- 9 Eylül 2013
- 12.057
- 27.776
- 798
- Konu Sahibi narlilokum
-
Her cins insan var ama ozur dilemek icin bile annenin onune gecmeyi anlamak zor. Ben mutlu olurum annem bir hata yapsa ve ozur dilese. Bu bir bireyin kendini gelistirmesi adina bir adimdir. "Annem yerine ben ozur dilerim, dirdir yapani da sustururum" nedir ya? Annelik kutsal bir kavram evet ama tek basina dogurmak yetmiyor diger insani ozelliklerimiz de bunyede kalmali.bizim ülkede özür dilemek acziyet göstergesi.. yolda yürüken birine çarpınca bile özür dilemek yerine dayılanacaksın ki gözler yiğit görsün :) ben böyle şey görmedim arkadaş ya..
çünkü laf sokmak, meseleyi toplum içinde herkesin duyacağı şekilde konuşmak ve uzatmak hiç medenice değil.Bu konuyu okuyunca anladim ben kocalardaki "ama o annem" tutumunu. Uzun suredir bdv takip ettigim halde cozemiyordum haksiz da olsa anneyi savunan erkekleri. B Began arkadasimiza tesekkur ediyorum her daim annesinin arkasinda olan ve kendini anlatmaya calisan karilarini dirdir yapmakla niteleyen kocalari anlamama yardim ettigi icin.
Ben herkesle muhattap olabilirim insan secmem. Annen uzerinden giden ben degilim. Sen anneni ornek verdin ve onu ozur dilemeye bile mecbur edemeyecek kadar yuceltiyorsun ama annen de bir ergendi ve bahsettigin ergen de bir anne adayi. Kimsenin kimseye bir ustunlugu yok. Sana bu uzucu haberi vermek de istemezdim ama annen kralice degil. Birini ittiyse eger karsiya soz hakki dogmadan pasa pasa ozur dileyecek. Dilemezse de artik karsidaki kisinin vicdanina kalmissiniz demektir. Haksiz durumda siz susmuyorken karsidaki genclerin susmasini hele hakli durumdalarken beklemek bosuna. Inene kadar ergen ayari yersiniz.ben özür dilerim de annemi buna mecbur etmem.
çünkü o bir kraliçe.
neyse kendimden örnek veriyor olmam bana satasabileceğin anlamına gelmez.
metrodaki ergenlerin yaptığı hatayı sen de yapıyorsun.
keşke büyükler de özür dilemeyi bilse de gençleri bu duruma düşürmese diye medenice cevaplamak varken,
annem üzerinden asil soy, piremses diye LAF SOKUP MESELEYİ UZATIRSAN saygı sınırını aştın demektir.
o yüzden benimle muhatap olmazsan iyi olur.
Annen medeni bir insan gibi karsidaki kisi uyarmadan ozur dileyemiyor mu? Sart mi ikaz edilmesi?çünkü laf sokmak, meseleyi toplum içinde herkesin duyacağı şekilde konuşmak ve uzatmak hiç medenice değil.
medeni insan; teyze, hanımefendi yaptığınız ayıp, lütfen inenleri bekleyin. annem yaşında kadınsınız, beni itmeniz yaşınıza yakışmaz diyebilmektir.
itmek, laf sokmak, yolculuk boyunca meseleyi dillendirmek mi medenice?
kendini ezdirmemek için çirkefleşen insan modeli de sen ol o halde.
bu konuda iki tarafta hatalı.Her cins insan var ama ozur dilemek icin bile annenin onune gecmeyi anlamak zor. Ben mutlu olurum annem bir hata yapsa ve ozur dilese. Bu bir bireyin kendini gelistirmesi adina bir adimdir. "Annem yerine ben ozur dilerim, dirdir yapani da sustururum" nedir ya? Annelik kutsal bir kavram evet ama tek basina dogurmak yetmiyor diger insani ozelliklerimiz de bunyede kalmali.
Ben tamamen ornek uzerinden gittim istersen benim annem uzerinden ornek verelim. Eger kizlar kufur kullanmamissa terbiyesiz bir kelimeleri yoksa dirdir yapmalari problem olmaz. Haklari. Benim annem otobuse metroya onundeki kizlari itekleyerek binmeye kalksa ben zaten annemi kenara alir bir sonraki araci beklerim. Tabi annemle birlikte rahatsiz ettigimiz insanlardan ozur diledikten sonra.bu konuda iki tarafta hatalı.
anne de özür dilemeliydi kızlar da.
ben bu konu üzerinden benzer olay başıma gelseydi, nasıl davranırdıma örnek verdim.
sen verdiğim örnek üzerinden durduk yerde anneme laf atıyorsun.
benden özür dilemelisin.
konu annem mi?Annen medeni bir insan gibi karsidaki kisi uyarmadan ozur dileyemiyor mu? Sart mi ikaz edilmesi?
Medeniyet annemin yerine ozur dilerim ama uzatan olursa da hos olmayan seyler yasanir demek mi? Bunlar geri kalmis toplumlarin kabileci yaklasimlari. Ben tamamen senin verdigin ornek uzerinden gittim. Farkli bir senaryo turetmedim.konu annem mi?
sadece bir örnekti.
konu sahibinin annesi sadece bakmış.
konu sahibi de izlemiş
ben izlemezdim müdahil olurdum diyorum. benim annem olsa belki kusura bakmayın derdi.
kendi tepkimi anlatıyorum bu olaya dayanarak?
sen hangi hakla verdiğim örnek üzerinden anneme saldırıp, toplumsal meseleyi benim üzerimden genellersin?
bu mu medeniyet anlayışın?
bu yaptığın saygısızlık ve terbiyesizlik.
Kesinlikle katılıyorum. Ben taş çatlasın 1 ay kaldım Avrupa'da, oradaki saygıyı, değeri görünce, ülkemizde insana saygı olmaması canımı daha çok acıtıyor, siz bir de yıllarca yaşamışsınız bir çok şeyi kıyas yapma şansınız vardır, üzüntünüz, şaşkınlığınız benden daha vahim durumdadır.Insanlar hala önceliğin inenlerde olduğunu anlamıyor.
Avrupa da o koca yazı yok mesela "öncelik inenlerindir" diye çünkü adamlara söylemeye gerek yok biliyorlar önceliğin kime ayit olduğunu.
Ben her zaman bilerek önde put gibi duruyorum Kadïköy metrosunu kullandığımda ama insanlar itelemeye çalışıyor ama geçemiyorlar.
Yurt dışında çok uzun yıllar yaşadığım için mi böyleyim bilmiyorum ama gerçekten bizim toplumumuzda insana saygı yok. Bencil ve önceliği sadece kendinde gören bir toplum. Aslında çok güzel bir ülkeyiz ama...
hayırMedeniyet annemin yerine ozur dilerim ama uzatan olursa da hos olmayan seyler yasanir demek mi? Bunlar geri kalmis toplumlarin kabileci yaklasimlari. Ben tamamen senin verdigin ornek uzerinden gittim. Farkli bir senaryo turetmedim.
Benim tum yorumlarin senin turettigin anne ve kizi tablosuna dair. Senin cizdigin tablo hakkinda goruslerim bu. Tamamen bu orneklere yaptim yorumumu. Ben seni ve anneni tanimam. Buradan yaptigin yorumlara, cizdigin tabloya gore yapiyorum yorumumu ki gercek hayatta boyle bir insan isen ailevi baglar yuzunden hakli ve haksizi ayiramiyorsun demektir. Ben boyle bir yaklasimi ilkel buluyorum.hayır
sen verdiğim ÖRNEK üzerinden anneme hakaret ettin.
ve devam ediyorsun.
eğer yaşanmış bir olay olsaydı dahi; anneme piremses, asil soy, özür dilemekten aciz gibi laflarla hakaret etseydin misliyle karşılığını alırdın.
fakat farkındaysan ben senin ailene dil uzatmıyorum terbiyesizliğine devam etmene rağmen.
konuyu medeni çizgiden çıkaran da sakız gibi uzatan da, örneği yaşanmış kabul edip sataşan da sensin.
sen medeniysen al senin olsun.
özür dilemelisin.Benim tum yorumlarin senin turettigin anne ve kizi tablosuna dair. Senin cizdigin tablo hakkinda goruslerim bu. Tamamen bu orneklere yaptim yorumumu. Ben seni ve anneni tanimam. Buradan yaptigin yorumlara, cizdigin tabloya gore yapiyorum yorumumu ki gercek hayatta boyle bir insan isen ailevi baglar yuzunden hakli ve haksizi ayiramiyorsun demektir. Ben boyle bir yaklasimi ilkel buluyorum.
Konuyu uzatabilmem icin kendi kendime yazmam lazim ama karsilikli yazisiyoruz ve sen verdigin ornegi kisisellestirip beni annene hakaret etmekle itham ediyorsun. Bence bu komik.
Zincirlikuyu'da metroya biniş günüm geldi aklıma.
Resmen biniş sırasındaki insan seli beni aldı götürdü.
Konser veren ünlü sanatçılar gibi sahneden seyircilerin üzerine düşüp beni star edasında taşıyacaklar gibi hissetim bir an.
Sonra dedim kızım uyan burası İstanbul, konser alanı değil :)))
edjjhajkhgkaja eşim bir ara elime pankart alıp kaldırasım geldi dedi..kızım orası temsili mahşer yeri resmen, ben fotoğraflara bakarken bile nefesim kesiliyorayaklarını yerden kesen tek ulaşım aracı çünkü sürükleniyorsun
Orneklerindeki anne ve kizina premses kralice degil gibi sozler ettigim icin ozur dilemem mi gerekiyor? Ben onlari ornek sanmistim yoksa gercekten ornekte verdigin gibi insanlar misiniz siz? Itekleyip gectiginiz insanlar bu konu hakkinda otobuste konusursa hos olmayan seyler mi yasatirsin gercek hayatta? :)özür dilemelisin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?