Günaydın sevgili kızlar, herkese mutlu, sağlıklı bir gün diliyorum...
Kardiyo değil, direnç şeker.. Kas gruplarını ayrı ayrı çalıştırıp güçlenmesini sağlamak amaçlı
Tüm uzmanları söylediği korumak zormuş. Ama hafta başı Taylan Kümeli vardı doktorumda, ideal kiloya gelmeden diyet bırakılırsa elbette fazlasıyla geri alırsınız diyor. İdeal kiloya gelirsek yeniden kilo almak zor oluyormuş.... Öyle dedi, umarım gerçek budur. O zaman işimiz kolaylaşır
Geçmiş olsun Sevgicim. Atlatmışsındır inşaallahDönünce sonuçları konuşalım canım. Kolay gelsin
Günaydınİstanbul yağmurludur,bulutludur bu havaları hiiiç sevmiyorum
Tamam,kardiyo değil,direnç yapacağımpeki,ideal kilomuzu nasıl bulacağız?mesela 1,72 cm boyum var,68kg-69kg olsam yeter diyorum...ya yetmezse,ne yapacağım?verdiğim bütün kiloları geri mi alacağım?
Sevgi ablanın sağlık durumundan söz açılmışken,senin sağlığın nasıl?
Kahvaltım:1 haşlanmış yumurta,2 yk lor,yarım kepekli simit,maydonoz,salata,domates
Ara:3 mısır patlağı
Öğlen:salata,1 su bardağı haşlanmış fasuliye...
Gidip oğlumun kahvaltısını hazırlıyım...genelde saat 7:30 da uyanan çocuk hala uyuyorsonra görüşürüz
[COLOR="#DAA520" Kadınlar kulubünden çıksam bile neden hala online mişim gibi görünüyörum?![/COLOR]
Sagol iyiyim canım,şu ara koşuşturmalarım çok oldu.Sagolasin canim biraz gec gördüm galiba mesajini iyiyim canim sen nasilsin? Sayfalar arasi gezip okuyup duruyorum kacirdigim dizileri izliyorum..
Sevgili Mehtap tatilde oldugundan bol bol yazi yayinliyor onlari ve yorumlari okudum kocaman bir aile olduk farkindamisin
Birde Diyetorfoz blogunu okuyorum cok neseli yaziyor ve hicbirseyi saklamadan kacamaklarina varana kadar anlatiyor 15 kilo verdi oda tavsiye ederim herkese okumasini
Senin Dr. kontrollerin vardi yanlis hatirlamiyorsam sonuclar belli mi? umarim önemli bir rahatsizligin yoktur herseyin basi saglik hayattaki en büyük hazinemiz o cünkü
Iyigeceler diliyorum canim eger uyuduysan tatli rüyalar
Günaydın canım.Serap'cığım ne dersin sen bu konulardaeğitimaldın ve bilgin var.glukoz 105, T4 :0,7 yani alt sınırın altında ve tsh2,8 gibi bunlar mı benim hızlı kilo vermemi engelliyor.Mehtap Hanıma da yazdım,bakalım o ne diyor.Bu arada sevindiğim bir durum var,geçen haftanın fazlalığını geri vermişim,galiba ödem varmış.Bu günden itibaren sabah ve akşam öğünlerinden 1 saat önce 1 kaşık yoğurt ve 1 kaşık kepeği karıştırıp yiyeceğim,DR Feridun Kunak üstüne de 2 bardak su içerseniz iştahınız azalır diyor,böylece özellikle akşamları dahamakul seviyede yiyebilirim İNŞALLAH.Canım ideal kiloya ulaşmamiçin benim 47 veya diyetisyenin bir zamanlar hesapladığı gibi 63 kg olmam lazım,yolumçok uzun.Taylan Hoca bir proğramda boyunu galiba 162 ve kilosunu da61 gibi söylemişti.O zaman 10 kilo boydan aşağıya inmeye gerek yok.Günaydın sevgili kızlar, herkese mutlu, sağlıklı bir gün diliyorum...
Kardiyo değil, direnç şeker.. Kas gruplarını ayrı ayrı çalıştırıp güçlenmesini sağlamak amaçlı
Tüm uzmanları söylediği korumak zormuş. Ama hafta başı Taylan Kümeli vardı doktorumda, ideal kiloya gelmeden diyet bırakılırsa elbette fazlasıyla geri alırsınız diyor. İdeal kiloya gelirsek yeniden kilo almak zor oluyormuş.... Öyle dedi, umarım gerçek budur. O zaman işimiz kolaylaşır
Geçmiş olsun Sevgicim. Atlatmışsındır inşaallahDönünce sonuçları konuşalım canım. Kolay gelsin
Kahvaltım:1 haşlanmış yumurta,2 yk lor,yarım kepekli simit,maydonoz,salata,domates
Ara:3 mısır patlağı
Öğlen:salata,1 su bardağı haşlanmış fasuliye...
Gidip oğlumun kahvaltısını hazırlıyım...genelde saat 7:30 da uyanan çocuk hala uyuyorsonra görüşürüz
[COLOR="#DAA520" Kadınlar kulubünden çıksam bile neden hala online mişim gibi görünüyörum?![/COLOR]
Sagol iyiyim canım,şu ara koşuşturmalarım çok oldu.
Dr kontrollerimin sonucunu tam olarak nisanın sonunda alacağım,bu arada mr felan çektireceğim. Sabah gittim tekrar kan verdim,mr 'a gün aldım.Diyetorfozu ara ara bende takip ediyorum ,hoş bir blog.Evet kalabalık bir aile olduk,birbirimizi tanımadan.
Günaydın canım.Serap'cığım ne dersin sen bu konulardaeğitimaldın ve bilgin var.glukoz 105, T4 :0,7 yani alt sınırın altında ve tsh2,8 gibi bunlar mı benim hızlı kilo vermemi engelliyor.Mehtap Hanıma da yazdım,bakalım o ne diyor.Bu arada sevindiğim bir durum var,geçen haftanın fazlalığını geri vermişim,galiba ödem varmış.Bu günden itibaren sabah ve akşam öğünlerinden 1 saat önce 1 kaşık yoğurt ve 1 kaşık kepeği karıştırıp yiyeceğim,DR Feridun Kunak üstüne de 2 bardak su içerseniz iştahınız azalır diyor,böylece özellikle akşamları dahamakul seviyede yiyebilirim İNŞALLAH.Canım ideal kiloya ulaşmamiçin benim 47 veya diyetisyenin bir zamanlar hesapladığı gibi 63 kg olmam lazım,yolumçok uzun.Taylan Hoca bir proğramda boyunu galiba 162 ve kilosunu da61 gibi söylemişti.O zaman 10 kilo boydan aşağıya inmeye gerek yok.
Rahatsızlığının biraz düzelmesine sevindim.
Üzülme ismini orada görmek beni mutlu ediyor,oğlun okula gitmedi mi,hasta değil değil mi?
Gurbet,Selin neredesiniz?
Ayça o günden beri bloğa hiç girmemişsin,İNŞALLAH kötü bir şey yoktur,çok merak ediyorum.
Peki şimdi ne olacak?kime kulak vereceğiz?vallahi ben yuvarlak hatlarımı seviyorum...olmadı mı 67kg-68kg akadar iniyim ,ama daha fazla düşünmüyorumEvet yaaaa, bahar gelemedi bir türlü( Yağmurlu, puslu havaları ben de pek sevmem. Bugün evdeyiz anlaşılan :)
İdeal kilo uzmanına göre değişiyor. Kimi 10 eksik kuralını kullanmaya devam ediyor, kimi beden kitle indeksine göre 20- 25 BMI da olanları ideal kiloda kabul ediyor. Bir web sitesinde yaptığım hesaplamaya göre (aslında astrolog, bir programı sitesine yüklemiş) 54 kg. olmam gerekiyormuş. Hatta şu anki durumumu "Fıçı Gibi" olarak değerlendirdiBaşka bir sitede senin hesabını yaptım, 62 diyor canım Yani ikimizin de yolu hayli uzun görünüyor. Ben de 58 de durayım diyordum ama, öyle değilmiş....
Kız kardeşim de 165 cm. boyunda 36 yaşında, 64 kilo olduğu için metabolik balansa başlayacak ayın 6 sında.... Doktor da sen normalsin, git dememiş. Seni 2 ayda olman gerekene getiricem demiş. Yani yaklaşık 10 kg. verecekmiş...
Ben daha iyiyim artık. Ani, düzensiz hareket yapmazsam, hergün plates yaparsam hiç ağrı sızı yok. Ama aksattığım gün hemen belim ben burada bekliyorum diyor
Sana da oğluşuna da afiyet olsunBugün yağmur var, ben bile kalkmak istemedim. Uyusun paşam
Şekerim o normal. Çıkış yaparak kapatmadığımızdan olabilir.
Sonuçların güzel çıkmasını sevindim Sevgi ablaSagol iyiyim canım,şu ara koşuşturmalarım çok oldu.
Dr kontrollerimin sonucunu tam olarak nisanın sonunda alacağım,bu arada mr felan çektireceğim. Sabah gittim tekrar kan verdim,mr 'a gün aldım.Diyetorfozu ara ara bende takip ediyorum ,hoş bir blog.Evet kalabalık bir aile olduk,birbirimizi tanımadan.
Günaydın canım.Serap'cığım ne dersin sen bu konulardaeğitimaldın ve bilgin var.glukoz 105, T4 :0,7 yani alt sınırın altında ve tsh2,8 gibi bunlar mı benim hızlı kilo vermemi engelliyor.Mehtap Hanıma da yazdım,bakalım o ne diyor.Bu arada sevindiğim bir durum var,geçen haftanın fazlalığını geri vermişim,galiba ödem varmış.Bu günden itibaren sabah ve akşam öğünlerinden 1 saat önce 1 kaşık yoğurt ve 1 kaşık kepeği karıştırıp yiyeceğim,DR Feridun Kunak üstüne de 2 bardak su içerseniz iştahınız azalır diyor,böylece özellikle akşamları dahamakul seviyede yiyebilirim İNŞALLAH.Canım ideal kiloya ulaşmamiçin benim 47 veya diyetisyenin bir zamanlar hesapladığı gibi 63 kg olmam lazım,yolumçok uzun.Taylan Hoca bir proğramda boyunu galiba 162 ve kilosunu da61 gibi söylemişti.O zaman 10 kilo boydan aşağıya inmeye gerek yok.
Rahatsızlığının biraz düzelmesine sevindim.
Üzülme ismini orada görmek beni mutlu ediyor,oğlun okula gitmedi mi,hasta değil değil mi?
Gurbet,Selin neredesiniz?
Ayça o günden beri bloğa hiç girmemişsin,İNŞALLAH kötü bir şey yoktur,çok merak ediyorum.
Sorun değil Selincimmerhabalar,
iş olunca pek bakamıyorum
bu arada ben eski kiloma ulaştığım için normalde olsa bırakırdım kendimi ama size kaptırınca kendimi ben de devam ediyorum. kızlara ayıp olur yememem lazım diyorum. Sağolun :))
dün kendime izin vereyim dedim ama veremedim, hic firsatim olmadi, alisverise gittik, aksama kadar gezdik yürüdük, aksamda yemek bulasik derken normaldende az yedim. bugün mehtap hanimin ilk listesinden basladim. gecen hafta 2,5 kilo vermistim. 90 la bu diyete basladim . simdi 12 gün sürecek ilk liste, tartilma zamanimda 12 gün sonrami olacakti. unutmusum. ilk sayfalarda yaziyormuydu. tartiyi kaldirdim.
Sabah : iki dilim ekmek, bir dilim peynir, domates, 3 yesil zeytin, bir t.kasigi tahin pekmez
Öglen :bir tabak yogurtlu , tavuk corbasi, bir tabak türlü, bir dilim ekmek
Ara : Meyve salatasi , 3 ceviz
Aksam : ton balikli salata
HA UNUTMUSUM sabahla öglen arasindaki araögünde bir elma ve kefir vardi. (Olmusmu)
Diyete zaten devam ediyorum canımMerhaba Sevgicim... Test sonuçlarını doktorun nasıl yorumladığı önemli. Çünkü muayene sonucu klinik bulgularıyla birleştirecek. Bizler sadece laboratuvar ortamında elde edilmiş ortalamalarla konuşabiliriz. Yazacaklarım tamamen benim fikrim olup, klinik tablodan bağımsız yorumlarım olacaktır. Yani çok da ciddiye alma
Glukoz 105 yüksek sayılacak bir değer değil bence. 110 ' a kadar tolere edilebilir. Tokluk kan şekerine bakıldı mı? Doktorun kafasında soru işareti olursa tokluk değerini isteyebilir. Ama ben sanmıyorum. ( Bu hafta kaçamak yaptığın için sanmıyorum)
T4 0,7 biraz düşük. Ancak bazı kaynaklarda 0,7 alt sınır olarak da kabul ediliyor, bazılarında da 0,8. T4 düşüklüğü T3 üretiminin azalmasına sebep olabilir.
Ama sende bu durumun söz konusu olacağını hiç sanmıyorum.
TSH 2,8 normal değer aralığında, endişeye gerek yok0,4 ile 4,0 arası normal olarak kabul edilir....
Yani bahanen kalmadı şekerim, tam gaz diyete devam
Canım aynı şey bizim içinde geçerli,birlikten kuvvet doğuyor.merhabalar,
iş olunca pek bakamıyorum
bu arada ben eski kiloma ulaştığım için normalde olsa bırakırdım kendimi ama size kaptırınca kendimi ben de devam ediyorum. kızlara ayıp olur yememem lazım diyorum. Sağolun :))
OLMUŞ hiç olmaz mı Gurbetim,kolay gelsin.İLK tartı 2.ci listeden sonraydı,yani 3 hafta sonra tartılacaksın.Mehtap hanım 1, bölümde çok fazla yemek verdi,bundan dolayı 2. listeden sonra tartılmamızı istedi.Bence sen iyice diyeti kabullendin ve dün kaçamak yapmak istemediğin için yapmadın,yoksa bir yolunu bulurdun. Tüm gönlümle kutluyorum.Bu arada haftada 3 gün 1 er saat yürüyüş istemişti,misafirlerin gelince yürüyebilir misin ,bilemiyorum. Ben birazda bundan dolayı az kilo verdim galiba.dün kendime izin vereyim dedim ama veremedim, hic firsatim olmadi, alisverise gittik, aksama kadar gezdik yürüdük, aksamda yemek bulasik derken normaldende az yedim. bugün mehtap hanimin ilk listesinden basladim. gecen hafta 2,5 kilo vermistim. 90 la bu diyete basladim . simdi 12 gün sürecek ilk liste, tartilma zamanimda 12 gün sonrami olacakti. unutmusum. ilk sayfalarda yaziyormuydu. tartiyi kaldirdim.
Sabah : iki dilim ekmek, bir dilim peynir, domates, 3 yesil zeytin, bir t.kasigi tahin pekmez
Öglen :bir tabak yogurtlu , tavuk corbasi, bir tabak türlü, bir dilim ekmek
Ara : Meyve salatasi , 3 ceviz
Aksam : ton balikli salata
HA UNUTMUSUM sabahla öglen arasindaki ara öğünde bir elma ve kefir vardi. (Olmusmu)
Canım kendi iç sesini dinle,üstüne giydiği yakışmayan çok zayıf kadınlardan ben de haz etmiyorum.Peki şimdi ne olacak?kime kulak vereceğiz?vallahi ben yuvarlak hatlarımı seviyorum...olmadı mı 67kg-68kg akadar iniyim ,ama daha fazla düşünmüyorumo kiloyu koruyabilsem,daha ne isterim?Teşekkür ederiz,sana da afiyet olsun listeyi kopyaladın,ellerine sağlık canım
Sonuçların güzel çıkmasını sevindim Sevgi ablaOğlum iyi,çok şükür,sanırım biraz yoruldu..dün akşam maç seyreti,biraz uykusuz kaldı
Sorun değil Selincimher zaman bekleriz rica ederim
Demek ki dün kaçamak yapamadınsevindim listen de çok güzel gerisi sana kaldı,yani azim ve disiplin
Afiyet olsun ,kolay gelsin.Ara menülerimi da yazayım,gidip zumba yapacağım
1.ara:1 elma,1 sb kefir
2.ara:3 mısır patlağı
Görüşürüz
Mehtap Hanım yeni listeyi dün yayınladı. İşte yeni liste :)
KAHVALTI:
(kahve cay arzuya gore, sekersiz)
• 1 kase yogurt ve iki dolu kasik corn flakes veya musli ve 1 kucuk kase meyve
Veya
• 1 fincan sutlu kahve ve 3 en basitinden biskuvi
Veya
• 1 kase meyve salatasi ve 3 en basitinden biskuvi
Veya
• 1 kucuk meyve ve iki etimek ve 1 kasik bal
Veya
• 1 greyfurt ve 1 dilim kepekli ekmek ve iki kasik marmelat,
Veya
• 1 dilim ekmek ve 1 ince dilim peynir ve 1 tatli kasigi bal ve 1 meyve
15 gun suresince istediginiz herhangi iki gun ne isterseniz yiyebileceginiz bir kahvalti seceneginiz var.
ARA OGUN:
• 2 keci boynuzu + 1 ceviz
Veya
• 1 elma + 2 ceviz
OGLEN YEMEGI:
• 5 kasik pilav + 5 kasik bezelye veya fasulye veya kis turlusu veya nohut veya fasulye yemegi (secenekleri siz cogaltin)
Veya
• 1 dilim ekmek + 1 kase corba + mor lahana salatasi istenirse icine 1 yemek kasigi haslanmis bugday
Veya
• 1 tabak makarna veya eriste (yaklasik 6 -7 kasik) + haslanmis herhangi bir sebze istenirse iki kasik yogurt
Veya
• Soganla yahni sekilde pisirilmis dana eti ve 1 diim ekmek
Veya
• Iki ince dilim ekmekle yapilmis, beyaz peynirli, domatesli, kirmizi veya yesil biberli, maydanozlu rokali bir sandvic
Veya
• 6 yemek kasigi bol limonlu ve maydanozlu barbunya + 2 kasik pilav veya 1 dilim ekmek
Veya
• 6 kasik bulgur pilavi ve herhangi bir sebze (ornegin sote edilmis mantar, kozlenmis biber, haslanmis broccoli vs) ve iki kasik yogurt
Veya
• 2 yumurta ilave edilmis bol yesil salata, domates, havuc, turp ve 1 dilim ekmek
Veya
• 15 gunde 1 kez olmak uzere manti veya iki dilim borek ve ayran
AKSAM YEMEGI:
• 1 orta boy balik ve istendigi kadar salata
Veya
• Izgara tavuk gogsu ve istendigi kadar salata
Veya
• 1 porsiyon somon baligi ve 1 kucuk haslanmis patetes
Veya
• Mantar sote + 1 dilim ekmek istenirse salata
Veya
• Menemen yemegi ve 1 dilim ekmek istenirse 1 elme
Veya
• 6 adet kofte ve bol salata ve iki kasik evde yapilmis pure
Veya
• 8 adet lahana dolmasi ve bir dilim ekmek
Veya
• 10-12 adet yaprak dolmasi ve iki kasik yogurt ve incecik bir dlim ekmek
15 gunde sizin sectiginiz 3 aksam yemekten sonra kuru yemisiniz var, olcunuz orta boy bir su bardagi...
"ALINTIDIR"
Canım kendi iç sesini dinle,üstüne giydiği yakışmayan çok zayıf kadınlardan ben de haz etmiyorum.
Afiyet olsun ,kolay gelsin.
Canım Mehtap hanımın bütünlisteleri çok seçenekli ve zayıflama diyeti. Metebolizması normal çalışanlar ve benim gibi tembel olmayan pek çok kişi 15 kg ma yakıın verdi 2,5aygibibir sürede. Sende katılabilirsin,ilk liste START UP diye başlıyor.Sırayla burada da var yapabilirsin. Bende yaklaşık olarak 3 hafta sonrabitince baştan başlayacağım.Gurbetisimli arkadaşımız dün ilk sayfayla başladı,onunla beraber devam edebilirsin.Bekliyoruz,istersen....valla çoktan seçmeli bir diyet listesi.çok güzelmiş.bayıldım.şu obezlikten çıksam bu listeleri en başından inceleyip uygulamayı düşünüyorum.
hem çok yemeklii
hem seçmeli
hem,hemdee daha ne olsun.
Canım Mehtap hanımın bütünlisteleri çok seçenekli ve zayıflama diyeti. Metebolizması normal çalışanlar ve benim gibi tembel olmayan pek çok kişi 15 kg ma yakıın verdi 2,5aygibibir sürede. Sende katılabilirsin,ilk liste START UP diye başlıyor.Sırayla burada da var yapabilirsin. Bende yaklaşık olarak 3 hafta sonrabitince baştan başlayacağım.Gurbetisimli arkadaşımız dün ilk sayfayla başladı,onunla beraber devam edebilirsin.Bekliyoruz,istersen....
Sevgi abla,bence sende az vermedinmaşALLAH,çok güzel zayıfladın,çok fazla yürüyüş yapmadığın halde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?