Mesleki tatminsizlik kamudan istifa

Sırf evden çalışıyorlar diye IT ci arkadaşlar çok imreniliyor, sitede var olanlar yazsa ya, dışarıdan göründüğü kadar iyi mi?

Şuan doğumdan dolayı ara verdim
Evden çalışan biriydim.. bir sure sonra da devam edeceğim
Meslegine göre değişiyor o
Benim meslek evde daha rahat yazılım üzerine.
Eşim özel bir firmada bölge müdürlüğü yapıyor 3 gün evde ama onun yüzünü bile göremiyoruz sürekli ya telde ya da pc başında
Hatta evden çalıştığı günler daha çok yoruluyor zaten evdesin mantığıyla o pc bir türlü kapanmıyor.
Ama ben memnundum çünkü işim gereği rahat olmam lazım pijamalarımla pc başına geçip, kulaklığı takıp dünya ile bağlantımı kopararak kodcuklarımı yazıyordum

Ben bir branş öneremeyeceğim ama kesinlikle bağlı çalışmayın diyorum.

Memur insan belirli mesaide çalışmaya, mesai bitince kimseye hesap vermeden çıkıp gitmeye alışıktır. İzinleri hakkında hesap vermez, maaşını patrondan değil devletten alır. Patrona kendini beğendirmek zorunda hissetmez. Ben de memurum kendimden biliyorum bunları.

Kendi işinizi kurabileceğiniz, kendi çalışma disiplininizi kendiniz oluşturabileceğiniz, rahatça evden de çalışabileceğiniz bir iş fikri düşünün derim.

Ben bir ara çizerlik düşünmüştüm ciddi ciddi. Çocuk kitapları çizip kendim bastırsam diyordum. Baya merak salmıştım dijital çizime. Sonra hamilelik, yüksek lisans falan derken çok ara verdim. Şimdi düzenli memur maaşını düşündükçe konforumu bozasım gelmiyor.

Ben benimle aynı işi özelde yapanların durumunu biliyorum. O kısımla kıyaslamıyorum. Aslında yeterliliklerimden fazla görmüyorum kendimi oradan öyle algılanıyor olabilir. Benimle aynı sıralamada birisi ailesinin durumu olduğu için endüstri mühendisliği okuyabildi özelde bilg mühendisi arkadaşımla aramızda nerdeyse 50-60 bin fark var ben öndeydim. Gerçekten daha iyisini yapabilecek potansiyelim vardı yanlış tercih kurbanı oldum. Sıralamam da fena değildi şu an o sıralamayla sağlık yazmak delilik o zaman da öyleymiş gerçi. Ama gereksiz pompalanmış bir sağlık sektörü revaçta algısı vardı. 50-60 binke istanbulda hemşirelik okunuyordu 20 binle ftr şu an ftr 100 binin altına gerilemiştir herhalde. Ve daha iyi bir bölümde okuyup daha iyi bir alanda çalışsaydım yeterliliklerimi artırabilirdim. Neyin ne olduğunu bilmiyordum sadece. Şu an evet özel sektörde vasıfsızım kabul ediyorum. Ama kendi potansiyelimin altında kaldım bunu da kendimi üstün gördüğüm için söylemiyorum. Yapsaydın o zaman diyebilirsiniz ama hayat kavgasının içine düştüm geçim derdne düştüm ilk yıllarda para tatlı geldi bu bahsettiğim arkadaşlarım o zaman asgari ücret alıyordu çünkü. Ben aslında içinde bulunduğum kurum ve toplulukta yıllar içinde becerilerimi geliştirmek yerine körelttiğim için de mutsuzum. Bu dank ettiğinde ev kredisi dedim yüksek lisans yapıyorum dedim evlilik telaşı dedim işte şimdi böyle düşünüp duruyorum.

Teşekkür ederim yorumunuz için çizim işi ne tatlı olur devam edersiniz umarım hesap vermeme olayı bir nebze doğru evet. Kendi işim olma fikri doğru bir bakış açısı

Bu güzel fikriniz için de teşekkür ederim. Alanımı teknolojiyle birleştirmeyi denemek en mantıklısı sanıyorum

Ama gereksiz pompalanmış bir sağlık sektörü revaçta algısı vardı. 50-60 binke istanbulda hemşirelik okunuyordu 20 binle ftr şu an ftr 100 binin altına gerilemiştir herhalde.
iyi de
FTR 20 binle alırken bitiren atanıyordu
şimdi 95 almak gerekiyor o yüzden yazmıyorlar 100 binlere ulaştı tabii ki

kimse sağlık sektörünü aman çok iyi kariyer yaparsın, yükselirsin, ilerlersin diye pompalamadı ve pompalamıyor ki
doktorluk hariç hala kimse sağlığı kariyer için önermiyor

"ataması kolay" diye önerildi hep, o da bölüm bazlı zaten, bir ara da ATT olmayanı dövüyorlardı, bir de eşin de asker polis filansa o nereye atansa sen de atanırsın diye bu ve bu hep böyleydi, yine böyle
başka bişey için önerilmedi ki hiçbir zaman...gereksiz denilecek bişey yok, kolay atanıp her yerde çalışayım vs. gibi şeyler hedefleyene yine sağlık öneriyor herkes.

Evet öyle o zamanlar o bana yeter düşüncesindeydim ben de mesleki tatmin denilen bir olay aklıma gelmiyordu o yaşta. Bir furyaya kapıldım hemen para kazanırım diye diyorum. 20 binle ftr yazıp atanan da mutsuzdur şimdi demek istediğim o belki o da kariyer yapacağı bir iş seçmek isterdi şimdiki aklıyla.

Neden toplum sağlığı ya da sağlıklı yaşam merkezlerini düşünmüyorsunuz?

Memursun yani sakın istifa etme şu dönemde

Sadece IT değil ik cı da evden çalışabilir finans uzmanı da öğretmen bile evden ders verebilir bence bir tek sağlıkta öyle olmuyor.
artık evden çalışmalar kalmadı ki
Tüm şirketler ofise çağırıyor hala evden çalışan kim var ? 3-5 kişidir anca o kadar azaldı

Evet farkli bölüm. O yuzden okuyamaz misiniz dedim.mesleki tatmin olayi çok onemli evet ama ozel sektör kurtlar sofrasi. Hep belirsizlik var. Imkaniniz varsa izne cikin once kafayi toplayin derim.

Kamuda olmak iyidir.istifa etmeyin bence

Özelde çalışıyorum kurumsal bir firmada. Yaptığım iş homeoffice. Yarı zamanlı çalışmama rağmen (haftada 20 saat) şartlarım fena değil. Yemek kartıyla birlikte 40 bin TL alıyorum özel sağlık sigortasıda var. İşim yoğun değil üstten hiyerarşik bir baskı yok. Ama bunlara rağmen bendede tatminsizlik var. Kendi mesleğimi yap(a)miyorum belki en büyük etken budur. Belki kendi mesleğimi yapsaydım yine memnun olmadığım şeyler olacaktı bilmiyorum. Bence hangi sektör/alan olursa olsun memnuniyetsizlik hakim çoğu yerde. Hayallerinin peşinden gitmek güzel birşey ama bu ülkede realist olmaktan başka lüksümüz yok malesef. Ülke şartları ortada. Şartlardan kastım sadece ekonomik şartlar degil. Ülkenin alt yapı sıkıntılarından bahsediyorum daha çok. Bence arkadaşların dediği gibi elinizdekindende olacak adımlar atmayın.

Son düzenleme:
Yapılan bunca yorumdan sonra ben de onu anladım. Kamudaki özel geçsem diyor özeldeki devlet iyi diyor. Genel bir memnuniyetsizlik hakim toplumda. Haklısınız sırf sıfırdan başlama lüksüm olabilir diye yurtdışına gitmek istiyorum bazen. Çünkü ülkemizde lüks. Teşekkür ederim yorumunuz için. Sanırım şu şartlarda en mantıklısı akademik olarak ilerlemeye çalışmak ya da bireysel danışmanlık yapmak bu süreçte de istifa etmemek :)

En basitinden benim kardeşlerim onlisans okuyup ise başladılar şuan hem benden fazla kazanıyorlar hemde sosyal hakları primleri o kadar çok ki yan yana gelince artık kendim dalga geçiyorum.
Öğretmenim ne prim ne sosyal hak ,ne yemek ,ne servis bir bardak su bile vermiyor bize devlet bende usandım 15 yıldır çalışıyorum. Doğum yaptim ücretsiz izne ayrilcam inşallah. Ara vermek iyi gelir inşallah.
Sizdebelki bir yıl ara verseniz diğer seçeneklerinizi denersiniz.

Evet evet yol paramı kendim karşılıyorum suyumu kendim alıyorum hatta çay parasını bile aramızda topluyoruz :) 5 liraya memur olmak mı 4 liraya özele geçip yol yemek özel sigorta yüksek sgk primi mi diye sorsalar hiç düşünmem özeli seçerim davulun sesi uzaktan hoş geliyor. Ne yıllık prim ne ramazan bayram ikramiyesi ne yılbaşı hediyesi yok allah yok :)

İşte bedava ekmek yok.atandintan sonra anladım bende bunu.devlet en pis işleri memurlara yaptırıyor zaten.polis asker doktor öğretmen. Gerçekten parayı pulu da geçtim.15 yıldır ailemden ayrı başka bir şehirde yaşıyorum.bazen gurbet çok zorluyor.birakip gidesim geliyor bu aralar.

`