- 21 Ağustos 2014
- 249
- 97
- 38
- Konu Sahibi TelsizGitar
-
Kardeşim hemşirelik okuyor stajları başladı yavaştan ve insanlarla o kısımda uğraşmak gerçekten yorucu ama sevdiği için güzel geliyor
Peki ben burslu eğitimlerden faydalanabilir miyim acaba? Abartısız her gün Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin sayfasına girip bakıyorum.Yüksek Lisans eğitimi 110,000 dolar. Ve yüksek lisans yapabilmek için onların belirlediği bölümlerden mezun olmak lazım. Ben de diyorum ki okul bitince çalışırken bir yandan da kredi alıp Türk Hava Kurumu Uçuş Akademisi'nde eğitim alsam. Keşke olsa paramız da alabilsek. Ben de normalde kıskanç bir insan değilim ama konu Pilotluk olunca kıskanıyorum. Amerika'da eğitim alıp Pilot olacaklar değil mi?
Allah yardımcısı olsun. Güzel bir meslek ama dediğim gibi ben yapamam. Kendisi memnunsa sorun yok.
Evet Amerika'da parayı bastırıp oluyosun sınavsız kısıtlamasız. Thk'nın hem bölüm kısıtlaması hem de iş garantisi verdiği için giriş şartları ağır sanırım biraz. Thy'nin de burslu eğitimlerinde bölüm kısıtlamaları var malesef. 110000 dolar ama çoğu zaman mantıklı geliyor o parayı vermek bana :)))
Evet memnun çok şükür sağolun Rabbim herkesin gönlüne göre versin
Bizim sözümüze göre seçersen yine mutsuz olacaksın.
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon seç. Gerçekten çok iyi. Maddi manevi..
Erkek arkadaşımın kuzeni fizyoterapist fakat ücretini hiç bilmiyorum. Ama sağlık sektörü hiç bir zaman bitmez. Okul öncesini tavsiye etmiyorum. Benim şimdi ki aklım olsa kesinlikle sağlık bölümlerine yönelirdim. Öğretmenliği düşünmeyin bence. Yani en azından okul öncesini.Genelde herkes Fizyoterapi ve Rehabilitasyon'un iyi olduğunu söylüyor. Meslek gerçekten çok güzel ama maddi olarak aylık kazancın ne kadar olduğunu bilmiyorum açıkcası. Siz biliyor musunuz?
Erkek arkadaşımın kuzeni fizyoterapist fakat ücretini hiç bilmiyorum. Ama sağlık sektörü hiç bir zaman bitmez. Okul öncesini tavsiye etmiyorum. Benim şimdi ki aklım olsa kesinlikle sağlık bölümlerine yönelirdim. Öğretmenliği düşünmeyin bence. Yani en azından okul öncesini.
mantıklı ve guzel dıye bolum mu secılır yahu
-Beslenme ve Diyetetik (4. Sınıfta okul direkt yüksek lisansa da başlatıyor ve okul sadece 1 dönem uzuyor. Uzman diyetisyen ünvanıyla mezun olunuyor. Doktora da yaparsan Doktor Diyetisyen oluyorsun)
Aynen bunları yaptım ve çok memnunum..
3 sene türkiye 1 sene Norveçte okudum eylülde norveçte işe başlayacağım,iş bulma konusunda sıkıntı çekmezsiniz,devlette çalışmak istiyorsanız da kpss puanları çok zorlamaz.Türkiye'de de böyle mi yoksa siz de yurtdışında mı okudunuz? Nerede çalışıyorsunuz? İş bulma konusunda sıkıntı çektiniz mi?
3 sene türkiye 1 sene Norveçte okudum eylülde norveçte işe başlayacağım,iş bulma konusunda sıkıntı çekmezsiniz,devlette çalışmak istiyorsanız da kpss puanları çok zorlamaz.
evet erasmusla gittim,orada devlette çalışmak için birkaç yıl sorunsuz çalışman gerekiyor.Aayy çok güzel ya.Norveç'e Erasmus ile mi gitmiştiniz? Devlette mi çalışacaksınız orada da?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?