Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

Günaydınİstanbul yağmurludur,bulutludurbu havaları hiiiç sevmiyorum
Tamam,kardiyo değil,direnç yapacağımpeki,ideal kilomuzu nasıl bulacağız?mesela 1,72 cm boyum var,68kg-69kg olsam yeter diyorum...ya yetmezse,ne yapacağım?verdiğim bütün kiloları geri mi alacağım?
Sevgi ablanın sağlık durumundan söz açılmışken,senin sağlığın nasıl?

Kahvaltım:1 haşlanmış yumurta,2 yk lor,yarım kepekli simit,maydonoz,salata,domates
Ara:3 mısır patlağı
Öğlen:salata,1 su bardağı haşlanmış fasuliye...
Gidip oğlumun kahvaltısını hazırlıyım...genelde saat 7:30 da uyanan çocuk hala uyuyorsonra görüşürüz
[COLOR="#DAA520" Kadınlar kulubünden çıksam bile neden hala online mişim gibi görünüyörum?![/COLOR]

Evet yaaaa, bahar gelemedi bir türlü ( Yağmurlu, puslu havaları ben de pek sevmem. Bugün evdeyiz anlaşılan :)
İdeal kilo uzmanına göre değişiyor. Kimi 10 eksik kuralını kullanmaya devam ediyor, kimi beden kitle indeksine göre 20- 25 BMI da olanları ideal kiloda kabul ediyor. Bir web sitesinde yaptığım hesaplamaya göre (aslında astrolog, bir programı sitesine yüklemiş) 54 kg. olmam gerekiyormuş. Hatta şu anki durumumu "Fıçı Gibi" olarak değerlendirdi Başka bir sitede senin hesabını yaptım, 62 diyor canım Yani ikimizin de yolu hayli uzun görünüyor. Ben de 58 de durayım diyordum ama, öyle değilmiş....

Kız kardeşim de 165 cm. boyunda 36 yaşında, 64 kilo olduğu için metabolik balansa başlayacak ayın 6 sında.... Doktor da sen normalsin, git dememiş. Seni 2 ayda olman gerekene getiricem demiş. Yani yaklaşık 10 kg. verecekmiş...

Ben daha iyiyim artık. Ani, düzensiz hareket yapmazsam, hergün plates yaparsam hiç ağrı sızı yok. Ama aksattığım gün hemen belim ben burada bekliyorum diyor

Sana da oğluşuna da afiyet olsun Bugün yağmur var, ben bile kalkmak istemedim. Uyusun paşam
Şekerim o normal. Çıkış yaparak kapatmadığımızdan olabilir.

Son düzenleme:
Sagol iyiyim canım,şu ara koşuşturmalarım çok oldu.
Dr kontrollerimin sonucunu tam olarak nisanın sonunda alacağım,bu arada mr felan çektireceğim. Sabah gittim tekrar kan verdim,mr 'a gün aldım.Diyetorfozu ara ara bende takip ediyorum ,hoş bir blog.Evet kalabalık bir aile olduk,birbirimizi tanımadan.
Günaydın canım.Serap'cığım ne dersin sen bu konulardaeğitimaldın ve bilgin var.glukoz 105, T4 :0,7 yani alt sınırın altında ve tsh2,8 gibi bunlar mı benim hızlı kilo vermemi engelliyor.Mehtap Hanıma da yazdım,bakalım o ne diyor.Bu arada sevindiğim bir durum var,geçen haftanın fazlalığını geri vermişim,galiba ödem varmış.Bu günden itibaren sabah ve akşam öğünlerinden 1 saat önce 1 kaşık yoğurt ve 1 kaşık kepeği karıştırıp yiyeceğim,DR Feridun Kunak üstüne de 2 bardak su içerseniz iştahınız azalır diyor,böylece özellikle akşamları dahamakul seviyede yiyebilirim İNŞALLAH.Canım ideal kiloya ulaşmamiçin benim 47 veya diyetisyenin bir zamanlar hesapladığı gibi 63 kg olmam lazım,yolumçok uzun.Taylan Hoca bir proğramda boyunu galiba 162 ve kilosunu da61 gibi söylemişti.O zaman 10 kilo boydan aşağıya inmeye gerek yok.
Rahatsızlığının biraz düzelmesine sevindim.

Üzülme ismini orada görmek beni mutlu ediyor,oğlun okula gitmedi mi,hasta değil değil mi?
Gurbet,Selin neredesiniz?
Ayça o günden beri bloğa hiç girmemişsin,İNŞALLAH kötü bir şey yoktur,çok merak ediyorum.

Merhaba Sevgicim... Test sonuçlarını doktorun nasıl yorumladığı önemli. Çünkü muayene sonucu klinik bulgularıyla birleştirecek. Bizler sadece laboratuvar ortamında elde edilmiş ortalamalarla konuşabiliriz. Yazacaklarım tamamen benim fikrim olup, klinik tablodan bağımsız yorumlarım olacaktır. Yani çok da ciddiye alma

Glukoz 105 yüksek sayılacak bir değer değil bence. 110 ' a kadar tolere edilebilir. Tokluk kan şekerine bakıldı mı? Doktorun kafasında soru işareti olursa tokluk değerini isteyebilir. Ama ben sanmıyorum. ( Bu hafta kaçamak yaptığın için sanmıyorum)

T4 0,7 biraz düşük. Ancak bazı kaynaklarda 0,7 alt sınır olarak da kabul ediliyor, bazılarında da 0,8. T4 düşüklüğü T3 üretiminin azalmasına sebep olabilir.
Ama sende bu durumun söz konusu olacağını hiç sanmıyorum.

TSH 2,8 normal değer aralığında, endişeye gerek yok 0,4 ile 4,0 arası normal olarak kabul edilir....

Yani bahanen kalmadı şekerim, tam gaz diyete devam

merhabalar,
iş olunca pek bakamıyorum
bu arada ben eski kiloma ulaştığım için normalde olsa bırakırdım kendimi ama size kaptırınca kendimi ben de devam ediyorum. kızlara ayıp olur yememem lazım diyorum. Sağolun :))

dün kendime izin vereyim dedim ama veremedim, hic firsatim olmadi, alisverise gittik, aksama kadar gezdik yürüdük, aksamda yemek bulasik derken normaldende az yedim. bugün mehtap hanimin ilk listesinden basladim. gecen hafta 2,5 kilo vermistim. 90 la bu diyete basladim . simdi 12 gün sürecek ilk liste, tartilma zamanimda 12 gün sonrami olacakti. unutmusum. ilk sayfalarda yaziyormuydu. tartiyi kaldirdim.
Sabah : iki dilim ekmek, bir dilim peynir, domates, 3 yesil zeytin, bir t.kasigi tahin pekmez
Öglen :bir tabak yogurtlu , tavuk corbasi, bir tabak türlü, bir dilim ekmek
Ara : Meyve salatasi , 3 ceviz
Aksam : ton balikli salata
HA UNUTMUSUM sabahla öglen arasindaki araögünde bir elma ve kefir vardi. (Olmusmu)

Peki şimdi ne olacak?kime kulak vereceğiz?vallahi ben yuvarlak hatlarımı seviyorum...olmadı mı 67kg-68kg akadar iniyim ,ama daha fazla düşünmüyorumo kiloyu koruyabilsem,daha ne isterim?Teşekkür ederiz,sana da afiyet olsunlisteyi kopyaladın,ellerine sağlık canım
Sonuçların güzel çıkmasını sevindim Sevgi ablaOğlum iyi,çok şükür,sanırım biraz yoruldu..dün akşam maç seyreti,biraz uykusuz kaldı
Sorun değil Selincimher zaman beklerizrica ederim

Demek ki dün kaçamak yapamadınsevindimlisten de çok güzelgerisi sana kaldı,yani azim ve disiplin

Ara menülerimi da yazayım,gidip zumba yapacağım
1.ara:1 elma,1 sb kefir
2.ara:3 mısır patlağı
Görüşürüz

Diyete zaten devam ediyorum canımDoktorun ne dediğini de ancak nısan sonunda öğreneceğim.Bugün kendimce kararlar aldım,bunlar:
1-Her gün en az 30 dk yürünecek
2- en az 3lt su içilecek(son zamanlarda çok az içiyordum.
3- öğle ve akşam yemeklerinden 1 saat önce 1 kaşık yoğurt,1 kaşık kepek.1 çay kaşığı tarçın karıştırılıp içilecek.
Suyu rahat içmek için suyun içine tarçın çubuğu ve limon dilimleri attım.

Canım aynı şey bizim içinde geçerli,birlikten kuvvet doğuyor.

OLMUŞ hiç olmaz mı Gurbetim,kolay gelsin.İLK tartı 2.ci listeden sonraydı,yani 3 hafta sonra tartılacaksın.Mehtap hanım 1, bölümde çok fazla yemek verdi,bundan dolayı 2. listeden sonra tartılmamızı istedi.Bence sen iyice diyeti kabullendin ve dün kaçamak yapmak istemediğin için yapmadın,yoksa bir yolunu bulurdun. Tüm gönlümle kutluyorum.Bu arada haftada 3 gün 1 er saat yürüyüş istemişti,misafirlerin gelince yürüyebilir misin ,bilemiyorum. Ben birazda bundan dolayı az kilo verdim galiba.
İstersen yatmadan 1 bardak süte de müsade var....Kolay gelsin canım,ben bu bölümü bitireyim tekrar baştan alacağım.

Canım kendi iç sesini dinle,üstüne giydiği yakışmayan çok zayıf kadınlardan ben de haz etmiyorum.
Ara menülerimi da yazayım,gidip zumba yapacağım
1.ara:1 elma,1 sb kefir
2.ara:3 mısır patlağı
Görüşürüz
Afiyet olsun ,kolay gelsin.

valla çoktan seçmeli bir diyet listesi.çok güzelmiş.bayıldım.şu obezlikten çıksam bu listeleri en başından inceleyip uygulamayı düşünüyorum.
hem çok yemeklii
hem seçmeli
hem,hemdee daha ne olsun.

İyi akşamlar arkadaşlar,
Dalida MAŞALLAH yine yürümüşsün ne güzel,darısı bana.
Bugünkü menüm:
SABAH:
1 DİLİM TAM BUĞDAY EKMEĞİ
1 PARÇA PEYNİR
6 ZEYTİN
YEMEKTEN ÖNCE:1KAIK YOĞURT
1 KAŞIK KEPEK
BİRAZ TARÇIN
ÖĞLEN:
2 YUMURTA EKLENMİŞ SALATA,HAVUÇ
1 DİLİM EKMEK
ARA:
1 ELMA 2 CEVİZ(BU ARA ÖĞLEDEN ÖNCE OLMASI LAZIMDI,FAKAT HASTANEDEN GELDİKTEN SONRA KAHVALTI GECİKTİ)
1SAAT ÖNCE:
KEPEK,YOĞURT
AKŞAM:
BALIK
SALATA

Son düzenleme:
Canım Mehtap hanımın bütünlisteleri çok seçenekli ve zayıflama diyeti. Metebolizması normal çalışanlar ve benim gibi tembel olmayan pek çok kişi 15 kg ma yakıın verdi 2,5aygibibir sürede. Sende katılabilirsin,ilk liste START UP diye başlıyor.Sırayla burada da var yapabilirsin. Bende yaklaşık olarak 3 hafta sonrabitince baştan başlayacağım.Gurbetisimli arkadaşımız dün ilk sayfayla başladı,onunla beraber devam edebilirsin.Bekliyoruz,istersen....

Sevgi abla,bence sende az vermedinmaşALLAH,çok güzel zayıfladın,çok fazla yürüyüş yapmadığın halde

Sevgi abla,bence sende az vermedinmaşALLAH,çok güzel zayıfladın,çok fazla yürüyüş yapmadığın halde

Canım benim geçen sene ilk diyete başladığımızda ya aynı ya da1-2 kilo farkımız vardı.Ben aldım,verdim,git geller yaşadım .Sen maşallah yavaşta olsa emin adımlarla hep inişteydin,MAŞALLAH.Keşke senin kadar azimlive iradeli olsam.

Iyigeceler herkese

Öglen yemeginde barbunya yedim 1 dilim ince ekmekle (cok severim) aksam zumbaya gittim Aksam yemegim somon baligi ve kücük bir patates...Sonrada oturdum hem beyaz lahana hemde yaprak dolmasi yaptim cünkü ise götürmek icinde cok iyi bir alternatif yalniz ben sarma yaninda ekmek yemeyi düsünmüyorum zaten pirinc var icinde her ne kadar Mehtap izin versede zaten ben nerdeyse hic ekmek yemeyen biriyim helede sarmanin yaninda hic gerek duymuyorum

Acik konusayim yalniz özlemisim evet daha yemedim ama daha piserkenki kokusu dahi beni cezbetti ben zaten biber dolmasina falan bayilirim piserken cikan kokusu dünyanin en güzel kokusu gibi gelir nedense..

Sarsilsin metabolizma bakalim aptala dönsün kendisi yag depolamaya firsat bulamasin:)))

Buarada listemiz cok dolu dolu ama dikkat ederseniz bu seferde kahvaltimiz bayagi bir kisitli yani Sevgili Mehtapin dedigi gibi Isin Sirri Dengede

Hepiciginize güzel günler diliyorum yarin is var giremeyebilirim nete kendinize iyi bakin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…