Meslek

Darknesslady2109

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2018
142
73
13
38
Merhaba kızlar sevdiği meslekleri yapan kaç kişi var aranızda yada işinizi sevmeden nasıl psikolojinizi sağlam tutuyorsunuz 32 yaşındayım halkla ilişkiler ve işletme bitirdim sevdiğim bir işte çalışmadım sosyoloji okuyordum fakat şu an bazı problemlerimden dolayı terapi goruyorum ve yarıda bıraktım odaklanamiyorum çünkü şu an issizim ve okulu da bıraktığım için korkunç boşlukta hissediyorum bir amacım olsun istiyorum sevdiğim işi yapmak istiyorum

Aile danışmanlığı düşünmüştüm fakat yapı olarak çok hassasim insanların sikintilari beni çok etkiliyor ve bu meslek bana ağır gelir

Ben de programciyim. Mezun olunc birkaç sene mesleğimi yaptım ama mutsuzdum,sonra başka bir meslekte çalıştım. Keşke çocuklarla ilgili bir mesleğim olsaydi mesela benden çok iyi çocuk doktoru olurdu:) Doğal çözümler sunan,ota b.ka bir poşet ilaç vermeyen,tatlı dilli aranan bir doktor olurdum. Ama sadece kendi çocuklarıma arkadaşlarımin ve komsularin cocuklarina hayrim dokunuyor. Bütün çocukları zehirden uzak tutabilmek isterdim valla. Sağlık sektörü nasıl dönüyor, anne olunca arastira arastira anladim.

Dediğim gibi mesleğimi yapmıyorum,hamilelikten sonra ise de dönmedim.Ufagi 4-5 yaşına gelince o nefret ettigim iş hayatına geri döneceğim,ozel sektorde sevmedigim işi yapmak icimden de gelmiyor napacagim bilmiyorum. Var mı bir öneri?

Hayatta hic bir sey icin gec degil. Baska bir bolum okuyabilirsiniz. En buyuk kuzenim 45 yasinda,bu sene sinema televizyon bolumune girdi okuyor. En buyuk hayaliydi. Belki sizin de hayaliniz gercek olur neden olmasin degil mi?

Kucuklugumden beri hayalim öğretmen olmaktı çok şükür oldum :) şuan doğum iznindeyim ama okulumu, öğrencilerimi aşırı derecede özledim... Hatta rüyalarıma bile giriyor herkes bıkarsın diyordu 5 yıl oldu daha bıkmadim inşallah da emekli olana kadar aynı fikirde olurum

Ben de sosyoloji bitirdim,ama tünelin sonunda pek ışık yok
Mutsuz insanlara gelemiyorsan aile danışmanlığı yapilacak bir iş değil. En yakın arkadaşım aile bakanlığına atandi. Durumu uygun olmayan ailelere vs danışmanlık yapiyor. İlk zamanlar 'ne güzel insanlara yardım ediyorum,lay lay lay' diye geziyordu. Ama artık taciz edilen-ensest mAgduru çocuklar, ailesinden alınıp esirgeme kurumuna götürülen çocuklar, fakir- sakatlık yaşayan aileler ,uyuşturucuyla kumarla biten Aile drami dosyaları da almaya başladı. Gerçekten hassas insanlar için çok yipratici

Sarlasim geldi şu an size sürekli kararım dogrumu diye sorguluyorum ama tünelin ucu bok onuda seziyorum insanlarla uğraşmak çok zor ve ben acaip etkileniyorum

Babam muhasebeciolucan dedi.isletme okuttu
Ben hic bu isi sevmedim babayida baska ise ikna edemedim
Evlendim ev hanimi oldum
Yillarin egitim coooppp

Sarlasim geldi şu an size sürekli kararım dogrumu diye sorguluyorum ama tünelin ucu bok onuda seziyorum insanlarla uğraşmak çok zor ve ben acaip etkileniyorum
İlla aile danışmanlığı yapmak zorunda değilsiniz ki sosyoloji bitirince. Festivallerde organizasyon sorumlusuydum mesela ben. O zaman hep panayirlarla, neşe içinde insanlarla uğraşıyorsun (onun da stresi apayri ama en azından neşeli bir ortam)
Yaaa ben aslında okumaya da çok inanmıyorum doğrusu. Çok spesifik bir bölüm okumadiysan, ha sosyoloji bitirmissin ha işletme, ha çocuk gelişim.
Herkes her işe giriyor bizim ülkede.
Ben orada çalışırken aynı işi yaptığım insanlar da farklı farklı bölümlerden mezundu. Hatta üni mezunu olmayıp deneyim sahibi olan kişi de bizle aynı işi yapardi.
Şu an çalıştığım yerde de ben varım,başka bölüm okuyanlar var, iki yıllık okuyanlar var... Yeni mezun olduğumda çalıştığım şirket de, çocuklarla ilgili bir isti. Sosyolog,psikolog,ogretmenlik,arkeoloji ve hatta çocuk gelişim mezunu bir sürü insan hem aynı işi yapar hem aynı parayı alirdik (psikolog dediğim arkadaşlardan biri boğazici psikoloji mezunuydu mesela)
Çok aile danışmanlığı yapmak istiyorsanız üniversiteler sertifikalı eğitim açıyorlar aile danışmanlığı için. Ha, ben tasvip etmiyorum psikoloji mezunu olmayanların bu işi yapmasını, ama yapıyorlar. O yüzden yani siz de böyle bir kursa katılabilirsiniz,çok içinizden geliyorsa.
Sonuçta öyle de iş garanti değil böyle de^^

Spesifik bir bölümden kastınız tam olarak nedir?

Hayvanlari çok seviyorum insan olgusu beni baya bı yordu normalden fazla etkileniyorum sosyoloji bölümü ağır ve sürekli bir sorgulama tam bana göre diyordum ama okurken çok yiprandim hayattan zevk almamaya başladım

Normal mesai çalışsam severim de fazla mesaiden dolayı sevmiyorum isimi.Zaten zor meslek

Spesifik bir bölümden kastınız tam olarak nedir?
Yani o işi sadece o kişi yapabilir bölümleri.
Mesela mühendislik. Mesela radyoloji,hemşirelik,doktorluk, mesela avukatlık... Kısaca bölümün adından 5 sene sonra yapacağın mesleğin net ve belli olduğu seyler:)
Tabii ki özel sektör olarak konuşuyorum. Tanıdığım en çok iş değiştiren insanım :) gözlem yapmak için çok imkanım oldu . Gerçekten herkes her işe girebiliyor. Bazen referans,bazen bir tanıdık, bazen şans, bazen de aldığın kıytırık bir kurs.
Mesela çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri diye bir bölüm var, ve bölümün amacı insan kaynaklarında çalışmak. Ama o insan kaynakları işine bir yerden sertifika aldım diye beni almışlardı mesela. İnsan kaynaklarında çalışan arkadaşlarıma bakıyorum , Sinema TV okuyan bile var.
Ya da Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik diye bir bölüm var, mezun olanlar Rehber Öğretmeni olsun diye. Ama formasyonu olan-olmayan bir sürü sosyoloji mezunu sınıf arkadaşım ozel okullarda (özellikle eskiden dershanelerde) rehber öğretmenlik yapıyor.
Gazetecilik diye bir bölüm var, arkeoloji okuyan arkadaşım mesela muhabirlik yapıyor (sosyoloji mezunu gazetede çalışan arkadaşım da var)
Grafik tasarım diye bir bölüm var, üç ay kurs alan herkes grafik tasarımci olabiliyor.
Eczacılık diye bir bölüm var, bir tanidigim amca eczacının sertifikasını kiralamış, kendi işletiyor yıllardır bakkal gibi :)
Ya da bir arkadaşım sırf İngilizcesi var diye THYde mekanik bir işe girdi. İngilizce öğretmenliği mezunu :)
Böyle yani... Artık her bölüm her işi yapabiliyor. Bizim sınıf(sosyoloji) 60 kişi falandı üniversitede. Bugün küçük bir anket doldurmamızi isteseler yirmiden fazla bölümde çalışan çıkar ^^

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…