Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

Canım özür dilenecek bir durum yok,zamanla dönerim İNŞALLAH.Şu aralar çok gergin ve belki de çok alınganım.Beni üzen şeyin malesef tamiri ve dönüşü yok,lütfen sizler devam edin,toparlayınca dönerim İNŞALLAH.....

canlarim bugünde hic giremedim niyemi
Sabah khvaltisini yaptik erkenden eltimlerle birlikte kisin söminede yakmak üzere odun getirttirmistik, bütün odunlari eslerimiz kesti bizde dizdik. tam sat 10 da eve cikabildik. 12 saat boyunca asagi egil odunu al ve yukari koy. egilip dogrulmaktan anamiz agladi. kaynanamlar gidince bir hafta yan gelip yatacagim , bir güzel dinlenecegim demistim, ama tam tersi oldu, galiba kaynanam kendi gitti ama ruhu burda ama nasil yorulmusum her yerim hamlamis. sabah nasil kalkarim yataktan bilemiyorum. anlayacaginiz sabah kahvaltim iyiydi, öglen ne bulduysak onu yedik, aksamsa eltimin gelini yemek hazirlamis, bense bir kepce corba ve bir kepcede nohut yemeginden yedim, totalde cok yemedim ama diyet listeme belki uymadi. ama 12 saat boyunca yaktigimiz kaloriyide hesaba katarsak galiba sorunu cözmüs olurum diye düsündüm . bu iki günlük diyetimde olan aksamalar icin cok üzüldüm ama yarin tam bir listeye uygun menüyle devam edecegim insallah, aslind yarinada biraz is kaldi ama esime dedim yarin ben yapamam diye , dur bakalim kacamak yapabilecekmiyim ( is konusund yani kacamak dediysem hemen kötü anlamayin)

umarim simdi daha iyisindir, bende biraz alingan dvrandigini düsünüyorum. seni üzen seyi sormak istemem, gerek duysaydin zaten bizlerle paylasirdin, insallah sagliginla ilgili bir sey degildir, anlatmak istersen herzaman dinlerim. dertler kederler bazen paylastikca azalir. serapcimd cok üzüldü .sevil ablada galiba yanlis anlasildi diye düsünüyorum. sizler hepiniz birbirinden degerlisiniz benim icin , hic birinizi kaybetmek istemiyorum. ben bizleri Allah karsilastirdi diye düsünüyorum, böyle kafa dengi, insan gibi insan, sicak kanli, bilgili, kültürlü 5 arkadsiz. ben bazen baska topikleride okuyorum, burdki arkadasligimiz gibisine rastlayamadim daha. o yüzden ufak bir yanlis anlasilma yüzünden ikinizide kaybetmek istemiyorum. sevil ablanin yazdiklarini tekrardan sakin kafayla oku lütfen, gercekten kirilacagin bir sey yoktu. sen benim hep imrendigim ablamsin , birbirimizi tanimasakda , gönüllerimiz bagli birbirine, sizleri cok seviyorum.

canim banada gönderebilirmisin, o yemeklerden , dallidayi kiskandim banada bedavami acaba cemalnur sargut hanimi bende ilgiyle izliyorum, kitaplarini okumak nasip olmadi ama beyaz tv de cikiyor bazen ordan dinliyorum, aslinda bende bu aralar tasavvufla ilgileniyorum, daha dogrusu ögrenmeye calisiyorum, bu konuyla ilgili sohbete gelen bayan hocayi baya bir soru yagmuruna tuttum. nefsimizi terbiye etmek öyle zorki, keske bunu basarabilsek. en basiti sagligimiza dikkat etmeden cok yiyoruz ve kilo aliyoruz. aslinda dünyada bir cok insan acliktan ölürken, ve peygamberimiz acliktan midesine tas baglayip gezermis, bunlari bile bile, midemiz doysa bile gözümüz ac cogu zaman. hep nefsimiz ne isterse onu yapiyoruz, ona bir dur demeyi ögrenebilsek ne iyi olurdu:26:

iste budur diyorum , seni ayakta alkisliyorum bu kadarmi güzel anlatilirdi, bende sizleri cok seviyorum. aynen yazdiklarina harfi harfine katiliyorum.

sevil ablacigim lütfen ama, senide birakmam bir yere sadece bir yanlis anlasilma yüzünden , gereksiz gitmeler olmasin lütfen, aslinda ben senin amacini cok iyi anliyorum, bizleri gaza getirmek icin di bütün caban. ve bende isede yaradi, syende hep erteledigim diyete basladim ve cokd iyi ilerliyorum, lütfen devam et ve huysuzluk yaparsam cek kulaklarimi beni yari yolda birakma, yoksa birakirim diyeti haaaaaa:84:

Merhaba Serapcığım,ne kadar güzel bir yazı yazdınben duygularımı kağıda dökmeye pek beceremiyorum ama sen hepimizin duygularını tercuman oldunçok teşekkür ediyorum

İşte ben buyum....!

Kelimeler bazı şeyler anlatır
Ama her şeyi yaşatmaz....!
Bazen ben bile yabancı olurken kendime,Sana nasıl anlatırım ki beni...?
Neşeliyim diyeceğim,
Suratsızlığıma denk geleceksin...
Esprillyim diyeceğim
Belki ağlamalarıma denk düşeceksin...
Özgürüm diyeceğim,
Bekli tutsaklımlarımda yakalayacaksın beni....
Kendimi anlatıp da bir kalıba sığıdırmak istemem düşüncelerimdeki beni...
Bazıları için herhangi biri...
Bazıları için vazgeçilmez biri...
Düşlediğim kadar insanım,insan olduğum kadar hatalı,
Hatalı olduğum kadar gerçeyin peşinde....

İşte ben buyum.....

(alıntıdır)hoşuma gitti,paylaşmak istedim:)​

Son düzenleme:
dün gece dedigim gibi bu sabah ataktan nasil kalkamadigimi görmeliydiniz. insan bütün kaslarini hissedermi, hissettim ama agriyla. cay demligini tutacak kollarimda ve ellerimde derman yok. esim bu böyle iki üc gün sürer diyor, ve halime gülüyor
NEYSE MENÜMÜ YZAYIM
Sabah : iki dilim ekmek , peynir, 4 zeytin, salatalik, kirmizi tatli biber, maydonoz limonlu
Ara : iki kepekli bisküvi, sütlü kahve
Öglen : bir kase domates corbasi, etli türlü yemegi, salata, bir dilim ekmek
Ara : meyve salatasi , 3 ceviz
Aksam : haslanmis kuskonmaz ve ynind yogurt

hava cok güzel, normalde ben pazar günlerini hic sevmem, ama muhtemelen türkiyedede hava güzel ve bütün arkadaslarim geziyor egleniyor, piknik yapiyor vs.... bugün kimse girmemis gayette normal degilmi.... sadece dallidacim girmis, tesekkür ederim canim güzel cicekler icin ayrica siirinide cok begendigimi söylemeliyim, umarim bu baslangicinda basarili olursun öptüm hepinizi, kendinize iyi bakin eger kendimi iyi hissedersem bende ögleden sonra yürüyüs planliyorum.

Seneler evvel eşimin arkadaşı olan bir arkeolog ile tanışmıştım. Osmanlı sarayları ve Osmanlı' da yaşam üzerine çalışıyor. Japonya' da başka bir konu üzerinde doktora yapmış, nihayetinde de Japon bir hanımla evlenmiş. Nasıl oldu diye sordum; en çok nesini sevdin... Japonları sevdim en başta, dedi. Dünü hiç konuşmazlar, başkasının işini de konuşmazlar. Kendi plan, projelerini ve yarın ne yapacaklarını konuşurlar. Dünü Konuşmanın anlamı yoktur, çünkü dün zaten yaşanmıştır, dedi... Geçmişte yaşamak kimsenin işini kolaylaştırmaz zira...

Günaydın sevgili arkadaşlarım Herkese güzel, mutlu bir gün diliyorum

Sabah yine yataktan çıkmak istemedim. Tembellik etmenin manası yok, ama göz kapaklarıma söz dinletemiyorum Benim söz dinletemediğim göz kapaklarıma eşim sözünü geçirdi: - Geç kaldım spor çantamı sen hazırlar mısın? sözleriyle yataktan fırladım

Tekrar yatmak da olmazdı tabii.. Her sabah yaptığım gibi önce mutfağa gidip suyumu aldım, sonra da eşimin açık bıraktığı televizyonun kanalını her sabah olduğu üzere Seda Akgül' e çevirdim. Seda Hanım' ın Nuray Sayarı ile programı kapatmasıyla birlikte midemde zuhur eden açlığımı daha bir hissettim. Yeniden mutfağa, bu kez kahvaltı tabağımı hazırlamaya gittim. İşte kahvaltım:

Sabah:
1 bardak normal su
1 bardak tarçınlı su

Kahvaltı:
1/2 dl. çavdar ekmek
1/4 simit
15 gr. beyaz peynir
15 gr. kaşar peyniri
1 tk. bal
5 zeytin
bol maydanoz, nane

Günaydııııııniyi haftalar
Kahvaltım:2 dilim çavdar ekmeği,5 zeytin,salatalık,yeşilik
Ara:1 kase yoğurt,1 elma
Oğlanı hazırlıyorum okul için,sonra görüşürüz

Oldukça etkili bir spor yöntemi:)) Çok ciddi kalori harcadığından eminim

Göneririm tabii, gerçi biraz sevkiyat sorunu yaşabiliriz ama

Eve şömine yaptırmalıyım galiba
Afiyet olsun, menün çok güzel olmuş.

Günaydııııııniyi haftalar
Kahvaltım:2 dilim çavdar ekmeği,5 zeytin,salatalık,yeşilik
Ara:1 kase yoğurt,1 elma
Oğlanı hazırlıyorum okul için,sonra görüşürüz

Afiyet olsun. Peynir de yemişsindir değil mi?
Kolay gelsin canım, görüşürüz

Çok güzel bir felsefe
güldürdün benieşinin da maşAllah'ı vareşim spor yapmayı hiç sevmez,ama beni teşvik ediyor:44:bu nasıl birşey ise
Afiyet olsun. Peynir de yemişsindir değil mi?
Kolay gelsin canım, görüşürüz

Evet,yedimbir tarafta burda yazıyordum,bir tarafta oğluma cevap veriyordum,aklımda da şekkillerin çevre uzunluğunla ilgili bir problem uydurmaya çalışıyordum

Sana da afiyet olsun ve kolay gelsin canımbende evi toplayım,dışarı çıkıp 1saat yürüyeceğim

Eşimin sporsuz geçirdiği zaman herhalde sadece seyahatte olduğu zamandır. Haftada 3 gün salona gider. Misafir işlerimizi bile onun salon programına göre ayarlıyoruz

Senin eşini de ayrıca tebrik ediyorum. Spor yapmayı destekliyorum, ama sadece senin spor yapmanı, diyor yani

Çocuk yapmaktan korkmamın sebebi bu işte, yeniden okula başla... Ders çalış, havuz problemleri çöz... Düşündükçe ağlamak geliyor içimden

Herkes çok zevkli olduğunu söylüyor gerçi. Senin fikrin nedir bu konuda?

Bu arada 12 günüm dolmuş 1. aşamayı tamamlamışım... Gerçi kaçamaklı kaçamaklı oldu ama... Yarın 2. aşamaya geçiyorum kızlar.

Bugün kahvaltıdan sonra:

1. ara:
1 sade Türk Kahvesi
1000 ml. su

Öğle:
2 dl. çavdar ekmeği ( çorba yerine + 1 dl. ekmek)
Az yağlı pazı kavurması üzerine 1 yumurta kırdım
1 kase yoğurt

Öğle yemeğinden 1 saat sonra 2 çb. yeşil çay
yeşil çaydan 1 saat sonra tarçınlı su içilecek...30 dk. bekleyip 2 kuru kayısı ve 2 ceviz yiyeceğim.

Gurbet neredesin??

Evet,anne olmak çok güzel bir duygu..çok da zor...dünyaya bir insana gelmesine sebep oluyorsun,bu yüzden çok sevap kazanıyorsun..bir insanı yetiştirmek dünyanın en zor işi olmalı:)sen istediğin gibi şekil veriyorsun:)evladın olunce önce 'anne'olursun,sonra 'eş',sana pek sıra gelmiyorşaka,şakaama evladını kolarında alınca,yapmam dediğin şeyleri öyle bir yapıyorsun ki...ne uykun umurunda olur,ne güzeliğinben 20 yaşında evlendim,ama anneliği 28 inde tattım...özgürlüğüme düşkünüm,çocuk sorumluluk ister deyip durdumama şimdi ise iyi ki oldu diyorum,oğlumla arkadaş gibiyiz(ama arkadaşı değilim)çocuk mutluluğuna mutluluk katar

Aaaaa,sen de Mehtap hanımın diyetini mi yapıyordun?ben de düşünüyordum senin yaptığın diyet bizim diyetine ne kadar çok benziyorben bugün baştan aldımnedense bu sefer çok zor toparladım...ama olacak,başka çare yokpeşinden geliyorum

Gurbet bu defa beni şaşirtı...maşallah,hiç bozmadan yoluna devam ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…