Haklısın canım,çokşükür.....günaydin sevgi ablacim, güle güle git ve gel , Allah kolaylik versin, insallah güzel sonuclarla dönersin. hep evde oturuncada bikiyor insan, suna sevinki, en azindan bu islerini kimseye muhtac olmadan yapabiliyorsun. daha beterleride var doktora bile gidemeyen eli ayagi tutmayan, wc, ye bile giderken hep birilerine muhtac olanlar degilmi.... cok sükür, sen gyet sagliklisin , kendi isini kendin yapabiliyorsun böyle düsün ve gözünde büyütme, gelincede sonuclrini hemen yaz lütfen bende merak ediyorum ( Güzel seyler yazmak kaydiyla)git gelde beraber karsilikli bir kahve icelim
Çok yoruldum canım,geçer...Günaydın Kızlar, herkese mutlu, güzel bir gün diliyorum :16
Gurbetçim aslında doğru söylüyorsun, kardiyo en az 20 dk. olmak zorunda. Fakat sabah erken saatte aç karnına kanda serbest glikoz olmaz, yağ asitleri bulunur. Yağ asitleri de enerjiye çevrilmesi zor moleküllerdir. Süreyi uzatırsak fizyolojin proteini yıkmayı tercih eder ki bu da kas kitlene zarar verir. Amacımız kas kitlesini artırıp metabolizma hızının artırılmasına katkı sağlamak. Dolayısıyla sabah 15 dk. ( ama hakkını vererek) eliptik yeterli. Akşam saat 5 için de her gün yapacaksan 1 hafta, haftada 3-4 yapacaksan 2 hafta boyunca sadece 15 dk. eliptik, 20- 30 dk. normal bisiklet (devrini düşürmeden) yapman gerekir. Bu 1 ya da 2 hafta senin spor esnasında nabzının düzenlenmesine yardımcı olacak, kondüsyonunu artıracak ve seni kas gruplarını ayrı ayrı çalıştırmaya hazırlayacak. Bu süreyi tamamladığında kardiyo+ direnç için yeniden konuşalım. İletişim halinde olduğun bir spor hocası varsa ondan da fikir alabilir, ya da ben kendi hocama danışabilirim.. Kolay gelsin şekerim, öpüyorum
Çok haklısın, gerçekten de çoğu zamanın dışarıda geçti son günlerde. Ama olsun, bugün güzel haberlerle geleceksin nasılsaSonra da dinlenirsin artık. Yazın doktorlar da tatile çıkıyor, havalar iyice ısınmadan işlerini halletmen iyi oldu Sevgicim. Kolay gelsin, öpüyorum
Allah oğluna yardım etsin,başarılarını daim etsin.G
Günaydın Sevgi abla,hayırlı haberlerle gelirsin inşAllah
Günaydın Gurbet,herşey yolunda..oğlumun sınavları var,onunla uğraşıyorummaşaallah sana
Maşallah,çok şanslıdır
Canım beni dinlersen ilk tartılma galiba 3 hafta sonraydı ,o zaman tartıl.Çok kısıtlı rejimden geçtiğin için ilk hafta kilonda artış olabilir,2, hafta yediğini görünce metabolizman normal yakmasına başlayacaktır.Günaydın canım arkadaşlarımbir gün girmedim,ne kadar çok sayfa birikmiş böyle öğlenden sonra okurum inşallah ben 2 gün önce isveç diyeti bitirdim daha doğrusu bitirmek zorunda kaldım eşim evdeydi ve isveç diyetini yaptığımı ona söylemedim,fırça yememek için diyeti bozdum
Veeee..bugündan itibaren Mehtap hanımın diyetini başladım
Sabah:su,kahve(vazgeçilmezlerim)
:2 dilim kepekli ekmek,1 dilim peynir,6 zeytin,1 tk gül reçeli..
Ara:1 kase yoğurt+3 petit bisküvi
Başlangıç kilom:75,5kg
Öğlenden sonra leslie ile 5 mil yapacağım inşallah
Sonra görüşürüz
Geçmiş olsun canım.Senin yavrularınında ALLAH yardımcıları olsun ve dilediklerini versin.kahvaltidan önce bir bardak su
KAHVALTIDA: iki dilim ekmek, bir ince dilim beyaz peynir, bir dilim kasar , 6 zeytin,bir cay kasigi recel, dom., salatalik, cay
ARA : yarim elma, 3 ceviz
ÖGLEN : bir kase yogurt corbasi, salata, bir dilim ekmek, bir tabak dünkü patlican yemegi
ARA : bir ince dilim wasa citir üzerine ince bir krem peynir ve bir dilim domatesle yesil cay
AKSAM : bir yumurtayla menemen, iki kasik yogurt
Arkadaslr henüz öglen ve aksam yemeklerini yemedim ama böyle planladim , önceden yazdimki eksigim yada yanlisim vaarsa düzeltebilelim diye. lütfen bir gözatin. öglen icin dogru diye düsünüyorum ama aksamdan emin degilim.
AYNI ZAMANDA BIRAZ ÜSÜTMÜSÜM GALIBA ; BOGAZIM YANIYOR; VE BURNUM TIKANMIS.
Oğluna geçmiş olsun,tartılırsan kafan karışır.3 AYLIK DÖNEMDE GALİBA TOPU TOPU 4 KERE TARTILINMASINI İSTEDİ.Merhaba canım,bende sevgili kızına ve oğluşuna başarılar dilerim,teşekkür ederimçabuk alıyorum doğru,ama çabuk vermiyorum belki çabuk gitmesinin sebebi fazla zaman kaybetmeden diyet yapmam..yani kilolar yerleşmeden göndermiş oldum yani öyle umuyorum:)ama isveç gerçekten zor...dayanılması güç...valla ne kadar kilo vereceğimizi bende merak ediyorum:)acaba cuma günü tartılsam mı?isveç yaptım ya,hiç olmazsa bakarım ne durumdayım diye düşünüyorum:44:bende sana başarılar dilerim canım
Çok geçmiş olsun,kendine dikkat etsen şimdi boğazım yanıyor dediğinde hatırladım ki oğlum antibiyotiğini almadan okula gitti menün güzel,afiyet olsun bende yoğurt çorbası yemeye düşünüyorum ama içinde hem un hem yumurta var...acaba kendime mercimek mi pişirsem,ne yapsam?aslında ben hazırlıksız başladım diyete,ama mademki isveç bitti,zaman kaybetmeden başlamak istedim.Ara öğünüm da yoğurt-bisküvi olmadı,elma -yoğurt oldu...evde bisküvi yok,oğlumu markete gönderdim alsın diye,o da sağ olsun kremalı gofret aldı
Tebrik ederim canım.Malesef sohbeti kaçırdın.Kizlaaaaaaarrrrrr ben geldim hava kötü yine evet Serap bu ülke böyle sacmasapan bir iklime sahip ve bizleri mahvediyor vücudun dengesi sasiyor....... Dün negüzel sohbet dönmüs burada cokda güzel bilgiler paylasilmis
Eveeeet bugün tarti günümüzdü bildirimi yaptim sizede yapayim Baslangic kilo:62 Bugün itibariyle:53.5 9 kiloya yarim kilo kaldi kendimi tebrik ediyorum ve alkisliyorum:))))))
Gurbetim tebrikler sakin kararliligindan vazgecme kilosu yüksek olanlar baslarda daha hizli veriyorlar sonra yavasliyor ama birdönem geliyor yine inmeye basliyor zaten Mehtap diyor yoksa siz 7 günde 7 kilo mu vermek istiyorsunuz ozaman birakin ögrenmeyin bu beslenme düzenini diyor ve sakin ama sakin tartilma kolay gelsin
Dalida senin kulaklarini cekecektim ama Serap ve Sevgi yeterince aciklamislar sana en basit örnegi benim günde iki ögün ve neredeyse hep et ve salata yiyerek kilo aldim ben yiyeceksinki verebilesin metabolizma nasil calisacak yoksa hem Mehtapin listelerindeki pogaca yada börek sadece haftada birkere yemek zorunda degilsin cünkü alternatif olarak veriyor ben hic yemedim mesela zaten listeler geldikce göreceksin Mehtap yavas yavas azaltiyor herseyi dengeyi öyle bir kuruyorki bir listede kahvalti doyurucu aksam yemegi zayif yada tam tersi sende basaracaksin biliyorum senin icinde ayni kural gecerli tarti yooookkk
Sevgi canim hayirli sonuclarla gelirsin insallah...Sevgili Serap ne güzel bilgilerle donatiyorsun bizi iyiki varsin
Sevgiler hepinize ve kocaman öpücükler
Canım kendine dikkat et.aynen burdada hava soguk ben üsütmüsüm biraz bogazim yaniyor, birazda grip var,bol bol sicak bitki cayi iciyorum limonlu. bugünkü menüme bir bakarmisin aksam icin emin degilim
Canım büyük ihtimal şu an uykudasın,baş ağrısının ne olduğunu çok iyi bilirim,İNŞALLAH biraz geçmiştir.Geçmiş olsun.eminim bu saatte hepiniz uyuyorsunuzur, bense gribimin yogunlasmasi ve arti siddetli bir boyun agrisi ve bas agrisi yüzünden sabahldim. uyumayi denedim ama agrilardan bir türlü uyuamadim. aksine kas gevsetici kremimde bitmisti. nane yagiyla esim biraz masaj yapti ama banamisin demedi. yastik degistirdim olmadi, saga döndüm olmadi, sola döndüm olmadi. kalktim artik iki sattir oturma odasindayim, herkes uyuyor. suan saat burda 4,30 biraz daha bekleyip cocuklari gönderdikten sonra uyurum artik.
sevil ablacim buldum dedigin sayfayi ve okudum, senin yazdiklarinida gördüm. ( cigdem di degilmi) cok begendim. tesekkürler. birazda degisik sebze corbalari tarifi bakmak istiyorum, aslinda sebze corbasinida sevmem hic. ama yogurt corbasinda un var, tarhanada un var, mercimegi daha yeni yaptim sasirdim dogrusu. neyse bakip bir seyler yapacgim. cok sagol tavsiyelerin icin.
Günaydın canım,ihmal etme çocuklar kaybı çok zor atlatıyor.Günaydın Sevgi abla,burda mısın?sizlere bi bakayım dedimbirazdan bende kahvaltı edip,dışarda çıkacağım,oğlumu psikoloğa götüreceğim...öğretmeninin vefatını hala atlatamadı üzerinden....
Menün gayet güzel,devam.Kahvaltım:1 haşlanmış yumurta,5 zeytin,2dilim ekmek,salata,yeşilik
Ara:1 kase yoğurt+3 petit bisküvi
Öğlen:1 kase mercimek çorbası,z.yağlı yeşi fasuliye,1 dilim ekmek
Ara:1 kase yoğurt
Akşam:z.yağlı ıspanak,2 kaşık yoğurt
Gece:1 bardak süt..
Bugünün menüsü:)inşAllah bu defa oldu
Yukarıda yazmayı unuttum,sonucum(tümör) çok şükür iyi.kan şekerim sınırda haftaya yükleme yapılacak. 3 gün özel diyetim var.Sevgi abla,doktordan iyi haberler aldın inşAllahbende öğlenden sonra mamografi sonucumu almaya giderim belki...bilemiyorum...biraz tedirginim....
Haklısın Sevgi abla:)bir bakımdan sizden sonra diyete başlamam daha iyi oldu,sizlerden öğrenecek çok şey var:)sonuçların iyi olmasını çok sevindimHaklısın canım,çokşükür.....
Çok yoruldum canım,geçer...
Allah oğluna yardım etsin,başarılarını daim etsin.
Canım beni dinlersen ilk tartılma galiba 3 hafta sonraydı ,o zaman tartıl.Çok kısıtlı rejimden geçtiğin için ilk hafta kilonda artış olabilir,2, hafta yediğini görünce metabolizman normal yakmasına başlayacaktır.
Geçmiş olsun canım.Senin yavrularınında ALLAH yardımcıları olsun ve dilediklerini versin.
Oğluna geçmiş olsun,tartılırsan kafan karışır.3 AYLIK DÖNEMDE GALİBA TOPU TOPU 4 KERE TARTILINMASINI İSTEDİ.
Tebrik ederim canım.Malesef sohbeti kaçırdın.
Canım kendine dikkat et.
Canım büyük ihtimal şu an uykudasın,baş ağrısının ne olduğunu çok iyi bilirim,İNŞALLAH biraz geçmiştir.Geçmiş olsun.
Birazda dün hakkında bilgi vereyim.Dün sabah biliyorsunuz yollara düştüm .Önce MR sonucunu aldım,sonra 2 vesaitlik uzaklıktaki endokrin polikiliğine geçtim.Randevum öğle sonu olduğu için oraya yakın oturan bir arkadaşımda kahvaltımı yaptım.Öğle sonu randevum sırasında başka bir hastanede yeğenimin geniz etinden olması gereken ameliyatı için çağırıldığını ve ameliyata girdiğini öğrendim.Polikilinikten başka bir semtteki o hastaneye geçtim.Akşam7 ye kadar oaradaydım.Eve geldim akşamiçin acelece bir şeyler hazırladım.akşam yemeğinden sonra kardeşime kız kardeşlerimle geçtik. Anne kızımızın yanında kalmıştı ve Geevde 2 yaşından küçük bir yeğenimiz vardı.Gece 1,30 da yattım ve sabah çocuklarımı okula göndermek için 6,30'da eve geldim. Kahvaltımı yapacağım,çok yorgunumve başımda hafiften bir ağrı var.Son zamanlardaki yoğunluk malesef diyetimi de etkiliyor.....
Günaydın canım,ihmal etme çocuklar kaybı çok zor atlatıyor.
Menün gayet güzel,devam.
Yukarıda yazmayı unuttum,sonucum(tümör) çok şükür iyi.kan şekerim sınırda haftaya yükleme yapılacak. 3 gün özel diyetim var.
İNŞALLAH hayırlı sonuçla geleceksin.Kötü düşünce duayerine geçer ,kalbini ferah tut.İyi düşün,iyi olsun.
"Teşekkür ederim canım,daha iyi olmanı sevindimcok sükür basimin agrisi biraz hafifledi ama bogazim hala yaniyor, hani grip olunca insanin bogazi giciklanirya, o hala var birde halsizlik tabiki. cocuklar gittikten sonra biraz yattim bir bucuk iki saate yakin, biraz iyi geldi.öglen yemegimi koydum ocaga. bir bakayim dedim. kayinpederimin sonuclari hala gelmemis, dün esim aramisti, onu bekliyorlar, kendisi iyi sükür. dallidacim senin kayinvalidenede cok gecmis olsun, yasliymis bayagida. Allah yardimcisi olsun, alzeimer hastaligini iyi bilirim, benim dedemde alzeimer hastasiydi. bakanlar icin dahada zor, Allah bakanlarinada yardim etsin. canim benim oglunada gecmis olsun kiyamam ben ona, iyi yaptin psikologa götürmekle, insllah en kisa zamanda atlatir. bugünkü menün cok güzel , sevgi ablaninda dedigi gibi , kalorisi kisitli bir diyetten ciktigin icin bu hafta biraz arti cikabilirsin , bence tartilma, motivasyonun bozulmasin, bu sefer bende cok söz dinliyorum ve tartimi kaldirdim. 3-4 hafta tartilmayi düsünmüyorum, aynalar yalan söylemez, simdiden bana bir seyler fisildamaya basladi bile, basarilar canim.:13:
sevgi ablacim sonuclarinin iyi cikmasina cok sevindim, evet cok yorulmussun dün, bencede bugün kendine izin ver biraz dinlen, yegeninede cok gecmis olsun, benim kizimda 2 yasinda oldu, 4 yasinda tekrar büyüdügü icin bir daha oldu. oglumda iki yasinda olmustu. ama basit bir ameliyat , insallah en kisa zamanda sagligina kavusur, evet ablacigim basimin agrisindan uyuyamadim. omuz ve boyun agrisindan kaynaklanan bir bas agrisiydi, hap icince biraz hafifledi, eminimki dünkü stresli günden dolayi senin basinda agridi, bu gün dinlenirsen gecer. diyetin icinde üzülme, kaldigin yerden devam edersin, haat hep dümdüz gitmiyor, inis ve cikislaar mutlaka oluyor, o yüzden gayet normal hepimizin hayatinda olabiliyor böyyle stresli günler, kendi düzenine döndügün zaman devam edebilmek önemli olan sikma canini, öpüyorum seni cok coooooookkkkk
Bence güzel,afiyet olsunsabah : mozzerella peyniri ile bol yesillikli bir salata yaptim ama 4 te birini ancak yiyebildim , bir dilimde ekmekle, zencefilli limonlu cay yaptim, bir tatli kasigi bal hakkimida cayimda kullandim.
ara : bir dilim ananas, bir bardak kefir ( yogurt yerine gecer sanirim)
Öglen : Bir kepce yogurt corbasi ( bugün bitiyor söz bir daha yok, corbam varkende yeniden yapmak istemedim)
: bir tabak etli yesil fasulye, bir dilim ekmek ve salata
Ara : bir fincan yesil cay ve iki kepekli bisküvi
Aksam : haslanmis tavuk gögsü , haslanmis sebzeyle , iki kasik yogurt
yorumlara aciktir, önemle duyurulur
sevgi abla sonuclarina cok sevindim darisi dallida nin basina. gurbet gece rahatsizlanmissin gecmis olsun. bende gece kasik agrisiyla uyandim korktum ama neysrki agri kesici alinca gecti bir dahada olmadi. usuttum herhalde
Canim sanada gecmis olsun, hayirlisi olsun persembe gidersin, gec olsunda güc olmasin bilirim sen diyet bozmassin inatcisinBen doktora gidemedim bugün çunkü bazı arkadaşlarım buralardan geçerken bana da uğradılarkaldı perşembeye...herşey de bir hayır var...zaten bugün doktor poliklinikte değildi bugün kaçamaklarım da oldu maalesef ben genelde diyetimi bozmam ama bugün beni migrenim tuttu,hala devam ediyor ve maalesef bulantımı azaltmak için hep birşeyler atıştırıyorum...görüşürüz
Canim sanada gecmis olsun, hayirlisi olsun persembe gidersin, gec olsunda güc olmasin bilirim sen diyet bozmassin inatcisin
Herkese günaydınarkadaşlar,nasıl olduğunuz?ben biraz daha iyiyim çok şükür:)bugün diyeti baştan alıyorum:)
Günaydın sevgili arkadaşlarım
Sevgicim, sağlığının iyi olmasına çok sevindim. Geçmiş olsun tekrar..
Dallidacım geçmiş olsun, migren ağrısını bilirim. Dinlenerek geçer ancak. Sana tavsiyem ağrı kesicilerden uzak durman yönünde olacak. Başka bir yerimizdeki ağrı için bile ağrı kesici kullansak, migren ataklarının artmasına sebep oluyor. 2-3 yıldır en fazla yılda 1-2 tablet ağrı kesici alıyorum. Yılda 2-3 ataktan fazlası olmuyor.
Gurbetçim sana da geçmiş olsun arkadaşım... Senin ağrı da gerginlik ağrısına benziyor, neyse ki geçmişStrese girme diyeceğim ama, ne kadar mümkün bilemiyorum tabii..
Sevilcim Kilo kaybını tebrik ederim
Ben dün yine düzenli uygulama yapamadım. Dün akşam eşim eve gelip üstünü değiştirecek ve bir davete katılacaktı. Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı. Trafik yoğunluğundan O gelemeyince ben takım elbisesini götürmek zorunda kaldım. Dolayısıyla trafikte ve sokakta kalan ben oldumAkşam yemeği yiyemedim. Öğleden sonra da küçük bir kaçamağım oldu. Bugün kararlıyım, Allah' ın izniyle düzenimi bozmadan günümü geçireceğim
Bu arada televizyonda reklamı yapılan yeni banyo temizleyicisi aktif köpüklü cillit bang ' i denedim. Duş kabininin camlarında, küvette ve duş bataryasında çok olumlu sonuç verdi. Çok da efor sarf etmeden, iki büklüm olmadan konforlu temizlik sağladı. Ürün deneyimimi de paylaşayım dedim :)
Kahvaltımı yine geç yaptım
Sabah Uyanınca:
500 ml. su
Ara:
400 ml. su
Kahvaltı:
1,5 dl. ekmek
30 gr. beyaz peynir
1 domates
1 salatalık
5 zeytin
1 tk. bal
2 çb. yeşil çay
Öğlene ne yesem acaba. Tavuk iyi olur sanki di mi? Bol acı körili sote hem metabolizmayı hızlandırır hem de karın doyururAma evde tavuk yok, alayım bari... Akşama da pazı kavurması ve yoğurt planlıyorum... Sabah ne kadar iştahım kapalıysa, öğleden sonra da bir o kadar da açık... Çikolatalara saldırasım geliyor Bugün öğleden sonra çaylarla iştahı kapatmaya çalışacağım Umarım başarılı olurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?