Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

günaydın,
benim eşimde üsküdarda bağlarbaşında gidiyor wing cuu ya 2 sene oluyor halen devam. bayanlara da uygun bi spormuş bi araştırın isterseniz.
Merhaba Selin,bugün biraz googleden araştırdım bu sporu,almayayım,sağol
Gerçekten de o spor çok ağırbiraz sseyretim,ama bana göre değiloğluna Allah güç,kuvvet versinaikido bu sporunun tam tersizeka,uyum,denge...az güç harcanarak rakibini yenebilirsinöteki sporda kuvvet lazımgaliba bir gün yürüyüş yapacağım,bir gün zumba.Yürüyüş yaparken sıkılmıyorum:)eşinin da maşAllahı var..ama çok kalori yaktıran bir spor yapıyorinşAllah hep birlikte güzel kilolar veririz:)bu arada senin diyet listelerine bayıldım:)spora da başladın,sana da maşAllah
İzin yok şekerim sağlıklı besleniyoruz Bugün kaçamak yaparsan konsantre olamazsın....

Son düzenleme:
Bende yediklerimi yazayım,iş beni bekler(yemek,temizlik yapacağım,hazır hava açmışken yürüyüşe çıkacağım)
öğlen:tavuk eti,salata
ara:1 elma,kefir
ara:1 kutu meyveli prebiyotik yoğurt
herkese kolay gelsin

Merhaba Güzel Bayanlar sizi yine karli bir Isvicre gününden selamliyorum yok bitmeyecek bu kis busene gercekten baydi ama yazik iki üc gün güzel havaya aldanip cikmisti güzelim papatyalar dondular gariplerim

Yeni listemiz geldi görünce sok oldum aman allahim verdigimiz kilolari geri alacagiz dedim bircok arkadas da böyle düsünmüs ama sevgili Mehtap hemen aciklayip rahatlatmis bizi vücudumuza epeydir enerji kistlamasi yaptirdigimizdan yag depolamaya baslayabilirmis iste bir anlamda 15 gün boyunca biz vücudumuzu sasirtacagiz korkma ac kalmayacaksin diye biryerde kandiracagiz kendisini:))

Gidip alisveris yapmam lazim simdi bayagi eksik var cünkü Aksamda Zumba var cok eglenceli kizlar eger imkaniniz varsa mutlaka tercih edin derim kalori yakimi 300-500 kcal arasi hem egleniyor hem kalori yakiyorsunuz ben her cesidini deniyorum agirliklarla yapilanida var mesela onun kalori yakimi dahada fazladir

Buarada gurbetcicegi yazilarini okudum ne yapsak kulagini mi ceksek senin? birtürlü tam motive olamiyorsun sanki aklinin bir kösesi acaba sundan da azcik tatsam mi yada bugün kendime izin vereyim gibi cümlelerle dolu lütfen sürekli diyet listeleriyle oynama ve kafana göre yapma bak kendin diyorsun gözlerimin alti cöktü diye..benim sana tavsiyem gercekten ama gercekten karar ver yapmaya ve Mehtapin ilk listesinden baslayarak ama lütfen hic bozmadan devam etmeye calis yürümeye calis..Kendine bir hedef koy mesela misafirlerim gitsin söyle güzel bir temizlik yapayim ve ilk pazartesi baslayayim de...Onlar burdaykende hamur isi yeme mesela mutlaka salata ve z.yaglida pisecektir sen onlardan ye

Bende daha önceleri cok diyetler denemistim ve yüzüm öyle cöküyordu ki herkes neolur zayiflama sen diyorlardi cünkü bilincsiz yanlis yapilan diyetlerdi ve cok cabuk geri alinan kilolar hemde cok genctim ozamanlar simdi görsen 7 kilo verdim herkes isyerinde neyaptin sen diyorlar yüzün incelmis diyorlar ama cökmüs demiyorlar cünkü gercekten saglikli görünüyorum zaten sevgili Mehtapin yazilarinin birinde bundan bahsetmisti onun amacida bu zaten bizi saglikli hos görünen bayanlar haline getirmek zombi gibi ortalikta dolastirmak degil..

Cok konustum degil mi? eh cenem saglamdir maasallah:)) öpüyorum ve kucakliyorum hepiciginizi kendinize iyi bakin

Geçmiş olsun canım,kendine dikkat et olur mu_
Canım cezayı yürüyüşe çevirelim mi ne dersin_
Canım sen gel Mehtap Hanımın listesini sırayla uygula.2 ayda 12 ve üzeri kilo veren çok kişi oldu.Ben hareket etmedim ve porsiyonları bol tuttum galiba,arada dakaçamaklar .Üstüne birde hipotiroid ve metebolizmamı etkileyen kortizol eklenince ben başarısız oldum.3ayı tamamlayınca tekrar baştan düzenli yapmak istiyorum.Mehtap Hanım verdiği listelerle tekrar almayı engellemek istiyor.
tamam canim bugün ozaman kendime izin veriyim. yarin mehtap hanimin ilk listesiyle tam gaz devam edeyim eniyisi. evet evet o listeyle diyet yaptigimi bile anlamadan vermistim 3 kilomu hemde böyle gözlerim cökmeden.
Bekliyorum canım,inan herkes çok güzelleştiğimi söylüyor.

Bizden de sana selamlar....Bende senin gibi düşünüyorum.
Bugün sabah 4 'de kalktım.Kardeşimin şeker yüklemesi vardı kan,idrar derken öğleye kadar aç kaldım.Sonra Kızılzyda bir yerde kahvaltı yaptık,çok açtık ve şekerim çok düşmüştü.Öğlen yemedim,akşamı salata,çorba ile geçireceğim.Yarın sabahta tekrar kan vermeye gideceğim.
Serap'cım sen bilirsin kortizon yüklemesi yapılacak.Mr için gün alacağım.haftaya da holter takılacak.Yani yine şu aralar hastanelere gidip geleceğim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar biriniz lütfen bizim yeni listemizi kopyalayıp yapıştırabilir mi?Belki sessiz takip edenler vardır.

Akşam yediklerim:
salata,tavuk,biraz peynir..
ara:1 çb kefir,1 elma..
SU:2,5 L oldu,yatana kadar 3l olur
Spor:90 dakika yürüyüş
Kaçamak:biraz peynir...akşam,tavuğun yanında yedim...ne alakaysa..
Yarın zumba yapmayı düşünüyorum:122:

Gurbetçiçeği,senin için çok sevindim...kararsızlık ne demek çok iyi biliyorum:44::44::44:bende senin gibiydim,biliyorsun ne kadar bocaladığımı...sen şanslısın çünkü metabolizman hızlı çalışıyor,o kiloları kolay vereceksinhadi,kolay gelsin

Serap,yanılmıyorsam seninle birlikte sevgili annen da başlamıştı mevsimlerden roma diyetine...hala devam ediyor mu?yürüyüşü biraz abartım galiba,şimdi dizim acıyorpazarlarda kaz ayağı otu satılıyor,sen hiç denedin mi?acaba tadı nasıldır?yarın bulabilirsem süt alacağım,tekrar yoğurt mayalamaya başlayacağımgeçenlerde köy tavuğu adım,ama onu uzun süre pişirmeme rağmen,hala çok sert kaldı,benimkiler yemediler...

Bende kaçıyım...bu akşam maç var,oğlum sıkıştırıyor,anlamadığı soruları varmış,gidip yardım edeyim

Amin canım. Bir gün de direnç yap Yaptığın sporlar kardiyo, kasları güçlendirmek lazım...
Amin canım, hep birlikte. Teşekkür ederim

Olur, benim için sakıncası yok, dizlerinde sorun var diye plates demiştim. Ama haftada 3 gün de 20 şer mekik kaytarmadan yavaş ve doğru olarak çekilmek kaydıyla Holterle de ne güzel mekik çekilir ya Doktoru şaşırtmamak için holter varken aşırı hareket etmeyip, günlük sıradan yaşantımıza devam etmek daha iyi olabilir..
Geçmiş olsun, sorun çıkmaz inşaallah. Sana neden kortizon yüklenecek, sorun ne?? Bildiğim kadarıyla belirlenmiş bazı hastalıkların tedavisi için yapılır. Doktor teşhisinden bahsetti mi? Durumunu haber verirsen çok sevinirim...

Afiyet olsun Canım.

Anneciğim maalesef bıraktı. Anladım ki diyet yapmak istemiyor. Sürekli kafam meşgul bahanesiyle karşımda. Şimdilik yapacak bir şey yok. Yaza doğru gideceğim inşaallah.

Bence de 90 dk. çok fazla dikkat et kendine. Daha çok daha iyi değil biliyorsun ki şeker... Kaz ayağı otunu hiç duymadım. Ama biz otu standart pişiririz. Ne otu olursa olsun, bol soğanla kavurur, yumurta kırarız ya da haşlar sarımsak, limon, zeytinyağı ile salata yaparız.
Maya için (mayalık yoğurdun yoksa) pınar' ın organik yoğurdunu kullanmanı tavsiye ederim. Ben onunla başladım, çok iyi tutmuştu. Artık kendi mayam var.
Köy tavuğu iyi hoş güzel de kart olanı sert kalıyor ne yazık ki.. O sorunu da migrostan green ranch marka doğal besiyi ya da orvital marka organik olanı alıyorum. Yumurtaları da ergör yumurtanın doğalım markalısını ya da yine green ranch alıyorum. Çok memnunum, tavsiye edebilirim.

26.03.2013 Menüm:

Sabah:
1 bardak su

Kahvaltı:
30 gr. nesfit
200 ml. süt
2 ceviz

Ara:
1 kupa yeşil çay

Öğle:
1 kase Kuzu etli, yoğurtlu mantar çorbası
Yeşil salata
3 kaşık höşmerim

Akşam:
150 gr. ciğer kavurması (evde yaptım, az yağlı)
1 kase yeşil salata

Tamam,kardiyo da yaparım inşallahDoğru diyorsun
Diyet yapmak zor iş...ya da kilomuzu korumak daha zor mu?:44::44:Tavsiyelerin için teşekkür ederim,mutlaka deniyeceğimspor konusunda haklısınbiraz abartım,1 saat yürüyüş yapsam yeterli olur

İyi akşamlar Sevgi abla,nasılsın?çok yorulmuşsun bugün...Rabbim şifa versin
Evet canım,Allah eksikliğini vermesin insanı çok yoruyor.
Ben listeyi kopyalamaya denedim,ama bu defa başaramadımhep parça parça oluyor...
Sağol canım,belki diğer arkadaşlardan birisi kopyalar,teşekkür ederim.
Canım ben daha önce CUSHİNG hastalığı geçirdim ve 2 defa hipofiz adenomundan ameliyat oldum. Böbrek üstü bezlerinin kortizol üretimine ve baskılanmasına bakmak için kortizon veriliyor,sabah kan vermeye gideceğim.T4 normal sınırın altında ve TSH2,5 den yüksek,galiba birazda ondan yavaş kilo veriyorum.

İyi geceler Sevilciğim,nasılsın?

Sagolasin canim biraz gec gördüm galiba mesajini iyiyim canim sen nasilsin? Sayfalar arasi gezip okuyup duruyorum kacirdigim dizileri izliyorum..

Sevgili Mehtap tatilde oldugundan bol bol yazi yayinliyor onlari ve yorumlari okudum kocaman bir aile olduk farkindamisin

Birde Diyetorfoz blogunu okuyorum cok neseli yaziyor ve hicbirseyi saklamadan kacamaklarina varana kadar anlatiyor 15 kilo verdi oda tavsiye ederim herkese okumasini

Senin Dr. kontrollerin vardi yanlis hatirlamiyorsam sonuclar belli mi? umarim önemli bir rahatsizligin yoktur herseyin basi saglik hayattaki en büyük hazinemiz o cünkü

Iyigeceler diliyorum canim eger uyuduysan tatli rüyalar

Günaydın sevgili kızlar, herkese mutlu, sağlıklı bir gün diliyorum...

Kardiyo değil, direnç şeker.. Kas gruplarını ayrı ayrı çalıştırıp güçlenmesini sağlamak amaçlı
Tüm uzmanları söylediği korumak zormuş. Ama hafta başı Taylan Kümeli vardı doktorumda, ideal kiloya gelmeden diyet bırakılırsa elbette fazlasıyla geri alırsınız diyor. İdeal kiloya gelirsek yeniden kilo almak zor oluyormuş.... Öyle dedi, umarım gerçek budur. O zaman işimiz kolaylaşır

Geçmiş olsun Sevgicim. Atlatmışsındır inşaallah Dönünce sonuçları konuşalım canım. Kolay gelsin

Mehtap Hanım yeni listeyi dün yayınladı. İşte yeni liste :)

KAHVALTI:
(kahve cay arzuya gore, sekersiz)

• 1 kase yogurt ve iki dolu kasik corn flakes veya musli ve 1 kucuk kase meyve
Veya
• 1 fincan sutlu kahve ve 3 en basitinden biskuvi
Veya
• 1 kase meyve salatasi ve 3 en basitinden biskuvi
Veya
• 1 kucuk meyve ve iki etimek ve 1 kasik bal
Veya
• 1 greyfurt ve 1 dilim kepekli ekmek ve iki kasik marmelat,
Veya
• 1 dilim ekmek ve 1 ince dilim peynir ve 1 tatli kasigi bal ve 1 meyve
15 gun suresince istediginiz herhangi iki gun ne isterseniz yiyebileceginiz bir kahvalti seceneginiz var.

ARA OGUN:

• 2 keci boynuzu + 1 ceviz
Veya
• 1 elma + 2 ceviz

OGLEN YEMEGI:

• 5 kasik pilav + 5 kasik bezelye veya fasulye veya kis turlusu veya nohut veya fasulye yemegi (secenekleri siz cogaltin)
Veya
• 1 dilim ekmek + 1 kase corba + mor lahana salatasi istenirse icine 1 yemek kasigi haslanmis bugday
Veya
• 1 tabak makarna veya eriste (yaklasik 6 -7 kasik) + haslanmis herhangi bir sebze istenirse iki kasik yogurt
Veya
• Soganla yahni sekilde pisirilmis dana eti ve 1 diim ekmek
Veya
• Iki ince dilim ekmekle yapilmis, beyaz peynirli, domatesli, kirmizi veya yesil biberli, maydanozlu rokali bir sandvic
Veya
• 6 yemek kasigi bol limonlu ve maydanozlu barbunya + 2 kasik pilav veya 1 dilim ekmek
Veya

• 6 kasik bulgur pilavi ve herhangi bir sebze (ornegin sote edilmis mantar, kozlenmis biber, haslanmis broccoli vs) ve iki kasik yogurt
Veya
• 2 yumurta ilave edilmis bol yesil salata, domates, havuc, turp ve 1 dilim ekmek
Veya
• 15 gunde 1 kez olmak uzere manti veya iki dilim borek ve ayran

AKSAM YEMEGI:

• 1 orta boy balik ve istendigi kadar salata
Veya
• Izgara tavuk gogsu ve istendigi kadar salata
Veya
• 1 porsiyon somon baligi ve 1 kucuk haslanmis patetes
Veya
• Mantar sote + 1 dilim ekmek istenirse salata
Veya
• Menemen yemegi ve 1 dilim ekmek istenirse 1 elme
Veya
• 6 adet kofte ve bol salata ve iki kasik evde yapilmis pure
Veya
• 8 adet lahana dolmasi ve bir dilim ekmek
Veya
• 10-12 adet yaprak dolmasi ve iki kasik yogurt ve incecik bir dlim ekmek

15 gunde sizin sectiginiz 3 aksam yemekten sonra kuru yemisiniz var, olcunuz orta boy bir su bardagi...

"ALINTIDIR"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…