- 20 Ekim 2018
- 142
- 73
- 13
- 38
- Konu Sahibi Darknesslady2109
-
Sarlasim geldi şu an size sürekli kararım dogrumu diye sorguluyorum ama tünelin ucu bok onuda seziyorum insanlarla uğraşmak çok zor ve ben acaip etkileniyorumBen de sosyoloji bitirdim,ama tünelin sonunda pek ışık yok
Mutsuz insanlara gelemiyorsan aile danışmanlığı yapilacak bir iş değil. En yakın arkadaşım aile bakanlığına atandi. Durumu uygun olmayan ailelere vs danışmanlık yapiyor. İlk zamanlar 'ne güzel insanlara yardım ediyorum,lay lay lay' diye geziyordu. Ama artık taciz edilen-ensest mAgduru çocuklar, ailesinden alınıp esirgeme kurumuna götürülen çocuklar, fakir- sakatlık yaşayan aileler ,uyuşturucuyla kumarla biten Aile drami dosyaları da almaya başladı. Gerçekten hassas insanlar için çok yipratici
Peki baska hangi meslek olabilir?belki psikolojik olarak iyi olmadiginizdan sikinti çekıyorsunuzdurAile danışmanlığı düşünmüştüm fakat yapı olarak çok hassasim insanların sikintilari beni çok etkiliyor ve bu meslek bana ağır gelir
İlla aile danışmanlığı yapmak zorunda değilsiniz ki sosyoloji bitirince. Festivallerde organizasyon sorumlusuydum mesela ben. O zaman hep panayirlarla, neşe içinde insanlarla uğraşıyorsun (onun da stresi apayri ama en azından neşeli bir ortam)Sarlasim geldi şu an size sürekli kararım dogrumu diye sorguluyorum ama tünelin ucu bok onuda seziyorum insanlarla uğraşmak çok zor ve ben acaip etkileniyorum
Spesifik bir bölümden kastınız tam olarak nedir?İlla aile danışmanlığı yapmak zorunda değilsiniz ki sosyoloji bitirince. Festivallerde organizasyon sorumlusuydum mesela ben. O zaman hep panayirlarla, neşe içinde insanlarla uğraşıyorsun (onun da stresi apayri ama en azından neşeli bir ortam)
Yaaa ben aslında okumaya da çok inanmıyorum doğrusu. Çok spesifik bir bölüm okumadiysan, ha sosyoloji bitirmissin ha işletme, ha çocuk gelişim.
Herkes her işe giriyor bizim ülkede.
Ben orada çalışırken aynı işi yaptığım insanlar da farklı farklı bölümlerden mezundu. Hatta üni mezunu olmayıp deneyim sahibi olan kişi de bizle aynı işi yapardi.
Şu an çalıştığım yerde de ben varım,başka bölüm okuyanlar var, iki yıllık okuyanlar var... Yeni mezun olduğumda çalıştığım şirket de, çocuklarla ilgili bir isti. Sosyolog,psikolog,ogretmenlik,arkeoloji ve hatta çocuk gelişim mezunu bir sürü insan hem aynı işi yapar hem aynı parayı alirdik (psikolog dediğim arkadaşlardan biri boğazici psikoloji mezunuydu mesela)
Çok aile danışmanlığı yapmak istiyorsanız üniversiteler sertifikalı eğitim açıyorlar aile danışmanlığı için. Ha, ben tasvip etmiyorum psikoloji mezunu olmayanların bu işi yapmasını, ama yapıyorlar. O yüzden yani siz de böyle bir kursa katılabilirsiniz,çok içinizden geliyorsa.
Sonuçta öyle de iş garanti değil böyle de^^
Yani o işi sadece o kişi yapabilir bölümleri.Spesifik bir bölümden kastınız tam olarak nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?