Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

bu gün hava biraz günesli bu diyarda arkadaslar, bende hemen temizlige daldim dünden aldigim enerjiyle evi bir güzel temizledim, camasirlari felan balkona astim. burada havalar genelde bulanik ve yagmurlu olur , ben hic sevmem, icim kararir, ama bugün günesi görünce icim acildi. neyse gelelim cörek otu yagini bu sabah ac karnima denedim, tadi cokta kötü degildi, suya koyup ictigim icin o kadarda aci degildi. istah icin söylemek henüz erken ama, sabah normal diyet kahvaltisini yaptim ve doydum , ara ögünümüde yaptim, simdilik iyi gidiyor. insallah ögleden sonra dagitmam gene. eger bugünü basarirsam arkasi gelir diye düsünüyorum. bu arada bu hafta okullar tatil oluyor iki hafta . anliyacaginiz cocuklar evde ler iki hafta boyunca. gecen sene bu tatilde türkiyeye gelmistik aaah aahkizlar memleketinizde yasadiginizin kiymetini iyi bilin , bunu ancak gurbeti yasayan bilir. türkiyeye gittigim zaman orda yasayanlari hep kiskanirim.:18::18::18:

sevgi ablacim gene yoksun insallah hasta felan degilsindir, en son yazinda motivasyonunu kaybediyorum galiba demistin, lütfen birakma kendini ve yoluna devam et. bak ben canli örnegim, bir biraktim simdide toparlayamiyorum kendimi ,aclik krizlerimi bir sekilde yenmeye calisiyorum. sen gayet basarilisin güzel kilo verdin hemde saglikli bir sekilde. mehtap hanimin sitesindeki basari hikayelerini oku bol bol . insallah bu haftaki hizlandirma diyetine sadik kalmissindir. eger öyle olmadiysada gec kalmis sayilmazsin silkelen ve yoluna devam et. öpüyorum seni kücük beden bluzlari evde denedigindeki yasadigin mutlulugunu hatirla ve birakma kendini

Merhabalar güzel bayanlar Kadinlar Klübünü hep disaridan takip ediyordum...Ama sirf sizler icin buraya üye oldum.Bende Mehtapin sinifindayim ve burada maalesef bayagi bir motivasyon kaybi oldugunu gördüm üzüldüm sizlere destek olmaya geldim:)

Evet zor aliskanliklari birakmak davetlerde güzel yemekleri geri cevirmek canim söyle nefis bir domates soslu makarna cekti yapayimda yiyeyim diyememek ama böyle yapa yapa almadikmi o kilolari ben kendi adima konusayim hic kilolu olmadim ben iki dogum yaptim her ikisindede 10 kilo aldim ve hastaneden 52 kilo olarak ciktim 2 ay sonrada 49-50 kilo arasi gidip geliyordum öyle diyet yaparak degil normal yiyordum spor yapmaya calisiyordum yada genctim cok ne bileyim vücudum herseyi yakiyordu.

Derken bir arkadasla tanistim 6 yil önce ayni fitness salonundaydik yakin oturuyorduk her spor sonrasi gel diyordu tavuk kanadi cikardim izgara yapar yeriz gidyordum yiyordum sonra haftasonlari bulusup birlikte yemekler yemeye basladik sen sunu ben bunu yapayim deyip habire yiyorduk nasil olsa fitness yapiyorduk ya birde ben uzun süren bir ev hanimligindan sonra is bulmustum ve aklim sira orada kilo verirdim nasil olsa halbuki cok hareketsiz ve cok düzensiz yemek yenilen bir is aldimmi oradada kilolari.

Basladim cesitli seyler denemeye 3 kilo versem hop 5 kilo geri geliyordu böylece gecti bu 6 yil isyanlardaydim ama birtürlü beceremiyordum gectigimis yaz kendime test yaptirdim birsürü para ödeyerek ve süt ürünlerinden uzak durmam gerektigi daha cok protein almam gerektigi söylendi özel menüler verildi onunla ugrastim bir dönem yine 4 kilo ve yine geri alis...Derken bir Aksam sanki biri benim elimden tuttu ve mevsimlerden Roma blogunu actirdi aslinda kaydetmisim bu siteyi ama unutmusum tamamen tesadüf Yoksa Allahin bana bir isaretimi ben bunu böyle algiladim evet blogu taniyordum 14 ocakta basliyoruz yaziyordu tekrar tekrar okudum hatim ettim blogu ve dedim basliyorum ama bu sefer gercekten basliyorum

Yemek adina hic kacamak yapmadim simdiye kadar gec kalkmayi seven biri olarak hergün 8.30 alarm kurdum kahvalti icin uykum varsa uzandim yine ara ögünümü hic kacirmadim saatleri eger calisiyorsam ona göre ayarladim ben hayatimda hic bukadar düzenli yemedim arkadaslar önceden iki ögün zor yiyordum meyve yemiyordum sekerli diye mesela ama kilo aliyordum anladimki yemedigim icin kilo veremiyormusum

Benim kacamak olarak nitelenecek seylerim kahve icmek ve bazen arkadas toplantilarinda alkol almak oda abartmadan tabiiki

Baslangic kilo:62 evet bir cogunuz icin cok olmayabilir ama beni oldukca rahatsiz eden bir kilo fast week e baslarken tartildim (Mehtap duymasin) tam 57 kiloydum 5 kilo aman allahim nasil güzel bugünde kendimde bayagi bir incelik hissettim yine dayanamadim birde baktim 55.7 gösterdi tartim gözlerim yuvalarindan firladi sanirim:))

Bu arada hareket cok cok önemli arkadaslar ben haftada en az 3 kere zumba yapiyorum ne olur firsat bulursaniz yürüyüs yapmayi en azindan ihmal etmeyin bazi arkadaslar kilo veremedim diyor mesela ama inanin önce vücudunuzda hissediyorsunuz hemen tartiya yansimiyor bu tabiiki metabolizma hizida kisiden kisiye cok farkli onun icin lütfen umudunuzu kaybetmeden uyabildiginiz kadar listelere uyarak yolunuza devam edin...Basaracagiz hep birlikte

Ben menülerimi yazmayacagim ama hep yaninizda olmaya calisacagim...Bir elin nesine bakiyormusunuz bilmiyorum cok güzel tarifler geliyor nacizane benimde var Cigdem adiyla yaziyorum yorumlarimi

Sevgilerimi gönderiyorum hepinize

Merhaba sevgili Nıloscem,aramızda hoş geldinkilo kaybın için seni tebrik ederim,gerçekten de isteyince oluyorşu anda Mehtap hanımın diyetine Sevgi abla ve Ayça devam ediyorlar,ben farklı bir diyet uyguluyorum.Aynı diyet uygulamadığım için gruptan ayrılmıştım,ama arkadaşlarımdan uzak durmak istemediğim için gruba geri döndümSevgiler

Merhaba arkadaşlar,bugün buralarda çok sessiz.. havalar güzel ya, herkes gezmelerde galibabende 80 dakika yürüdüm bugün
Sevgi abla,yoksun...dün çok mu yordun kendini?:18::18:
Gurbetçiçeği,senin için çok sevindim,yuzme havuzuna gittin,yüzdün...çorek yağı günde kaç sefer içiyorsun?bi arada bende içtim,ama sonuç aldım mı,almadım mı,hatırlamıyorumdedim ya,o kadar çok şey yedim,içtim zayıflayacağım diyebu arada ordaki çocuklar çok şanslı..ikide bir okular tatil oluyor
Serap,sen spora başlamışsın,tebrik ederimyine de dikkat et kendine
Melek,seninde menülerin çok güzel,inşAllah istediğin kiloya inersin

Eveeet,bugün yediklerimi da yazayım:
Sabah:1 haşlanmış yumurta,1 domates,salata
Ara:1 elma
Öğlen:salata,100 gr hindi jambon
Ara:1 elma
Ara:3 kuru kayısı,2 kuru erik,1 elma
Akşam:3çk sotelemiş kereviz,biraz tavuk ciğeri,2 minik yaprak dolması,100 gr yoğurt
Ara:1 elma,1çb kefir
Spor:80 dakika yürüyüş
Su:en az 2,5 l
Kaçamaklarım:3 kuru kayısı,2 kuru erik....yemeseydim iyi olurdu
Herkese iyi geceler

Son düzenleme:
Günaydın sevgili arkadaşlarım. Herkese güzel bir gün diliyorum

Sevgicim nerelerdesin? Yokluğunu sevmedim :26:

Hoşgeldin Niloscem Katılımın ve desteğin için teşekkür ; başarın için de tebrik ederim
Dallidanın da söylediği gibi Mehtap Hanım'ın listesini uygulayan sadece Sevgi ve Ayça kaldı. Biz ne yazık ki çeşitli sebeplerden yarıda bıraktık. Kendi adıma söylemem gerekirse hala konsantre olup da yeniden başlayamadım. En başa dönmem gerekecek....

Sen gitme bi yere, bizimle kal

Teşekkür ederim canım. Egzersiz değil de sanırım dün 1 saat kadar ütü yaptım o beni mahvetti (
Bu arada BB krem aldım. Eczaneden La roche-posay markalı ürünü tercih ettim. Fazlasıyla beyaz tenli biriyim ve doğal olarak hassasiyet sorunum var Bu kremin yatıştırıcı özelliği varmış. Fiyatı da gayet uygun 35 TL.

Kaçamağın bile çok masum Sen ekmek yemiyorsun hiç, listelerde ekmek yok mu?

13.03.2013 Menüm:

Öğleden sonra eltimi ziyarete gittim. Yaramazlık yapma olasılığı büyük olduğundan sabah ve öğleni hafif geçirmeye çalıştım.

Sabah: 1 bardak su

Kahvaltı: (8.30)
20 gr. yulaf ezmesi
10 gr. kuru üzüm
200 ml. süt

Öğle: (12.00)
200 gr. yoğurt
1 elma
2 ceviz
1 çk. toz tarçın
1/2 çk. çörek otu

Öğleden sonra: (15.30)
4 yk. kısır
2 yk. fırında kızarmış sebze
yufka ekmek (büyük bir parça değildi)
1 dl. kek (ince)
2 tk. irmik tatlısı

Akşam:
1 çb. süt
1 ceviz

arada ekmek varyarından itibaren ekmek yemeye başlarım

sabah:1 haşlanmış yumurta,2 zeytin,domates,salata
ara:1 prebiyotik meyveli yoğurt
öğlen:salata,peynir...
Benim de ütüm var...gidip de bitiriyim işimi,öğlen yemeğimi yedikten sonra da sahile inmeye düşünüyorum...en az 70 dakika yürümeliyim
Hepimize kolay gelsin,sevgiler
Gurbetçiçeği,diyetin nasıl gidiyor?

hosgeldin niloscem, tebrik ederim seni , destegin icin cok tesekkür ederim. serabinda ndedigi gibi bazi sebeblerden dolayi ikimiz biraktik mehtap hanimin listesini. ama bana görede en saglikli diyetti. yalniz eger sayfalari okuduysan ben bir takim sikintili günler gecirdim , halada atlatamadim, bu yüzdende kendimi toparlayip diyete tekrardan baslayamiyorum, buna ragmen burdaki arkadaslarimi cok seviyorum , onlari birakamiyorum. insallah bu aclik krizlerimi yenersem tekrardan dönecegim sahalara. bende 3 kilo verdiysem hemen geri alana kadar vücudum savunmaya geciyor galiba, adeta saldiriyorum herseye. neyse tatlim hosgeldin aramiza

evet canim cok güzeldi, bol bol yüzdük, zumba dansi yaptik, iyi geldi. cörek otu yagini dün iki kez yemeklerden yarim saat önce bir caykasigi kadar ictim . bilmiyorum fayda edermi. evet canim cocuklarin cok fazla tatilleri var, ama onun icinde yaz tatili kisa oluyor malesef 6 hafta. türkiyedeki cocuklarda 3 ay yaz tatili yapiuyorlar.

merhaba dallidacim, henüz diyete baslayamadimki
bugünde eger kahvaltimi güzel ve doyurucu yaparsam , ögleden sonraki aclik krizlerimi cözerim diye düsünüp güzel bir kahvalti yaptim. kahvaltidan öncede cörekotu yagini ve keten tohumunu suyla ictim bakalim bugün nasil olacak.
sevgi ablaaaaaaaaaa nerelerdesiiiiiiiiiiinnnnnnn lütfeeeeeeeennnnnnnn geri döööönnnn küserim bak

Hepinize tesekkürler hosbuldum arkadaslar demek sadece 2 kisi kaldi Hayat bu hepimiz hic olmadik anlarda hic olmadik seyler yasiyabiliyoruz ben de gectigimiz 1,5 sene korkunc bir yil yasadim halada artci sarsintilari sürüyor Allah kimseyi evladiyla terbiye etmesin o kadar söyleyeyim

Seni cok iyi anliyorum gurbetcicegi insanda o dönemlerde ne motivasyon oluyor nede yasama zevki hicbirseyi önemsemiyor insan.Önce kendin iyi olmaya iyi hissetmeye bak hicbirsey icin zorlama vücudunu listeler orada duruyor ne zaman hazir hissedersen baslarsin nasil olsa.Önce ruhunun acligi bir doysun o tedavi olsun

Hepinize sevgilerimi gönderiyorum karli bir Isvicre gününden birazdan ise gitmek icin hazirlanmam lazim kendinize iyi bakin buralardan ayrilmayin :)

Merhaba tatlım,sıkma canını,hazır olduğunda başlarsınönce sen iyi ol

Merhaba sevgili NILOSCEM, çok geçmiş olsun...inşAllah herşey geçmişte kalır...Rabbim hepimizi farklı sınavlardan geçirerek imtihan ediyor,bize sabretmek,şükretmek düşer...yaşadığın aci büyük,belli,Rabbim bir daha yaşatmasınsende buralardan ayrılma sevgiler

Arkadaşlar,yazacaklarım diyetle alakası yok,ama siz yeşil sarmısak tüketiyor musunuz?bol bol antioksidant içerdiğini biliyorum,ve de sürekli bulunmuyor...yeşil sarmısağın ömrünü kısadır,biliyorsunuz...bende dün pazardan aldım,şimdi aklıma geldigoogleden biraz daha araştırayım

13 Mart 2013'Roma

P.S: fast week'te bu yil ara ogun vermek istemiyordum ama kafanizi karistirdim galiba... Ara ogun dilerseniz olsun, gereksinim duyarsaniz olsun, 1 fincan sutlu kahve veya meyve + yogurt olsun. Yine aklimdayken, yogurt var mi demistiniz, ayran olduguna gore elbette var. Hepinize fast ama yerinde ve kararinda fast bir hafta diliyorum
Gönderen Mehtap Pasin Gualano zaman: Çarşamba, Mart 13, 2013

ALINTIDIR....

amin canim bende hep öyle dua ederim. evlat acisina dayanamam. sende zor zamanlar gecirmissin Allah bir daha göstermesin. demek sende isvicrede yasiyorsun bende almanydayim adimdanda anlasilacagi gibi evet iki haftadir baslmak istiyorum ama bir türlü olmuyor hazir hissetmiyorum kendimi ne zormus. cünkü kafa sürekli mesgul. neyse hayirli isler canim sana kolay gelsin , az önce bende internetten is baktim , bir kac yere telefon etmem lazim, evde oturmak bana göre degil, birseyler yapmaliyim. daha öncede cok calistim, hem insana bir degisiklik oluaor , hemde kafa dagitiyorsun, iyi oluyor. burdada kar yagiyor bu sene kis uzadi, bahar gelmeyecek galiba

yesil sarimsak ciktimiki canim ya burda hic yok ondan, sarimsagin yesilide , beyazida cok faydali onu biliyorum. ben gezmeye felan gitmeyecegim günlerde bol bol tüketiyorum zaten cok severim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…