Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

Moral verdiğin için çok teşekkür ederim Serapcığımannemde de var ya...göğüsünü alındı...bu yüzden canım sıkıldıinşallah birşey çıkmaz:)rica ederim canım

Diyeti özetlediğin için teşekkür ederimgerçekten de kafam karıştıaçlığa,düz diyet listelere alıştım:44:şimdi sabah uyanıyorum,bugün ne yesem diye kendi kendime soruyorumhazır yemek şirketleri-süper birşeykeşke biraz daha ucuz olsalartam benlik

Senin ütün bitti mi?hangi kitabı okuyorsun?ben bu aralar Mevlanaya taktım:44:ama onu anlamak için biraz daha büyümem lazım

Sıkma canını, bak erken farkına vardın. O noktaya gelmesine izin vermeyeceksin. Şükürler olsun ki varlığından haberdarsın, bunun tespit edilmiş olması çok iyi bir şey

Rica ederim şeker, aynen öyle. Bu listelere diyet demek istemiyorum. Evde ne yapıyorsak onların sağlıklı olması için sıralanmış hali Aç kalmaya o kadar alışmışız ki, kafamız karışıyor

Fabrikayı kurarsam sana bedava

Ütüyü bitirmedim. 3-5 tane ütüledim, kazanda su kalmayınca ben de yenisini doldurmadım Eşim bu akşam da geç gelecek. Yemekten sonra ütülerim biraz daha.... belki....

Mesnevi başlangıç için hepimize ağır gelebilir. O felsefeyi anlamak için en baştan başlamamız gerek canım. Şems-i Tebrizi ile Mevlana 'yı anlatan üçlemeden başlayabilirsin. Ben Katre-i Aşk' ı okuduğumda gerçekten aşklarına aşık olmuştum.

Şu anda elimde iki kitap var. Biri Buket Uzuner' in "Uyumsuz Defne Kaman' ın Maceraları "SU" " Yeni başladım.Bu kitap doğaya ve tüm canlılara önem veren şamanlık ve Katadgu Bilig den bilgiler içeren bir roman. Diğeri Cemalnur Sagut' un "Sohbetler" kitabı.

Bak bu tasavvufa başlangıç için sana da iyi gelebilir. Sufilerden, tasavvuf yaşantısından tut da nefs terbiyesine kadar pek çok konuyu ele almış. 200 sayfalık bir kitap. Cemalnur Hoca' nın sohbetini çok severim. Çok sakin ve gerçekten Allah, Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisiyle dolu olduğunu hissettiriyor.

Son düzenleme:

Doğru diyorsun Serap...panik halim geçtikten sonra,mantıklı düşünüce söylediklerine katılıyorum:)
Evet,diyet listeleri demek yanlış,sağlıklı beslenmedir,bi de masrafsız:)evde ne pişirirsek onu yiyoruz...zanediyorum ki benim problemim psikolojiktirdediğin gibi aç kalmayı alıştıkTeşekkür ederim,hayır demem:)
Evet,olabilirbende kitap okumayı çok seviyorumbedenimi değil,ruhumu doyurmayı çok seviyorumönerdiğin kitabı da alacağım:)
Aklıma gelmişken dün akşam erken yatabildin mi?maç yüzünden ben uykusuz kaldımhem eşim hem oğlum fenerlidir
Bu arada kayınvalidem normale döndü:)aklıma Gurbetçiçeği geldiçok tatlıdır

Son düzenleme:
Selamlar hepinize kizceler evet öncelikle Dalidacigim cok gecmis olsun bendede var o kistlerden ilk 96 da kesfedildi sürekli kontrollerimi yaptiriyorum bir sorun yok yani iyi düsün iyi olsun canim buarada okuyunca cok güldüm bende iflah olmaz bir FENERLIYIM dir dün öldüm öldüm dirildim ama olmadi yazik oldu (Buarada Diyetorfoz blogu sahibi Asli da benim gibi sürekli maclarda son iki yazilarin altindaki yorumlari okursan görürsün futbol muhabbetimizi:))) )

Serap canim kusura bakma orada yorum görünce acaba senmisin dedim ve sevindim senin olmamana 102 kilo cok fazla vermekte hic kolay degil ama iste basaran cok insan var o bayanda neredeyse 20 kiloyu vermis insallah dahada basarili olur ..Verdigin muhtesem bilgiler icin sagol harika aydinlaniyoruz sayende ve evet cek kulaklarini herkesin ben de arkadan destek olarak geliyorum:))

Gurbet sen benim kafamda böyle civil civil yerinde duramiyan birisin öyle heyecanli ve yasayarak yaziyorsunki bayiliyorum cok güldüm ve cok sevindim cok sükür gittiler asagi yukari nasil tipler olduklarini tahmin edebiliyorum hic cekemem ben anlasamamda öyle insanlarla bende bugüne kadar hic sorun yasamadim daha dogrusu öyle cok seyler yapildiki bana uzaktan bile yettiler cok cok üzüldüm yillarca TR ye gitmek istemedim sirf onlar yüzünden cok cahil insanlar benim ailemle onlar siyah ve beyaz gibi onlar icin hersey maddiyat bizler icinse dostluk arkadaslik ..Kayinpederim 9 sene önce vefat etti onu cok severdim ama cokda kizardim Annemde kaldigim günleri sayardi bizde daha cok kalsin cocuklar derdi yani bahsetmek istemiyorum ama insan unutamiyor iste neyse artik isler cok baska tabii Allahima cok sükür ama bende hic üzmedim saygisizlik yapmadim cünkü Aile terbiyem ve kisiligim bunu gerektiriyor ben günaha girmeyeyimde yukarida Yüce Rabbimiz var o görüyor herseyi herkesi...

Ay suraya bak dertlerimi icimi falanda dökmeye basladim sizlere evet gurbetim seni tebrik ediyorum aynen devam Dalida yaramazlik yok listelerde kafa karisacak birseyde yok anlamiyorum sorun nerde cok yemek falan deme 9 kilo verdim hani bir laf varya BORU mu bu kadar cok yedigimi hatirlamiyorum hayatimda hadi artik ama ..

Sevgicigim dost aci söyler ama hani sen kararlar almistin hatta Mehtapin blogunada yazmistin bak ben calisiyorum ve sürekli yemeklerimi yanima aliyorum hic üsenmeden haftasonu sebzelerimi alip yemekler yapiyorum hazir ediyorum hafta icin corbalarimi yapiyorum cok gec yattigim halde sabah alarmi kurup erken kalkip kahvaltimi yapiyorum uykum varsa geri yatiyorum sonra ara ögün vakti yine kalkiyorum yemek saatlerimi calistigim saatlere göre ayarliyorum yani benimde canim neler istiyor aileme pisiriyorum kokular mest ediyor ama ucundan kiyisindan bile bakmiyorum tadina cok yakinimda türk marketi ve icinde pastanesi var her girdigimde börek pogaca pide lahmacun simit kokulari beni benden aliyor ama uzak duruyorum yani bu bir kararlilik meselesi mehtap simite börege izin verdigi zaman bile yemedim ben yani kursum vardi o engel oldu bu engel oldu bunlar bahane sen ISTEMIYORSUN istemedigin sürecede bu is imkansiz...

Belki bana cok kizdin simdi ama dogru oldugunu sende biliyorsun bizler ne yapabiliriz senin icin bilmiyorum cok üzüldügünüde biliyorum ise yanina yemek alarak ikramlari redderek baslayabilirsin belki birkeresinde annemi kabul gününe denk gelmistim ve Bir hanim vardi orada yanina yemegini alip gelmisti hemde manti günüydü dahada ne güzellikler ama o hazirladigi sebze yemegini yemisti hayran olmustum ne dersin olabilir mi?

Cok konustum yine sizleri kucakliyor ve öpüyorum

Son düzenleme:
Günaydın sevgili arkadaşlarım
Hafta sonları biraz yoğunum biliyorsunuz,bu yüzden erkenden girmek istedimaslında çok da erken değil:)galiba bugün yeni bir başlangıç yapacağımher gün sayacağım:)ah,beynimi kandırabilsem yaaç kal diyorsam sorun yok,yemek ye diyorsam,aklımda bir sürü şeyler geçiyor*şeyler*dedim ya ne diyeceğimi bilemedim

1.günüm:
kahvaltı:2 dilim çavdar ekmeği,1 dilim peynir,5 zeytin,domates,salata,yeşilik
ara:1 kase yoğurt,3 petit bisküvi
öğlen:1 kase mercimek çorbası,z.yağlı pazı kavurması,1 parça tavuk
ara:1 kahve,3 bisküvi
akşam:tavuk,salata
ara:süt

Acaba oldu mu?!
Yürüyüş en az bir saat olacak,su 3 litre...
Meyveler bende aşırı gaz yapmaya başladılar,malum gastritim var,o yüzden çok tüketmiyeceğimçok da severim

Herkese mutlu hafta sonları dilerimsonra görüşürüz

Günaydın Sevgi ablaburda mısın?
Dinlenebildin mi?
Ben bugün diyeti baştan başladım,istersen sen de yeni bir başlangıç yap,birlikte yapalım

Galiba yoksun:)bende gidip kahvaltımı yapiyim:)reçeli yemezsem sorun olur mu?tatli bana daha çok yediriyoröptüm

i
Geçmiş olsun canım,kafana takma ve beynini sende olmayacağına ALLAH'IN İZNİYLE İKNA ET.İyi düşün ,iyi olsun.

Serap'cığım ne kadar incebir insan olduğunu biliyorum,bu yönünü kendime çok benzetiyorum.Tarzına ve uslubuna bayılıyorum.Kursum haftaya bitecek.Bir kitapta ben tavsiye edeyim,tasavvufa meraklısın galiba.FATİH ÇITLAK 'IN KIRK MEKTUP. muridin arasında nefsi terbiye ve tasavvufta yol almak için gerekenler mektuba dökülmüş.Gerçekte yazılmış ve yaşanmış bir olay.Dalida sende oku canım. Bayıldım her satırda aydınlandığınızı hissediyorsunuz ve kendinizden bir şeyler buluyorsunuz.Bahsettiğin kitapları okuyacağım.KATRE-İ AŞK oğlum almıştı daha okuyamadım.Cemalnur Sargut hocayı ben de çok severim.

BU bölümleilgili yukarıda cevabımı verdim.
Sevgili Sevil Hanım eleştrileriniz için teşekkür ederim. Galiba kendime gelmem için şevkat tokadı atmışsınız ama itiraf edeyim kantarın topuzunu kaçırmışsınız.Ben kursta ocak ayından beri arkadaşlarımdan ayrı masa da yemek yiyorum.Burada Avrupa daki gibi yemeğinizi yanınızda götürürseniz hoş karşılanmaz ve ev sahibine yapılabilecek en büyük kabalık olarak algılanır.En azından benim jenerasyonumda bu şekilde algılanır.Burada kimse kimseye zorla yazı yazdırmıyor.Ben istememiş olsaydım çoktan takip etmeyi bırakırdım.Ben ne kadar dolu bir hayatımın olduğunu ve yaşadıklarımdan dolayı çözemediğim durumların olduğunu biliyorum.Buradaki arkadaşlar benim neler yaşadığımı gayet iyi biliyorlar ve anlamaya çalışıyorlar.Siz başardınız diye herkes başaracak diye bir durumyok ve burada birbirimize sadece yardım etmeye çalışıyoruz, yargılama yetkimiz yok.
Arkadaşlar bir süre yazmamaya ve sizlerinde moralini ve motivasyonunuu bozmamaya karar verdim.Belkide ...bilemiyorum,hakkınızı helal edin.....Sizleri çok seviyorum.

Sevgi abla,gitme......uzak durarak birşey çozülmuyorsıkıntıların var,hepimizde var..ama Allah'ın izniyle bitecek....GİTME..

Son düzenleme:
Sevgi abla,kimsenin motivasyonunu bozulmaz,biz burda sadece diyet değil,dertlerimizi da paylaşıyoruz... hayat toz pembe değil...gitme...çok üzüldüm yazdıklarını görünce...

Sevgicim, burada kalıp günlük hayatından bahsetmen bize çok şey katıyor. Diyetine ne zaman başlayacağının önemi yok. Ben sadece diyetine uymadığın için kendini kötü hissedebileceğini düşündüm. O yüzden hedef belirlemeni istedim. Diyetine uyup uymaman benim için fark etmez. Ama buradan gitmen benim için fark eder. Buranın fikir annesi sensin. Hem maneviyatı güçlü bir hanım olarak eleştirileri hoş karşılayabileceğinden eminim. Hassas bir dönemine denk gelmiş olabiliriz. Ben senden özür diliyorum ve kalmanı rica ediyorum. Lütfen.... Bizim için önemlisin.

arkadaslar dün öglen yemegimide izgara tavuk ve bol salatayla yaptim cay iciyordumki , bir telefon geldi, arkadaslarim sen cok oturdun hadi kalk dediler sana geliyoruz:
bense dün kendime izin vermistim evi yüzünden toparladim bugünlükde böyle olsun dedim , güya kendime izin verdim. telefondan sonra yerimden nasil firladigimi görmenizi isterdim. neyse hazirliklarimi yaptim, arkadaslarim geldiler. isin özeti ben dün aksam yemegi yiyemedim, onlarin yaninda kendime sebze tarzi bir seyler yapma firsatim olmadi, hamurisi, kek, kisir gibi seyleride zaten yiyemezdim, bende sadece 3 köfte, birazda tatli kirmizi biber salatasi yedim , pek uygun olmadi sanirim, en az hasarla aksamida ac gecirdim, ama arkasindan onlar gittikten sonra kizimla tam 1 saat yürüdük. yalniz aksam saat 10 gibi midemden sesler geldi, aklimda kalan pogacalar, kekler gecmeye basladi, hemen silkelendim sen en iyisi yat gurbet dedim ve yattim. yani tehlikeli bir günüde böyle atlattim

gelelim dllida sana, canim cok gecmis olsun arkadaslariminda dedigi gibi en azindan erken teshis kondu ve tedavi olabilirsin, bu kistlerle yasayan bir cok kisi bende taniyorum, rutin kontrollerini ihmal etme yeter, birde psikolojini iyi tut, kafana takma herseyi, iyi seyler hep düsün, biliyorsun stress her hastaligin sebebidir. öpüyorum seni kendine iyi bak canim

sevgi ablacigim , hic bir yere gidemezsin, seni birakmayiz, kücükken hep ablasi olan arkadaslarimi cok kiskanirdim, eve gelir anneme aglardim neden benim ablam yok diye, bana abla dogur derdim, ( Bu arada 3 kardesiz ve tek kizim ) simdi tam bir abla sahibi oldum, seni cok benimsedim, tabiri caizse gözümü actim sizlerle tanistim bu sayfada. ben seni cok iyi anliyorum, galiba biraz sinirlendin ve duygusallastin, beni örnek al bende diyete hep basladim birseyler oldu devam edemedim, bundan iki ay öncesine kadar psikolojik sorunlar ve 20 yilin patlamalarini yasadim , ama sizler hep bana destek oldunuz, o dönemlerde bende diyet yapamiyorum, sayfayi bosa isgal ediyorum gibi duygulara kapildim, laf aramizda , arkadaslarim acaba benim icin ne düsünürler diyede düsünmüstüm, hani burasi bir zayiflama topigi ama ben hep kendi dertlerimle onlari rahatsizmi ediyorum diye hep düsünmüsümdür. böyle zayif zamanlarimizda insan cok duygusallasiyor. tabiki biz biliyoruz senin ne emekler verdigini kursta bile ayri yedigini, ve sonundad basardigini biliyoruz, sevil abla grubumuza sonradan katildigi icin o sayfalari okumamis olabilir, aslinda oda kötü birsey söylememis, benide yeni bir diyet arayisi icindeyken tutup salladi ve kendime getirdi, benim icin iyi oldu aslinda. bugün kararlilikla diyetimi uygulayabiliyorsam sevil ablanin ve sizlerin sayesinde. ben evde kendi basima tamamen boslardim. burda birbirimizi gaza getiriyoruz, destekliyoruz, dertlerimizi paylasiyoruz. sadece zayiflama sayfasi degil, hayata dair herseyi paylastigimiz bir sayfa burasi. lütfen kötü düsünceleri at kafandan , seni cok seviyorum, ablacigim benim

Canım arkadaşlarım yazdıklarınız için teşekkürler,kapris yaptığımı düşünmeyin.Şu aralar uzak durmamın doğru olduğunu düşünüyorum,içtenliğiniz için çok teşekkür ederim.Sevil Hanımın yazdıklarını çok fazla kafama takmıyorum,ben ne yaşadığımı ve ne düşündüğümü gayet iyi biliyorum.Lütfen bu konuyla ilgili yazmayın,dışarıdan insanların ısrar ettiği fakat kendisini naza çeken bir insan izlenimi vermek istemiyorum.Gerektiğinde arkama dönüp bakmadığımı sizler biliyorsunuz,kapris yapmıyorum.Lütfen kapatalım ilerde dönüşüm olabilir de olmayabilir de.Hepinizi öpüyorum.....

Sevgili Sevgi öncelikle böyle yanlis anlasildigim icin cok üzüldügümü söyleyeyim öncelikle kirdiysam özür dilerim seni ama ben senin önceki durumlarini yada yasadiklarini bilmiyorum sana terbiyesiz hakaret eden birseyde yazmadim hatta saka yaptigimi düsünerek okudugunuzu düsünüyorum cogunlukla cünkü ben öyle düsünerek yaziyorum

Hayatim boyunca bir kisiyi kirmisligim yoktur kaldiki sanal alemde cokda iyi tanimadigim bir kisiyi kirmaya kalkayim yani gitmene falan gerek yok ben birdaha yazmam olur biter yani amacim sadece buradakilerin motivasyonunu artirmakti baska bir düsüncem yok amanda aman ben yaptim siz niye yapmiyorsunuz diye

Bende pembe dizi gibi bir hayat yasamiyorum benimde kimsenin yasamasini istemedigim cektigim seyler var umarim seni üzen sey neyse en kisa zamanda yoluna girer.

Senden tekrar özür diliyorum Sevgiyle kal

Ruhlarımızın birbirine değdiğini düşünmüştüm, tam olarak eminim artık. Yoksa darılmazdık birbirimize, acıtmazdı kalplerimizi edilen sözler. Bunun aslında sevgiye işaret olduğunu düşünüyorum ve insanlığa dair umutlarım bir kat daha artıyor. Dünyanın dört bir tarafından birbirini tanımayan 5 kadın, kader birliği etmişcesine en özelini, evinde olup biteni, mutfağında pişeni paylaşıyor burada. Bunun sebebi güvenden başka bir şey olabilir mi?

Semah dönenler birbirlerinin önünde eğilirler önce, eğilmek için de eğilmeyi öğrenirler. Eğilmelerinin bir sebebi var elbette, Allah bizleri yaratırken kendinden bir parça ruh üflermiş içimize. Aslında eğildiğimiz karşımızdaki dost değil Yaratan' ın ta kendisi olurmuş böylece....

Lütfen düşünelim; sabah erkenden kalkıp kiminin işe gitmesi, kiminin evinde kalıp ailesi için çalışması, gün boyu süren koşmaca... Neden buradayız? Neden birbirimizle listeler alıp veriyoruz? Amacımız ne, biz nereye gidiyoruz böyle? Para kazanma derdi, tertip- düzen derdi, sağlıklı olma derdi... Hepsinin tek bir sebebi var ve biz bunun yeterince farkında mıyız acaba?

Hayatı, yaşamı kolaylaştırmak, ruhumuzun huzur ve dengeyi bulmasını sağlamak değil mi hepimizin amacı? Denklem son derece basit. Maddemizin doğası var, doğasına aykırı davranmak kendimizi inkar etmek anlamına gelebilir. O yüzden olan biteni, tüm doğayı, tüm can(lı)ları olduğu gibi kabullenmek ruhumuzun huzura ermesi için şart olabilir mi? Doğadan (elbette ki Allah' tan) gelene direnmek yerine kabul edip sevgiyle kucaklamak her zaman mümkün olabilir mi? Ben de sizlerle birlikte cevabımı arıyorum...

Ama cevabını bildiğim bir şey var: Sizler sanal değil, son derece gerçeksiniz ve sizleri gerçekten seviyorum.

Sevgili Serap cok güzel yazmissin hepimiz insaniz hepimizin kusurlari var öyle kabul edip yasayamazsak zaten ne dostluk olur ne arkadaslik..Ben ise birdaha buraya yazmayi düsünmüyorum yazdiklarimi tekrar okudum ne haddime insanlari yargilamak sadece yardimci olmaya calistim yani gülücük isareti koymadim diyemi oldu bunlar

Sevgi Hanimdan özür diledim yalniz kendi kizginligini dile getirirken ne kadar kirici oldugunun farkindami acaba cok zor hassas bir dönemi olabilir ama öyle bir yazmiski ben sanki herkese cemkiren islerine burnunu sokan örf adab bilmeyen buraya gelmis hava atan biriyim takmiyormus benim yazdiklarimi öyle ya kimim ki ben sanki küfür ettim hakaret ettim cok üzüldüm hatta oturdum agladim

Iyilikten maraz dogdu yine cok sükür örfde bilirim adabda ben yurtdisinda dogup büyümedim Istanbulun en nezih semtlerinden birinde cok kaliteli insanlarla büyüdüm yani diyelimki hastasiniz ve Doktorunuz diyorki sadece benim dedigim sekilde besleneceksin yani bunu senin yakin arkadaslarin biliyorsa niye terbiyesizlik olsun yanina yemek almak

Sadece onun bir yorumunu okumustum Mehtabin blogunda cok üzülüyordu onun icin öyle yazdim tamamen yardim etme cabasi ama ben akilsiz bir kadinim bu yedigim kacinci tokat kimbilir sanane degil mi?

Neyse hepiniz cok cici insanlarsiniz cok sevdim sizleri ben bundan sonra dilerim aldiginiz tüm kararlari gerceklestirebilirsiniz hayatinizda basarmak istediginiz herseyi en güzel sekilde elde edersiniz hersey gönlünüzce olsun..

Size kizimin dövme yaptirdigi güzel bir sözle veda etmek istedim NEVER GIVE UP......

HOSCAKALIN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…