arkadaslar evelki gün tv de bir doktor, alkali suyu en az kirk gün ictikten sonra vücudumuzda inanilmaz düzelmeler oluyormus. bu sise sularini hic tavsiye etmiyorlar. 3 litre normal sise suyu icecegimize 1 litre alkali su icmemiz vücudumuz icin daha faydaliymis. bende iki gündür cesmeden iciyorum. sadece aksamlari suyuma elma sirkesi koyuorum. gün icindede limonlumu icsek acaba. dogru söylüyor doktor galiba. aysegül hanim degildi, bu bir beydi bu doktor. kafam karisti
Birde bu cubuk tarcinlar varya, o bir cubugu bir sefermi kullanabiliyoruz, mesela cayima bir tane attim sonra onu atiyormuyuz, yoksa bir iki sefer daha kullanilabiliyormu. bu konuda bilgisi olan varmi ? bu gün cok soru soruyorum biliyorum ama ne yapayim
serapcim bu ikinci asamayi bitirdikten sonra tartilacaktik degilmi ? sonraki asamada 12 günlükmüydü ? ikisi toplam 24 gün yapiyor . haftada 1 kilo vermis olsak 3,5 kilo yapar. ama o kadar vermismiyim diye düsündügümde sanmiyorum diyorum kendi kendime ama bilemiyorum. tartiyi kaldirmasaydim simdiye dayanamaz kirk kere tartilirdim ve birakirdim diyeti, bir yerde tartilmadigimiz iyi oldu. muhtemelen bu ikinci kisim bitene kadar reglimde biter, o zaman tam tartilma zamanim uygun olur. bu arada sporda yapiyorumya kas yapipda daha agirmi cikar kilom diyede düsünmüyor degilim, dün mesela 45 dakika bisiklet sürdüm, arkasindanda 15 dakika yerde göbek ve makas hareketleri yaptim. insallah ise yarar. o kadar terliyorum, yoruluyorum degilmi. bugünde hava bulanik kesin bugünde evde spor yaparim. belki bugünde lesli hanimla yürürüm. spordada degisiklik iyi gelebilir belki degilmi
bekledim bekledim, gelen giden yok , küstüm ahanda bende gidiyorum
tekrardan merhabalar arkadaslar, az evvel öglen yemegimi yedim elhamdülillah. bu hafta kizimda benle birlikte diyet yapiyor, azcik göbegi cikmista
serapcim bende sise suyu olarak saka su kullaniyorum, biliyorsun en yüksek ph a sahip kendileri, ama plastikte oldugu icin saglikli degilmis diyor doktor, sorun burda, iki gündür cesmeden iciyorum ama , cesme suyuda ne kadar icilebilir onuda bilmiyorum. o dedigin filtrelerden burdada var, eskiden 1000 euro ydu, simdi bayagi ucuzladilar, aslinda bende düsünüyorumda mutfagi degistirmeyi planliyorum , degistirirken kesin taktiracagim.
Aksamki menüm icinde serapcim, ispanak yokta evde ondan sormustum, artik ya öyle yaparim yada mantari közlerim, biraz yesil biber, domatesde közlerim, yaninada dün grilde kanat yapmistim, artmisti, bir kac kntla olabilir belki. corbam bugün yok , belki yaparim.
serapcim tarcin bencede bir tanesi bir fincana cok geliyor,kirarak koymak daha mantikli gibi geldi. kakuleyi bende almistim, kücük birsey acinca icinden kücük tohumlar cikiyor, kokusuda anason gibi, okaliptüs gibi keskin bir kokusu var sinüsleride acici etkisini duymustum. kahveyle bende düsünemiyorum. aslinda mirra dedikleri kahve olsa gerek, kakuleyle yapilan. yanlis hatirlamiyorsam. ama mis gibi türk kahvesine degismem hic bir seyi. ohhh canim cekti vallagel beraber icelim arkadasim. bu arada sonuclarin iyi cikmasina sevindim. benim hemoglobin her zaman düsük cikiyor. normali 12- 12,5 iken bende 11 cikiyor , biraz düsük yani. iki sene evvel bademcik ameliyati oldum. ondan önceki 4 sene sirf kansizliktan dolayi doktor ameliyat etmemisti, 4 sene hep erteledi, ama kan haplari, pekmezler felan pek bir ise yaramadi. en sonunda ben degisemedim, doktoru degistirdim hemen ameliyat oldum kurtuldum halada ayni hep düsük, cok asiri reglim olmaz, cok asiri siyah cay icmem, ama genede düsük cikiyor. bununla ilgili, alternatif tip dedigimiz, bitkisel doktorlarada yiginla para döktüm ama genede düzelmedi. demekki ben böyleyim:44:
Afiyet, şifa olsun... Kızına da diyetinde başarılar diliyorum şekerim :)
Gelen damacananın sürekli yeni olmasına dikkat edip servis elemanını bu yönde uyarmanı tavsiye ederim. Çiziksiz, yeni damacanalar nispeten iyi olabilir..
Kanat biraz yağlı olmaz mı? Derisiz mi?
Aynen dediğin gibi mırrada kullanılıyormuş, ben yanlış kahvede denemişimEvet yaaa, birlikte kahve içmeyi çok isterdim Teşekkür ederim.
Hemoglobin 11 idare eder bir rakam, çok kansızsın- kötü diyemez kimse. Ama dikkat edilmesi gereken bir noktadasın şekercim. Beslenmene, aldığın ilaçlara rağmen değer yükselmiyorsa araştırma yapmak lazım. Önce beslenmeni sorgulayabiliriz:
1- Siyah olması şart değil, yeşil çay da demir emilimini azaltır. Et, yumurta ve diğer demir kaynaklarını yerken ayran, yoğurt tüketmemekte fayda var.
2- Yine demir kaynakları tüketimi ile çay ya da süt ve süt ürünleri arasında 2 saat fark olmalı.
3- Demir kaynakları tüketimi esnasında C vitamini içerikli kaynaklar tüketilmesi demir emilimini artırır. (yumurta yanında taze maydanoz, et ya da yeşil mercimeğin yanında bol limonlu salata gibi)
Tüm bunlara dikkat etmemize rağmen anemi devam ediyorsa:
1-Midende sorun var mı?,
2-Bağırsak sistemin ne durumda?
Buralarda (GİS= Gastro intestinal sistem - mide bağırsak sistemi) bizim fark etmediğimiz ve gündelik hayatımızı etkilemeyen mikro kanamalar (gis kanaması) olabilir (Sık ve güçlü ağrı kesici kullanımı bu kanamaların sebebi olabilir). Kontrol edilmesi faydalı olabilir.
Yine hiç bir sorun yoksa "demek ki ben böyleyim" deyip rahatımıza bakabiliriz
Sevgiler
serapcim burda damacanalardan yok zaten normal 1,5 litrelik siselerde 6 lik paketler halinde satiliyor. filtre taktirana kadr artikin icecegiz sise sularini. dün aksamki menümde kanat yemedim zaten, oglum okuldan gelince hepsini yutmustu zaten. kizim kendine peynirli salata yapti, bende tavuklu mantar sote yaptim ve ondan yedim.
Acikcasi demir haplarinida uykumu getiriyor, kilo aldiriyor diye düzenli icemedim, ama pekmez gibi bir icecek vardi onu bitirmistim, yediklerime gelince cay tiryakisi degilim, yesil cayida diyetteyken zorla icmeye calisirim, ancak yogurt canavariyim, cok severim , her yemegin yaninda yogurt yemeyi severim. sütle aram iyi degil pek, peynir bayilirim. mide ve bagirsak sorunumd yok cok sükür. fakat bundan 7-8 sene önce midemde helikobakteri cikmisti, ilac tedavisi uygulamistik. onun disinda midemde iyidir.
YANI HERHALDE BEN BÖYLEYIM DEYIP RAHATIMA BAKABILIRMIYIM
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?