Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

Öncelikle herkeslere musmutlu bir hafta dilerim geçen hafta pzt başlamıştım ve bu gün tam 1 hafta oldu.
hafta içi herşey çok güzeldi.spor diyet.ilk defa bu kadar istikrarlı ve istekliydim.hafta sonu sınavlarım vardı.
artık nasıl olduysa bi anda saçma sapan şeyler yerken buldum kendimi.muz, çiko, pilav vs.
abartmadım ama sonuçta yedim.çok cnm sıkıldı.tamam yapamıyorum işte dedim.ağladım ağladım ağladım.
çünkü çok umutluydum bu defa olacaktı. sabah uyandım aynaya baktım.hayır bitmedi dedim kendime.
listenin en başından başlamak motivasyonumu kıracağı için kaldığım yerden devam etmeye karar verdim.
sadece biraz daha hafif beslenicem ve daha fazla spor yapıcam.bu haftayı bu şekilde kapatıp hafta sonuna yeni listemle
giricem inş.şimdi bu günkü menümle karşınızdayımmmm

Kahvaltı:
Yok (kendimle konuşmaktan yemeye fırsat kalmadı.çıkmak zorundaydım)

Ara:
1 portakal

Öğle:
1 parça fırında tavuk göğüs
1 büyük kase salata

Ara:
1 portakal

Akşam:
büyük bir kase salata

Ara:
acıkırsam 1 bardak süt

Spor: 30 dk. tempolu yürüyüş + 30 dk. jillian
Su: 3 lt.

Canım hoş geldin, ümitsizliğe düşmek yok.sabırla başaracağız,biz insanınz ve zayıf noktalarımız var.Aynı zamanda ALLAH vergisi kuvvetli bir irademizde var.İstersek Allah'ın izniyle her şeyi başarabiliriz.Dayan ve devam et.Azmin sonu başarı unutma.....
Menümü yazayım:
sabah:
1 dilim tam buğday ekmeği
1 parça peynir
5 zeytin.çay
ara:
1elma
2 ceviz
öğlen:
1 patates
1 yumurta
1 dilim ekmek
ara:
2 dilim etimek üzerine
1 çay kaşığı bal
akşam:
ızgara et
salata
1 kase çorba
yatmadan:
yarım bardak süt
1 saat yürüdüm

Son düzenleme:
Canim 60.6ydi ilk kilom

Canım ben senin kilonun7-8 kilo fazlasına bile razıyım.Bence yeni kilonu korursan yeter.
menüm:
sabah:
1 beyaz peynirli,domatesli tost
çay
ara:
1 portakal
2 ceviz
öğlen:
tavuk salata
1kase çorba
ara:
1 dilim kek
akşam:
bonfile
mantar,soğan közlemesi
yATMADAN:
YARIM BARDAK SÜT
kIZLAR NEREDESİNİZ,KENDİM YAZIYORUM,KENDİM OKUYORUM.....

Merhaba Ayçacığım,öncelikle sana da çok geçmiş olsuninşAllah dediğin gibidir....Çok teşekkür ederim

Merhaba Sevgi ablacığım,sen bu alkışları daha çok hak ediyorsun

Merhaba arkadaşlar
Bugün tartıldım çünkü yarın tartılmayı fırsatım olmayabilir.Sonuç:79 kilo geliyorum....81 kilo ile başladım,2 kilo vermişimvücudumda hala ödem olabilir çünkü reglim dün bitti,bilemiyorum...ama yinede sonuç beni mutlu ettiinşAllah şu 79un lanetinden kurtulurumda 78 da görürüm
Yarın için yavaş yavaş hazırlanmaya başladım...misafirlerim gitti...ama eşimden dolayı biraz tedirginim..ama iyi düşünmek lazım,iyi olsun,değil mi?Gurbet'i ve Serap'ı merak ediyorum...Serap da biraz rahatsızdı...

Hastaneden çıkınca haber veririm arkadaşlar....Allah'a(c.c)emanet olun...zayıf kalın,mutlu kalın

Son düzenleme:
Hastaneden çıkınca haber veririm arkadaşlar....Allah'a(c.c)emanet olun...zayıf kalın,mutlu kalın

Canım benim,Allah yar ve yardımcın olsun,senin için yarın özellikle dua edeceğim.Herşey iyi geçecek İNŞALLAH.Moralini sağlam tut ve kendini düşün,sen sağlıklı olursan ancak etrafına yardımcı olabilir ve onların yanında olabilirsin.
Kilon onca olumsuzluğa rağmen gayet iyi ,bu defa başaracağız İNŞALLAH.
Serap ve Gurbeti ben de çok merak ediyorum.Gurbet son zamanlarda arada aksatıyordu yazmayı ama hiç bu kadar ara vermemişti.İNŞALLAH yazmaya vakit bulamadıklarından yazmamışlardır,önemli bir şey yoktur diye ümit etmek istiyorum.
İkiside uzun zamandır topiğe hiç girmemişler,İNŞALLAH internet kesintisi vardır.

kızlar ya yediğim bişey dokundu ya da üşüttüm galiba dün geceden beri midem çok fena

bugün sadece

sabah nescafe
ara yok
öğlen 1 dilim peynir 2 etimek
ara yok
akşam 4 yk yoğurt 3 yk müsli yedim çok az biliyorum ama pek iştahım yok.yarın inşallah düzene girer.

sizler nasılsınız geçmişi okuyamadım.kaç kişi kaldık yoklama alsak ya bi ara :)

GEÇMİŞ OLSUN,NANE ÇAYI İÇ, İYİ GELİR.
mENÜM:
SABAH:
1 DİLİM TAM BUĞDAY EKMEĞİ
1 PARÇA PEYNİR
6 ZEYTİN
ÇAY
ARA:
1 PORTAKAL
2 CEVİZ
ÖĞLEN:
1 KASE SEBZE ÇORBASI
BROKOLİ HAŞLAMA
3 KAŞIK BULGUR PİLAVI
ARA:
1 DİLİMEKMEK
1 PARÇA PEYNİR
1 ÇAY BARDAĞI KADAR LEBLEBİ1-2BADEM(ÇOK AÇIKTIM BASTIRMAK İÇİN BAŞKA YOK BULAMADIM
AKŞAM:
BALIK IZGARA
SALATA
KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER VE MANTAR
YATMADAN:
YARIM BARDAK TARÇINLI SÜT
GURBET, SERAP ÇOKMERAK EDİYORUM ,NEREDESİNİZ?

Günaydın Arkadaşlar,
Dalida dualarım seninle Allah sana ve bu gün ameliyata girecek herkese
sağlık ve sıhhat versin.Çok kolay atlatırsın İNŞ.Allah yardimcın olsun,güzel olacak Rabbimin izniyle.
Bugün benimde kursum başlıyor.Birazdan kahvaltımı yapıp kursa gideceğim.Grbet ve Serap'tan bir şeyler duyarız inş.Daha sonra görüşmek üzere....

Dalida ameliyatını olmuştur tahminimce İNŞALLAH iyi geçmiştir.Bu akşam biraz zor geçer,ağrılar olur,Rabbim yardım etsin.Gurbet ve Serap'tan ses seda yok,işin garibi ikiside aynı gün sırra kadem bastılar.
menüm:
sabah:
1 dilim çavdar ekmeği
1 parça peynir
5 zeytin
ara:
2 ceviz
3 hurma
öğlen:
1 kase mercimek çorbası
salata
1 dilim ekmek
kuru biber kavurması
ara:
1 erik
1 Türk kahve fincanı kadar sarı leblebi
akşam:
tavuk
salata
sebze(patates,arpacık soğanı, mantar)
yatmadan:
yarım bardak tarçınlı süt
Arkadaşlar daha sık paylaşımda bulunalım ve başlığımızı canlı tutalım lütfen...

Mehtap hanım yeni listeyi yayınladı,Serap olmadığı için daha sonra ekleyip yayınlamaya çalışacağım.Gerçi benden başak takip edende kalmadı fakat vazgeçmeyeceğim. ayrıntılaraı dahasonra bildireceğim.

sevgi öyle deme ben de varım.. dün gece görmemişim yeni listeyi yarın başlıycam.yalnız şimdi baktım da pek alternatif yok ama olsun değişiklik güzeldir :)

bugünkü menüm

sabah 1 dlm ekmek 1 dlm peynir

ara 4 yk yoğurt

öğlen 4 yk mecimek yemeği

ara 1 meyve 2 ceviz

akşam çorba bamya yemeği

şimdi iyice listeyi inceliyeyim bakalım neler var neler yok :)

Canım benim nasıl sevindim bir bilsen.bende kimse yok diye üzülüyordum.Gurbet ve Serapı zaten çok merak ediyorum.Hiç bir şey yazmadan aniden kayboldular,aklıma kötü kötü şeyler geliyor.Sanal arkadaşlıklar bu yüzden kötü,bir taraf yazmayınca diğer taraf ulaşamıyor.Dalida İNŞALLAH iyidirve bir kaçgüne kadar aramıza katılır.Ayça senin internetle aran iyiyse yeni listeyi kopyalayıp buraya alıntı bilgisiyle yapıştırabilirmisin,belki bizim görmediğimiz takipçilerimiz vardır. Ben beceremedim,çocuklarda evde yok.Şimdiden teşekkürler

Bugünkü menümü de yazayım.:
sabah
1 dilim tam buğday ekmeği
1 tatlı kaşığı portakal reçeli
6 zeytin
beyaz çay
ara:
1 yeşil elma
3 ceviz
öğlen:
1 dilim tam buğ . ekmeği
8 kaşık kabak yemeği
havuçturp kuzukulağı ve fıstıkla yapılmış salata
ara:
1 portakal
3ceviz
akşam:
1kase merc. çorbası
6 kaşık kabak yemeği
1 dilim tam buğ. ekmeği

Son düzenleme:
mevsimlerden Roma... adresinden alınmıştır.

5 gün yani 16 şubat cumartesi, pazar ve pazartesi, salı, çarşamba günleri diyetimizden hayvansal proteinleri çıkartıyoruz.. Buna yoğurt, sut ve peynir de dahil.. Beyaz unu ve beyaz undan yapılmış her şeyi de unutuyoruz bu 5 gün.. Kahvenin yanına bile yaklaşmıyoruz.. Metabolizma çayına da ara veriyoruz..
21 Şubat Perşembe, cuma, cumartesi tek öğünde yeşil çorba içiyoruz.

Pazar günü artik hep haftalık değişecek çok özel günler gelecek.

Bu haftanın içeceği ıhlamur olsun, yeşil cay olsun, ya da siz karar verin..

Bu o kadar sihirli ve yararlı bir haftadır ki, zayıfladıktan sonra da aklınıza gelecek ve tekrarlayacaksınız inanın bana.

Kahvaltı

1 dilim kepekli, tam tahıllı, çavdar vs ekmek (75 kilonun üzerinde olanlar 1,5 dilim yiyebilirler)
6 zeytin
1 tatli kasigi reçel
salatalık, roka, kırmızı, yeşil biber.

Veya

meyve suyu + 4 kasik musli + 1 meyve (tercihen yesil elma)

Birinci Ara ogun

1 meyve
5-6 badem veya 3 ceviz

Oglen yemegi

1 dilim kepekli, tam tahilli, cavdar vs. ekmek veya 4 kasik esmer princten yapilmis pilav veya makarna
8 yemek kasigi etsiz sebze yemegi ,patates, domates ve patlican kullanmayacaksiniz.(ispanak, lahana, kereviz, pirasa, broccoli, yesil fasulye vs)

Veya
5 gunde 2 kez etsiz kuru fasulye veya nohut yenebilir ama 6 yemek kasigi yenecek, 7 degil. 8 hic degil.
Ve
1 havuc + kirmizi pancar + roka salatasi (uzerine 1 tatli kasigi susam veya 1 tatli kasigi dolmalik fistik kavurun)
Veya
Yesil salata

Ara ogun
1 meyve + 3 ceviz

Veya

Kucuk bir kulah meyveli dondurma (meyveli demek sutlu, cikolatali, karamelli vs olmayan demektir, anlamazliga gelmeyin) bu secenek 5 gunde en fazla 2 kez kullanilacak

Aksam Yemegi

1 kase corba (domates, mercimek, sogan corbasi vs)
6 kasik sebze yemegi
1 dilim kepekli, tam tahilli, cavdar vs.ekmek

Veya

ekmek yerine 4 kasik esmer princten yapilmis pilav veya makarna.

Fiziksel aktivite ile desteklenmeyen butun diyetlerde kilo kaybi beklenenden yavas olur, unutmayin..

Hareket edin.. Merdiven inip cikin, dans edin, yuruyus yapin, kaldirima inip cikin yururken..

Ne yapip edin, hareket edin.. Metabolizmaniz hizlansin..

Su icmeyi unutmayin..
Ara ogunleri atlamayin..
Bu cok degerli bir haftadir.. Lutfen kendinize bahaneler yaratip, kacamak yapmayin.. Miktarlara uyun. Umutmayin ne yediginiz kadar ne kadar yediginiz de onemlidir.

Sali gunu yine programimiz degisecek..

Ayça çok teşekkürler canım,biz devam edelim bakalım ,sonra arkadaşlar bize inş. katılırlar.Emeğine sağlık canım,

Allah(c.c)razı olsun Sevgi ablacığım

Evet ablacığım,tahmin ettiğin gibi cuma günü amelyat olmuştum,iyi geçti çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…