Tarifiniçin teşekkür ederim,deneyebiliriz,hep kızartıp yapıyoruz.Afiyet olsun,aralarda wasa kepekli ,bisküvilerden yiyebilirsin,üzerine ince bir tabaka maskarpone ve yanında domatesle
Canım benim soğan ve sarımsak baharatlar ve çok az yağla soteleyebilirsin yada patlıcanın kalmışsa ondan da yiyebilirsin.Lezzetten vazgeçme yoksa tatsız tuzsuz oluyor ve sıkıcı geliyor
Tarif harika olmuş, teşekkürlerGerçekten de kalorisi oldukça düşürülmüş durumda. Köfteleri de yağlı kağıt üzerinde fırına atsak nasıl olur acaba??
DANKE SCHÖN, sevgi ablacim iyi fikirdi, wasa kepekliden almistim , maskarpone evde yok ama philadelphiye olabilir sanirim onun yerine degilmi. buda haftada bir gün pogaca demisya mehtap hanim , onun yerine gecebilir.
Maskarpone peyniri yağlı değil mi??
Gerçekten de öyle. Ben de inanılmaz baharat kullanıyorum bu aralar. Özellikle de acı biberler
ORADA YAĞ ORANI DÜŞÜK OLANLAR VAR SERAPCIM.gURBET quark en doğru seçim olur,meyveyle karıştırıp da yiyebilirsin yada wasa nın üzerine sürüp pulbiberle tatlandırabilirsin.Kek yerine yağsız quarkla taban yapmadan kasekuchen yapabilirsin,yağkullanmadan yada çok az yağla düşükbir tatlı olur.İLerkihaftalarda yok onuniçin tadını çıkar.
Canımbenim sadece sebzesiniyoğurtla yiyebilirsın yada köftesini alıp salata yada haşlanmış sebzeyle yiyebilirsin diyor Mehtap Hanımama sen zaten patlıcanı yağsız yapmışsın bundan dolayı beraberyenebilirgibi geliyr bana ne kadar yağ kattığını en iyi sen biliyorsun.serapcigim , mascarpone bir nevi kaymak , dedigin gibi yagli onun yerine cok az krem peynir olabilir. sevgi ablacigim öglenki yemegimden daha var ama , patlicanlar köfteli oldugu icin aksama sadece sebze ve yogurt yemeliyim diye düsündüm. listede öyle degilmiydi. eger öyleyse öglen yaptigim yemeklerden yemek daha iyi benim icin kendime aksam icin ayri yemek yapmam.
ORADA YAĞ ORANI DÜŞÜK OLANLAR VAR SERAPCIM.gURBET quark en doğru seçim olur,meyveyle karıştırıp da yiyebilirsin yada wasa nın üzerine sürüp pulbiberle tatlandırabilirsin.Kek yerine yağsız quarkla taban yapmadan kasekuchen yapabilirsin,yağkullanmadan yada çok az yağla düşükbir tatlı olur.İLerkihaftalarda yok onuniçin tadını çıkar.
serapcigim , mascarpone bir nevi kaymak , dedigin gibi yagli onun yerine cok az krem peynir olabilir. sevgi ablacigim öglenki yemegimden daha var ama , patlicanlar köfteli oldugu icin aksama sadece sebze ve yogurt yemeliyim diye düsündüm. listede öyle degilmiydi. eger öyleyse öglen yaptigim yemeklerden yemek daha iyi benim icin kendime aksam icin ayri yemek yapmam.
Her zaman böyle denk gelse de sohbet etsek,paylaşımlarda bulunsak.
Evet 12 gün,daha sonra kek veya pohaça fazla vermiyor,ilk başlarda da vermesi birden kısmamak için.Adım adım diyetten çıkarıyor veya serbest bırakıyor.sevgi abla sende ne inciler var ya böyle , hic aklima gelmezdi, böylece diyt kasekuchen da yiyebilirim. haklisin bu hafta tadini cikaayim bir daha yok. bu liste 12 günlüktü degilmi.
Her zaman böyle denk gelse de sohbet etsek,paylaşımlarda bulunsak.
Yağ oranı düşük olanı varsa tamam. Eşim bu ara peynirler ve üretim şekilleri üzerine çalışıyor. Geçenlerde konusu açıldı da o zaman söylemişti. Normalde sütün yağ oranı % 3 oluyormuş. Maskarponenin yapılması için sütün yağının alınıp % 25 lik krema haline getirip sonra da peynir yapımında kullanılıyormuş...
Hem öğlen hem de akşam protein tüketebilirsin. Akşamın protein kuralı ızgara et+ salata .. Akşam sebze yemeğini etsiz yiyoruz. Hem öğlen hem de akşam aynı yemeği yemek metabolizmanın şaşırtılması amacına uygun olmayabilir. Sevgi diyeti yarılamış biri olarak daha ayrıntılı bilgi verebilir şekerim
Evet yaaa... Ama hafta içi herkesin bir işi var
ben ilk önce actim baktim , en son sabah benim yazdigim , kimse girmemis, menümü yazip cikacaktim, sonra sizleri görünce nasil bir sevindirik oldum anlatamam
cok mutlu oldum dedigin gibi keske hep böyle denk gelsek. örnegin ben aksam menümü ilk yazdigim gibi salata ve yogurtla yapacaktim, eger sizler uyarmasaydiniz. yazimi gördügünüzdede belki cok gec olacakti. böyle hemen düzeltmis olduk. ben sizleri cok seviyorum yaaaa iyiki varsiniz
arkadaslar günün bir saatinde anlassakda hepimiz ayni zamandami girsek ne güzel olurdu, tabii misafir felan gelirse olmaz ama müsait olanlarimiz girer karsilikli paylasimda bulunurduk
Evet 12 gün,daha sonra kek veya pohaça fazla vermiyor,ilk başlarda da vermesi birden kısmamak için.Adım adım diyetten çıkarıyor veya serbest bırakıyor.
ben ilk önce actim baktim , en son sabah benim yazdigim , kimse girmemis, menümü yazip cikacaktim, sonra sizleri görünce nasil bir sevindirik oldum anlatamam
cok mutlu oldum dedigin gibi keske hep böyle denk gelsek. örnegin ben aksam menümü ilk yazdigim gibi salata ve yogurtla yapacaktim, eger sizler uyarmasaydiniz. yazimi gördügünüzdede belki cok gec olacakti. böyle hemen düzeltmis olduk. ben sizleri cok seviyorum yaaaa iyiki varsiniz
arkadaslar günün bir saatinde anlassakda hepimiz ayni zamandami girsek ne güzel olurdu, tabii misafir felan gelirse olmaz ama müsait olanlarimiz girer karsilikli paylasimda bulunurduk
Doğru söylüyorsun ben yanlışhatırladım galiba,taneli bizimlorabenzeyen bir çeşit yağsız peynir vardıküçük mercimek taneleri şeklinde ismini hatırlayamadım galiba...25 sene önce döndüğümü düşünürsek normal değil mi
Var var o dedigin peyniri biliyorum ben sevgi abla, hala var onlardan , kücük top, top, beyaz ve ygsiz ekmege sürülebiliyor , cokda lezzetliDoğru söylüyorsun ben yanlışhatırladım galiba,taneli bizimlorabenzeyen bir çeşit yağsız peynir vardıküçük mercimek taneleri şeklinde ismini hatırlayamadım galiba...25 sene önce döndüğümü düşünürsek normal değil mi
Canım benim alınmadım sadece yanlış hatırladım galiba.dediklerini haftada 1er kere yiyebiliyoruz.12 gün içinde kaç kez kek ve poğaça tüketiyorsun??
Doğru söylüyorsun. Aslında geçenlerde Sevgi yazmıştı şimdi hatırladım. Menüyü günlük değil de öğün öğün yazalım hem motivasyon artar diye. Bence de olabilir aslında hem de gün içinde daha sık paylaşım yapılmış olur böylelikle.. Hem de karşılaşma olasılığımız artar
Çok normal şekerimSen alınma, bizim 10 gün önce konuştuğumuz bir konu olduğu için hatırlıyorum:)
EVET canım kasdettiğim o fakat adını yanlış hatırladım galiba....Quarkda biraz lezzetsizdir ama meyveyle tüketebilirsin.Var var o dedigin peyniri biliyorum ben sevgi abla, hala var onlardan , kücük top, top, beyaz ve ygsiz ekmege sürülebiliyor , cokda lezzetli
Olabilir 8-9 arası bir deneyelim,menüleride fırsat buldukça paylaşalım.Türkiye saatiyle 7,30 burda 6,30 oluyor. tam benim kalkis saatim ama ,cocuklari okula kaliriyorum , onlara ufak bir kahvalti yaptiriyorum derken yarim saatim geciyor ama girebilirim sabahlari. serapinda dedigi gibi menülerimizi parca parca yazarsak daha sik gireriz o bahaneyle.
bu sefer sporada agirlik vermek istiyorum, kücük bisikleti cektim oturma odasina yarim saat sürüyorum. eliptik bisikletimde var ama o cok yer kapliyor diye onu getirmedim. bugün eger bahce beni yormazsa aksam gene sürerim . insan spor yapinca kacamak yapasida gelmiyor, o kadar yoruldum simdi birde bunu yemeyim, sporum bosa gitmesin diye.:118:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?