Meslek uyumsuzluğu

Önemsiz değil kesinlikle ama kendini geliştirmek için uygun bi meslek değil

dis hekimiyim şuanda okulu bitirdim
atandın mı devlette mi özelde mi çalışıyorsun yani şu anda çalışıyor musun neyse ben konuna yorum yapayımda sen gerçekten seviyorsan polis olması çok sorun değil ama seven insan katlanır yani tabi sürekli tayin işleri falan olacak zorbirmeslek fiziksel psikolojik olarak iyi düşünmen lazım

Gerçekçi baktığımda ise bana tahammül eden nadir insanlardan biri diyebilirim biraz zor bi insanim bazen çok sabrettigini hissedebiliyorum ama şiddetli bi aşk yaşıyorum diyemem şimdi buda yalan olur ama gerçekten sevdiğim inanıyorum

Suan özel ama atama olunca devlette geçmeyi düşünüyorum
yaşlarınız kaç acaba evlilik için acele etme bence sen biraz daha düşün kafan çok karışık geldi çok seviyormuşsun izlenimi alamadım sende emin değilsin sanki değer verdiğin kesin ama seviyor musun iyice düşün derim

Yani başka.konuları dert etseniz neyse ama kusura bakmayın önlisans ise nolmus 4 yıl tamamlamak marifet değil ayrıca yukseklisansta öyle marifet değil parayı verdim yapıyorum özelde sonuçta nolucam yükseklisans mezunu olucam ... maaş konusuna gelecek olursak yarin obur gün ne olacağı belli olmaz belki omur boyu sana o bakacak.... gece nöbeti tayindi onlar hallounmayacak şeyler değil... fakat hele su aralar ölüm tehlikesi çok zor.bi is gerçekten ama kader iste vakit geldiyse oda bahane degil

Bn 23 o 22 yaşında aslında tam olarak doğru tespit etmişsiniz kesinlikle değer veriyorum ama askimdanda olmuyorum ben zaten düşünme taraftariyim o çok ısrar etti aileler tanıs
Emin olun onların farkındayım bir dakika sonramizin garantisi yok insanın başına ne geleceği belli olmaz ama plan kurarken herseyi normal olarak görüp karar veriyoruz genelde

Kesinlikle vizyonsuz orası ayrı ama mesleği yanında kendini geliştirecek bi konu yok gibi

Kime göre, neye göre vizyonsuz.
Bakın ben hemşirelik okuyorum lisans bu sene son senem.
Dersimize giren hocalarımızın çoğu prof. dr (tıp doktoru)
Birinin eşi hemşireydi. Ve bize her defasında şunu söyler. Halka hizmet eden ve bu kutsal mesleği yerine getirdiği için hemşireleri çok severim. Hiçbir zaman yaptıkları iş küçümsenemez. Çünkü bir dr. hemşire olmadan olmaz, hemşire de dr olmadan olmaz.Sonuçta polislik te hemşirelik gibi halka hizmet eden çook kutsal bir görev.
Diğer öğretim görevlisi olan hocamızın eşi de ticaretle uğraşıyor, büyük ihtimal eşi lise mezunudur fazlası değil. Ama gül gibi geçinip gidiyolar.
Bence sorun sizin bakış açınızda. Başka bir mesajınızda da yüksekokul mezunu demişsiniz. Yani 2 yıllık yerine 4 yıllık fakülte mezunu olsa bakış açınız değişecekti gibi. Elalem ne der diye düşündüğünüz sürece onların esirisiniz.Sevdiğiniz insanı çevreye karşı savunamayacaksanız, her seferinde acaba? diye soracaksanız bu yola hiç girmeyin. Zira sevgi/ saygının olmadığı hiçbir evlilikte mutlu olunmaz bence.
Bu arada benim sevgilim de lise mezunu. Benim okumamı en çok destekleyenlerden biri. Çevremdekiler sen üniv.kazanamazsın derken o beni destekledi her zaman, her konuda.
Üniv okumak evet insana belli bir bakış açısı kazandırır, ama benim gördüğüm de erkeklerin genelde kız peşinde koşup içki içip buna da üniv okuyorum dediği bir ülkede yaşıyoruz. (böyle olmayanları tenzih ederim)Bu mudur evlilik için doğru adam? Yoksa sizi her koşulda sevip sayan iyi anlaştığınız biri midir??

Yol yakınken dönün derim. Diğer mesajımda da yazdığım gibi en ufak bir anlaşmazlıkta annem haklı mıydı mesleği yüzünden mi böyle oldu diceksiniz kendi kendinize bu belli. Arada da çok yoğun bir sevgi göremedim ben açıkçası. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın.

Teşekkürler yorumunuz için mesleklerini kutsalliklarina ve önemine lafım yok hiçbiri birbirinin yerini tutmaz ama bazılarında bireysel beceri ve azim on plana çıkar ve kendine geliştirecek ufkunu acicak bişeyler bulabilir demek istediğim bu

anlamadım ikinizin de mesleği var işte. ben bir sorun göremiyorum
malesef herkes 8-5 çalışamıyor
polis olmasının bence en kötü yanı silahı olması

Buna Türk örf, adetleridir. Bırakalım mesleki denkliği her zaman erkekler bizden daha yüksek mevkii de bulunması hoşumuza gidiyor fakat ilişki kurma meselesi bu ölçüyle sağlamaz. Erkekler bunu sorun yapıyor, kadınlar bunu sorun yapıyor. Burada mesele diplomanin tepesinde yazan lisans , ön lisans ibaresi de değil para mevzusu demiyorum ki bunu düşünmek yanlış bu durumu haklı görenler de olabilir bence de bazı açılardan mantıklı ama sonucta meslekte bir ast üst durumu tamamen ayrı meselekler. Tamamen alakasız meslekler. Kendilerini de gelistirebilirler şu an emniyet genel muduruyle bir dış hekimini de rütbe olarak kiyaslarsak bayagi bir fark görünüyor aslında polislik mesleği kendini geliştirmek açısından çok daha avantajlıdır. Burada sevip sevmeme meselesi önemli seven insanın gözü hiçbir şey görmüyorken sevmeyen insanların kafası karışıyor. Hayirlisi olsun. Bu arada polislikle uzaktan, yakından hiçbir alakam yok.

yaşlarınızın küçük olduğunu düşünüyorum şu an özellikle erkek için 22 evlilik yaşı bence biraz küçük erkekler zaten geç olgunlaşıyor bence aileler işine bulaşma sevginden emin olana kadar şu anda tam gezme çağı bence para kazanmanın tadını çıkar derim

not:yanlış anlamazsan bu arada profilinde sende 22 yaşındasın neden acaba birde daha önceki bir konunda 24 yaşındasın öyle demişsin yorumlarımı konunun gerçek olduğunu varsayarak yapıyorum sadece umarım buralarda boş konu açan sosyal deney yapan arkadaşlarla alakan yoktur

İstiyorsanız eğer olur ailenizide ikna edersiniz ikinizde okumuşsunuz sonuçta bir ilişkiye başladıktan sonra değil önce düşünülmeli bence bunlar

Okul bakımından ne kadar sorun çıkar bilemeyeceğim.
Fakat bunlar dışında yaşayacağın sıkıntıları Söyleyeyim:
1-asla tatil boş gün Planı yapamazsın. Telefon geldiği an gitmek zorundalar. Gece görevleri ek görevler daima bir atraksiyon hali. Hayatları eve gelsem de rahat etsem modunda geçer.
2-müdürlerinin dudağı Arasında herhangi yaptıkları bir ters hareket sürülmelerine yol açabilir, sonra gelsin 12 24 çalışma saatleri karakollar nöbetler...
3-tayin durumu sıkıntı, her yere gidebilirler, 2 kere Şark olayı var bir ton tantana.
4- her türlü siyasi durumdan birebir etkilenirler. En ufak olayda tüm birimler acil durum olarak göreve çağrılırlar, sen hesap et stresini bu durumun. TV başında olay çıkmasın diye dua etmekle geçer vaktin.

Kimlikle gerçek yaşım arasında fark var 23 yaşındayım 24 gün alıyorum işi filan çok anlamiyorum bunu bana göre 23 bazılarına göre 24 özetle 23, 5 herneyse boş konu acicak kadar boş vaktim olsa keşke keşke şaka bi yana yorumlarınız için tesekkurler

Dîs hekimi ahım sahim bişey değil annen dert etmesn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…