Sırf evden çalışıyorlar diye IT ci arkadaşlar çok imreniliyor, sitede var olanlar yazsa ya, dışarıdan göründüğü kadar iyi mi?
Oluyor olabilir. Düşünüyoruz bu konuyuAlmanca öğrenip yurtdışı deneseniz? Olmuyor mu ebelikte
Ben benimle aynı işi özelde yapanların durumunu biliyorum. O kısımla kıyaslamıyorum. Aslında yeterliliklerimden fazla görmüyorum kendimi oradan öyle algılanıyor olabilir. Benimle aynı sıralamada birisi ailesinin durumu olduğu için endüstri mühendisliği okuyabildi özelde bilg mühendisi arkadaşımla aramızda nerdeyse 50-60 bin fark var ben öndeydim. Gerçekten daha iyisini yapabilecek potansiyelim vardı yanlış tercih kurbanı oldum. Sıralamam da fena değildi şu an o sıralamayla sağlık yazmak delilik o zaman da öyleymiş gerçi. Ama gereksiz pompalanmış bir sağlık sektörü revaçta algısı vardı. 50-60 binke istanbulda hemşirelik okunuyordu 20 binle ftr şu an ftr 100 binin altına gerilemiştir herhalde. Ve daha iyi bir bölümde okuyup daha iyi bir alanda çalışsaydım yeterliliklerimi artırabilirdim. Neyin ne olduğunu bilmiyordum sadece. Şu an evet özel sektörde vasıfsızım kabul ediyorum. Ama kendi potansiyelimin altında kaldım bunu da kendimi üstün gördüğüm için söylemiyorum. Yapsaydın o zaman diyebilirsiniz ama hayat kavgasının içine düştüm geçim derdne düştüm ilk yıllarda para tatlı geldi bu bahsettiğim arkadaşlarım o zaman asgari ücret alıyordu çünkü. Ben aslında içinde bulunduğum kurum ve toplulukta yıllar içinde becerilerimi geliştirmek yerine körelttiğim için de mutsuzum. Bu dank ettiğinde ev kredisi dedim yüksek lisans yapıyorum dedim evlilik telaşı dedim işte şimdi böyle düşünüp duruyorum.Sizi tanımadığım için bu konuda yorum yapamayacağım ama kendinizi sahip olduğunuz yeterliliklerden fazla gördüğünüz için bulunduğunuz yeri beğenmiyor olabilirsiniz. Yani hayal dünyasında yaşıyor olabilirsiniz. Bu yüzden sizinle aynı işi özel sektörde yapanlarla konuşun.
Teşekkür ederim yorumunuz için çizim işi ne tatlı olur devam edersiniz umarımBen bir branş öneremeyeceğim ama kesinlikle bağlı çalışmayın diyorum.
Memur insan belirli mesaide çalışmaya, mesai bitince kimseye hesap vermeden çıkıp gitmeye alışıktır. İzinleri hakkında hesap vermez, maaşını patrondan değil devletten alır. Patrona kendini beğendirmek zorunda hissetmez. Ben de memurum kendimden biliyorum bunları.
Kendi işinizi kurabileceğiniz, kendi çalışma disiplininizi kendiniz oluşturabileceğiniz, rahatça evden de çalışabileceğiniz bir iş fikri düşünün derim.
Ben bir ara çizerlik düşünmüştüm ciddi ciddi. Çocuk kitapları çizip kendim bastırsam diyordum. Baya merak salmıştım dijital çizime. Sonra hamilelik, yüksek lisans falan derken çok ara verdim. Şimdi düzenli memur maaşını düşündükçe konforumu bozasım gelmiyor.
Bu güzel fikriniz için de teşekkür ederim. Alanımı teknolojiyle birleştirmeyi denemek en mantıklısı sanıyorumGerçekten bir fark yaratmak istiyorsanız alanınızla birleştirebileceğiniz bir şeyler yapın. Örneğin teknoloji veya eğitim olabilir. Doktora yapın. Alanınızda kullanabileceğiniz bir dili etkin şekilde kullanın. Daha gençsiniz, işiniz kolay demiyorum ama çalışma saatleri belirli olduğu için bu söylediklerimi iş ile birlikte çok rahat yaparsınız.
iyi deAma gereksiz pompalanmış bir sağlık sektörü revaçta algısı vardı. 50-60 binke istanbulda hemşirelik okunuyordu 20 binle ftr şu an ftr 100 binin altına gerilemiştir herhalde.
Evet öyle o zamanlar o bana yeter düşüncesindeydim ben de mesleki tatmin denilen bir olay aklıma gelmiyordu o yaşta. Bir furyaya kapıldım hemen para kazanırım diye diyorum. 20 binle ftr yazıp atanan da mutsuzdur şimdi demek istediğim o belki o da kariyer yapacağı bir iş seçmek isterdi şimdiki aklıyla.iyi de
FTR 20 binle alırken bitiren atanıyordu
şimdi 95 almak gerekiyor o yüzden yazmıyorlar 100 binlere ulaştı tabii ki
kimse sağlık sektörünü aman çok iyi kariyer yaparsın, yükselirsin, ilerlersin diye pompalamadı ve pompalamıyor ki
doktorluk hariç hala kimse sağlığı kariyer için önermiyor
"ataması kolay" diye önerildi hep, o da bölüm bazlı zaten, bir ara da ATT olmayanı dövüyorlardı, bir de eşin de asker polis filansa o nereye atansa sen de atanırsın diye bu ve bu hep böyleydi, yine böyle
başka bişey için önerilmedi ki hiçbir zaman...gereksiz denilecek bişey yok, kolay atanıp her yerde çalışayım vs. gibi şeyler hedefleyene yine sağlık öneriyor herkes.
Neden toplum sağlığı ya da sağlıklı yaşam merkezlerini düşünmüyorsunuz?Arkadaşlar fikirleriniz için teşekkür ederim. Belki de genel bir bunalım içindeyim. Bir pandemi geçirdik herkesin çalışması esnetilirken bizler üzerine zorluk yaşadık böyle üst üste gelen sebepler genel hayat kaygıları beni seçmediğim ihtimalleri düşünmeye yöneltti. Mühendislik yazsaydım kimya matematik yazsaydım şurda şunu okusaydım nasıl bir hayatım olurdu diye düşünmeye başladım. Sosyal medya etkisi değil ama çevreden etkileniyorum. ben güzel bir liseden mezunum sadece daha az ders çalıştım yanlış kararlar verdim ve bir sene daha hazırlanabilmem için ailemin desteği yoktu özel üniversitede okuyamazdım ben de çekingen bir çocuktum, başarısız olmaktan korktum. Para istemek sorundu. Bir an önce çalışıp para kazanmak için belki o şartlaea göre doğru bir karardı bilemiyorum. Ama o dönemde benden daha az başarılı olan kişilerin özel üniversitede okuyup ya da tanıdığı vasıtasıyla güzel işlere girip çalıştığını gördükçe bende de o potansiyel vardı diye üzülüyorum. İster istemez işimin olumsuz yanlarına odaklanırken buluyorum kendimi. Değştirilemez olması da canımı sıkıyor koca olsa boşarsın sldkdkdlsl ama bunu bırakamıyorsun
Memursun yani sakın istifa etme şu dönemdeMerhaba hepinize. 10 yıldır kamuda sağlıkla ilgili bir branşta çalışıyorum. Nöbetli bir alan değil haftaiçi 8-5 çalışıyorum. İlk atandığımda her şey gayet güzeldi kazancım pek çok şeye yetiyordu hatta ev bile aldım. Ama şu sıralar hem maddi tatminsizlik yaşadığım için hem de artık insanlarla uğraşmaktan dolayı ve bakanlık içindeki yeniliklerle beraber eklenen görevlerle birlikte işimden çok bunalmış durumdayım. Aslında üniversite tercihimi yaparken fena bir puanım yoktu bazı mühendislikler tutuyordu. Ancak fizik dersini yapamıyorum diye hiç düşünmedim bile. Şu an mühendis olup ya da alakasız bir bölümde okuyup bilişim sektörüne yönelen arkadaşlarımı gördükçe çok üzülüyorum. Ne yaparsam yapayım üzüntüm geçmiyor. Evden çalışma gibi bir imkanımın olmaması, özel sektörde -kurumsal olanlardan bahsediyorum- özel sağlık sigortası yemek kartı çeşitli sosyal aktiviteler olması gibi nedenlerden dolayı işim gittikçe kötü görünmeye başladı gözüme. Arkadaş çevrem de ona göre şekillendi çalıştığım kurumlarda üzülerek söylüyorum ki hiç kafa dengi birilerine denk gelmedim. Biz biraz işçi ailelerin memur çocuklarıyız ve hemen para kazanabilmek için sağlıkla ilgili bir bölüm seçmiştim zaten. Ama şimdi dönüp baktığımda bunun dar bir vizyon olduğunu görüyorum. 32 yaşındayım bu sürede açıktan sosyoloji okudum yani yönlendiren yoktu ben kendi kendime farklı bir seçenek yaratmaya çalıştım. Çalıştığım branşımda yüksek lisans yaptım ama tabi kamuda bunun bi önemi yok bi kademe ilerlemekten başka. Kendimi sıkışmış hissediyorum emekliliğe kadar bu işi yapmak istemiyorum. Yani herkesin deli gibi kpss çalıştığı bu sitede ben nasıl yaparım da kamudan kurtulurum onun peşindeyim açıkçası. Göründüğü gibi değil çoğunlukla avam insanlar saçma prosedürlerle dolu maaşı tatmin etmiyor. Daha iyisini yapabilirdim düşüncesi beni daha da kötü etkiliyor. Bir kaç iş başvurusunda bulundum insan kaynakları alanında vs ama görüşmeye bile çağrılmadım. Bu sitede herkese çok güzel fikirler veriyorsunuz. Bana ne önerirsiniz buradan nasıl kurtulurum bu yaştan sonra başka bir işte çalışabilir miyim? Bu mümkünse başlangıcı nasıl yapabilirim? Şu an istifa edemiyorum çünkü kredilerim var. Ancak daha düşük maaş da olsa yan hakları ve çalışma ortamı güzel olan bi yerde çalışmaya okeyim bu arada.
artık evden çalışmalar kalmadı kiSadece IT değil ik cı da evden çalışabilir finans uzmanı da öğretmen bile evden ders verebilir bence bir tek sağlıkta öyle olmuyor.
Neden öyle düşündünüz? Nasıl geliştirebilirim meselaVizyon hala yok kendini ya geliştir ya kabullen
Hemşirelik geçiş yapılabilecek bir alan değil ikisi de 4 yıllık ayrı birer alan. Sahada çalışma şartları da çok farklı değil. Sigorta konusu da canımı sıkıyor bu seyyanen zam oranı geldiğinden beri sgk primimiz çok düşük yatıyor. Kardeşimle maaşımız nerdeyse aynı ama sgk ödememiz arasında uçurum var onunki benimkinin 3 katından daha fazla. Yani emekli olunca da asgari ücret alacağım hiç bir kazancı yok memuriyetin.
Kamuda olmak iyidir.istifa etmeyin benceMerhaba hepinize. 10 yıldır kamuda sağlıkla ilgili bir branşta çalışıyorum. Nöbetli bir alan değil haftaiçi 8-5 çalışıyorum. İlk atandığımda her şey gayet güzeldi kazancım pek çok şeye yetiyordu hatta ev bile aldım. Ama şu sıralar hem maddi tatminsizlik yaşadığım için hem de artık insanlarla uğraşmaktan dolayı ve bakanlık içindeki yeniliklerle beraber eklenen görevlerle birlikte işimden çok bunalmış durumdayım. Aslında üniversite tercihimi yaparken fena bir puanım yoktu bazı mühendislikler tutuyordu. Ancak fizik dersini yapamıyorum diye hiç düşünmedim bile. Şu an mühendis olup ya da alakasız bir bölümde okuyup bilişim sektörüne yönelen arkadaşlarımı gördükçe çok üzülüyorum. Ne yaparsam yapayım üzüntüm geçmiyor. Evden çalışma gibi bir imkanımın olmaması, özel sektörde -kurumsal olanlardan bahsediyorum- özel sağlık sigortası yemek kartı çeşitli sosyal aktiviteler olması gibi nedenlerden dolayı işim gittikçe kötü görünmeye başladı gözüme. Arkadaş çevrem de ona göre şekillendi çalıştığım kurumlarda üzülerek söylüyorum ki hiç kafa dengi birilerine denk gelmedim. Biz biraz işçi ailelerin memur çocuklarıyız ve hemen para kazanabilmek için sağlıkla ilgili bir bölüm seçmiştim zaten. Ama şimdi dönüp baktığımda bunun dar bir vizyon olduğunu görüyorum. 32 yaşındayım bu sürede açıktan sosyoloji okudum yani yönlendiren yoktu ben kendi kendime farklı bir seçenek yaratmaya çalıştım. Çalıştığım branşımda yüksek lisans yaptım ama tabi kamuda bunun bi önemi yok bi kademe ilerlemekten başka. Kendimi sıkışmış hissediyorum emekliliğe kadar bu işi yapmak istemiyorum. Yani herkesin deli gibi kpss çalıştığı bu sitede ben nasıl yaparım da kamudan kurtulurum onun peşindeyim açıkçası. Göründüğü gibi değil çoğunlukla avam insanlar saçma prosedürlerle dolu maaşı tatmin etmiyor. Daha iyisini yapabilirdim düşüncesi beni daha da kötü etkiliyor. Bir kaç iş başvurusunda bulundum insan kaynakları alanında vs ama görüşmeye bile çağrılmadım. Bu sitede herkese çok güzel fikirler veriyorsunuz. Bana ne önerirsiniz buradan nasıl kurtulurum bu yaştan sonra başka bir işte çalışabilir miyim? Bu mümkünse başlangıcı nasıl yapabilirim? Şu an istifa edemiyorum çünkü kredilerim var. Ancak daha düşük maaş da olsa yan hakları ve çalışma ortamı güzel olan bi yerde çalışmaya okeyim bu arada.
Yapılan bunca yorumdan sonra ben de onu anladım. Kamudaki özel geçsem diyor özeldeki devlet iyi diyor. Genel bir memnuniyetsizlik hakim toplumda. Haklısınız sırf sıfırdan başlama lüksüm olabilir diye yurtdışına gitmek istiyorum bazen. Çünkü ülkemizde lüks. Teşekkür ederim yorumunuz için. Sanırım şu şartlarda en mantıklısı akademik olarak ilerlemeye çalışmak ya da bireysel danışmanlık yapmak bu süreçte de istifa etmemek :)Özelde çalışıyorum kurumsal bir firmada. Yaptığım iş homeoffice. Yarı zamanlı çalışmama rağmen (haftada 20 saat) şartlarım fena değil. Yemek kartıyla birlikte 40 bin TL alıyorum özel sağlık sigortasıda var. İşim yoğun değil üstten hiyerarşik bir baskı yok. Ama bunlara rağmen bendede tatminsizlik var. Kendi mesleğimi yap(a)miyorum belki en büyük etken budur. Belki kendi mesleğimi yapsaydım yine memnun olmadığım şeyler olacaktı bilmiyorum. Bence hangi sektör/alan olursa olsun memnuniyetsizlik hakim çoğu yerde. Hayallerinin peşinden gitmek güzel birşey ama bu ülkede realist olmaktan başka lüksümüz yok malesef. Ülke şartları ortada. Şartlardan kastım sadece ekonomik şartlar degil. Ülkenin alt yapı sıkıntılarından bahsediyorum daha çok. Bence arkadaşların dediği gibi elinizdekindende olacak adımlar atmayın.
En basitinden benim kardeşlerim onlisans okuyup ise başladılar şuan hem benden fazla kazanıyorlar hemde sosyal hakları primleri o kadar çok ki yan yana gelince artık kendim dalga geçiyorum.Evet tam olarak bu ilk başlarda ben herkesten iyi kazanıyordum iyiydi ama artık yaşıtlarım terfilerle çok güzel yerlere gelmeye başladılar bende de o potansiyel vardı ben de işimde iyiyim yüksek lisansım var ama beni tatmin eden bir terfi yok o yüzden bambaşka bir alanda sıfırdan başlayıp ilerlemeye razıyım. Ama bunu nasıl yapacağımı nerden başlayacağımı bilmiyorum işte bir yol gösterene ihtiyacım var.
Evet evet yol paramı kendim karşılıyorum suyumu kendim alıyorum hatta çay parasını bile aramızda topluyoruz :) 5 liraya memur olmak mı 4 liraya özele geçip yol yemek özel sigorta yüksek sgk primi mi diye sorsalar hiç düşünmem özeli seçerim davulun sesi uzaktan hoş geliyor. Ne yıllık prim ne ramazan bayram ikramiyesi ne yılbaşı hediyesi yok allah yok :)En basitinden benim kardeşlerim onlisans okuyup ise başladılar şuan hem benden fazla kazanıyorlar hemde sosyal hakları primleri o kadar çok ki yan yana gelince artık kendim dalga geçiyorum.
Öğretmenim ne prim ne sosyal hak ,ne yemek ,ne servis bir bardak su bile vermiyor bize devlet bende usandım 15 yıldır çalışıyorum. Doğum yaptim ücretsiz izne ayrilcam inşallah. Ara vermek iyi gelir inşallah.
Sizdebelki bir yıl ara verseniz diğer seçeneklerinizi denersiniz.
İşte bedava ekmek yok.atandintan sonra anladım bende bunu.devlet en pis işleri memurlara yaptırıyor zaten.polis asker doktor öğretmen. Gerçekten parayı pulu da geçtim.15 yıldır ailemden ayrı başka bir şehirde yaşıyorum.bazen gurbet çok zorluyor.birakip gidesim geliyor bu aralar.Evet evet yol paramı kendim karşılıyorum suyumu kendim alıyorum hatta çay parasını bile aramızda topluyoruz :) 5 liraya memur olmak mı 4 liraya özele geçip yol yemek özel sigorta yüksek sgk primi mi diye sorsalar hiç düşünmem özeli seçerim davulun sesi uzaktan hoş geliyor. Ne yıllık prim ne ramazan bayram ikramiyesi ne yılbaşı hediyesi yok allah yok :)