tahmin ettigim gibi gene kosusturma icindesin, esin dogru söylemis, cokda yorma kendini, gercektende diyet yaparken evden fazla cikmamak gerek, yoksa ister istemez bozuluyor. önemli olan sagligimiz, saglikli olduktan sonra, diyet kolay is, üzme canini, daha önce basardin simdide basarirsin. kayinpederimin sonucu hala gelmedi, nasil sonucsa, ama dediler en az iki hafta sürermis, ama kendisi gayet iyi.türkiyedeki islerinden dolayi dörtgözle bekliyorlar gitmeyi, ama hayirlisi olsun.
dallidacigim masallah sende iyisin, yavas yavas oturtacagiz diyet isini. güle güle git ve gel canim, iyi gezmeler
ARKADASINDA HAFIF SALATA TARZI SEYLERI SEC AKSAMIDA HAFIF GECIREBILIRSEN BIRDE ARKADASINA GIDERKEN YÜRÜ TAMAMDIR CANIM[/QUOT
Teşekkür ederim canım,Serap'ın dediği gibi bu hayata hepimiz öğrenciyiz:)evet,arkadaşımda sadece patates salatası yedim,2 kahve içtim:)evet,yürüdüm:)
Merhaba Serap,sen çok yordun kendini:)kendine dikkat et canım:)beni güldürdün,Allah seni de güldürsünMerhaba KızlarÇoook meşgulüm çok :) Dün öğleden sonra çok yorgun hissettiğim için akşam yemeğini yaptım ve uyudum. Dinlenemiyorum bir türlü. 2 gündür ya eşim dışarıda ya oğlum. Onları beklerken de geç saate kadar oturmuş oluyorum. Bugün yine çok uykum var. Umarım bu akşam erken yatmayı becerebilirim. Bu sabah herkesi gönderip kendi kahvaltımı da ettikten sonra azıcık ütü vardı, onları yapayım diye arka odaya gittim. Sonra birden dolapları dökerken buldum kendimi Hem misafir yatak odasının dolabını (işgal etmiştim ), hem de bizim dolabı bir güzel ayıkladım. 1 yıldır hiç elimizi sürmediğimiz kıyafetleri ayırdım. Kışlıkları kaldırıp yazlıkları çıkardım. Umarım erken davranmamışımdır Yoruldum, uykum var ama ayıklanması gereken 1 kilo ot var. Onları ayıklayıp akşama ot kavurması yapacağım.
Mehtap Hanım' la ilgili fikrine katılıyorum. Allah razı olsun. Ne çok insana danışmanlık etti, beş kuruş talep etmeden...
Dallidacım kardeşimle limoniyiz bu aralarO mevzuyu hiç konuşmadık.
Alzheimer dediniz de, en bilinen sebebi beyinde ağır metal birikmesi. Ağır metal birikimine sebep olan da en fazla iç içe olduğumuz aliminyum Biliyorsunuz bizden önceki nesil bakırları demode bulup, "modernlik" olsun diye aliminyum tencere tava kullandı. Bizler de şimdi aliminyum folyoyu özellikle fırın yemeklerinin üzerine örterek kullanıyoruz. Bütün bu alminyum "kaynakları" dışında akışkanlığı artırsın diye sofra tuzlarının içine de ilave etmeye başladılar. Hatırlar mısınız eskiden tuzlar nemlenirdi ve biz tuzluğa pirinç atardık. Artık tuzluklara pirinç atmaya gerek yok.
Kendimiz için yapacağımız en iyi şey sofra tuzunu kaldırıp kaya tuzunu kullanmaya başlamak ve aliminyum folyoları ısıya maruz kalmadan sadece gıdaları soğuk saklama amaçlı kullanmak olacaktır. Himalaya tuzu şart değil. Himalaya Pakistan' ın kaya tuzu, bizim de kendi kaya tuzumuz var. Zaten herkesin bulunduğu, yaşamaya alışkın olduğu bölgede elde edilen ürünleri kullanmasının daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
Yaşadığımız ortamda flora dediğimiz, gözle görünmeye bir sürü mikro organizma var. Onlarla iç içe yaşadığımız için, başka yerin florası bizi hasta edebilir. Hepimizin başına gelmiştir, seyahate çıkınca ya diyare (ishal) oluruz ya da konstipasyon ( kabızlık) çekeriz. Bunun sebebi de hava değişimi deriz ya, işte asıl kast ettiğimiz havanın bileşenleri. Rakımdan kaynaklanan oksijen miktarındaki değişiklik, yöreye özgü flora bizde bazı değişikliklere sebep olabilir. İşte bu yüzden ülkemizin kaya tuzu, yaşadığımız bölgede elde edilen bal ve kaynak suları bizim için faydalı olacaktır.
Çok haklısın, ben de ruhum hizmetçi mi diye düşünüyordumDurmadan yemek yapıp eşime, oğluma ve misafirlerime yedirme derdindeyim
Yürüyüş yapmakla çok iyi etmişsin. Açık hava daha iyi. Menün çok güzelAfiyet olsun. Bu arada üşenmezsen kendine de lahmacun yapabilirsin. Ama korkarım 1, max. 2 tane yiyebilirsin Tam buğday unundan hamurunu yapıp üzerine de yağsız kıymadan bol sebzeli harç hazırlarsan sana uygun olabilir. 1 dl. ekmek = 30 gr. dersek
30 gr.lık hamurdan yapacağın 2 lahmacunu yiyebilirsin. Yağsız kıymayı da yumuşatması için sebzesini özellikle domatesini bol tutarsan fena olmayabilir. Ne yalan söyleyeyim denemedim. Bir de dukan diyetine uygun olan tarif var. O da yenilebilir. Tarifi:
Malzemeler
Dukan Krebi
Kıyma
Soğan
Domates
Biber
Maydanoz
Karabiber, pul biber, tuz
Biraz su
Hazırlanışı
Yağsız kıymanın üzerine domates ve soğan rendelenerek, ufak ufak kıyılmış biber ve maydanoz ilave edilir. İstenilen miktarda baharatlar ve çok az su eklenerek, ince şekilde pişirilmiş krebin üzerine yayılır. Lahmacun 200 derecede ısıtılmış fırının ızgara telinin üzerine konarak üst malzemesi pişip krebin kenarları kıtırlaşana kadar fırında bekletilir.
Dukan krebinin içinde yumurta olduğu için haftalık yumurta hakkını da gözeterek yapmalısın şekercim
Sen ne zaman geleceksin??
Teşekkür ederim canım. Fena değil, sen nasılsın?? Bitki çayı ile değil de uyuyarak atlattıminşAllah en kısa zamanda kardeşinle aran düzelir tuz hakkında söylediklerine katılıyorum,bende kaya tuzu kulanıyorum(2 gündür).Tarif için teşekkürler
Hatırlatma için teşekkürlerİştah kontrolünü sağlamaya çalışırken uygulanacak yöntemleri yeniden hatırlayalım istedim. Alkali Diyet kitabını okurken hepimiz öğrenmiştik yapılacakları. Tekrar üzerinden geçelim dedim:
1- Öğle yemeğinden 1 saat sonra 2 bardak yeşil çay içiyoruz.
2- 2 saat sonra ise 1 su bardağı suya 1 çk. toz tarçın karıştırıp içiyoruz.
3- Akşam yemeğini öğle yemeğinden 4 saat sonra yiyoruz.
4- Akşam salatamızı beyaz, yeşil ve mor sebzelerden yapıyoruz.
5- Akşam yemeğinden 2 saat sonra 1 sb. suya 1 yk. limon suyu ya da doğal elma sirkesi ekleyip içiyoruz.
6- Gece boyunca bitki çayı içebiliyoruz.
Afiyet olsundün fazla giremedim, dedigim gibi dün 1 mayis nedeniyle tatildi, esim ve cocuklar evdeydiler, dün ögleden sonra ufak defek masum kacamaklarim oldu, ( bir lokma, bir isirik cinsinden ) ama cokta önemli kacamaklar degildi. ben dün sabah kahvaltida special k yemistim, acik söyleyim, doymamistim, sanirim o yüzden ögleden sonra gözüm döndü, ama kendimi frenleyebildim cok sükür. 45 dakika eliptik yapacagim demistim, onun yerinede arkadasimla tam 1 saat yürüdük .
Bugüne gelelim, bugün beni zorlayici bir sinav bekliyor, esim ve cocuklar tutturdular bugün lahmacun yap diye, artik sart oldu, yemeden nasil durulurki , sicak sicak yapipta. neysede kendime yumurtali ispanak pisirecegim. ( bu hafta hic yumurta yemedim, melemenin yerine) ögleden sonra gene firsat bulursam yürümeyi düsünüyorum.
menüme gelince söyle planladim
Sabah : 1,5 dilim cavdar ekmegi, peynir, 3 zeytin, salatalik, domates, yesilcay ( bu tip kahvaltiyla doyabiliyorum, doydum elhamdülillah)
Ara : bir dilim ananas,biraz yogurtla ananasli yogurt
Öglen : ispanakli yumurta, bir dilim ekmek, tavuksuyu corbasi
Ara : 2 kepekli bisküvi, yesilcaay
Aksam : haslanmis tavukgögsü, haslanmis sebze
arkadaslar lahmacunlar yapildi ama agzima bilem sürmedim , coluk cocuk hepsi yediler bense ispanak yedim, ama tehlike halen devam ediyor, cünkü bitmedi daha.
serapcim tarifin icin cok sagol canim, artik bir dahaki sefere , suan evimde tam bugday unum yok, ama yulaf kepegim var, aslinda yulaf kepegiyle pogaca türü bir seylerde yapilabilirdi . neyse aklima gelmedi hic. canim cok iyi yapmissin uyu valla, sefan olsun. alkali diyetindeki kurallari, unutmustuk hatirlattigin iyi oldu, hemen not aldim uygulamaya geciyorum. gene birbirinden degerli bilgilerle donatmissin sayfamizi, hepsi icin cok tesekkürler. ben bu sene gelemiyorum canimcim türkiyeye. bizim cocuklarin okul tatili tam ramazana denk geliyor. ramazandada hic bir sey yapamayiz diye esim istemiyor. seneye bayrama denk geliyormus tatil, insallah seneye gelecem bende. bugün hava bulanik yürüyüse cikamadim ama bisikletle yetinecegiz artik. senin menünde güzel tatlim.
Tebrik ederim canım,bende Serap'tan bir sürü faydalı bilgiler öğrendim.:)öğrendiklerim bi de uygulayabilsem
Ev halkına afiyet olsunSeni de iraden için tebrik ederim canım arkadaşım Ispanak iyidir, sen oradan devam et Benim eşim de Urfa' dan dönerken lahmacun getiriyor. Hepsini yiyemedikleri için kalanları bir güzel 2 şerli paketleyip derin dondurucuya atıyorum. Hem başka bir gün için hazır yemek oluyor hem de ani misafir geldiğinde kullanılabiliyor. Tehlikeyi bertaraf etmenin yolu
Öğrendiklerimizi çoğu zaman uygulamayı unutuyoruz. O yüzden arada birbirimize hatırlatalım.. Rica ederim canım
Hımmm... Anladım, neyse seneye kısmet olur inşaallah... Araba ile geliyorsanız, yolunuzun üzerinde evimiz. Aileni ve seni misafir etmekten mutluluk duyarım
Ben bugün dolapları hallederken bol bol merdiven inip çıktım, hem de elimde eşya ile. Bugünlük spor bu sayılsın, olmaz mı
Günün geri kalan yarısı.... Az sonra.....
Evet arkadaşlar,misafirliğe gittim,dönüşte hastaneye uğrayacaktım,tam 1 saat otobus bekledim gelmedi...sinir oldum,,,yarına kaldı.Kayınvalidem fenalaştı gene,hala hastanede yatıyor
Arkadaşımda sadece patates salatası ve 2 fincan filtre kahve içtim,akşam eve gelince tavuklu salata yedim,peşinde de 1 elmaelma olmadı,ama doymadığım için yedim..bir tabak yemek yeseydim belki 250-300 kalorı eder diye düşündüm,1 elma ise sadece50-60 kalori.Öpüldünüz:)
İyi akşamlar Gurbetim,teşekkür ederimiyi aksamlar dallidacim, istanbulun trafigi cekilmez, kayinvaliden icin cok üzüldüm, Allah sifa versin canim, gecmis olsun.
Patatesi haftada bir kere zaten kaynatilmis olarak yiyebiliyormusuz, o yüzden patates salatasinda bir sikinti yok bana göre ( tabi arkadaslarim dáha iyi bilir ama ) aksamki tavuklu salatada zaten diyete uygun, elma haric, aksam yemeginden sonra meyve yasakti, ama neyseki acligini bastirmis, dedigin gibi onu yemeseydin belkide daha kalorili seyler yiyecektin, artik böylesi daha iyi olmus. kayinvalidende istanbuldami oturuyor, hastaneye gidecektim derken onun yaninami gidecektin canim sen?
eveeeeet arkadaslar artik yaz geliyor, benim icin bir tehlike daha var, oda dondurma. diyet bozduran desek daha iyi olur. tam bir dondurma canavariyimdir:108::108:
Yokmu bunun bi hal caresi
Evet arkadaşlar,misafirliğe gittim,dönüşte hastaneye uğrayacaktım,tam 1 saat otobus bekledim gelmedi...sinir oldum,,,yarına kaldı.Kayınvalidem fenalaştı gene,hala hastanede yatıyor
Arkadaşımda sadece patates salatası ve 2 fincan filtre kahve içtim,akşam eve gelince tavuklu salata yedim,peşinde de 1 elmaelma olmadı,ama doymadığım için yedim..bir tabak yemek yeseydim belki 250-300 kalorı eder diye düşündüm,1 elma ise sadece 50-60 kalori.Öpüldünüz:)
iyi aksamlar serapcim bende aynen öyle yaptim, hemen buzluga attim, yoksa gözümün önünde lahmacunlar dönüp duruyordu, seytan hadi ye hadi ye bir taneden birsey olmaz dedi durduen iyisi böyle oldu.
Canim ya sen ne iyisin böyle tesekkür ederim, insallah kismet olurda seninle tanismayi bende isterim, nasip bakalim insallah
senin sporun dahada etkili olmus bütün vücudun calismis. birde canim hani gecen konusmustukya , arkadaslarla anlastik pazartesinden itibaren sabah cocuklari okula gönderir göndermez yürüyüse basliyacagiz, günlük 1 saat yürüyecegiz. sende dedinya ac karnina yapinca acaba yagdanmi gider, kastanmi, diye, bu benim kafama takildi. bunu benim icin spor hocana sorabilirmisin:26: yanlis bir sey yapmak istemiyorum, cogunun ögleden sonra isleri oluyormus, cocuklar geliyorlar, eslerimiz geliyorlar, yemek felan derken, en uygun sabah dediler bende bilemedim
eveeeeet arkadaslar artik yaz geliyor, benim icin bir tehlike daha var, oda dondurma. diyet bozduran desek daha iyi olur. tam bir dondurma canavariyimdir:108::108:
Yokmu bunun bi hal caresi
İyi akşamlar Gurbetim,teşekkür ederimkayınvalidem Erzincanda oturuyor:)ben kendim için hastaneye gidecektim:)mamografi sonucu almam lazım,yarına kaldı atık:)
Sorma ya..bende dondurmaya dayanamamyaz kış durmadan yiyebilirim eskiden hep büyük kutularda alırdım,şimdi ise sadece oğluma küçücuk kutulardan alıyorum:)ne zaman büyük kutu alsam,oğlumu yatırdıktan sonra direkt dondurma yemeye gidiyordum çaresini bulursan,bana da söyle
İyi akşamlar Gurbetim,teşekkür ederimkayınvalidem Erzincanda oturuyor:)ben kendim için hastaneye gidecektim:)mamografi sonucu almam lazım,yarına kaldı atık:)
Sorma ya..bende dondurmaya dayanamamyaz kış durmadan yiyebilirim eskiden hep büyük kutularda alırdım,şimdi ise sadece oğluma küçücuk kutulardan alıyorum:)ne zaman büyük kutu alsam,oğlumu yatırdıktan sonra direkt dondurma yemeye gidiyordum çaresini bulursan,bana da söyle
bugün cok mutluyum, ne güzel bir gün degilmi, cicekler, böcekler hersey daha bir bambaska sankiniye miiii
az önce kaynanamlari ugurladik niye olacak
Kayinbabamin türkiyede önemli bir isi cikinca apar topar bilet ayirttirip gittiler
YAA biliyorum ayip ediyorum ama , bizimkilerde dayanilir cinsten degiller, bende kaldilar eee sadece onlar olsalar, evim asevine döndü. birde bilseler hic zoruma gitmeyecek amanerdeeee.... yaslandikca cenelerine bindirmisler, neyseki gittiler
durumun verdigi mutlulukla kahvaltimi yaptim suanda bacak bacaklarimi uzatip yesilcayimi yudumluyorum, oh beee evde yalnizimmmmvalla sevincten olsa gerek dogru dürüst yiyemedim bile, nemi yedim
Kahvaltidan önce bir bardak elma sirkeli su
Kahvaltida : iki dilim ekmegim vardi ama birini ancak yiyebildim, peynir, 4 zeytin , kirmizi biber, iki dilim domates
serpcim, günaydin canim sana kolay gelsin temizligin var, suan benimde cay keyfim bitsin bütün evi kaldirip dökesim var, tutmayin beni
Isin sakasi canim biz , sabah erken cocuklar okula gider gitmez saat 8 gibi yürümeyi düsünüyoruz, o zaman 9 - 9,30 gibi gelir kahvaltimi yaparim, o zaman kuru kayisi ve bir bardak su iyi gelebilir. aksamdan önerilerini hemen dikkate aldim ve aksm yemeginden bir iki saat sonra bir bardak elma sirkeli suyumu ictim, sabah gene ictim, yalniz ögleden sonra bir bardak suya tarcin konulup icilecek diyorya, sicak suyla cay gibimi olacak yoksa normal ilik suylami olacak orda kafam karisti, sen nasil ictin canim sicakmi sogukmu sevgilerimle
Ütün için kolay gelsin canım,temizliğin yarına kalmış.Kolay gelsin.Tarçınlı su gerçekten çok işe yarıyor.Günaydın KızlaaaaarGüzel bir gün diliyorum
Bugün yine çok işim var. Dün çıkarttığım yazlıkların havasız kalmış olanlarını yıkamıştım. Bugün de onları ütüleyeceğim. Evde de temizlik var. Tam artık yağmur bitti camlar silinsin diyordum ki, hava kapattı. Umarım yağmur yağmaz.
Geçmiş olsun canım, Allah şifa versin. Zeynep Kamil' e mi gidiyorsun??
Afiyet olsun canım. Demek ki oldukça az yemişsin ki, aç kaldım diyorsun. Gurbet' in dediği gibi, haşlanmış patates hakkını kullanmış oldun
Çok erken saatte yürüyecekseniz 2 kuru kayısı, 2 ceviz yeyip çıkabilirsin canım. Ama saat 10 gibi ise kahvaltını yapıp çıkmış olursun zaten
Ne yalan söyleyeyim ben de dondurma severim. Listeleri didik didik ettim, 15 günde 1 mantıya izin var ama hiç tatlı kaçamağı yok
Bu arada dün öğleden sonra tarçınlı su içmeye başladım. Gerçekten de işe yarıyor. İştahım kapandı, tatlı isteğim kalmadı. Hem de ilk kullanımda. Akşam sabotajcı eşim elinde tatlı kutusuyla geldi. Aldım elinden dolaba kaldırdım. Üzerini değiştirdikten sonra gitti çıkarttı, oturup yediler baba-oğul. İrademle değil tarçınlı su ile geldim üstesinden
Şimdi gidip kahvaltımı yapayım. Sonra görüşürüz şekerler
ALLAH hayrını versin.İlk okumaya başladım bugün cuma ya,tefekkür ediyor galiba diye düşündüm ve hemen tasavvufa bağladım.Devamını okuyunca kahkahalarla güldüm.Hadi geçmiş olsun,sevabını azaltma,rabbim gönlünü biliyor.bugün cok mutluyum, ne güzel bir gün degilmi, cicekler, böcekler hersey daha bir bambaska sankiniye miiii
Kayinbabamin türkiyede önemli bir isi cikinca apar topar bilet ayirttirip gittiler
YAA biliyorum ayip ediyorum ama , bizimkilerde dayanilir cinsten degiller, bende kaldilar eee sadece onlar olsalar, evim asevine döndü. birde bilseler hic zoruma gitmeyecek amanerdeeee.... yaslandikca cenelerine bindirmisler, neyseki gittiler
Merhaba canım,Üsküdar devlet hastanesine gittim:)evet,az salata yedim,midem alışık değil bu yemeklere,acayıp şişkinlik yapıyor:)sen bu aralar çok yoruluyorsun,kendine dikkat et:) evinin işi bitmez:)bende içiyorum tarçınlı su:)Günaydın KızlaaaaarGüzel bir gün diliyorum
Bugün yine çok işim var. Dün çıkarttığım yazlıkların havasız kalmış olanlarını yıkamıştım. Bugün de onları ütüleyeceğim. Evde de temizlik var. Tam artık yağmur bitti camlar silinsin diyordum ki, hava kapattı. Umarım yağmur yağmaz.
Geçmiş olsun canım, Allah şifa versin. Zeynep Kamil' e mi gidiyorsun??
Afiyet olsun canım. Demek ki oldukça az yemişsin ki, aç kaldım diyorsun. Gurbet' in dediği gibi, haşlanmış patates hakkını kullanmış oldun
Ne yalan söyleyeyim ben de dondurma severim. Listeleri didik didik ettim, 15 günde 1 mantıya izin var ama hiç tatlı kaçamağı yok
Bu arada dün öğleden sonra tarçınlı su içmeye başladım. Gerçekten de işe yarıyor. İştahım kapandı, tatlı isteğim kalmadı. Hem de ilk kullanımda. Akşam sabotajcı eşim elinde tatlı kutusuyla geldi. Aldım elinden dolaba kaldırdım. Üzerini değiştirdikten sonra gitti çıkarttı, oturup yediler baba-oğul. İrademle değil tarçınlı su ile geldim üstesinden
Şimdi gidip kahvaltımı yapayım. Sonra görüşürüz şekerler
Allah kavuştursun canım:)keyfine bak:)bugün cok mutluyum, ne güzel bir gün degilmi, cicekler, böcekler hersey daha bir bambaska sankiniye miiii
anladim canim, ha sen sonuclarin icin gidecektin , muhtemelen bu sabah hastanedesin , cünkü girmemissin, sabah erkenden hastane yolunu tuttun galiba, insallah yüzün gülerek dönersin. dondurma icinde serapcim her zamanki gibi muhtesem bir cözüm bulmus, üstelik kendinde test edip onaylamis, tarcinli su, cok iyi gelmis. ben bugünden itibaren diyetime elmasirkeli su ve tarcinli suyuda koyuyorum, sanada tavsiye ederim. serap demisse dogrudur tatlim
bu arada oglunun psikolojik durumu nasil oldu , atlatabildimi, yeni ögretmenine alisabildimi?
Ütün için kolay gelsin canım,temizliğin yarına kalmış.Kolay gelsin.Tarçınlı su gerçekten çok işe yarıyor.
ALLAH hayrını versin.İlk okumaya başladım bugün cuma ya,tefekkür ediyor galiba diye düşündüm ve hemen tasavvufa bağladım.Devamını okuyunca kahkahalarla güldüm.Hadi geçmiş olsun,sevabını azaltma,rabbim gönlünü biliyor.
Diyette MAŞALLAH çok iyi gidiyorsun darısı bana.Bugün kursa gitmedim,kendimi çok yorgun hissediyorum,dinleneceğim İNŞALLAH.sON GÜNLERDE O KADAR ÇOK HAMUR İŞİ YEMEK ZORUNDA KALDIM Kİ, BAŞKA SEÇENEĞİM OLMADI.
Merhaba canım,Üsküdar devlet hastanesine gittim:)evet,az salata yedim,midem alışık değil bu yemeklere,acayıp şişkinlik yapıyor:)sen bu aralar çok yoruluyorsun,kendine dikkat et:) evinin işi bitmez:)bende içiyorum tarçınlı su:)
Allah kavuştursun canım:)keyfine bak:)
Evet,hastanedeydim:)Oğlum toparlamaya çalışıyor,inşallah iyi olacak...acısı taze...zamanla daha da iyi olacağına inanıyorum.Kolay değil,4 yıl birlikte vakit geçirdiler,zamanın çoğu öğretmenine ''baba''diyordu...Yeni öğretmenine alışamadıonu teseli etmeye çalışıyoruz,yapılacak birşey yok zaten bir ay sonra okul bitiyor,biraz sabredecek:)
Bugün hastaneye gittim,mamografide her iki göğüs de yoğun kistler görünüyor...doktor bi de ultrasona bakkalım diyor sonra karar verelim ne sıklıkla takip edeceğiz.Bu kistler bu şekilde de kalabilirler,maalesef kansere de çevrilebilirler...biraz canım sıkıldı,ama hiç olmazsa şimdilik zararsızlar:)
Arkadaşlar,siz de kontrolerinizi ihmal etmeyin:)bazı kistler elimize gelmiyebilir,zaten bazı doktorlar diyorlar ki elinize kist geldiğinde tedavi için çok geç kalmış olabilirsiniz
Sevgiler:)
Sevgi abla,sende çok yoruldun bu aralar,kendine dikkat et...bende senin gibi diyete tam konsantre olamadım...bugün liste yapacağım kendime,buzdolaba yapıştıracağım,yoksa ben bu diyeti yapmaya başaramayacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?