Mesleklerden hangisi daha mantıklı ve daha güzel?

Ben de böyle düşünüyorum. İki meslek de çok güzel ve karar vermek de zor. Sürekli bir şeyler okuyorum bölümlerle ilgili. Mesela Fizyoterapi için çok fazla ihtiyaç olduğu söyleniyor.

Burada aslında önemli olan senin ne istediğin sevdiğin işi yapmalısın öncelikle bir kişi o işi seviyorsa zaten yükselir hatta en iyilerin arasında yerini alır ama sevmedikten sonra iyi bir bölümde olsa sadece gider gelir hayatını sürdürmeye çalışır

Bence yanlis dusunuyorsun bu sekilde meslek secilmez. Bolumlerinde hangi dersler okutuluyor ayri ayri bak, kariyer firsatlarini arastir. Belki suan is sahasi genis ama ileride okuduktan sonra is bile bulamayacaksin. Aralarinda bir tanesi vardir ki sevmezsin ama askla okursun, ileride is bul(a)masan bile iyiki okumusum dersin.

Hangisi olursa olsun severek yapacağımı düşünüyorum. Siz de haklısınız tabi ki. :)

Tabi ki doğru söylüyorsunuz. Yaşadığım ülkede saydıklarımın hiçbirisi geçerli meslekler değil. Sadece uluslararası ticaret ve işletmeyi okursam rahat iş bulabilirim. Öğretmenliği çok severek okurum ama iş bulamamal düşüncesi beni korkutuyor.

Valla turkiyede calisilcaksa sevdigim is olayi yok. Ben dustum o hataya. Hayvan gibi puan yapip ucak muhendisligine girdim. Simdiki aklim olsa o puanla tip okurdum. Zor is buldum. O yuzden is alanina gore devlete atamalarina gore meslek secmek mantikli olan bu ulkede.

Fizyoterapist ve rehabilitasyon. Ancak, mesela ben asla bu mesleği yapamazdım. Çünkü yeğenim dolayısıyla şahit olduğum bir meslek ve çok sağlam bir psikoloji istiyor. Üstelik işini çok iyi yapmalısın hem vicdani yönü var hem de tutulmayabilirsin. Onun dışında öğretmenlik. Hem çalışmak hem de kendine ve sevdiklerine bol bol vakit ayırabilmek çook gzl.

Oo ama çok güzel bir bölüm. Benim de uçaklara karşı ayrı bir zaafım var. Hatta elimde olsa koşa koşa gider PİLOTAJ okurum.Ama Pilotaj okuyabilecek kadar maddi durumumuz iyi değil ve Türkiye'de de devlet okullarından sadece Anadolu Üniversitesi'nde var bölüm. Onun için de çok çalışmam lazım. İlerde işimi elime alınca uçuş akademisinde almak istiyorum Pilotaj eğitimi.Ah inşAllah olur.

Beslenme ve Diyetetik okurdum.
Obezite,
Anoreksiya, sağlıklı yaşam, güzel görünüm..... sayısız nedenden dolayı insanlar beslenme uzmanlarına başvuruyor ve başvurmaya devam edecek.
Yaşadığın her yerde iş bulabilirsin.
Kaldı ki uzman unvanı ile mezun olma şansın varmış.

Ben de o hayallerle çıktım bu yola. Thy'nin burslu eğitimleri için koşuşturuyorum sürekli. Thk'da da yüksek lisans programı var. Oraya da bayağı zor giriliyor. Keşke para olsa da direk özel eğitim alabilsek. :) Bazı insanlar şanslı doğuyor. Gördükçe kıskanıyorum. Bölümden çok arkadaşımın babası pilottu. Hepsi üniversiteyi bitince amerikaya eğitime gitti. :)

Evet. Çünkü zor durumda kalmış, bedenini kullanamayan insanlarla ilgileniyorsun. Çok duygusal bir insanım. Çok üzülürüm ama onların hayata tutunmasına yardımcı olmak da bana mutluluk verir. Öğretmenlik de bana göre tam bayan mesleği.

Evet. Doktora da yapılırsa Doktor Diyetisyen olunuyor. Annem de sizin hibi düşünüyor. Ben de öyle düşünüyorum.

Peki ben burslu eğitimlerden faydalanabilir miyim acaba? Abartısız her gün Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin sayfasına girip bakıyorum. Yüksek Lisans eğitimi 110,000 dolar. Ve yüksek lisans yapabilmek için onların belirlediği bölümlerden mezun olmak lazım. Ben de diyorum ki okul bitince çalışırken bir yandan da kredi alıp Türk Hava Kurumu Uçuş Akademisi'nde eğitim alsam.Keşke olsa paramız da alabilsek. Ben de normalde kıskanç bir insan değilim ama konu Pilotluk olunca kıskanıyorum.Amerika'da eğitim alıp Pilot olacaklar değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…