiyse oda bahane degil
Kesinlikle vizyonsuz orası ayrı ama mesleği yanında kendini geliştirecek bi konu yok gibi
Ailenizin haberi var mı acaba ?Ya ben şok oluyorum bunları okudukça ya. Ben hatrı sayılır bir bölümde lisans okuyorum, sevgilim açık öğretimden liseyi bitirecek bu yıl.
Gayet de uyumluyuz valla. Tuhaflık kimde?
Teşekkürler yorumunuz için mesleklerini kutsalliklarina ve önemine lafım yok hiçbiri birbirinin yerini tutmaz ama bazılarında bireysel beceri ve azim on plana çıkar ve kendine geliştirecek ufkunu acicak bişeyler bulabilir demek istediğim bu
Kime göre, neye göre vizyonsuz.
Bakın ben hemşirelik okuyorum lisans bu sene son senem.
Dersimize giren hocalarımızın çoğu prof. dr (tıp doktoru)
Birinin eşi hemşireydi. Ve bize her defasında şunu söyler. Halka hizmet eden ve bu kutsal mesleği yerine getirdiği için hemşireleri çok severim. Hiçbir zaman yaptıkları iş küçümsenemez. Çünkü bir dr. hemşire olmadan olmaz, hemşire de dr olmadan olmaz.Sonuçta polislik te hemşirelik gibi halka hizmet eden çook kutsal bir görev.
Diğer öğretim görevlisi olan hocamızın eşi de ticaretle uğraşıyor, büyük ihtimal eşi lise mezunudur fazlası değil. Ama gül gibi geçinip gidiyolar.
Bence sorun sizin bakış açınızda. Başka bir mesajınızda da yüksekokul mezunu demişsiniz. Yani 2 yıllık yerine 4 yıllık fakülte mezunu olsa bakış açınız değişecekti gibi. Elalem ne der diye düşündüğünüz sürece onların esirisiniz.Sevdiğiniz insanı çevreye karşı savunamayacaksanız, her seferinde acaba? diye soracaksanız bu yola hiç girmeyin. Zira sevgi/ saygının olmadığı hiçbir evlilikte mutlu olunmaz bence.
Bu arada benim sevgilim de lise mezunu. Benim okumamı en çok destekleyenlerden biri. Çevremdekiler sen üniv.kazanamazsın derken o beni destekledi her zaman, her konuda.
Üniv okumak evet insana belli bir bakış açısı kazandırır, ama benim gördüğüm de erkeklerin genelde kız peşinde koşup içki içip buna da üniv okuyorum dediği bir ülkede yaşıyoruz. (böyle olmayanları tenzih ederim)Bu mudur evlilik için doğru adam? Yoksa sizi her koşulda sevip sayan iyi anlaştığınız biri midir??
Yol yakınken dönün derim. Diğer mesajımda da yazdığım gibi en ufak bir anlaşmazlıkta annem haklı mıydı mesleği yüzünden mi böyle oldu diceksiniz kendi kendinize bu belli. Arada da çok yoğun bir sevgi göremedim ben açıkçası. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın.
Öncelikle herkese merhaba aslında anlatacağım konu bir dert olmasa bile kafa karışıklığı diyedilir. Bn dış hekimiyim sevgilim ise polis bunu ilk başta onemsemedim ancak son zamanda annemin bu durumdan haberi oldu karşı çıktı aramızda bir uyum olmayacagi tarzı konuları bahane olarak gösterdi .gerçi bn istersem çok sorun edeceklerini sanmam ama aile rızası alınması gerektiğine inanırım böyle islerde.
Sürekli olarak tayin, maaş farkları , o ön lisans bn ise yüksek lisans eğitim farkı gibi konulardaki uyumsuzluğu anlatiyor bişey diyemedim çünkü haklı bide çalışma saatlerinin duzensizligi tabii ikimizde yogun çalışıyoruz ve stresli oluyoruz. O ise gercekten sorun olmsayacaginda baya israrli arada kaldim diyebilirim .Biraz uzun oldu herkese tesekkurler.
yaşlarınızın küçük olduğunu düşünüyorum şu an özellikle erkek için 22 evlilik yaşı bence biraz küçük erkekler zaten geç olgunlaşıyor bence aileler işine bulaşma sevginden emin olana kadar şu anda tam gezme çağı bence para kazanmanın tadını çıkar derimBn 23 o 22 yaşında aslında tam olarak doğru tespit etmişsiniz kesinlikle değer veriyorum ama askimdanda olmuyorum ben zaten düşünme taraftariyim o çok ısrar etti aileler tanıs
Emin olun onların farkındayım bir dakika sonramizin garantisi yok insanın başına ne geleceği belli olmaz ama plan kurarken herseyi normal olarak görüp karar veriyoruz genelde
Kimlikle gerçek yaşım arasında fark var 23 yaşındayım 24 gün alıyorum işi filan çok anlamiyorum bunu bana göre 23 bazılarına göre 24 özetle 23, 5 herneyse boş konu acicak kadar boş vaktim olsa keşke keşke şaka bi yana yorumlarınız için tesekkurleryaşlarınızın küçük olduğunu düşünüyorum şu an özellikle erkek için 22 evlilik yaşı bence biraz küçük erkekler zaten geç olgunlaşıyor bence aileler işine bulaşma sevginden emin olana kadar şu anda tam gezme çağı bence para kazanmanın tadını çıkar derim
not:yanlış anlamazsan bu arada profilinde sende 22 yaşındasın neden acaba birde daha önceki bir konunda 24 yaşındasın öyle demişsin yorumlarımı konunun gerçek olduğunu varsayarak yapıyorum sadece umarım buralarda boş konu açan sosyal deney yapan arkadaşlarla alakan yoktur
Dîs hekimi ahım sahim bişey değil annen dert etmesnÖncelikle herkese merhaba aslında anlatacağım konu bir dert olmasa bile kafa karışıklığı diyedilir. Bn dış hekimiyim sevgilim ise polis bunu ilk başta onemsemedim ancak son zamanda annemin bu durumdan haberi oldu karşı çıktı aramızda bir uyum olmayacagi tarzı konuları bahane olarak gösterdi .gerçi bn istersem çok sorun edeceklerini sanmam ama aile rızası alınması gerektiğine inanırım böyle islerde.
Sürekli olarak tayin, maaş farkları , o ön lisans bn ise yüksek lisans eğitim farkı gibi konulardaki uyumsuzluğu anlatiyor bişey diyemedim çünkü haklı bide çalışma saatlerinin duzensizligi tabii ikimizde yogun çalışıyoruz ve stresli oluyoruz. O ise gercekten sorun olmsayacaginda baya israrli arada kaldim diyebilirim .Biraz uzun oldu herkese tesekkurler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?