Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

Merhaba Kızlar... Nasılsınız?? Herkes daha iyi anladığım kadarıyla. Bu sabah kahvaltıda misafirim vardı. Birlikte kahvaltı ettik, güzel zaman geçirdik. Onlar ayrıldıktan sonra eşimin de işi çıktı, bugün akşama ancak gelir. Oğlum da spora gitti. Kaldım bir başıma Ortalığı topladım, makineye çamaşır attım. Ütüyü bugünden yapsam mı acaba... Yarın da çıkar gezerim Hafta sonu sokağa çıkmak istemiyorum. Hava güzelken sokak kalabalık, hava kötüyken de avm...

Sevgicim sergiden sonra daha sık paylaşımda bulunacağını umuyorum.

Gurbetçim tebrik ederim canım. Bu kez çok daha iyi gideceğine inanıyorum. Kayın pederine de geçmiş olsun; umarım test sonucu negatif çıkar.

Dallidacım, bazı memenin yapısı fibrokistiktir, yani yatkınlıkla alakalı. Rutin kontrollerini yaptırıp onlarla yaşar pek çok insan. Bence endişelenecek bir şey yok.
Mehtap Hanım' ın listelerinde çok fazla yemek var demişsin. Bence senin az kilo vermenin sebebi az yiyor olman. Sana daha önce de çok söyledim. Kilo verdikçe kaloriyi kısman gerekirken en baştan kaloriyi kısıyorsun. Bu şartlar altında koruman elbette çok güçleşir. Hep söylüyorum, açlık sınırında yaşayıp kilo veremez ya da ancak koruyabilir halde olmak stres kaynağı bir durum. Bence normalde nasıl yaşıyorsak bu durumu diyet kurallarına uygun hale getirmeliyiz. Poğaça ve keki zaten haftada 1 gün öneriyor. Benim uyguladığım sistemde tek fark sabah ile öğle arasında ara öğün yapmamak. Onun sebebi de bu aralar geç kahvaltı ediyor olmam. Akşam yemeğinden sonra da genellikle sıcak bir çayla (bitki, yeşil ya da siyah) midemi tok hissettirmeye çalışmak. Bunun dışında Mehtap Hanım' ın listesinden bir fark yok.

Sevilcim tebrik ederim. Ne güzel bir duygu değil mi? Hedefine ulaştın mı?? Bu arada o nasıl bir hava koşuludur yahu? bir gecede 20 derece birden mi düşecek sıcaklık??

hava güzel ve pazar günü olmasi nedeniyle kimse evinde yok galiba. bende birazdan bahceme inecegim , marol, madonoz, tere , roka ekecegim. benim icin de spor olur degilmi...
MENÜME GELINCE

Sabah : iki dilim ekmek, peynir, 6 zeytin, bir t. kasigi portakal receli domates, salatalik, cay
Ara : yarim elma, iki ceviz
Öglen : bir kase mercimek corbasi, salata, bir tabak diyet köfteli patlican kebabi, cacik, bir dilim ekmk
Ara : yesil cay, iki kepekli bisküvi
Aksam : bol yesillikli salata, iki kasik yogurt

Benim niyetim de öyle, daha sık paylaşımda bulunmak istiyorum.
Üzülme canım bende evde yalnızım.

merhaba sevgi abla, merhab serap, sizi yeni farkettim, nasilsiniz bakalim, ben cok sükür iyiim, dedigim gibi havalarin günesli olmasi beni mutlu ediyor, kapali havalrda depresyona giriyorum resmen. birazdan bahceye gidecegim , diyette zorlanmiyorum suan icin iyi gidiyor. aksamdan sonraki arayi yapmiyorum , eger ihtiyac duyarsam tabiki yaparim. :13:

Gurbetim İNŞALLAH kayınbabanın sonucu iyi çıkar.
Ben ve SERAP evdeyiz canım.Akşam yemeğine ya et yada sebze ekle,baştan kısıtlıyoruz sonra patlama oluyor ve yiyeceklere saldırıyoruz.Serap çok doğru bir noktaya parmak basmış..

Bahçenin tadını benim içinde çıkar,hayatta en çok istediğim şeylerden birisi de bahçemin olması ve ufak tefek bir şeyler yetiştirmek.Akşam ara öğünündezaten ihtiyaç duyarsanız süt için diyor.

Oh oh ne güzel. Bahçe işleri stresi atmaya yarar :) Ben de aşağıda kendime bir köşe yapacağım. Komşularla konuştum, herkes hoşgörü ile karşıladı, sağ olsunlar...
Diyette zorlanmamana sevindim. Aslında yaşamamız gereken biçim bu işte. Biz hayatımızı zorlaştırıyoruz. Tıpkı bugün benim zorlaştırdığım gibi Bunun manasını biliyorsunuz di mi kızlar

Sevgi doğru söylemiş. Sanırım Gurbet salatayı sebze yemeği yerine sayıyor...

bu arada köfteli patlican kebabini diyet haline getirdim, genede nefis oldu, tarifi paylasmak istedim.
Patlicanlari küp küp dogradim , cok az siviyag gezdirdim, bir dis sarimsak ve tuzla harmanlayip firina verdim
Kiymaya bolca baharat koyup yogurdum kücük köfteler yaptim.
Köfteleri cok az yaglanmis tavada biraz kizarttim , sonra bir tabaga aldim
Ayni tavaya ince dogradigim yesil biberleri ve sarimsagi koyup soteledim
Domatesleride rendeleyip tavaya ekledim
Bir tatli kasigi domates salcasi , bir taatli kasigida biber salcasi koydum biraz da su ilavesiyle güzel bir sos pisirdim, cok azda sirke damlattim.
Borcam tepsiye patlicanlari dösedim , üzerine köfteleri ve en üste domates sosunu koyup tekrar firina verdim, kisa bir süre sonra yemek hazirdi.

normalde bu yemegi patlicanlari ve köfteleri bol yagda kizartirdik ama bu halde diyet yemegi oldu. kalorisini azaltmis oldum. denemenizi tavsiye ederim, anina pilavda yaptim ama ben tadina bilem bakmdim

Tarifiniçin teşekkür ederim,deneyebiliriz,hep kızartıp yapıyoruz.Afiyet olsun,aralarda wasa kepekli ,bisküvilerden yiyebilirsin,üzerine ince bir tabaka maskarpone ve yanında domatesle

Tarifiniçin teşekkür ederim,deneyebiliriz,hep kızartıp yapıyoruz.Afiyet olsun,aralarda wasa kepekli ,bisküvilerden yiyebilirsin,üzerine ince bir tabaka maskarpone ve yanında domatesle

DANKE SCHÖN, sevgi ablacim iyi fikirdi, wasa kepekliden almistim , maskarpone evde yok ama philadelphiye olabilir sanirim onun yerine degilmi. buda haftada bir gün pogaca demisya mehtap hanim , onun yerine gecebilir.

Tarif harika olmuş, teşekkürler Gerçekten de kalorisi oldukça düşürülmüş durumda. Köfteleri de yağlı kağıt üzerinde fırına atsak nasıl olur acaba??

1 Yk. yağla pişmiş kabak yemeği ya da salatanın üzerine ilave edeceğin 1 parça peynir ya da tavuk ya da ton balığı ya da haşlanmış 1 yumurta işini görür şeker

cok haklisiniz sekerler, aksam yemegi menüme hemen kabak soteyi dahil ediyorum. evet sadece salata az olabilir. böyle yapincada bir hafta sonra birakiyorum diyetleri. siz beni ara sira dürtün , kesinlikle fikirlerinize ihtiyacim var, degerli arkadaslarim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…