- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.817
- 798
- Konu Sahibi narlilokum
-
Sacmalamayin ya, uyarmak kimseye dusmez zor duruma dusunce anlar herhalde kendisi..bu bi kural olabilir ama ben cahilligine veririm cok uzatmayi sevmem boyle seyleri..İçerden inene değil binene düşer uyarmak herkes beklerken binme uyanıklığı kimsenin haddine değil.Teyze dediğiniz de 46 yaşında gencecik kadın yani duyan bilen 60 70 sanacak.
Herkes banane deyip geçmiyor sizin gibi neyseki simdiki gencler bilinçli
Teyze dedigin insan 46 yasinda canim. Genc yani. Engelli bir insan binecek dahi olsa once inecekler iner sonra binecek kisi biner. Cunku inecekler inmeden once binmenin riskleri var bunlardan en hafifi inecek kisinin otobus soforu gormedigi icin inememesi veya kapiya sıkısmasi olur. Konudaki kizlarin teyzeyi uyarmalarinin sebebi ise isguzarlik etmek degil teyze tarafindan ittirilmeleri. Teyze yasindaki bir insanin hayt bilgisiyle genclere dogru yolu gostermesi, ornek olmasi lazim. Cocuk gibi davranip gencler tarafindan tolere edilmesi degil. Teyzenin yaptigi once davranmak degil konu sahibi alinmasin ama yakisiksiz bir davranis.Bunu ben biliyorumda ne varki teyze once davrandiysa? Ben oyle birsey gorsem birsey demem banane.. icerden cikanlar rahatsiz olup nasilsa soylerler hatasini..
Kizlar itmedimi teyzeyi? Ben oyle anlamistim..Teyze dedigin insan 46 yasinda canim. Genc yani. Engelli bir insan binecek dahi olsa once inecekler iner sonra binecek kisi biner. Cunku inecekler inmeden once binmenin riskleri var bunlardan en hafifi inecek kisinin otobus soforu gormedigi icin inememesi veya kapiya sıkısmasi olur. Konudaki kizlarin teyzeyi uyarmalarinin sebebi ise isguzarlik etmek degil teyze tarafindan ittirilmeleri. Teyze yasindaki bir insanin hayt bilgisiyle genclere dogru yolu gostermesi, ornek olmasi lazim. Cocuk gibi davranip gencler tarafindan tolere edilmesi degil. Teyzenin yaptigi once davranmak degil konu sahibi alinmasin ama yakisiksiz bir davranis.
Kizlar itmedimi teyzeyi? Ben oyle anlamistim..
Ilk o baslattiysa kizlarin tepkisi nofmsl o zaman.. fiziksel olarak saldirmak baska birsey benim gozumde kontrol edilemez hale gelebilir cunku..Once teyze ittigi icin itmisler canim. Gerci teyze ittigini kabul etmiyor alti ustu yararak gecmeye calismis.
Ay ne demek düşmez ya hurraa hepimiz binmeye mi çalışalım o zaman.Ne zor durumu mesela 46 yaşındaki kadın nasıl bi zor duruma düşmüş olabilir yaşlı değil elden ayaktan düşmemis konu sahibi bile annesinin saygısız oldugundan bahsetmiş siz neyin duyarını yapıyosunuz?Cahilligine vermeyip uyarmak zorundayız, cehaletle yaşamak istemiyorsak eğer.Ve ben istemiyorum.Erasmusla gelen bi arkadaşım bizim metro savaşlarını görünce sok olmuştu ve ben inanılmaz utandım mesela.Ben başkalarının yerine utanmak zorunda değilim.He cidden cahilse bilmiyorsa çocuklar olarak annelerin saygısızlığını savunup bacak kadar çocukların saçını başını yolmaya kalkacaklarına toplu taşımaya nasıl inilir biniliri öğretsin annelerine yoksa bi öğretmeye kalkan çıkar illaki.Herkesin çocuğu da annesi de kıymetli herkes haddini ve yerini bilsin o nedenleSacmalamayin ya, uyarmak kimseye dusmez zor duruma dusunce anlar herhalde kendisi..bu bi kural olabilir ama ben cahilligine veririm cok uzatmayi sevmem boyle seyleri..
50 yasinda misiniz? Hic gostermiyorsunuz.Üstüme alındım şimdi 50 yaş teyze diyince.
Eğitim şart diyoruz yaa..
Peki senin tepkin karsiliginda itmek mi olurdu? Ben itmem mesala yararak gecmis bile olsa napiyosun ya falan derim en fazla. Kizlarin ilk uyarilarindaki uslup burdan belli oluyor iste. Kabalar. Guzelce soylemis olsalardi eminim a pardon gibi bi cevap alirlardi. Etkiye tepki. Anne o kadar utanilcak bi insan olsa onu ittiklerinde o da iterdi yada agzina geleni sayardi. Kimin medeniyetsiz oldugu konuda belli.Once teyze ittigi icin itmisler canim. Gerci teyze ittigini kabul etmiyor alti ustu yararak gecmeye calismis.
50 yasinda misiniz? Hic gostermiyorsunuz.Cocuklar koparinca yapma yavrum falan diyoruz da koca koca teyzeleri demet demet parklardaki cicekleri toplarken gorunce ne diyecegimi de sasiriyorum. Ortada durduklari icin eve goturebileceklerine inaniyorlar.Koparmadan once sagi solu yoklamayi da ihmal etmiyorlar.
Sen cocuklu aileden once asansore dalan uyesin degil mi canim? Onlarin acelesi var miydi acaba bir yere sordun mu? :)Peki senin tepkin karsiliginda itmek mi olurdu? Ben itmem mesala yararak gecmis bile olsa napiyosun ya falan derim en fazla. Kizlarin ilk uyarilarindaki uslup burdan belli oluyor iste. Kabalar. Guzelce soylemis olsalardi eminim a pardon gibi bi cevap alirlardi. Etkiye tepki. Anne o kadar utanilcak bi insan olsa onu ittiklerinde o da iterdi yada agzina geleni sayardi. Kimin medeniyetsiz oldugu konuda belli.
Insanlar hala önceliğin inenlerde olduğunu anlamıyor.
Avrupa da o koca yazı yok mesela "öncelik inenlerindir" diye çünkü adamlara söylemeye gerek yok biliyorlar önceliğin kime ayit olduğunu.
Ben her zaman bilerek önde put gibi duruyorum Kadïköy metrosunu kullandığımda ama insanlar itelemeye çalışıyor ama geçemiyorlar.
Yurt dışında çok uzun yıllar yaşadığım için mi böyleyim bilmiyorum ama gerçekten bizim toplumumuzda insana saygı yok. Bencil ve önceliği sadece kendinde gören bir toplum. Aslında çok güzel bir ülkeyiz ama...
Yoo konu sahibi kendisi demiş annem hep böyle en ufak şeyi saygısızlık sanıp köpürür diye.Kızı anlayamamış siz mi doğru analiz ettiniz yani?Kızlar gayet normal uyarmış öyle mi canım diye mahalle ağzına çeviren,kızları iten 46yaşındaki teyzemiz.16 17 yaşındaki kızlardan bunun karşılığında ne bekliyosunuz?Sizin de dediğiniz gibi etkiye tepkiPeki senin tepkin karsiliginda itmek mi olurdu? Ben itmem mesala yararak gecmis bile olsa napiyosun ya falan derim en fazla. Kizlarin ilk uyarilarindaki uslup burdan belli oluyor iste. Kabalar. Guzelce soylemis olsalardi eminim a pardon gibi bi cevap alirlardi. Etkiye tepki. Anne o kadar utanilcak bi insan olsa onu ittiklerinde o da iterdi yada agzina geleni sayardi. Kimin medeniyetsiz oldugu konuda belli.
Bak suan yaptigin gibi onlarda durup dururken satasmisti. Ben seninle gercekten bi fikri tartismaya calismistim hani bak su acidan da bak diye ama nafile.Sen cocuklu aileden once asansore dalan uyesin degil mi canim? Onlarin acelesi var miydi acaba bir yere sordun mu? :)
Uffff ne kadar da medeni bi davranış örnek vatandaşsınız.Sizinki anne milletin çocuğu çocuk değil tabi.Küçüklere sevecen davranmak da kuralımız onu napıcaz?Annen binmekte acele etmiş olabilir, evet kuraldır önce inenler sonra binenler
Lakin el kadar velete laf söyletmem, çok kural biliyorlarsa büyüklere çemkirmemek de bir kuraldır bizim toplumumuzda
Anneme bik bik edecek bir daha edemeyecek duruma getiririm adamı oracıkta
Annen binmekte acele etmiş olabilir, evet kuraldır önce inenler sonra binenler
Lakin el kadar velete laf söyletmem, çok kural biliyorlarsa büyüklere çemkirmemek de bir kuraldır bizim toplumumuzda
Anneme bik bik edecek bir daha edemeyecek duruma getiririm adamı oracıkta
Aslında çok güzel bir ülkeyiz ama bir de insanlar önceliğin inenlere "AYİT" olduğunu öğrenseler çok daha güzel olacak değil mi?
Onlar sizin babanızın ölüm kalım savaşı verdiklerini bilemezler siz de onların kızlarının sırf yürüyerek geldi diye bacağının agrimadigini iddia edemezsiniz.Kendisi araba kullanarak hastaneye giden bi yakinimizin ölüsünü aldık 2 gün sonra bu bir kıstas değil yani.Bu yüzden her şartta ve durumda kurallara riayet etmek zorundasınız.Acil bi durum varsa da insanlara söylersiniz öncelik verirler simdiye kadar insan gibi öncelik istediğim hicbir yerde reddedilmedim.Ama lank diye dalmak başkaBak suan yaptigin gibi onlarda durup dururken satasmisti. Ben seninle gercekten bi fikri tartismaya calismistim hani bak su acidan da bak diye ama nafile.
Evet asosnsore onlardan once bindim. Ama gecerken kiyafetlerine bile deymedim. Babam cok yuksek bi yerden dusup olum kalim arasindaydi o anda sira beklemek aklima gelmedi. Onlarinda kizinin ayagi agriyormus yuruyerek(!) hastaneye getirdikleri kizlarinin. Koca asonsor binsin yani once ben binince incileri mi dokuldu. Ama yok bazi insanlar cidden sorun cikarmayi bir sey saniyor. Bir de guzellikle soyleseler eyvallah demedigi sey kalmadi cunku edepsiz!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?