Metroda utandım

Sacmalamayin ya, uyarmak kimseye dusmez zor duruma dusunce anlar herhalde kendisi..bu bi kural olabilir ama ben cahilligine veririm cok uzatmayi sevmem boyle seyleri..

Hala ayni konu mu. Ya ben biri benim onume gecse onu itmem genc bile olsa itmem kizlarin normal olmadigi burdan belli. Napiyosun sen ya denir bi sey denir itmek hele ki yasca buyuk birini edepsizliktir. Konudaki anne itmemis ayni kefeye koymayin, kizi bile tam adini koyamamis. Kizin onune gecip binmis metroya belki bu arada da surtmus ama carparak gecse bu bile belli olur. Belli ki ergenler uyarilarina ragmen binmesinin acisini cikarmis. Da koca kadina medeniyet ogretecek en son insanlar zira kendileri de hic medeni degiller.

Bi gun asonsore dogru ilerledim asonsorun kapisi gayet genis asonsorun onunde bekleyen 3 kisilik bi aile var kapi acilinca hizli hizli yanlarindan girdim icerde zaten 2 kisi var ve rahatlikla hepimizi alir. Ama kadin onlardan once bindim diye bizi ezip gectin dedi. Dokunmadim bile tek derdi once binmis olmam. Incegi kata kadar bi suru laf saydi. Yok anlatamiyorum bindik iste kac kisi daha alir niye abartiyosun ha once bindim ha sonra. Belki bi sikintim var acelem var. bi kere dedin sus iste. Bazi insanlar da boyle iste gereksiz yere satasmaya yer ariyor.

Bunu ben biliyorumda ne varki teyze once davrandiysa? Ben oyle birsey gorsem birsey demem banane.. icerden cikanlar rahatsiz olup nasilsa soylerler hatasini..
Teyze dedigin insan 46 yasinda canim. Genc yani. Engelli bir insan binecek dahi olsa once inecekler iner sonra binecek kisi biner. Cunku inecekler inmeden once binmenin riskleri var bunlardan en hafifi inecek kisinin otobus soforu gormedigi icin inememesi veya kapiya sıkısmasi olur. Konudaki kizlarin teyzeyi uyarmalarinin sebebi ise isguzarlik etmek degil teyze tarafindan ittirilmeleri. Teyze yasindaki bir insanin hayt bilgisiyle genclere dogru yolu gostermesi, ornek olmasi lazim. Cocuk gibi davranip gencler tarafindan tolere edilmesi degil. Teyzenin yaptigi once davranmak degil konu sahibi alinmasin ama yakisiksiz bir davranis.

Kizlar itmedimi teyzeyi? Ben oyle anlamistim..

Sacmalamayin ya, uyarmak kimseye dusmez zor duruma dusunce anlar herhalde kendisi..bu bi kural olabilir ama ben cahilligine veririm cok uzatmayi sevmem boyle seyleri..
Ay ne demek düşmez ya hurraa hepimiz binmeye mi çalışalım o zaman.Ne zor durumu mesela 46 yaşındaki kadın nasıl bi zor duruma düşmüş olabilir yaşlı değil elden ayaktan düşmemis konu sahibi bile annesinin saygısız oldugundan bahsetmiş siz neyin duyarını yapıyosunuz?Cahilligine vermeyip uyarmak zorundayız, cehaletle yaşamak istemiyorsak eğer.Ve ben istemiyorum.Erasmusla gelen bi arkadaşım bizim metro savaşlarını görünce sok olmuştu ve ben inanılmaz utandım mesela.Ben başkalarının yerine utanmak zorunda değilim.He cidden cahilse bilmiyorsa çocuklar olarak annelerin saygısızlığını savunup bacak kadar çocukların saçını başını yolmaya kalkacaklarına toplu taşımaya nasıl inilir biniliri öğretsin annelerine yoksa bi öğretmeye kalkan çıkar illaki.Herkesin çocuğu da annesi de kıymetli herkes haddini ve yerini bilsin o nedenle

Üstüme alındım şimdi 50 yaş teyze diyince.
Eğitim şart diyoruz yaa..
50 yasinda misiniz? Hic gostermiyorsunuz. Cocuklar koparinca yapma yavrum falan diyoruz da koca koca teyzeleri demet demet parklardaki cicekleri toplarken gorunce ne diyecegimi de sasiriyorum. Ortada durduklari icin eve goturebileceklerine inaniyorlar.Koparmadan once sagi solu yoklamayi da ihmal etmiyorlar.

Once teyze ittigi icin itmisler canim. Gerci teyze ittigini kabul etmiyor alti ustu yararak gecmeye calismis.
Peki senin tepkin karsiliginda itmek mi olurdu? Ben itmem mesala yararak gecmis bile olsa napiyosun ya falan derim en fazla. Kizlarin ilk uyarilarindaki uslup burdan belli oluyor iste. Kabalar. Guzelce soylemis olsalardi eminim a pardon gibi bi cevap alirlardi. Etkiye tepki. Anne o kadar utanilcak bi insan olsa onu ittiklerinde o da iterdi yada agzina geleni sayardi. Kimin medeniyetsiz oldugu konuda belli.

53 oldum artık,o teyzeler koparınca bende uyarırım mesela..
Önce radarları açıyorlar sonra görev tamamlanıyor işte:))

Sen cocuklu aileden once asansore dalan uyesin degil mi canim? Onlarin acelesi var miydi acaba bir yere sordun mu? :)

Aslında çok güzel bir ülkeyiz ama bir de insanlar önceliğin inenlere "AYİT" olduğunu öğrenseler çok daha güzel olacak değil mi?

Yoo konu sahibi kendisi demiş annem hep böyle en ufak şeyi saygısızlık sanıp köpürür diye.Kızı anlayamamış siz mi doğru analiz ettiniz yani?Kızlar gayet normal uyarmış öyle mi canım diye mahalle ağzına çeviren,kızları iten 46yaşındaki teyzemiz.16 17 yaşındaki kızlardan bunun karşılığında ne bekliyosunuz?Sizin de dediğiniz gibi etkiye tepki

Sen cocuklu aileden once asansore dalan uyesin degil mi canim? Onlarin acelesi var miydi acaba bir yere sordun mu? :)
Bak suan yaptigin gibi onlarda durup dururken satasmisti. Ben seninle gercekten bi fikri tartismaya calismistim hani bak su acidan da bak diye ama nafile.
Evet asosnsore onlardan once bindim. Ama gecerken kiyafetlerine bile deymedim. Babam cok yuksek bi yerden dusup olum kalim arasindaydi o anda sira beklemek aklima gelmedi. Onlarinda kizinin ayagi agriyormus yuruyerek(!) hastaneye getirdikleri kizlarinin. Koca asonsor binsin yani once ben binince incileri mi dokuldu. Ama yok bazi insanlar cidden sorun cikarmayi bir sey saniyor. Bir de guzellikle soyleseler eyvallah demedigi sey kalmadi cunku edepsiz!

Uffff ne kadar da medeni bi davranış örnek vatandaşsınız.Sizinki anne milletin çocuğu çocuk değil tabi.Küçüklere sevecen davranmak da kuralımız onu napıcaz?

Konu da yazılanlar tansiyonlarımı düşürdü ya medeniyet harikasıyız yemin ederim ama 1940lı yılların falan.Yazık

Aynı ben
Annem korkuyor benimle dışarıya çıkmaya,birine dalacam endişesi taşıyor hala..

Yasli olmak kimseye adaletsiz davranmak zulmetmek hak yemek izni vermiyor. Son zamanlarda bazi guzel seylerin bile cilkini cikarma modasi cikti. Buyuklere saygi gibi. Buyuklere sinirsiz saygi diye bir sey yoktur, sinirsiz konusma hakki olamayacagi gibi. Bireyin ozgurlugu baskalarina maddi veya manevi zarar vermedigi surece gecerlidir. Bu soylediklerim bazilarinin isine gelmeyecek ama onlarin veya annelerinin ayaklarina yanlislikla basilsa en cok cikcik diye onlar bagirirlar. Zamanla yas makam guc gozetmeksizin birbirimize gercekten saygili olmayi ogrenecegiz aci tecrubelerle olsa bile. Bunlarin hepsi bir surec. Kimseyi sevmek zorunda degilsiniz ama temel haklar konusunda herkes esittir. Yasli olmak insanlarin pisligini ortmez tam tersine bu yasa kadar nasil ogrenilmedi diye daha da siritir. Buyukler kucuklere boyle ornek olurlarsa kucuklerden de saygi beklemesinler lutfen. Herkes haddini bilsin.

Aslında çok güzel bir ülkeyiz ama bir de insanlar önceliğin inenlere "AYİT" olduğunu öğrenseler çok daha güzel olacak değil mi?

Sadece bu değil.ya daha bir sürü sorun var ve bir sürü reform yapılması gerekiyor bir çok konuda ama güzel bir ülkeyiz tüm bu sorunlara rağmen yinede...

Onlar sizin babanızın ölüm kalım savaşı verdiklerini bilemezler siz de onların kızlarının sırf yürüyerek geldi diye bacağının agrimadigini iddia edemezsiniz.Kendisi araba kullanarak hastaneye giden bi yakinimizin ölüsünü aldık 2 gün sonra bu bir kıstas değil yani.Bu yüzden her şartta ve durumda kurallara riayet etmek zorundasınız.Acil bi durum varsa da insanlara söylersiniz öncelik verirler simdiye kadar insan gibi öncelik istediğim hicbir yerde reddedilmedim.Ama lank diye dalmak başka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…