Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

CANIM GEÇMİŞ OLSUN ,İNŞALLAH ÖNEMLİ BİR ŞEY YOKTUR,DUALARIM SİZİNLE.bİZE LÜTFEN BİLGİ VER MERAK İÇİNDE KALMAYALIM......

Kızlzr menümü yazıp kaçayım:
sabah:
3 kaşık musli
1 bardak süt
ara:
2 kepekli bisküvi
öğlen:
mantarlı omlet
salata
1 dilim ekmek
ara:
2 ceviz
1 portakal
akşam:
1 kase tarhana çorbası
3 karışık dolma
Yatmadan 2 bisküvi
1 bardak tarçınlı süt

Günaydınn ilk 2 günüm çok güzel geçti.dünde akşama kadar da güzeldi.mesaim geç bittiği için
eve de geç döndüm.bu yüzden yemek yemedim.sonra bi anlık açlık krizi sebebiyle çok ince bir dilim kek 2 tanede grissini yedim
yani bozuldu diyet.çok cnm sıkıldı.ama düşündüm bırakmamam lazım.nefsime yenilmemem lazım.dünkü bu kaçamağımı telafi etmek için
bu gün daha dikkatli olucam :18:

Sabah:
1,5 dilim ekmek
3-4 çatal beyaz peynir+3 zeytin
domates

Ara:
1 küçük portakal

Öğle:
lahana, ıspanak ve domatesle yapılmış yağsız salata
4 ad. tavuk köfte

Ara:
1 küçük portakal

Akşam:
4-5 yk pırasa yemeği
2 yk. yoğurt

3 lt su
1 saat spor

Tatlım böyle bir durumda keşke 1 kase çorba içseydin,bazı arkadaşlar spordan geç geldiklerini yazmışlardı . o da çorba tavsiye etti.Hem daha az kalori alırdınız, neyse önüne bak,üzerinde durma.
Benim başladığım gün:89,4kg
bugün:85,9kg
toplam 3,5kg verdim.

Serapcım hoş geldin canım sende durumlar nasıl?Tatilin nasıl geçti,senin yokluğunu topikte çok aradık.
Gurbet günlerdir nerelerdesin, Dalida eşinin durumu nasıl oldu?

Herkese merhaba... Öncelikle Dallidacım eşin için çok üzüldüm. Geçmiş olsun, umarım önemli bir şey değildir. Bizi haberdar edebilmeni ümit ediyorum...
Menüler yazılmış, diyet bozulmamış ne kadar sevindiğimi anlatamam. Yeni katılan arkadaşım Naz hoş geldin
Bugün Sevgiciğimin güzel haberlerini alacağız inşaallah Gurbetçim de dayanamamış tartılmış, kilo kaybın için tebrik ederim

Ben gezdim geldim. Diyete uydun mu derseniz inanın hiç umduğum gibi olmadı. Diyetle alakası olmayan bi sürü şey yeyip geldim. Kilo kaybım yok ne yazık ki... Başlangıç noktama geri döndüm. Ne kadar verdim, ne kadar aldım bilemiyorum. Ama bu sabah itibarı ile 64 kiloyum :26: Mehtap Hanım diyeti uzun süre bozanların başa dönmesini önermiş. Ama ben başa dönmek istemiyorum, çünkü o 12 günde kilo verdiğimi düşünüyorum. O yüzden ikinci 12 günü uygulamaya bu sabah itibarı ile başladım.

Cezalardan ceza beğenmem için ceza önerilerinizi bekliyorum şekerler

Tekrar hoş geldin, artık dediğin gibi yaparsın, insan her zaman memleketine ziyarete gitmiyor.Kaldığın yerden devam et ama kilo bildirimini de bence mev. romaya yap , böylece konsantrasyonun bozulmaz.

Serapcım hoş geldin canım sende durumlar nasıl?Tatilin nasıl geçti,senin yokluğunu topikte çok aradık.
Gurbet günlerdir nerelerdesin, Dalida eşinin durumu nasıl oldu?

Sevgicim hoş buldum canım Tatil fazla uzun ve yorucu geçti... Uzun süre evimden çıkmayı düşünmüyorum İnan ben de sizleri özledim. Merak ettim. Aklım hep sizdeydi...

Kilo kaybın için tebrik ederim Hemen Listeye yeni kilonu ekliyorum şekerim Başarılı olmana ne kadar sevindim bilemezsin. Geçmişi okudum, abartı sayılacak tek kaçamağın kayın validenin hazırladığı pideler, onun dışında menülerin güzeldi. Artık vazgeçmemeyi seçtiğine göre gelsin incecik, sağlıklı günler

tebrik ederim çok sevindim.3,5 kg. önemli bir rakam.Allah daim ettirsin.azmini kırmasın inş.darısıda başıma olsun
dün akşam bi talihsizlikti ama unuttum gitti.yoluma devam.bırakmak olmaz

hoşbuldummmmm

Yarından itibaren yeni diyet listemize başlayacağız. Bu liste de diğerleri gibi oldukça dengeli. Diğerlerinden farkı bakliyat ve pilavların yavaş yavaş diyete dahil edilmeye başlanması ve gece atıştırmalarına son verilip akşam yemeğinden sonra karbonhidrat tüketiminin engellenmesi.

Bunun faydasını önceki bilgilerimize bakarak hatırlayabiliriz. Okuduğumuz Karatay Diyeti ve Alkali Diyet kitaplarında da sağlıklı karbonhidratların tüketilmesi desteklenirken akşam 18 den sonra yenilebilecek şeyleri sınırlamıştı. Amaç insülin metabolizmasının çalışmasını düzenleyerek bel çevremizde yağ birikimini önlemek ve var olan yağları enerjiye çevirebilmekti... Okuyarak öğrendiğimiz pek çok şeyi uygulamaya dökebilmek için ihtiyacımız olan şey sorumluluk duyacağımız bir öğretmenmiş...

Yeni listemizi aşağıda yayınlayacağım. Ayrıca 8-9-10 Şubat tarihlerinde bir öğünde yenilmesi gereken, bana göre bir nevi detoks olan yeşil çorba tarifi de yer alacak...

KAHVALTI:

• 1 adet yagsiz beyaz peynirle yapilmis tost + cay + domates, salatalik roka vs (tost ekmegi ile yapilacak)

veya

• 1 dilim esmer ekmek + 1 kasik bal + 2 ceviz

ve isterseniz

Domates, salatalik, biber vs.

veya

• 2 cesit meyve (ornegin. 3 kuru kayisi veya 3 kuru erik veya yarim elma + 1 mandalina vs) + 2 ceviz + ½ dilim ekmek (yaklasik 20 gr)

veya

• 1 fincan sutlu kahve + 2-3 petite beure biskuvi

veya

• 1 bardak meyve suyu + 2 etimek + ince bir dilim beyaz peynir

veya

• 2 etimek + 1 kasik bal veya marmelat (tatli kasigi)

veya

• Ince bir dilim ekmek + ince bir dilim yagsiz beyaz peynir + 5-6 zeytin

Veya

• Bir haslanmis yumurta, roka, maydanoz vs. (haftada en fazla iki kez)

1. ARA ÖĞÜN (atlamak yok)

• 1 meyve + 2 ceviz (kahvaltida yenmediyse)

veya

• 4 kasik yogurt + 1 kucuk meyve

veya

• 1 fincan cay + 2 biskuvi

OGLEN YEMEGI

•Icine krema, kasar peyniri veya sut eklenmemis, az yagli herhangi bir corba

ve

•1 tabak sebze yemegi + 1 dilim ekmek

veya

•2 yumurta ile yapilmis menemen (en fazla haftada iki gun, sabahi da hesaba katarak)

Veya

•4 kasik yesil mercimek yemegi veya 3 kasik bulgur pilavi + 1 tabak sebze (mesela haslanmis brokkoli ve pilav veya mercimek yemegi ve yesil salata)

Veya

•haslanmis tavuk gogsu + salata + corba (kucuk bir kase)

veya

•150 gram kadar haslanmis patates + 1 yumurta + 1 ince dilim ekmek (30 gram)

2. ARA ÖĞÜN:

•Cay ve evde yapilmis, yagsiz 1 ince dilim kek veya zeytinyagi ile yapilmis, cok az sekerli bir kurabiye

Veya

•Sabahki gibi

Veya

•İnce bir dilim ekmek, 4-5 zeytin veya ince bir dilim peynir

veya

•Yarim simit (haftada 1 gun, mesela pazar gunu) ve cay (bu secenegi kahvaltiya da kaydirabilirsiniz)

AKSAM YEMEGI

•Eger oglen corba yemediyseniz hafif bir corbayla aksam yemegine baslayin.

ve

•1 tabak az yagla pismis sebze yemegi

Veya

•1 porsiyon izgara et-balik-tavuk ve haslanmis sebze (bu hakkinizi izgara baliktan yana kullanmanizi oneririm)

Ve

•Salata

(AKSAM YEMEGINDE 1 TABAK HASLANMIS, DAHA DOGRUSU PISMIS 1 TABAK CIG SEBZE OLACAK)

İsterseniz gece yatmadan once ½ bardak az yagli sut icebilirsiniz.

Sebze miktarlarini istediginiz kadar artirabilirsiniz

Zeytinyagini cok dikkatli kullanin lutfen.

Aksam 18’den sonra ekmek, pilav, cikolata, biskuvi filan yok. En fazla alinacak karbonhidrat, tarhana, mercimek corbasi ya da yogurt corbasinin icindeki biraz princ olabilir o kadar.

Gunde en az 2 litre su icmeyi ve hareket etmeyi sakin ihmal etme. Calismak hareket etmemek icin bahane degil. 1 saat erken kalk, 20 dakikacik bile yurusen cok faydasi olur.

Unutmayin, kucucuk detaylar asil farki yaratiyorlar.

Hicbir sebze cesidinde kisitlamaniz yok ama oglen ve aksam ayni seyleri yememeye calisin lutfen.

Aclik duygusu yasamamaniz gerekir. Yeterli su icmeyi, mutlaka ama mutlaka yuruyus basta olmak uzere fiziksel aktivite yapmayi unutmayin.

"ALINTIDIR"

Son düzenleme:
8-9-10 SUBAT GUNUN BIR OGUNUNDE SADECE YESIL CORBA:

Yesil corba icin bulabildiginiz butun koyu yesil sebzeleri (mesela ispanak, hindiba, broccoli, pazi, maydanoz, vs) buyuk parcalar halinde kesiyorsunuz, cok az suda 2 kasik princ veya bulgur ilavesi ile pisiriyorsunuz. 1 kasik zeytin yagi ekliyorsunuz. Koyu renkli bir corba kivaminda piserse daha iyi ama isterseniz ayni miktarda yag ile yagsiz tavada da pisebilir. Sarimsak, limon kullanabilirsiniz, istediginiz baharatlari ekleyebilirsiniz.

"ALINTIDIR"

Bu tarz bir detoks çorbasını daha önce yapmıştım. Uyguladığım tarifte çorbada pul biber ve zerdeçal da vardı. Lezzetli ve amacına uygun oluyor. Tavsiye ederim

kızlar çok mutsuzum çok kararsızım.arada yazıyordum menümü hatırlar mısınız bilmem.ilk bölümde 1,5 kilo verdim duraklamayı da kırmıştım.ama ikinci bölümde istikrarlı gidemedim.arada yaptım bozdum.ama spor yaptım düzenli hatta bu hafta full pilates yürüyüş yaptım.incelme de var.başlangıç kilomdan 1 kilo eksiğim.vereceğim kilo da az.şimdi bana bir akıl verin sitede sormaya yüzüm yok
ben şimdi 3. listeden mi devam etsem yoksa 2. listeyi baştan mı alsam? belki çoğunuz 2. liste diyecek ama ondan da çok sıkıldım eğer devam edersem hepten bırakırım diye korkuyorum

Bence sorunun içinde cevabın var zaten. 2. Listeye devam edersem sıkılırım diyorsun.
İlk liste beslenme düzenini oluşturmak amacı ile hazırlanmıştı. İkinci liste de metabolizmayı hızlandırmak. Yeni liste yaklaşık 1 aydır yenmeyen pilav, bakliyatı yavaş yavaş hayatımıza sokmak ve akşam atıştırmalarını kesmek amacı ile hazırlanmış.... Yani tüm listelerin bir amacı, metabolizma üzerinde farklı etkileri var. Kilo almamızın sebebi neyi ne zaman yiyeceğimizi bilmememizden. Klavuzluğumuzu yapan Mehtap Hanım... Karar da bizim, istediğimizi yapar sonuçlarına katlanırız

haklısın serap çok saol. spor da yaptığım için biraz içim rahat çok da abartmadım ama yine de harfi harfine uymayınca insan bi eksiklik hissediyor.bugün önceki listeyle başladım belki devam ederim diye yarın veya c.tesi başlayayım yenisine.
ben en iyisi burdan ayrılmayayım malum sürüden ayrılanı kurt kaparmış :)

Canım bugünmü başlıyoruz,yarın mı,ben baktım ama göremedim.Sadece detoksun hangi günlerde içileceği ile ilgili tarihi gördüm,ben bu gün başladım,sen nerede gördün canım.?

dallidacigim cok gecmis olsun Allah acil sifalar versin esine cok üzüldüm. serapcigim gelmis hosgelmis. serapcim 10 günde en fazla 1 kilo almissindir öncesindede zaten 1 yada 2 kilo verdiysen cokda fazla bir kaybin yoktur eminim. bak ben bile kendimden ümidi kesmistim ama ufak defek kacamaklarla bile olsa bu sefer basariyorum galiba 3 kilo verdim. evet dayanamayip tartildim ama daha mutlu oldum kilo verdigimi görünce. esim evde oldugu icin bu hafta cok fazla giremedim ama diyete devam ylniz sabahlari sütlü cornflakes yedigim zaman cabuk acikiyorum bende bir dilim ekmekle peynir yemeyi tercih ediyorum. onun disinda aksam dolma vermis mehtap hanim acaba dolma yerine kücük bir tabak pilav yenebilirmi oraya takiliorum. birde biz nezmn bulgur veya baklagiller yiyecez diye soracaktimki yeni listeyi yainlamis serapcim gördüm ord varlar. canim nohut yemegi istiyor birkac gündürde.acaba diyorum pazartesiye kadar ikinci listeyi ypayim pazartesi ücüncüemi baslasam yni ikinciyi tam bir hafta yapmis olacagim bilemiyorum galiba öyle yaparim. sevgi ablacigim basarini tebrik ediorum. 3,5 kilo vermissin bu sefer olacak insallah harikasin.

Sağol canım darısı sana ,bence sende o kiloya ulaşmışsındır

,birinci bölümde zaten 3kg olmuştu.

Menüm:
sabah:
yarım simit az peynir
çay
ara:
1 portakal
2 ceviz
öğlen:
1 dilim tam buğday ekmeği
1 kase domates çorbası
brokoli.havuç,kereviz
ara:
1 yerli muz
çok az sütlü kahve
akşam:
tAVUK, PATATES .SALATA(HER TÜRLÜ SEBZE SERBEST DEDİĞİ İÇİN PATATES YİYECEGİM ,YANLIŞ MI?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…