- Konu Sahibi simmer down
-
Kesinlikle küçük görme durumu yok ancak çalışma şartları sorun diyelim çünkü hala anlamadım nasıl çalıştıklarını
Ama onlisansmış kuzum. Kolayına kaçanlardan yani. Benim de akademi mezunu arkadaşım vardı. O mesela istemiş olmuş. Ya da dediğin gibi lisans mezunu olsa ben de isterim. Ki tanıdım böyle birini. Hoş kompleksliydi bıkmıştım. Ama ben haklı buldum ne yakan söyliym. Bi tarafta yüksek lisans bi tarafta iki yıllık..Bazı yorumlara baktım da g.tümle güldüm, polis diyip vizyonsuz gördüğünüz adamların binlercesi ataması yapılmamış öğretmen, iibf mezunu vs, yıllarca kpss ye girip atanma bekleyeceģine polis olan insanlar, herkes her zaman istediği mesleği yapamıyo ne yazık ki, bazı insanlar mecbur
Olabilir benim yazdiklarim kisiseldi evinizde tank ve kalasnikof bile olsa sizin seciminiz...komik kismina siz gulersiniz sadece.
ben sitem etmiştim canım ya devlette çalışan biri olarak sadece günümüz şartlarında bazı insanlar çok zorluyor artık insanlarda sabır yok herşeyi şikayet etme isteği falan devlette çok zor çok yorucu yerine göre tabi bu arada yanlış anlama bende diş hekimiyim zaten kendi mesleğimi kötülemem zira severek yapıyorum isteyerek okudum gülü seven dikenine katlanır ne diyelimzorlanacagim kesin gibi ama neyse teşekkür ederim yorumlarınız için evet nöbet işi sıkıntı saatler belirsiz filan hakkımızda hayırlısı
Zaten meslegimin çokta ahım sahim bişey olduğunu iddaa etmedim bunuda belirtmek isterim. Helal para kazanilan her meslek gibi saygın bir meslek
Evet sonuçtan çok korkuyla beklemek kötü biseyBen de bundam bahsettim maalesef iliskiler evlenince cok farklilasir...Şayet bu benim fikrim tabi diş hekimi olsam bir polisle evlenir miydim bilemem hos su anki meslegimle de evlenmezdim meslek olarak sevmiyorum sanirim...sonucra riskli esimi her gun korkuyla beklemek istemem evde ve silah sevmem zorunlu olsa da...
Yorumlarına bayılıyosam demek.1)İstirahatte de olsa günün ya da gecenin bir anı telefon gelir gider.
2)Bayram seyran resmi tatil diye bir kavram yoktur, yıllık izini istediğiniz zaman kullanamaz. Kullansa bile her an izinden geri çağrılabilir. İzinler sık sık kapatılır.
3)Çalışma sistemi ve saatleri sık sık değişir.
4)Tayin çıkabilir şark görevi vardır duruma göre ikinci şark vardır bir yerde uzun süre çalışamaz çünkü her ilin görev süresi vardır. En az 3 tayin görürsünüz eğer siz çakılı kadroda değilseniz.
Maddi anlamda denk olur muyuz diye düşünüyorsanız, bu erkek arkadaşınızın durumuna göre değişir. Eğitimine önem veren kendini geliştiren çok yönlü akıllı zeki biriyse teşkilatta yükselir, amir vs. olur bir yerlere gelir size denk olur ilerde. Ama değilse gözünüze batar çevrenizin de gözüne batar açık ve net.
Ama onlisansmış kuzum. Kolayına kaçanlardan yani. Benim de akademi mezunu arkadaşım vardı. O mesela istemiş olmuş. Ya da dediğin gibi lisans mezunu olsa ben de isterim. Ki tanıdım böyle birini. Hoş kompleksliydi bıkmıştım. Ama ben haklı buldum ne yakan söyliym. Bi tarafta yüksek lisans bi tarafta iki yıllık..
benim kuzenlerim var polis çok iyi anlıyorum geçenlerde izinler iptal oldu ya mesela anneleri bekliyordu ya çok üzüldüler o kadar hazırlık yapmıştık doğu görevi yapıyor birisi gelemediler mesela psikolojik açıdan çok zor neyse burası yeri değil tabi size sabır ve mutluluklar diilerimÇok teşekkür ederim :)
Kafası karışık çok iyi anlıyorum, zor bir hayat, mesela bikaç yıla sivil memurluğu zorlayacak eşim, o kadar bunaldı
Kar mevzusunu ne kadae duygusal yazmışsınız:) çok tatlısınız yahu:)Ben ikinizin farkli egitim duzeyi olarak degilde meslek olarak yorum yapmak isterim..
1.es durumundan tayin olabilir misal daha ii sarklara gidebilirsinz..Yani bi sirnakta sark yapmak var bide adiyamanda..
2.maaslari pekte iyi sayilmaz calisma sartlarina gore..
3.Idari buroda calisanlar var 8 -5
gececi olanlar var 12 -36
Karakolda olanlar var 12-24
bide cevik var tabiri caizse 24-24
4.ilk yili ise istanbul disindaysa 3 yilda sarki gelir giderse 2 3 4 yil artik gittigi yere bagli donusunde uzun sure Kalir ole hemn geri tayin durumu olmaz..
5.iki taraftan da uzaktasiniz degsiik bi bag kuruluyor esinizle aranizda ..mesela sen benim herseyimsin lafini ikinizde hissederek soyluyorsunuz cnku gittiginz her yerde bi ikiniz oluyo tanidiginiz:)
5.mesela okullarda kar tatili oluyo ya uarin okullar tatil die duyup sevinirdik hani kuççukken heh iste o sevinc bizde her izinliyim dedigi gun oluyo:) kar durmasin die ettigim duayida kimse cagirmasa bari die ediyorum artik..
6.bide 3 yildir hic duraganlasmadi evliligimiz hala nisanliliktaki gibiyiz sanirim oda aradaki bazen olan özlem duygusu ona bisey olursa korkusu aman sagsalim gelsin de geri kalan ne varsa halledilir psikolojisinden..
7.Mantik evliligi yapilabilecek bi meslek asla degil..Sadece seviyorsaniz asiksaniz cekilir ve hic bisey sizin mutlulugunuza gölge dusurmez..:)
Polisten fazla kazanıyomuş dedi arkadaş..e bende mi boşayım herifi şimdi..bu işin edebi bu mu?Ne kazanıyor ben de bilmiyorum da, kendi kızı ev kızı olsa çocuk doktor olsa uyumsuz demez kimse ama burda ikisi de iş sahibi iki insan var nasıl uyumsuzluk benim aklım almıyor.
Tanıdığım polisleri saymak istedim şimdi :Bazı yorumlara baktım da g.tümle güldüm, polis diyip vizyonsuz gördüğünüz adamların binlercesi ataması yapılmamış öğretmen, iibf mezunu vs, yıllarca kpss ye girip atanma bekleyeceģine polis olan insanlar, herkes her zaman istediği mesleği yapamıyo ne yazık ki, bazı insanlar mecbur
Tanıdığım polisleri saymak istedim şimdi :
Biri milli güreşçi, beden eğitimi öğretmenliği mezunu ve yüksek lisansını yapmış şu an bir ilin il emniyet müdürlugunun spor salonu sorumlusu :)
Biri yine yüksek lisansını yapmış bi gıda mühendisi :)
Inanmayacaksiniz ama en çarpıcı olanı; hukuk mezunu bi polis ve su an ankara da genel müdürlük te hukuk işleri ile ilgili görev yapıyor polis memuru olarak:) :)
Istemeyen inanmasın ama hepsi yemin ediyorum ki gerçek insanlar ...
Adsm lerin hali ortada biliyorum gerçi bizim fakültenin adsm den farkı yoktu ama özelde de sanki hakkettigin parayi alamiyosun gibi hayırlısı daha çok yeni sayilirim teşekkürler yorumlarınız icinben sitem etmiştim canım ya devlette çalışan biri olarak sadece günümüz şartlarında bazı insanlar çok zorluyor artık insanlarda sabır yok herşeyi şikayet etme isteği falan devlette çok zor çok yorucu yerine göre tabi bu arada yanlış anlama bende diş hekimiyim zaten kendi mesleğimi kötülemem zira severek yapıyorum isteyerek okudum gülü seven dikenine katlanır ne diyelim
Aynen öyle . O kadar çok ki.... psikoloji bolumu mezunları dahi var..Felsefe mezunu olan var otur varoluş tartış hersey siyah beyaz değil yani
Çok güzel açıklamissiniz madde madde çok teşekkür ederim1)İstirahatte de olsa günün ya da gecenin bir anı telefon gelir gider.
2)Bayram seyran resmi tatil diye bir kavram yoktur, yıllık izini istediğiniz zaman kullanamaz. Kullansa bile her an izinden geri çağrılabilir. İzinler sık sık kapatılır.
3)Çalışma sistemi ve saatleri sık sık değişir.
4)Tayin çıkabilir şark görevi vardır duruma göre ikinci şark vardır bir yerde uzun süre çalışamaz çünkü her ilin görev süresi vardır. En az 3 tayin görürsünüz eğer siz çakılı kadroda değilseniz.
Maddi anlamda denk olur muyuz diye düşünüyorsanız, bu erkek arkadaşınızın durumuna göre değişir. Eğitimine önem veren kendini geliştiren çok yönlü akıllı zeki biriyse teşkilatta yükselir, amir vs. olur bir yerlere gelir size denk olur ilerde. Ama değilse gözünüze batar çevrenizin de gözüne batar açık ve net.
Adsm lerin hali ortada biliyorum gerçi bizim fakültenin adsm den farkı yoktu ama özelde de sanki hakkettigin parayi alamiyosun gibi hayırlısı daha çok yeni sayilirim teşekkürler yorumlarınız icin
Fazlasiyla açıklayıcı olmuş tesekkurlerBen ikinizin farkli egitim duzeyi olarak degilde meslek olarak yorum yapmak isterim..
1.es durumundan tayin olabilir misal daha ii sarklara gidebilirsinz..Yani bi sirnakta sark yapmak var bide adiyamanda..
2.maaslari pekte iyi sayilmaz calisma sartlarina gore..
3.Idari buroda calisanlar var 8 -5
gececi olanlar var 12 -36
Karakolda olanlar var 12-24
bide cevik var tabiri caizse 24-24
4.ilk yili ise istanbul disindaysa 3 yilda sarki gelir giderse 2 3 4 yil artik gittigi yere bagli donusunde uzun sure Kalir ole hemn geri tayin durumu olmaz..
5.iki taraftan da uzaktasiniz degsiik bi bag kuruluyor esinizle aranizda ..mesela sen benim herseyimsin lafini ikinizde hissederek soyluyorsunuz cnku gittiginz her yerde bi ikiniz oluyo tanidiginiz:)
5.mesela okullarda kar tatili oluyo ya uarin okullar tatil die duyup sevinirdik hani kuççukken heh iste o sevinc bizde her izinliyim dedigi gun oluyo:) kar durmasin die ettigim duayida kimse cagirmasa bari die ediyorum artik..
6.bide 3 yildir hic duraganlasmadi evliligimiz hala nisanliliktaki gibiyiz sanirim oda aradaki bazen olan özlem duygusu ona bisey olursa korkusu aman sagsalim gelsin de geri kalan ne varsa halledilir psikolojisinden..
7.Mantik evliligi yapilabilecek bi meslek asla degil..Sadece seviyorsaniz asiksaniz cekilir ve hic bisey sizin mutlulugunuza gölge dusurmez..:)
Eyvallah.Sizin için önemi yoksa sorun da yok zaten mutluluklar dileyelim size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?