Dallidacım, geçmiş olsun. Sana şu kadarını söyleyeyim, çevremde bu kistlerle yaşayan bi sürü insan var. Hatta bir tanesi şu anda 60 larında. Düşün kaç yılıdır bu kistlerle yaşadığını. Göğüs yapısından kaynaklanan bir durum bu genellikle. Yıllık kontrollerini yaptırıp keyfine bakacaksın canım
Tavsiyen için teşekkürler. Bu sene genel kontrol için gittiğimde ultrason isteyeyim bari. Hiç aklıma gelmemişti, teşekkürler
Çok alternatifli ya, o yüzden kafa karıştırıcı gibi görünüyor. Sana özet geçeyim:
Kahvaltı klasik, 2 dl. ekmek (doyur karnını, aç kalmaya alıştın di mi?) 1dl. peynir+5-6 zeytin+ 1 tk. bal+ bol salata ya da sen daha iyi biliyorsun Taylan Kümeli' nin tariflerinden süt+müsli ya da 2 dl. ekmekle tost
Öğle yemeğinde çorba+etli sebze+salata+1 dl. ekmek ya da herhangi bir et+salata+1 dl. ekmek ya da sandviç (çorbayı çıkarınca 2 dl. ekmek oluyor)
Akşam yemeğinde etsiz sebze+yoğurt ya da ızgara+ salata
Aralarda 1 meyve ya da 1 pors. yoğurt ya da 2 bisküviye denk kek, poğaça, kepekli bisküvi, kuru yemiş ya da kuru meyve
Yakında yemek fabrikası kurup diyet yapanların evlerine servis edeceğim, böylece listede ne vardı, ne yiyecektim derdine son...
SİZ DÜŞÜNMEYİN, BEN PİŞİRİRİM, nasıl slogan ama
Moral verdiğin için çok teşekkür ederim Serapcığımannemde de var ya...göğüsünü alındı...bu yüzden canım sıkıldı inşallah birşey çıkmaz:)rica ederim canım
Diyeti özetlediğin için teşekkür ederimgerçekten de kafam karıştı açlığa,düz diyet listelere alıştım:44:şimdi sabah uyanıyorum,bugün ne yesem diye kendi kendime soruyorum hazır yemek şirketleri-süper birşey keşke biraz daha ucuz olsalar tam benlik
Senin ütün bitti mi?hangi kitabı okuyorsun?ben bu aralar Mevlanaya taktım:44:ama onu anlamak için biraz daha büyümem lazım
Sıkma canını, bak erken farkına vardın. O noktaya gelmesine izin vermeyeceksin. Şükürler olsun ki varlığından haberdarsın, bunun tespit edilmiş olması çok iyi bir şey
Rica ederim şeker, aynen öyle. Bu listelere diyet demek istemiyorum. Evde ne yapıyorsak onların sağlıklı olması için sıralanmış haliAç kalmaya o kadar alışmışız ki, kafamız karışıyor
Fabrikayı kurarsam sana bedava
Ütüyü bitirmedim. 3-5 tane ütüledim, kazanda su kalmayınca ben de yenisini doldurmadımEşim bu akşam da geç gelecek. Yemekten sonra ütülerim biraz daha.... belki....
Mesnevi başlangıç için hepimize ağır gelebilir. O felsefeyi anlamak için en baştan başlamamız gerek canım. Şems-i Tebrizi ile Mevlana 'yı anlatan üçlemeden başlayabilirsin. Ben Katre-i Aşk' ı okuduğumda gerçekten aşklarına aşık olmuştum.
Şu anda elimde iki kitap var. Biri Buket Uzuner' in "Uyumsuz Defne Kaman' ın Maceraları "SU" " Yeni başladım.Bu kitap doğaya ve tüm canlılara önem veren şamanlık ve Katadgu Bilig den bilgiler içeren bir roman. Diğeri Cemalnur Sagut' un "Sohbetler" kitabı.
Bak bu tasavvufa başlangıç için sana da iyi gelebilir. Sufilerden, tasavvuf yaşantısından tut da nefs terbiyesine kadar pek çok konuyu ele almış. 200 sayfalık bir kitap. Cemalnur Hoca' nın sohbetini çok severim. Çok sakin ve gerçekten Allah, Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisiyle dolu olduğunu hissettiriyor.
Selamlar hepinize kizceler evet öncelikle Dalidacigim cok gecmis olsun bendede var o kistlerden ilk 96 da kesfedildi sürekli kontrollerimi yaptiriyorum bir sorun yok yani iyi düsün iyi olsun canim buarada okuyunca cok güldüm bende iflah olmaz bir FENERLIYIM dir dün öldüm öldüm dirildim ama olmadi yazik oldu (Buarada Diyetorfoz blogu sahibi Asli da benim gibi sürekli maclarda son iki yazilarin altindaki yorumlari okursan görürsün futbol muhabbetimizi:))) )
Ay suraya bak dertlerimi icimi falanda dökmeye basladim sizlere evet gurbetim seni tebrik ediyorum aynen devam Dalida yaramazlik yok listelerde kafa karisacak birseyde yok anlamiyorum sorun nerde cok yemek falan deme 9 kilo verdim hani bir laf varya BORU mu bu kadar cok yedigimi hatirlamiyorum hayatimda hadi artik ama ..
Merhaba Sevil abla,teşekkür ederim,sana da çok geçmiş olsun,evet haklısın,onlarla yaşamaya alışmam lazım:)demek ki sende Fenerlisin:)sıkma canını,hani diyorlar ya,*önümüzdeki maçlara bakkalım*aynen öyle yapalım:)evet,Sevil abla,diyet bana biraz karışık geldi:)Serap'ın dediği gibi aç kalmaya alıştık,düz listelere alıştım:)şimdi o kadar çok seçenek var ki kafam karışıyor:)Serap sağ olsun diyeti özetledi de daha kolay geliyor şimdi:)bende tam konsantre olamadımbugün yeni bir başlangıç mı yapsam ne?Sevgiler:)
iBugün hastaneye gittim,mamografide her iki göğüs de yoğun kistler görünüyor...doktor bi de ultrasona bakkalım diyor sonra karar verelim ne sıklıkla takip edeceğiz.Bu kistler bu şekilde de kalabilirler,maalesef kansere de çevrilebilirler...biraz canım sıkıldı,ama hiç olmazsa şimdilik zararsızlar:)
Arkadaşlar,siz de kontrolerinizi ihmal etmeyin:)bazı kistler elimize gelmiyebilir,zaten bazı doktorlar diyorlar ki elinize kist geldiğinde tedavi için çok geç kalmış olabilirsiniz
Sevgiler:)
Serap'cığım ne kadar incebir insan olduğunu biliyorum,bu yönünü kendime çok benzetiyorum.Tarzına ve uslubuna bayılıyorum.Kursum haftaya bitecek.Bir kitapta ben tavsiye edeyim,tasavvufa meraklısın galiba.FATİH ÇITLAK 'IN KIRK MEKTUP. muridin arasında nefsi terbiye ve tasavvufta yol almak için gerekenler mektuba dökülmüş.Gerçekte yazılmış ve yaşanmış bir olay.Dalida sende oku canım. Bayıldım her satırda aydınlandığınızı hissediyorsunuz ve kendinizden bir şeyler buluyorsunuz.Bahsettiğin kitapları okuyacağım.KATRE-İ AŞK oğlum almıştı daha okuyamadım.Cemalnur Sargut hocayı ben de çok severim.Teşekkür ederim Sevgicim
Sevgicim sormak istiyorum; ne zaman konsantre olup listelerine uyabileceksin?? Kendine bir zaman belirle, kursunun bitmesi mi gerek (annemden biliyorum,o kursların evde yapılan günlerden bir farkı yok), evinde daha uzun zaman geçirebileceğin ve kendine konsantre olabileceğin gün için ne kadar beklemen gerekecek?? Hedefini belirlemezsen kendini hep sorumluluğunu yerine getirmemiş hissedeceksin. Konsantre olman için gereken ne?? Biz sana nasıl yardım edebiliriz??
Dallidacım, geçmiş olsun. Sana şu kadarını söyleyeyim, çevremde bu kistlerle yaşayan bi sürü insan var. Hatta bir tanesi şu anda 60 larında. Düşün kaç yılıdır bu kistlerle yaşadığını. Göğüs yapısından kaynaklanan bir durum bu genellikle. Yıllık kontrollerini yaptırıp keyfine bakacaksın canım
Tavsiyen için teşekkürler. Bu sene genel kontrol için gittiğimde ultrason isteyeyim bari. Hiç aklıma gelmemişti, teşekkürler
Çok alternatifli ya, o yüzden kafa karıştırıcı gibi görünüyor. Sana özet geçeyim:
Kahvaltı klasik, 2 dl. ekmek (doyur karnını, aç kalmaya alıştın di mi?) 1dl. peynir+5-6 zeytin+ 1 tk. bal+ bol salata ya da sen daha iyi biliyorsun Taylan Kümeli' nin tariflerinden süt+müsli ya da 2 dl. ekmekle tost
Öğle yemeğinde çorba+etli sebze+salata+1 dl. ekmek ya da herhangi bir et+salata+1 dl. ekmek ya da sandviç (çorbayı çıkarınca 2 dl. ekmek oluyor)
Akşam yemeğinde etsiz sebze+yoğurt ya da ızgara+ salata
Aralarda 1 meyve ya da 1 pors. yoğurt ya da 2 bisküviye denk kek, poğaça, kepekli bisküvi, kuru yemiş ya da kuru meyve
Yakında yemek fabrikası kurup diyet yapanların evlerine servis edeceğim, böylece listede ne vardı, ne yiyecektim derdine son...
SİZ DÜŞÜNMEYİN, BEN PİŞİRİRİM, nasıl slogan ama
BU bölümleilgili yukarıda cevabımı verdim.Sıkma canını, bak erken farkına vardın. O noktaya gelmesine izin vermeyeceksin. Şükürler olsun ki varlığından haberdarsın, bunun tespit edilmiş olması çok iyi bir şey
Rica ederim şeker, aynen öyle. Bu listelere diyet demek istemiyorum. Evde ne yapıyorsak onların sağlıklı olması için sıralanmış haliAç kalmaya o kadar alışmışız ki, kafamız karışıyor
Fabrikayı kurarsam sana bedava
Ütüyü bitirmedim. 3-5 tane ütüledim, kazanda su kalmayınca ben de yenisini doldurmadımEşim bu akşam da geç gelecek. Yemekten sonra ütülerim biraz daha.... belki....
Mesnevi başlangıç için hepimize ağır gelebilir. O felsefeyi anlamak için en baştan başlamamız gerek canım. Şems-i Tebrizi ile Mevlana 'yı anlatan üçlemeden başlayabilirsin. Ben Katre-i Aşk' ı okuduğumda gerçekten aşklarına aşık olmuştum.
Şu anda elimde iki kitap var. Biri Buket Uzuner' in "Uyumsuz Defne Kaman' ın Maceraları "SU" " Yeni başladım.Bu kitap doğaya ve tüm canlılara önem veren şamanlık ve Katadgu Bilig den bilgiler içeren bir roman. Diğeri Cemalnur Sagut' un "Sohbetler" kitabı.
Bak bu tasavvufa başlangıç için sana da iyi gelebilir. Sufilerden, tasavvuf yaşantısından tut da nefs terbiyesine kadar pek çok konuyu ele almış. 200 sayfalık bir kitap. Cemalnur Hoca' nın sohbetini çok severim. Çok sakin ve gerçekten Allah, Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisiyle dolu olduğunu hissettiriyor.
Sevgili Sevil Hanım eleştrileriniz için teşekkür ederim. Galiba kendime gelmem için şevkat tokadı atmışsınız ama itiraf edeyim kantarın topuzunu kaçırmışsınız.Ben kursta ocak ayından beri arkadaşlarımdan ayrı masa da yemek yiyorum.Burada Avrupa daki gibi yemeğinizi yanınızda götürürseniz hoş karşılanmaz ve ev sahibine yapılabilecek en büyük kabalık olarak algılanır.En azından benim jenerasyonumda bu şekilde algılanır.Burada kimse kimseye zorla yazı yazdırmıyor.Ben istememiş olsaydım çoktan takip etmeyi bırakırdım.Ben ne kadar dolu bir hayatımın olduğunu ve yaşadıklarımdan dolayı çözemediğim durumların olduğunu biliyorum.Buradaki arkadaşlar benim neler yaşadığımı gayet iyi biliyorlar ve anlamaya çalışıyorlar.Siz başardınız diye herkes başaracak diye bir durumyok ve burada birbirimize sadece yardım etmeye çalışıyoruz, yargılama yetkimiz yok.Selamlar hepinize kizceler evet öncelikle Dalidacigim cok gecmis olsun bendede var o kistlerden ilk 96 da kesfedildi sürekli kontrollerimi yaptiriyorum bir sorun yok yani iyi düsün iyi olsun canim buarada okuyunca cok güldüm bende iflah olmaz bir FENERLIYIM dir dün öldüm öldüm dirildim ama olmadi yazik oldu (Buarada Diyetorfoz blogu sahibi Asli da benim gibi sürekli maclarda son iki yazilarin altindaki yorumlari okursan görürsün futbol muhabbetimizi:))) )
Serap canim kusura bakma orada yorum görünce acaba senmisin dedim ve sevindim senin olmamana 102 kilo cok fazla vermekte hic kolay degil ama iste basaran cok insan var o bayanda neredeyse 20 kiloyu vermis insallah dahada basarili olur ..Verdigin muhtesem bilgiler icin sagol harika aydinlaniyoruz sayende ve evet cek kulaklarini herkesin ben de arkadan destek olarak geliyorum:))
Gurbet sen benim kafamda böyle civil civil yerinde duramiyan birisin öyle heyecanli ve yasayarak yaziyorsunki bayiliyorum cok güldüm ve cok sevindim cok sükür gittiler asagi yukari nasil tipler olduklarini tahmin edebiliyorum hic cekemem ben anlasamamda öyle insanlarla bende bugüne kadar hic sorun yasamadim daha dogrusu öyle cok seyler yapildiki bana uzaktan bile yettiler cok cok üzüldüm yillarca TR ye gitmek istemedim sirf onlar yüzünden cok cahil insanlar benim ailemle onlar siyah ve beyaz gibi onlar icin hersey maddiyat bizler icinse dostluk arkadaslik ..Kayinpederim 9 sene önce vefat etti onu cok severdim ama cokda kizardim Annemde kaldigim günleri sayardi bizde daha cok kalsin cocuklar derdi yani bahsetmek istemiyorum ama insan unutamiyor iste neyse artik isler cok baska tabii Allahima cok sükür ama bende hic üzmedim saygisizlik yapmadim cünkü Aile terbiyem ve kisiligim bunu gerektiriyor ben günaha girmeyeyimde yukarida Yüce Rabbimiz var o görüyor herseyi herkesi...
Ay suraya bak dertlerimi icimi falanda dökmeye basladim sizlere evet gurbetim seni tebrik ediyorum aynen devam Dalida yaramazlik yok listelerde kafa karisacak birseyde yok anlamiyorum sorun nerde cok yemek falan deme 9 kilo verdim hani bir laf varya BORU mu bu kadar cok yedigimi hatirlamiyorum hayatimda hadi artik ama ..
Sevgicigim dost aci söyler ama hani sen kararlar almistin hatta Mehtapin blogunada yazmistin bak ben calisiyorum ve sürekli yemeklerimi yanima aliyorum hic üsenmeden haftasonu sebzelerimi alip yemekler yapiyorum hazir ediyorum hafta icin corbalarimi yapiyorum cok gec yattigim halde sabah alarmi kurup erken kalkip kahvaltimi yapiyorum uykum varsa geri yatiyorum sonra ara ögün vakti yine kalkiyorum yemek saatlerimi calistigim saatlere göre ayarliyorum yani benimde canim neler istiyor aileme pisiriyorum kokular mest ediyor ama ucundan kiyisindan bile bakmiyorum tadina cok yakinimda türk marketi ve icinde pastanesi var her girdigimde börek pogaca pide lahmacun simit kokulari beni benden aliyor ama uzak duruyorum yani bu bir kararlilik meselesi mehtap simite börege izin verdigi zaman bile yemedim ben yani kursum vardi o engel oldu bu engel oldu bunlar bahane sen ISTEMIYORSUN istemedigin sürecede bu is imkansiz...
Belki bana cok kizdin simdi ama dogru oldugunu sende biliyorsun bizler ne yapabiliriz senin icin bilmiyorum cok üzüldügünüde biliyorum ise yanina yemek alarak ikramlari redderek baslayabilirsin belki birkeresinde annemi kabul gününe denk gelmistim ve Bir hanim vardi orada yanina yemegini alip gelmisti hemde manti günüydü dahada ne güzellikler ama o hazirladigi sebze yemegini yemisti hayran olmustum ne dersin olabilir mi?
Cok konustum yine sizleri kucakliyor ve öpüyorum
Canım arkadaşlarım yazdıklarınız için teşekkürler,kapris yaptığımı düşünmeyin.Şu aralar uzak durmamın doğru olduğunu düşünüyorum,içtenliğiniz için çok teşekkür ederim.Sevil Hanımın yazdıklarını çok fazla kafama takmıyorum,ben ne yaşadığımı ve ne düşündüğümü gayet iyi biliyorum.Lütfen bu konuyla ilgili yazmayın,dışarıdan insanların ısrar ettiği fakat kendisini naza çeken bir insan izlenimi vermek istemiyorum.Gerektiğinde arkama dönüp bakmadığımı sizler biliyorsunuz,kapris yapmıyorum.Lütfen kapatalım ilerde dönüşüm olabilir de olmayabilir de.Hepinizi öpüyorum.....
Merhaba Serap,nasılsın?burda mısın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?