serapcim ben kaciyorum, dün dogru dürüst is yapmadim bugün isler beni bekler sonra görüsürüz canim sohbetin ve destegin icin tesekkürler öpüyorum cok cooookkk
Merhaba Selin,bugün biraz googleden araştırdım bu sporu,almayayım,sağolgünaydın,
benim eşimde üsküdarda bağlarbaşında gidiyor wing cuu ya 2 sene oluyor halen devam. bayanlara da uygun bi spormuş bi araştırın isterseniz.
Gerçekten de o spor çok ağırGünaydın Kızlar, herkese güzel bir gün diliyorum
O spor bize biraz ağır gelebilir DallidacımAma sen yine de bak :)
Onu diyorum işte, hep değişiyor listen. Kilo vermemen imkansız. Sporunu da değişimli yapman daha iyi sonuç almanı sağlayabilir
Aikido harika bir spor bence. Yapabilirsen hiç durma derim. Ben pinokyo gibi sağımı solumu çıkarttığım için yapmam mümkün değil
Teşekkür ederim canım, sağ ol
Afiyet olsun. Menün yine çok güzel. 90 dk. baya uzun bir süre sıkılmıyor musun?? Hem 90 dk. yürüyüp hem de tembelim diyorsun, inanamıyorum sana
Dergide okudum, haftada 3-4 gün spor yapıyorsanız her gün değiştirerek yapmanız bedeninizin alışkanlık geliştirmesine engel olur diyor. Eşime de söylüyorum ama nafile. Haftada 3 gün deli gibi spining yapıyor, direnç yapmadığı için her spining gecesi her yeri ağrıyarak zar zor uyuyor.
Eşinin engelini aşman güç olabilirKolaylıklar diliyorum şekerim
Günaydın Dallidacım, afiyet olsun
İzin yok şekerimsağlıklı besleniyoruz Bugün kaçamak yaparsan konsantre olamazsın....
Geçmiş olsun canım,kendine dikkat et olur mu_bugün cok kötü bir gün gecirdim arkadaslar. öglen baslayan bas agrilarim gittikce cogaldi en son mideme vurdu, ayaga kalktigimda bayilacak gibi oluyordum. öglen yemegimi yedim, ama ne aksama kabak yemegini yapabildim, nede aksam yemegi yedim. aksam fenalasinca yattim, belki uyursam biraz gecer dedim ve yeni uyandim, bu saattede yiyemem, ama bas agrim biraz gecmis, cok sükür. tebrikleriniz icin tesekkürler arkadaslar. ama fazla simartmayin hemen civiyorum ( SAKA SAKA)insallah böyle devam edebilirim. sevgi ablacim menün güzel cezenida bu hafta hic kacamak yapmazsin olur biter, serapcim sana hic sözüm yok , sen zaten cok saglikli menüler hazirliyorsun. bende kendime hem öglen ayri aksam ayri hazirlamaya eriniyorum bazen, benimkiler sebze yemezlerde. sabahki yumurtami acaba senin gibi öglenmi yesem diye düsündüm , iyi fikir
Sevil ablacim annelere gidilince bilirim ipin ucu kacar, ama sen telafi edersin,masallah.
Dallidacim seninde menün cok dengeli begendim canim, spora gelince aikidaya dayanabilirsen devam et canim yürüyüsün yanina birde jillian michaels 30 day diye bir kadinin hareketleri her yeri calistiriyormus, sikilastiriyormus diye duymustum, istersen youtube dan bir bak. zumbada süper valla:128:
Canım cezayı yürüyüşe çevirelim mi ne dersin_Günaydın Kızlar, herkese güzel bir gün diliyorum
Menün güzel olmuş, afiyet olsun.
Kolay gelsin canım, sorun çıkmaz inşaallah
Cezaya gelince, Mehtap Hanım' ın yeni listesini okudum. Kaçamak için fırsatların olacak. Ben 15 gün kaçamağı yasaklayalım diyecektim ama, bu olamayacak. O yüzden her sabah ebru şallı ile platese başlatalım seniKendini zorlamadan, canını yakmadan yapabildiğin kadarını yapmak senin cezan olsun. Ama süre yok, sağlığın izin verdiği sürece her sabah. Dikiş nakışım var her sabah olmaz dersen eve döndüğünde internetten bakarak yapabilirsin.. Kolay gelsin
O spor bize biraz ağır gelebilir DallidacımAma sen yine de bak :)
Onu diyorum işte, hep değişiyor listen. Kilo vermemen imkansız. Sporunu da değişimli yapman daha iyi sonuç almanı sağlayabilir
Aikido harika bir spor bence. Yapabilirsen hiç durma derim. Ben pinokyo gibi sağımı solumu çıkarttığım için yapmam mümkün değil
Teşekkür ederim canım, sağ ol
Afiyet olsun. Menün yine çok güzel. 90 dk. baya uzun bir süre sıkılmıyor musun?? Hem 90 dk. yürüyüp hem de tembelim diyorsun, inanamıyorum sana
Dergide okudum, haftada 3-4 gün spor yapıyorsanız her gün değiştirerek yapmanız bedeninizin alışkanlık geliştirmesine engel olur diyor. Eşime de söylüyorum ama nafile. Haftada 3 gün deli gibi spining yapıyor, direnç yapmadığı için her spining gecesi her yeri ağrıyarak zar zor uyuyor.
Gurbetçim geçmiş olsun. Bahsettiğin ağrı migrene çok benziyor. Bir doktora görünsen çok iyi olabilirdi.
Kahvaltımı değiştirerek yapmaya çalışıyorum. Selahattin Dönmez'in önerdiği 3 kahvaltı tabağı var, bir de Mehtap Hanım ve bazı diyetisyenlerin önerdiği yoğurt ve sütle hazırlanmış olanı. Bunları değiştirerek yapınca yumurtayı ğlene kaydırıp, akaşama farklı bir öğün hazırlayabiliyoruz. Hem de pratik oluyor.
Eşinin engelini aşman güç olabilirKolaylıklar diliyorum şekerim
Günaydın Dallidacım, afiyet olsun
Canım sen gel Mehtap Hanımın listesini sırayla uygula.2 ayda 12 ve üzeri kilo veren çok kişi oldu.Ben hareket etmedim ve porsiyonları bol tuttum galiba,arada dakaçamaklar .Üstüne birde hipotiroid ve metebolizmamı etkileyen kortizol eklenince ben başarısız oldum.3ayı tamamlayınca tekrar baştan düzenli yapmak istiyorum.Mehtap Hanım verdiği listelerle tekrar almayı engellemek istiyor.Sabah : 1 yumurta, peynir, 4-5 zeytin, iki dilim ekmek, sögüs
ara : 1 meyve , süt veya yogurt
öglen : 1 tabak herhangi bir yemek, bir dilik ekmek
ara : yagsiz tost
aksam : corba , et yada tavuk, balik, salata, bir dilim ekmek
gece : 2 meyve, süt veya yogurt
nasil kizlar fikirlerinize ihtiyacim var, ekmek biraz fazlami, veya aksamdan sonraki ara fazlami....
Bekliyorum canım,inan herkes çok güzelleştiğimi söylüyor.tamam canim bugün ozaman kendime izin veriyim. yarin mehtap hanimin ilk listesiyle tam gaz devam edeyim eniyisi. evet evet o listeyle diyet yaptigimi bile anlamadan vermistim 3 kilomu hemde böyle gözlerim cökmeden.
Merhaba Güzel Bayanlar sizi yine karli bir Isvicre gününden selamliyorum yok bitmeyecek bu kis busene gercekten baydi ama yazik iki üc gün güzel havaya aldanip cikmisti güzelim papatyalar dondular gariplerim
Yeni listemiz geldi görünce sok oldum aman allahim verdigimiz kilolari geri alacagiz dedim bircok arkadas da böyle düsünmüs ama sevgili Mehtap hemen aciklayip rahatlatmis bizi vücudumuza epeydir enerji kistlamasi yaptirdigimizdan yag depolamaya baslayabilirmis iste bir anlamda 15 gün boyunca biz vücudumuzu sasirtacagiz korkma ac kalmayacaksin diye biryerde kandiracagiz kendisini:))
Gidip alisveris yapmam lazim simdi bayagi eksik var cünkü Aksamda Zumba var cok eglenceli kizlar eger imkaniniz varsa mutlaka tercih edin derim kalori yakimi 300-500 kcal arasi hem egleniyor hem kalori yakiyorsunuz ben her cesidini deniyorum agirliklarla yapilanida var mesela onun kalori yakimi dahada fazladir
Buarada gurbetcicegi yazilarini okudum ne yapsak kulagini mi ceksek senin? birtürlü tam motive olamiyorsun sanki aklinin bir kösesi acaba sundan da azcik tatsam mi yada bugün kendime izin vereyim gibi cümlelerle dolu lütfen sürekli diyet listeleriyle oynama ve kafana göre yapma bak kendin diyorsun gözlerimin alti cöktü diye..benim sana tavsiyem gercekten ama gercekten karar ver yapmaya ve Mehtapin ilk listesinden baslayarak ama lütfen hic bozmadan devam etmeye calis yürümeye calis..Kendine bir hedef koy mesela misafirlerim gitsin söyle güzel bir temizlik yapayim ve ilk pazartesi baslayayim de...Onlar burdaykende hamur isi yeme mesela mutlaka salata ve z.yaglida pisecektir sen onlardan ye
Bende daha önceleri cok diyetler denemistim ve yüzüm öyle cöküyordu ki herkes neolur zayiflama sen diyorlardi cünkü bilincsiz yanlis yapilan diyetlerdi ve cok cabuk geri alinan kilolar hemde cok genctim ozamanlar simdi görsen 7 kilo verdim herkes isyerinde neyaptin sen diyorlar yüzün incelmis diyorlar ama cökmüs demiyorlar cünkü gercekten saglikli görünüyorum zaten sevgili Mehtapin yazilarinin birinde bundan bahsetmisti onun amacida bu zaten bizi saglikli hos görünen bayanlar haline getirmek zombi gibi ortalikta dolastirmak degil..
Cok konustum degil mi? eh cenem saglamdir maasallah:)) öpüyorum ve kucakliyorum hepiciginizi kendinize iyi bakin
Merhaba Selin,bugün biraz googleden araştırdım bu sporu,almayayım,sağol
Gerçekten de o spor çok ağırbiraz sseyretim,ama bana göre değil oğluna Allah güç,kuvvet versin aikido bu sporunun tam tersi zeka,uyum,denge...az güç harcanarak rakibini yenebilirsin öteki sporda kuvvet lazım galiba bir gün yürüyüş yapacağım,bir gün zumba.Yürüyüş yaparken sıkılmıyorum:)eşinin da maşAllahı var..ama çok kalori yaktıran bir spor yapıyor inşAllah hep birlikte güzel kilolar veririz:)bu arada senin diyet listelerine bayıldım:)spora da başladın,sana da maşAllah
Geçmiş olsun canım,kendine dikkat et olur mu_
Canım cezayı yürüyüşe çevirelim mi ne dersin_
Bizden de sana selamlar....Bende senin gibi düşünüyorum.
Bugün sabah 4 'de kalktım.Kardeşimin şeker yüklemesi vardı kan,idrar derken öğleye kadar aç kaldım.Sonra Kızılzyda bir yerde kahvaltı yaptık,çok açtık ve şekerim çok düşmüştü.Öğlen yemedim,akşamı salata,çorba ile geçireceğim.Yarın sabahta tekrar kan vermeye gideceğim.
Serap'cım sen bilirsin kortizon yüklemesi yapılacak.Mr için gün alacağım.haftaya da holter takılacak.Yani yine şu aralar hastanelere gidip geleceğim.
Akşam yediklerim:
salata,tavuk,biraz peynir..
ara:1 çb kefir,1 elma..
SU:2,5 L oldu,yatana kadar 3l olur
Spor:90 dakika yürüyüş
Kaçamak:biraz peynir...akşam,tavuğun yanında yedim...ne alakaysa..
Yarın zumba yapmayı düşünüyorum:122:
Serap,yanılmıyorsam seninle birlikte sevgili annen da başlamıştı mevsimlerden roma diyetine...hala devam ediyor mu?yürüyüşü biraz abartım galiba,şimdi dizim acıyorpazarlarda kaz ayağı otu satılıyor,sen hiç denedin mi?acaba tadı nasıldır?yarın bulabilirsem süt alacağım,tekrar yoğurt mayalamaya başlayacağım geçenlerde köy tavuğu adım,ama onu uzun süre pişirmeme rağmen,hala çok sert kaldı,benimkiler yemediler...
Amin canım. Bir gün de direnç yapYaptığın sporlar kardiyo, kasları güçlendirmek lazım...
Amin canım, hep birlikte. Teşekkür ederim
Afiyet olsun Canım.
Anneciğim maalesef bıraktı. Anladım ki diyet yapmak istemiyor. Sürekli kafam meşgul bahanesiyle karşımda. Şimdilik yapacak bir şey yok. Yaza doğru gideceğim inşaallah.
Bence de 90 dk. çok fazla dikkat et kendine. Daha çok daha iyi değil biliyorsun ki şeker... Kaz ayağı otunu hiç duymadım. Ama biz otu standart pişiririz. Ne otu olursa olsun, bol soğanla kavurur, yumurta kırarız ya da haşlar sarımsak, limon, zeytinyağı ile salata yaparız.
Maya için (mayalık yoğurdun yoksa) pınar' ın organik yoğurdunu kullanmanı tavsiye ederim. Ben onunla başladım, çok iyi tutmuştu. Artık kendi mayam var.
Köy tavuğu iyi hoş güzel de kart olanı sert kalıyor ne yazık ki.. O sorunu da migrostan green ranch marka doğal besiyi ya da orvital marka organik olanı alıyorum. Yumurtaları da ergör yumurtanın doğalım markalısını ya da yine green ranch alıyorum. Çok memnunum, tavsiye edebilirim.
Evet canım,Allah eksikliğini vermesin insanı çok yoruyor.İyi akşamlar Sevgi abla,nasılsın?çok yorulmuşsun bugün...Rabbim şifa versin
Sağol canım,belki diğer arkadaşlardan birisi kopyalar,teşekkür ederim.Ben listeyi kopyalamaya denedim,ama bu defa başaramadımhep parça parça oluyor...
Canım ben daha önce CUSHİNG hastalığı geçirdim ve 2 defa hipofiz adenomundan ameliyat oldum. Böbrek üstü bezlerinin kortizol üretimine ve baskılanmasına bakmak için kortizon veriliyor,sabah kan vermeye gideceğim.T4 normal sınırın altında ve TSH2,5 den yüksek,galiba birazda ondan yavaş kilo veriyorum.Amin canım. Bir gün de direnç yapYaptığın sporlar kardiyo, kasları güçlendirmek lazım...
Amin canım, hep birlikte. Teşekkür ederim
Olur, benim için sakıncası yok, dizlerinde sorun var diye plates demiştim. Ama haftada 3 gün de 20 şer mekik kaytarmadan yavaş ve doğru olarak çekilmek kaydıylaHolterle de ne güzel mekik çekilir ya Doktoru şaşırtmamak için holter varken aşırı hareket etmeyip, günlük sıradan yaşantımıza devam etmek daha iyi olabilir..
Geçmiş olsun, sorun çıkmaz inşaallah. Sana neden kortizon yüklenecek, sorun ne?? Bildiğim kadarıyla belirlenmiş bazı hastalıkların tedavisi için yapılır. Doktor teşhisinden bahsetti mi? Durumunu haber verirsen çok sevinirim...
Afiyet olsun Canım.
Anneciğim maalesef bıraktı. Anladım ki diyet yapmak istemiyor. Sürekli kafam meşgul bahanesiyle karşımda. Şimdilik yapacak bir şey yok. Yaza doğru gideceğim inşaallah.
Bence de 90 dk. çok fazla dikkat et kendine. Daha çok daha iyi değil biliyorsun ki şeker... Kaz ayağı otunu hiç duymadım. Ama biz otu standart pişiririz. Ne otu olursa olsun, bol soğanla kavurur, yumurta kırarız ya da haşlar sarımsak, limon, zeytinyağı ile salata yaparız.
Maya için (mayalık yoğurdun yoksa) pınar' ın organik yoğurdunu kullanmanı tavsiye ederim. Ben onunla başladım, çok iyi tutmuştu. Artık kendi mayam var.
Köy tavuğu iyi hoş güzel de kart olanı sert kalıyor ne yazık ki.. O sorunu da migrostan green ranch marka doğal besiyi ya da orvital marka organik olanı alıyorum. Yumurtaları da ergör yumurtanın doğalım markalısını ya da yine green ranch alıyorum. Çok memnunum, tavsiye edebilirim.
İyi geceler Sevilciğim,nasılsın?
Tamam,kardiyo da yaparım inşallahDoğru diyorsun
Diyet yapmak zor iş...ya da kilomuzu korumak daha zor mu?:44::44:Tavsiyelerin için teşekkür ederim,mutlaka deniyeceğimspor konusunda haklısın biraz abartım,1 saat yürüyüş yapsam yeterli olur
Evet canım,Allah eksikliğini vermesin insanı çok yoruyor.
Sağol canım,belki diğer arkadaşlardan birisi kopyalar,teşekkür ederim.
Canım ben daha önce CUSHİNG hastalığı geçirdim ve 2 defa hipofiz adenomundan ameliyat oldum. Böbrek üstü bezlerinin kortizol üretimine ve baskılanmasına bakmak için kortizon veriliyor,sabah kan vermeye gideceğim.T4 normal sınırın altında ve TSH2,5 den yüksek,galiba birazda ondan yavaş kilo veriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?