Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

sevgi abla bugün girmemis, acaba dinleniyormu, yoksa gene kosturuyormu?

bugünkü menüm,
SABAH : bir kase special K
ARA : kücük bir kase meyve salatasi, 2 ceviz
ÖGLEN : bir kase brokoli corbasi, etli taze fasulye, bir dilim ekmek, salata
ARA : bir caybardagi kefir, yarim muz
AKSAM : Tavuklu salata

bu kadar arkadaslar, umarim iyidir.

arkadslar spor olarakda dün yarim saat kadar yürüdüm , ondan önceki gün hastaliktan kolumu bile kaldiramiyordum, bu günse 1 mayis nedeniyle okullar ve isler tatil, bizimkiler evdeler o yüzden sabahki 15 dakikalik eliptigimi yapamadim ama, ögleden sonra 45 dakika yapacagim

Kizlarim Merhaba öncelikle hasta olupda atlatan herkese gecmis olsun diyorum Sevgicigim sonuclara cok sevindim elbette insaniz tabiiki hastada olacagiz ama dilerim uzun birzaman hepimizden uzak olsun..

Gurbetim bravo canim cok iyi gidiyorsun bak 24 gün sonraki ilk tarti gününde cok sevineceksin biliyorum tek unutmamaniz gereken sey cok hizli kilo veremeyeceginiz ama inanin tarti insani müthis yaniltiyor ama kiyafetler ve vücut sekliniz nasil inceldiginizi size gösteriyor tabii cevrenizdeki insanlarda ..

Dün isyerinde herkes soruyordu nasil yaptigimi anlatincada gercekten mi para ödemiyormusun diye sorup duruyorlardi cünkü internet üzerinden zayiflatan dünyanin parasini alan kisiler var ben Sevgili Mehtapa o kadar cok tesekkür ediyorumki buradan yine yenileyim binlerce tesekkürler Allah razi olsun hayat sana hep iyi davransin iyiki varsin..

Isin komik yani bizede ver adresi denildiginde Türkce oldugunu anlayamayacaklarini söyledigimde suratlarinin aldigi ifade bize tercüme et diyenlere dedim kusura bakmayin okadar listeyle ugrasamiyacagim zaten akdeniz sistemi zayiflama cogunun tanimadigi yemekler nasil yapacaklar bilmem:)) ama her duyan müthis sasiriyor

Serapcigim sen Mehtapin sitesindeki 18 kilo veren kisimisin saniyorum degilsin o bayan 102 kilo ile baslamis onada bravo bende tebrikleri aliyorum son günlerde yalniz esim biraz siteme basladi yeter dur artik diye bazi yerlerim fazla kücülmüsde:))))))) Ama hayir durmayacagim iste Haziranin 12 sine kadar nekadar verebilirsem artik..

Nedeni de o gün Türkiyeye geliyor olmam eger Allahtan bir mani cikmazsa tabii ne kadar verirsem kardir cünkü canim Annecigim beni yine bombardimana tutacak biliyorum zaten orada olunca insan ister istemez özledigi herseyi yiyor birde sünnet dügünümüz var hayirlisiyla kardesimin oglunun umarim hersey güzel olur

Buarada Mehtapcigim yeni liste vermedi daha ama artik alistim genel hatlariyla nasil beslenecegimi biliyorum onun icin sorun yok yani

Öptüm sizi kizlar kendinize iyi bakin

Daha iyi olmanı sevindim canım:)bende diyete devam ediyorum:)
Afiyet olsun,bence çok güzel:)
Tebrik ederim,sende çok hırslısınmaşallah ne sporun ne diyetin aksadı:)benim eşim ve oğlum da evde,bugün nette pek giremedim..şimdi oğlumla ahşap boyama yapıyoruz:)

Merhaba Sevil abla:)geç de olsa bende diyete başladım:)inşallah biz de senin kadar başarılı oluruz:)sende öpüldün:)

Teşekkür ederim canım,gerçekten de migren ancak dinlenirsem geçer...hiç bir ağrı kesici ağrımı kesmiyor...İstanbul güzel bir şehir ama trafik felaket...benim arabam yok,bu trafik yüzünden almayı da hiiiç düşünmüyorum

Geçmiş osun sana ve kayınbabanın sonuçları geldi mi?MAŞALLAH tartıyı ortadan kaldırmakla çok iyi etmişsin.Tartııp istediğin sonucu alamayınca insanın morali bozuluyor.Sağol canım iİNŞALLAH tekrar etmez,senin çocuklarınada geçmiş olsun.

sevgi abla sonuclarina cok sevindim darisi dallida nin basina. gurbet gece rahatsizlanmissin gecmis olsun. bende gece kasik agrisiyla uyandim korktum ama neysrki agri kesici alinca gecti bir dahada olmadi. usuttum herhalde
Sağol canım ALLAH sizlere sağık versin,sana da geçmiş olsun.

Sağol canım.İştah durumun aynı benim gibi.

Ne gezer canı ,ertesi günde ,dünde koşuşturma devam etti,bugün de devam edecek. Malesef bu da diyeti ters etkiliyor.Eşim kalbin kötüetkilenecek bu koşuşturmadan diyor.
Sağol canım, Allah sizlere ciddi hastalıklar vermesin.Verdiğin kilo için tebrikler....darısı bize......

Tekrar geçmiş olsun sana ve kayınvalidene.Kayınvaliden nasıl oldu,Alzheimer günümüzün hastalığı oldu malesef.Diyette çok iyi gidiyorsun MAŞALLAH.
Benim hayatım malesef koşuşturmayla gidiyor,bugün kursa gitmeyeceğim, yerine getirmem gereken bir ziyaretim var.Evde olamadığım günler diyet güme gidiyor,haftaya evde omayı ümit ediyorum İNŞALLAH.

Teşekkür ederim Sevgi abla,kayınvalidem daha iyimiş,bugün hastaneden çıkıyorlar.Diyete alışmaya çalışıyorum:)inşallah hep birlikte zayıflarız:)zayıfladıktan sonra da buralardan gitmeyi düşünmüyorumSen de haklısın,insan evinde olmayınca diyetini rahat yapamıyor:)ben de bugün bebek görmeye gideceğim:)gerçeği ev sahibine diyete olduğumu söyledim,ama....türk insanı sevgisini misafirine yemek yedirerek gösteriyorgörüşürüz

Merhaba sevgili arkadaşlar:)
Menümü yazayım ve kaçacağım:
Sabah:1 dilim ekmek,1 dilim peynir,5 zeytin,domates,salata,yeşilik
Ara:1 kase yoğurt,3 bisküvi
Öğlen:bilmiyorum,,,,bebek görmeye gideceğim,evde birşey yemiyeceğim,artık orda birşeyler atıştırırım
Öpüldüğünüz

dün fazla giremedim, dedigim gibi dün 1 mayis nedeniyle tatildi, esim ve cocuklar evdeydiler, dün ögleden sonra ufak defek masum kacamaklarim oldu, ( bir lokma, bir isirik cinsinden ) ama cokta önemli kacamaklar degildi. ben dün sabah kahvaltida special k yemistim, acik söyleyim, doymamistim, sanirim o yüzden ögleden sonra gözüm döndü, ama kendimi frenleyebildim cok sükür. 45 dakika eliptik yapacagim demistim, onun yerinede arkadasimla tam 1 saat yürüdük .
Bugüne gelelim, bugün beni zorlayici bir sinav bekliyor, esim ve cocuklar tutturdular bugün lahmacun yap diye, artik sart oldu, yemeden nasil durulurki , sicak sicak yapipta. neysede kendime yumurtali ispanak pisirecegim. ( bu hafta hic yumurta yemedim, melemenin yerine) ögleden sonra gene firsat bulursam yürümeyi düsünüyorum.

menüme gelince söyle planladim
Sabah : 1,5 dilim cavdar ekmegi, peynir, 3 zeytin, salatalik, domates, yesilcay ( bu tip kahvaltiyla doyabiliyorum, doydum elhamdülillah)
Ara : bir dilim ananas,biraz yogurtla ananasli yogurt
Öglen : ispanakli yumurta, bir dilim ekmek, tavuksuyu corbasi
Ara : 2 kepekli bisküvi, yesilcaay
Aksam : haslanmis tavukgögsü, haslanmis sebze

tesekkür ederim sevil ablacim, sizin sayenizde, insallah budefa olacak. arkadaslarina ver ilk listeyi yapsinlar yazik.ne güzel bu tür seyleri duymak, insani dahada motive ediyor degilmi?
serap 102 kilo hic degildi, kesin o arkadas serap degildir, türkiyeye gidecekmissin ne mutlu sana, ailen dörtgözle bekler, evet benim annemde ben ne seviyorsam onlari pisirir, özlemissindir yesene diye diye yedirir. sünnet dügününüzde varmis oh oh ne güzel eglenirsiniz, darisi damatligina olsun yegeninin, cok tatli olur yegenler, benim de var, bazen rüyalarima bile giriyorlar cok tatlilar.insallah türkiyede sünnet kosusturmasindn dolayi kilo almaz verirsin, zaten bünyen alisti, az yemeye, istesende yiyemezsin

tahmin ettigim gibi gene kosusturma icindesin, esin dogru söylemis, cokda yorma kendini, gercektende diyet yaparken evden fazla cikmamak gerek, yoksa ister istemez bozuluyor. önemli olan sagligimiz, saglikli olduktan sonra, diyet kolay is, üzme canini, daha önce basardin simdide basarirsin. kayinpederimin sonucu hala gelmedi, nasil sonucsa, ama dediler en az iki hafta sürermis, ama kendisi gayet iyi.türkiyedeki islerinden dolayi dörtgözle bekliyorlar gitmeyi, ama hayirlisi olsun.

dallidacigim masallah sende iyisin, yavas yavas oturtacagiz diyet isini. güle güle git ve gel canim, iyi gezmeler
ARKADASINDA HAFIF SALATA TARZI SEYLERI SEC AKSAMIDA HAFIF GECIREBILIRSEN BIRDE ARKADASINA GIDERKEN YÜRÜ TAMAMDIR CANIM

serapcim nasilsin, sende dün pek görünmemissin, ögleden sonraki krizlerini atlatabildinmi bitki caylariyla, öpüyorum canimcim

Merhaba Kızlar Çoook meşgulüm çok :) Dün öğleden sonra çok yorgun hissettiğim için akşam yemeğini yaptım ve uyudum. Dinlenemiyorum bir türlü. 2 gündür ya eşim dışarıda ya oğlum. Onları beklerken de geç saate kadar oturmuş oluyorum. Bugün yine çok uykum var. Umarım bu akşam erken yatmayı becerebilirim. Bu sabah herkesi gönderip kendi kahvaltımı da ettikten sonra azıcık ütü vardı, onları yapayım diye arka odaya gittim. Sonra birden dolapları dökerken buldum kendimi Hem misafir yatak odasının dolabını (işgal etmiştim ), hem de bizim dolabı bir güzel ayıkladım. 1 yıldır hiç elimizi sürmediğimiz kıyafetleri ayırdım. Kışlıkları kaldırıp yazlıkları çıkardım. Umarım erken davranmamışımdır Yoruldum, uykum var ama ayıklanması gereken 1 kilo ot var. Onları ayıklayıp akşama ot kavurması yapacağım.

Merhaba Sevilcim Hayır canım ben O Serap değilim... Allah' a şükür en fazla 72 oldum.

Bence çok artık yemek konusunda çok endişelenmene gerek yok. Nasıl ve ne kadar yiyeceğini biliyorsun. Anneciğini de kırmadan kilonu koruyabileceğine inanıyorum.
Mehtap Hanım' la ilgili fikrine katılıyorum. Allah razı olsun. Ne çok insana danışmanlık etti, beş kuruş talep etmeden...

Sen de kendine iyi bak canım, görüşmek üzere

Serap,kız kardeşinin diyeti nasıl gidiyor?

Dallidacım kardeşimle limoniyiz bu aralar O mevzuyu hiç konuşmadık.

Alzheimer dediniz de, en bilinen sebebi beyinde ağır metal birikmesi. Ağır metal birikimine sebep olan da en fazla iç içe olduğumuz aliminyum Biliyorsunuz bizden önceki nesil bakırları demode bulup, "modernlik" olsun diye aliminyum tencere tava kullandı. Bizler de şimdi aliminyum folyoyu özellikle fırın yemeklerinin üzerine örterek kullanıyoruz. Bütün bu alminyum "kaynakları" dışında akışkanlığı artırsın diye sofra tuzlarının içine de ilave etmeye başladılar. Hatırlar mısınız eskiden tuzlar nemlenirdi ve biz tuzluğa pirinç atardık. Artık tuzluklara pirinç atmaya gerek yok.

Kendimiz için yapacağımız en iyi şey sofra tuzunu kaldırıp kaya tuzunu kullanmaya başlamak ve aliminyum folyoları ısıya maruz kalmadan sadece gıdaları soğuk saklama amaçlı kullanmak olacaktır. Himalaya tuzu şart değil. Himalaya Pakistan' ın kaya tuzu, bizim de kendi kaya tuzumuz var. Zaten herkesin bulunduğu, yaşamaya alışkın olduğu bölgede elde edilen ürünleri kullanmasının daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

Yaşadığımız ortamda flora dediğimiz, gözle görünmeye bir sürü mikro organizma var. Onlarla iç içe yaşadığımız için, başka yerin florası bizi hasta edebilir. Hepimizin başına gelmiştir, seyahate çıkınca ya diyare (ishal) oluruz ya da konstipasyon ( kabızlık) çekeriz. Bunun sebebi de hava değişimi deriz ya, işte asıl kast ettiğimiz havanın bileşenleri. Rakımdan kaynaklanan oksijen miktarındaki değişiklik, yöreye özgü flora bizde bazı değişikliklere sebep olabilir. İşte bu yüzden ülkemizin kaya tuzu, yaşadığımız bölgede elde edilen bal ve kaynak suları bizim için faydalı olacaktır.

Çok haklısın, ben de ruhum hizmetçi mi diye düşünüyordum Durmadan yemek yapıp eşime, oğluma ve misafirlerime yedirme derdindeyim

Yürüyüş yapmakla çok iyi etmişsin. Açık hava daha iyi. Menün çok güzel Afiyet olsun. Bu arada üşenmezsen kendine de lahmacun yapabilirsin. Ama korkarım 1, max. 2 tane yiyebilirsin Tam buğday unundan hamurunu yapıp üzerine de yağsız kıymadan bol sebzeli harç hazırlarsan sana uygun olabilir. 1 dl. ekmek = 30 gr. dersek
30 gr.lık hamurdan yapacağın 2 lahmacunu yiyebilirsin. Yağsız kıymayı da yumuşatması için sebzesini özellikle domatesini bol tutarsan fena olmayabilir. Ne yalan söyleyeyim denemedim. Bir de dukan diyetine uygun olan tarif var. O da yenilebilir. Tarifi:

Malzemeler
Dukan Krebi
Kıyma
Soğan
Domates
Biber
Maydanoz
Karabiber, pul biber, tuz
Biraz su
Hazırlanışı
Yağsız kıymanın üzerine domates ve soğan rendelenerek, ufak ufak kıyılmış biber ve maydanoz ilave edilir. İstenilen miktarda baharatlar ve çok az su eklenerek, ince şekilde pişirilmiş krebin üzerine yayılır. Lahmacun 200 derecede ısıtılmış fırının ızgara telinin üzerine konarak üst malzemesi pişip krebin kenarları kıtırlaşana kadar fırında bekletilir.

Dukan krebinin içinde yumurta olduğu için haftalık yumurta hakkını da gözeterek yapmalısın şekercim

Sen ne zaman geleceksin??

serapcim nasilsin, sende dün pek görünmemissin, ögleden sonraki krizlerini atlatabildinmi bitki caylariyla, öpüyorum canimcim

Teşekkür ederim canım. Fena değil, sen nasılsın?? Bitki çayı ile değil de uyuyarak atlattım

Bugün yediklerime gelince:

Sabah:
400 ml. su

Kahvaltı:
2 dl. peynir
2 dl. tam buğday ekmeği
domates, biber, salatalık
2 zeytin
1 tk bal
1 tk. kaymak :26:

Ara:
1000 ml. su
4 badem

Öğle:
2 kepçe mercimek çorbası
6 yk. etli taze fasulye
1 kase salata
1 dl. tam buğday ekmeği

Son düzenleme:
İştah kontrolünü sağlamaya çalışırken uygulanacak yöntemleri yeniden hatırlayalım istedim. Alkali Diyet kitabını okurken hepimiz öğrenmiştik yapılacakları. Tekrar üzerinden geçelim dedim:

1- Öğle yemeğinden 1 saat sonra 2 bardak yeşil çay içiyoruz.
2- 2 saat sonra ise 1 su bardağı suya 1 çk. toz tarçın karıştırıp içiyoruz.
3- Akşam yemeğini öğle yemeğinden 4 saat sonra yiyoruz.
4- Akşam salatamızı beyaz, yeşil ve mor sebzelerden yapıyoruz.
5- Akşam yemeğinden 2 saat sonra 1 sb. suya 1 yk. limon suyu ya da doğal elma sirkesi ekleyip içiyoruz.
6- Gece boyunca bitki çayı içebiliyoruz.

arkadaslar lahmacunlar yapildi ama agzima bilem sürmedim , coluk cocuk hepsi yediler bense ispanak yedim, ama tehlike halen devam ediyor, cünkü bitmedi daha.

serapcim tarifin icin cok sagol canim, artik bir dahaki sefere , suan evimde tam bugday unum yok, ama yulaf kepegim var, aslinda yulaf kepegiyle pogaca türü bir seylerde yapilabilirdi . neyse aklima gelmedi hic. canim cok iyi yapmissin uyu valla, sefan olsun. alkali diyetindeki kurallari, unutmustuk hatirlattigin iyi oldu, hemen not aldim uygulamaya geciyorum. gene birbirinden degerli bilgilerle donatmissin sayfamizi, hepsi icin cok tesekkürler. ben bu sene gelemiyorum canimcim türkiyeye. bizim cocuklarin okul tatili tam ramazana denk geliyor. ramazandada hic bir sey yapamayiz diye esim istemiyor. seneye bayrama denk geliyormus tatil, insallah seneye gelecem bende. bugün hava bulanik yürüyüse cikamadim ama bisikletle yetinecegiz artik. senin menünde güzel tatlim.

Ev halkına afiyet olsun Seni de iraden için tebrik ederim canım arkadaşım Ispanak iyidir, sen oradan devam et Benim eşim de Urfa' dan dönerken lahmacun getiriyor. Hepsini yiyemedikleri için kalanları bir güzel 2 şerli paketleyip derin dondurucuya atıyorum. Hem başka bir gün için hazır yemek oluyor hem de ani misafir geldiğinde kullanılabiliyor. Tehlikeyi bertaraf etmenin yolu

Öğrendiklerimizi çoğu zaman uygulamayı unutuyoruz. O yüzden arada birbirimize hatırlatalım.. Rica ederim canım

Hımmm... Anladım, neyse seneye kısmet olur inşaallah... Araba ile geliyorsanız, yolunuzun üzerinde evimiz. Aileni ve seni misafir etmekten mutluluk duyarım
Ben bugün dolapları hallederken bol bol merdiven inip çıktım, hem de elimde eşya ile. Bugünlük spor bu sayılsın, olmaz mı

Günün geri kalan yarısı.... Az sonra.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…