- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.586
- 798
- Konu Sahibi TelsizGitar
-
Ben de böyle düşünüyorum. İki meslek de çok güzel ve karar vermek de zor. Sürekli bir şeyler okuyorum bölümlerle ilgili. Mesela Fizyoterapi için çok fazla ihtiyaç olduğu söyleniyor.
ben olsam fizyoterapi ve rehabilitasyon seçerdim
Yine yanlış tercih yapma bari, ne istediğini neyin seni mutlu edeceğini bir tek sen bilirsin. Biz yönlendirmeyelim seni
Fizik tedavi
Beslenme ve diyetetik.
Bahsettiğim bölümlerden hangisini okursam mutlu olacağıma inanıyorum. Sağlıkla ilgili araştırmalar yapmayı, insanlara yardımcı olmayı, ekonomiyle ilgilenmeyi, çocukları seviyorum. Türkiye'de çalışmayı istediğim için oraya göre tercih yapmayı istiyorum.
Burada aslında önemli olan senin ne istediğin sevdiğin işi yapmalısın öncelikle bir kişi o işi seviyorsa zaten yükselir hatta en iyilerin arasında yerini alır ama sevmedikten sonra iyi bir bölümde olsa sadece gider gelir hayatını sürdürmeye çalışır
Bence yanlis dusunuyorsun bu sekilde meslek secilmez. Bolumlerinde hangi dersler okutuluyor ayri ayri bak, kariyer firsatlarini arastir. Belki suan is sahasi genis ama ileride okuduktan sonra is bile bulamayacaksin. Aralarinda bir tanesi vardir ki sevmezsin ama askla okursun, ileride is bul(a)masan bile iyiki okumusum dersin.
Hangisi olursa olsun severek yapacağımı düşünüyorum. Siz de haklısınız tabi ki. :)
Valla turkiyede calisilcaksa sevdigim is olayi yok. Ben dustum o hataya. Hayvan gibi puan yapip ucak muhendisligine girdim. Simdiki aklim olsa o puanla tip okurdum. Zor is buldum. O yuzden is alanina gore devlete atamalarina gore meslek secmek mantikli olan bu ulkede.
Günaydın herkese. Sizlere bir sorum olacak. Yardımcı olacağınızı umut ediyorum. 21 yaşındayım. Üniversiteye 2 sene önce başlamıştım fakat bölümümü sevemediğim için okulu bıraktım. Bu sene YGS/LYS'ye girdim ama pek de iyi bir puan yapamadım. Başka bir ülkede yaşıyorum ve buradaki üniversitelerde onların özel sınavında yeterli puanı yaptığımız takdirde kayıt yaptırabiliyoruz. Tabi Türkiye üniversitelerinde okumak istiyorsak sizlerle aynı sınavlara girip, aynı aşamalardan geçiyoruz. Türkiye'de kazanamadığım için yaşadığım ülkede okuyacağım. Ne okuyacağım konusunda çok karamsarım. Karar veremiyorum. Öğretmenliği istiyorum ama iş imkanı %10 ancak. Onda da torpilimiz olacak da öyle. Aklımda bir iki bölüm var aslında. Bunlar için sizden de fikir almak istiyorum.
-Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
-Okul Öncesi Öğretmenliği
-Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik
-Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (Türkçesi de var İngilizcesi de)
-Beslenme ve Diyetetik (4. Sınıfta okul direkt yüksek lisansa da başlatıyor ve okul sadece 1 dönem uzuyor. Uzman diyetisyen ünvanıyla mezun olunuyor. Doktora da yaparsan Doktor Diyetisyen oluyorsun)
Okulun diploması uluslararası her alanda geçerli. Ben çalışmak için Türkiye'ye de gelebilirim. Bunu da göz önünde bulundurarak yardımcı olursanız sevinirim.
Sağlık sektörünü seviyorsanız yaparsınız elbette
Oo ama çok güzel bir bölüm. Benim de uçaklara karşı ayrı bir zaafım var. Hatta elimde olsa koşa koşa gider PİLOTAJ okurum.Ama Pilotaj okuyabilecek kadar maddi durumumuz iyi değil ve Türkiye'de de devlet okullarından sadece Anadolu Üniversitesi'nde var bölüm. Onun için de çok çalışmam lazım. İlerde işimi elime alınca uçuş akademisinde almak istiyorum Pilotaj eğitimi. Ah inşAllah olur.
Fizyoterapist ve rehabilitasyon. Ancak, mesela ben asla bu mesleği yapamazdım. Çünkü yeğenim dolayısıyla şahit olduğum bir meslek ve çok sağlam bir psikoloji istiyor. Üstelik işini çok iyi yapmalısın hem vicdani yönü var hem de tutulmayabilirsin. Onun dışında öğretmenlik. Hem çalışmak hem de kendine ve sevdiklerine bol bol vakit ayırabilmek çook gzl.
Beslenme ve Diyetetik okurdum.
Obezite, Anoreksiya, sağlıklı yaşam, güzel görünüm..... sayısız nedenden dolayı insanlar beslenme uzmanlarına başvuruyor ve başvurmaya devam edecek.
Yaşadığın her yerde iş bulabilirsin.
Kaldı ki uzman unvanı ile mezun olma şansın varmış.
Ben de o hayallerle çıktım bu yola. Thy'nin burslu eğitimleri için koşuşturuyorum sürekli. Thk'da da yüksek lisans programı var. Oraya da bayağı zor giriliyor. Keşke para olsa da direk özel eğitim alabilsek. :) Bazı insanlar şanslı doğuyor. Gördükçe kıskanıyorum. Bölümden çok arkadaşımın babası pilottu. Hepsi üniversiteyi bitince amerikaya eğitime gitti. :)
Seviyorum elbette. Çünkü insanlara yardımcı olmayı çok seviyorum. Ama mesela hemşirelik yapamam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?