Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

merhaba serap, cok güldüm yaaa daha önce hic duymamistim. hoc verir talkini, kendi yutar salkimi. cok dogru bir söz. bizdede söyle derler, hocanin dedigini yap, yaptigini yapma malesef bu devirde her hocayada güven olmuyor.

serapcim benim tansiyon rahatsizligim yok ama tarcinin tansiyonu düsürdügünü duymamistim. bu sabah suyla karistirdim ve ictim, sonra kelokslu kahvaltimi yedim, su an öyle tokumki, kuzu kizartsalar yemem yani bana cok iyi geldi, dünde pek öyle bir rahatsizlik durumum yoktu, yalniz bu aralar cok uyuyasim var, gecen sendede olmustua, bahar havasindan galiba, acaba günlük en fazla ne kadar tarcin alabiliriz....

bende sana hayirli cumalar diliyorum, güzel ve kacamaksiz bir gün olur insallah. kahvaltin iyi, afiyet olsun. bu arada kizlar yarin 3 aylar baslangiciymis, yarindan itibaren hergün 11 defa ihlas suresini okumak cok sevapmis, birde arasira oruc tutmak cok sevapmis. paylasayim dedim. menümüde yazayim...
Sabah : keloks sütlü, yulaf kepegi ve keten tohumu ilaveli, bir kücük armut tarcinli.
Ara : 2 kepekli bisküvi , yesil cay
Öglen : firin posetinde sebze, firin posetinde tavuk baget, salata
Ara : bir elma, badem
Aksam : Dünkü kabak dolmalari olabilirmi, arkadaslar burda yardiminiza ihtiyacim var. iki gün üstüste dolma yenilebilirmi, yoksa baska bir sey hazirlrim, aksam olmadan cevap verirseniz memnun olurum.

serapcim canim mailime yeni baktim, listeler gelmis ama acilmiyor bir türlü, galiba bizde o program yok. bende hic anlamiyorum, cocuklar gelince bir baktirayim. genede emek verdin cok sagol canimcim....

acaba dallidacim sende acildimi, baktinmiki....

Merhaba:)Serapcığım,ellerine sağlık,hemen gönderdin listeleribende de açılmıyor,bende de o proğram yok galibaarkadaşım şehir dışında,gelince halledeceğizarkadaşım yok diye kilo çizelgemi de değiştiremiyorumah,zamanında kursa gidemedim,eşim engeledi şimdi çok zorlanıyorumsevgili eşim tam bir teknoloji düşmanıne kadar teknoloji o kadar radiasyon,ne kadar radiasyon o kadar hastalık diyor:44::44:tamam haksız değil ama artık teknoloji ihtiyaç haline geldicep telefonu bile zor kabul ettirdim,o derecedir

öğlen:1 kase mercimek çorbası,z,yağlı fasuliye,salata
ara:meyve salatası,2 bisküvi

Öğlen yemeğimi yedikten sonra 1 saat yürüyüş yapacağım

Tarçın dozu ile bir bilgim yok. Ancak alkali diyet kitabını okurken öğrendiğimiz bilgileri hatırlayacak olursak; sabah 1 çk tarçınla su, öğle yemeğinden 2 saat sonra 1 çk tarçınla su tavsiye etmişti. Dozu kendim için 2 çk olarak belirledim. Siz de kendi dozunuzu kendinizi dinleyerek belirleyebilirsiniz.

Benim de hala uykum var. Yarın sabah check-up randevum var. Erkenden hastaneye gideceğim. Demirimize, yağımıza,tuzumuza, B12 mize bir baktıralım di mi

Menün çok güzel olmuş. Yemek zamanı geçti biliyorum. Ama daha sonra değerlendirmeniz için fikrimi yazmak istedim. Yemeği her gün değiştirmekte fayda olabilir. Ama bizler yemeği az yapmayı beceremediğimiz için aynı yemeği 2 gün yiyebiliyoruz. Dolmayı ben de bir akşam diğer gün de öğle yemeğinde yemiştim.

Teknolojiden ziyade, biraz kıskanç olabilir mi acep?
Sitede çizelge için adım adım nasıl yapacağını anlatıyor. Bulamazsan ben sana yapıp linki mail atarım.
Afiyet olsun şekerim

Bir arkadaşımla 1 haftadır konuşmamıştık. Dün aradım 1 haftadır evde yatıyorum dedi. Dün başka arkadaşımda olduğum için ziyarete gidememiştim. Bugün de hasta olan arkadaşıma ziyarete gittim.

Yediklerimi yazmayacağım. Çünkü diyete uygun olmayan ne varsa yedim. Sabah kahvaltımı müsli ve süt ile yaptım. Öğle saatlerinde evde sabahtan kalan çeyrek elmamı ve 5 badem yedim. Saat 15 gibi arkadaşıma gittim. Çay masası vardı. Sakıncalı 2 ikramı yarımşar yedim, diğer ikramı ve sebzeleri tam yedim. o saatten sonra bir şey yemedim. Şimdi süt içeceğim.

Yarın da doktora gideceğim için sabahtan giremem. Doktorum Anadolu Yakasında olduğundan, hazır o tarafa geçmişken biraz o radaki arkadaşlarımla buluşurum. Ama öğle saatinde kafede buluşacağımız için tavuklu salata imkanım olacak. Diyetimi bozmadan eve döneceğime söz veriyorum

Bu arada söz verdiğim listeleri not defteri formatında mail attım.

Görüşmek üzere kızlar, kucak dolusu sevgiler

Son düzenleme:
Teknolojiden ziyade, biraz kıskanç olabilir mi acep?
Sitede çizelge için adım adım nasıl yapacağını anlatıyor. Bulamazsan ben sana yapıp linki mail atarım.
Afiyet olsun şekerim
Merhabacanım,o da varteşekkür ederim

Çok teşekkür ederimellerine sağlıkafiyet olsuninşallah doktordan güzel haberler alırsın

Bugün bende 1 avuç kuru üzüm yedim:18::18::18:ama bir daha kaçamak yapmayacağım inşAllahMehtap hanım Ramazana uygun bir diyet verir mi acaba?
Arkadaşlar,bir kaç gün giremezsem beni merak etmeyin,internetle başım dertte:44::44:açildığı sürece burdayım:)diyetime devamöpüldünüz,hayırlı geceler

Günaydın arkadaşlar:)bende az önce kahvaltımı edip,şimdi oğlanı antrenmana götüreceğim....herhalde bahar yorgunluğu benide çarptı,çok yorgun,bitkinin,uykuluyumgülsem mi,ağlasam mi?bugün da maalesef kuru yüzüme saldırdım
şunu anladım ki %100 başarılı olmak için bir sistemi %100 anlamak ve %100 uygulamak gerekiyor
Sevgi ile kalın

Burdan Sevgi ablaya çok çok selam söylüyorum

Merhaba arkadaşlar,hafif göbeğim çiktı gibiSerap,senin tartı günün merakla bekliyorumcanım sıkılıyor,bir ver,bir alnedir bu kilolardan çektiğimi?diyetorfoz'un sahibi Aslı hanım,maşAllah çok güzel kilo veriyor,ben alıyorumhata bende,biliyorum,bir türlü sporumu düzenli bir şekilde hayatıma sokamadım:)eskiden böyle değildim,ama şimdi...illaki yaşi ile de alakalı ama tembeliğim de varbugün kuru yüzümleri yedim sabah sabah,eve gelince 1 avuç çiğ fındık da yedimtam dövmeliğim yani

Kahvaltım:2 dilim ekmek,1 dilim peynir,5 zeytin,domates,salata(reçel yiyemiyebilirim
Ara:1 kase yoğurt,3 petit bisküvi
Öğlen:mercimek çorbası,z.yağlı taze fasuliye,salata
Ara:1 kase yoğurt

Serap,acaba öğlen yemeğinde çorba,tavuk,salata*akşam tavuk salata*olur mu?ya,bu listeler karışık,ya bu aralar benim kafam karışık?yani mantığı anladım(mı acaba?)ama bir değişiklik yapmak istiyorsa,yükarda yazdığım gibi olur mu?cevabın için şimdiden teşekkürlersen tahlilerin sonucunu ne zaman alacaksın?

Merhaba Kızlar, mutlu tatiller

Benim de göbeğim çıkmıştı. Hem normalde yediğimden fazla yedim hem de çok kaçamak yaptığımdan Spordan ziyade, sen de çok az yiyordun.Almış olman başarısız olacağın anlamına gelmez. Normal insan yemeği yiyoruz sadece. Bence bu kötü bir şey değil. Metabolizmamızı yavaşlatmıştık iyice. Şimdi yürüyüşlerini de yaparsan sonuç alacağına eminim.

İlk listedeki mantık şu, proteini öğle yemeğinde mutlaka, akşam da istersen alabilirsin. Ama akşam sadece zeytinyağlı yemek ve yoğurt da yiyebilirsin. Öğünlerde farklı olmak metabolizma açısından mantıklı olacaktır. Aynı yemekleri yemekle ilgili bir yorum okumadım. Sizler okudunuz mu?

Açlık kan şekeri ile demir çıkmış. Diğerleri pazartesi çıkacakmış. İkisi de normal aralıkta. Zaten pek bir şikayetim yok. Bu sürekli yorgunluk ve uyku hali beni rahatsız ettiği için gittim. B12, Vitamin D, demir depoları da normalse bütün suçu bahara atabilir ve uyumaya devam edebilirim

hepinizin anneler gününü kutluyorum,ve mutlu bir pazar gecirmenizi diliyorum.ben dün hic giremedim, cünkü, dün bulundugum asabada ( geranienmarkt ) vardi, sevgi abla kesin bilir. böyle almanlarin gezip eglendikleri, kasabanin ortasina kurulan bir sey. bizde camimiz adina orda stand kurduk ve tas firinda lahmacun, gözleme, peynirli, ispanakli vs... yapip sattik. sabah kahvaltimi normal keloksla yapip gitmistim. ara icinde bir elma ile bir kac badem yanimda götürmüstüm. öglen yemegimede bir bahaneyle eve gelip yogurt corbasiyla slata, bir dilim ekmek yedim. (ne yapayim lahmacunmu yeseydim) diyete pek uyamdim, ama en az hasarla günü telafi ettik.

aksamad artik bir lahmacunu hakettim diye düsünürken , o kadar yogundukki, su icmeye vaktimiz yoktu. almanlar bayiliyorlar türk yemeklerine. hamur cmaktan kollarimiz kirildi. kafami bir kaldirdimki lahmacun ici bitmis, yani kaderim oyun oynadi bana sna bugün lahmacun yok dedi bütün gün yaptik ama yiyemedik. ama 900 euro para yapmisiz, Allah kabul etsin insllah. aksamda eve geldim gene bir kase corba ictim, yaninada kabakli omlet yaptim ekmeksiz yedim. diyete uygun bir gün degildi ama bugünlükde böyle oldu. spor olarak evelsi gün 40 dakika bisiklet sürmüstüm, dün bütün gün ayakta hamur actim yetmezmi

bugünde gene anneler günü icin program var, ordada türk specialler olack ama hic birisine elimi sürmeyecegim. haftayada camimizin kermesi var . bu zaman diliminde kermesler yogun oluyor buralarda. ama kacamak yok.

göbeginiz cikmis gibi hissediyormussunuz, sakin motivasyonunuzu düsürmeyin. bende dün iki hafta oldu diyete baslaali. ilk hafta demistimya göbegim birden indi diye, sonra gecen hafta tekrar eskisi, gibi siskinlik hissetteim, bende icten ice üzülüyordum, acaba ikinci haftada kilomu aliyorum diye , ama bu sabah regl oldum ona ragmen iki gündür terardan göbegim indi, bence yavas avas ama ilo veriyoruz. bende bundan önceki diyetimi kendi basima yaparken resmen aksamlari hic bir sey yemiyordum, öyle oluncada birden kilo verip diger haftad saldirdim yemeklere. biz bunu istemiyoruz. bence en dogrusu bu kendimizi cok fazla ac birakmadan, hic bir seyi özletmeden kararinda herseyden yiyoruz. belki diger diyetler gibi cok cabu sonuc alamayacagiz ama, bizler ilk etapta bozulan metabolizmamizi düzeltiyoruz. mehtap haniminda dedigi gibi dansa kaldiriyoruz, caca yaptiriyoruz, hizlandiriyoruz. daha diyete baslamadik bile yani o yüzden biraz sabir arkadaslar. eminimki bu sefer basaracgiz.

serapcim listeler bu defa gelmis cok tesekür ederim canim cok iyi oldu. süs püs önemli degil, önemli olan icerigi... kizima dosya actirdim , oraya ttirdim , simdi hemen acip bakiyorum. sagol canim. sonuclarind iyi cikmis cok sevindim , uyumaya davam

Çok şükür inşallah öteki tahliler da iyi çıkarpeki şimdi durum nedir?göbeğin gitti mi?çok canım sıkılıyor,kilo ver,kilo aldöğru diyorsun,menüler farklı olmalı,zaten diyetisiyenler de böyle veriyorlar...

Sağol canım,ama canım sıkılıyor işte...benim metabolizmam ters mı çalışıyor mı ne ?

cnim metabolizmamizi yanlis diyetlerle biz kendimiz bozduk, müsade edelimde düzelsin. biraz sabirli olmaliyiz, bu sekilde yavas , ama dogru ve kalici zayiflariz. stres yapma, biliyorsun, stres de diyetimizi olumsuz etkkiliyor. canin sikildikca al oglunu parka cik, o oynasin sen yürü biliyorsun spor yaptigimizda mutluluk hormonu salgilaniyor,

menümüde yazayim
Sabah : bir dilim ekmek ve peynir, iki dilim domates, cay
Ara : bir armut, 8 findik
Öglen : izgara kanat, iki köfte ve salata
Ara : bir kücük kase sütlac
Aksam : sebze corbasi, artan izgara
Gece : belkki bir fincan karisik kuruyemis

Doğru diyorsun:)menün da çok güzel,afiyet olsun:)
Biz projelerle uğraşıyoruz

Doğru diyorsun:)menün da çok güzel,afiyet olsun:)
Biz projelerle uğraşıyoruz

aynen öyle tatlim sende iyi gidiyorsun, ben bugün hava bulanik oldugu icin yürüyüse cikmadim onun yerine 45 dkika bisiklet sürdüm . spora devam

herkese iyi aksamlar , tatli rüyalar. ha bu arada sise sulari hic saglikli degilmis, özelliklede plastik sisede olanlar, ne yapsak acaba cesmedenmi icsek kizlar....

tarcinida sabah uyaninca bir cay kasigi iciyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…