Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

bugün hava bulanik gene, tipik almanya havasi, karanlik, bense reglimden dolayi agrilarim var, cocuklr ve esim gittiler. ben melekte yasam kocu var ona bakiyorum. kahvaltimi bir kase yulaf kepekli, keten tohumlu, special k, ve yarim yesil elma üzerine tarcin serptim ve yedim, su an ekinezyali bitki cayimi yudumluyorum. melekte yulaf kepeginden krep yapiyorlar.

kahvaltim : az önce yazmistim
Ara : kepekli bisküvim bitmis, illa pogacami yapmam lazim, baska alternatif ne olabilir bilen varmi?
Öglen : tavada yagsiz körili tavuk gögsü, haslanmis bir patates, karnibahar ve kuskonmaz
Ara : bir kase yogurt, havuc
Aksam : listede kiymali , ispanakli yumurta vardi, onun yerine kiymali mantarli yumurta olabilirmi kizlar yardim lütfen....

arkadaslar planladigim menülerimi sabahtan yazmaye gyret ediyorum, cünkü düzeltilecek yerleri hep beraber düzeltelim diye.

arkadaslar evelki gün tv de bir doktor, alkali suyu en az kirk gün ictikten sonra vücudumuzda inanilmaz düzelmeler oluyormus. bu sise sularini hic tavsiye etmiyorlar. 3 litre normal sise suyu icecegimize 1 litre alkali su icmemiz vücudumuz icin daha faydaliymis. bende iki gündür cesmeden iciyorum. sadece aksamlari suyuma elma sirkesi koyuorum. gün icindede limonlumu icsek acaba. dogru söylüyor doktor galiba. aysegül hanim degildi, bu bir beydi bu doktor. kafam karisti

Birde bu cubuk tarcinlar varya, o bir cubugu bir sefermi kullanabiliyoruz, mesela cayima bir tane attim sonra onu atiyormuyuz, yoksa bir iki sefer daha kullanilabiliyormu. bu konuda bilgisi olan varmi ? bu gün cok soru soruyorum biliyorum ama ne yapayim

serapcim bu ikinci asamayi bitirdikten sonra tartilacaktik degilmi ? sonraki asamada 12 günlükmüydü ? ikisi toplam 24 gün yapiyor . haftada 1 kilo vermis olsak 3,5 kilo yapar. ama o kadar vermismiyim diye düsündügümde sanmiyorum diyorum kendi kendime ama bilemiyorum. tartiyi kaldirmasaydim simdiye dayanamaz kirk kere tartilirdim ve birakirdim diyeti, bir yerde tartilmadigimiz iyi oldu. muhtemelen bu ikinci kisim bitene kadar reglimde biter, o zaman tam tartilma zamanim uygun olur. bu arada sporda yapiyorumya kas yapipda daha agirmi cikar kilom diyede düsünmüyor degilim, dün mesela 45 dakika bisiklet sürdüm, arkasindanda 15 dakika yerde göbek ve makas hareketleri yaptim. insallah ise yarar. o kadar terliyorum, yoruluyorum degilmi. bugünde hava bulanik kesin bugünde evde spor yaparim. belki bugünde lesli hanimla yürürüm. spordada degisiklik iyi gelebilir belki degilmi

Merhaba kızlar Güzel bir hafta diliyorum

Dallidacım göbek gitmedi, ben kaçamaklı yaptım bu listeyi. Hem de baya kaçamaklı oldu. Bugünü 2. etabın 2. günü olarak düzeltiyorum. Yani 10 gün daha 2. listeye devam edeceğim. Ben de önümüzdeki hafta sonu hastalanacağım için hafiften göbek çıkması başladı. Onu önemsemiyorum. Nasılsa diyetime uyduğumda o çıkıntı fazlasıyla kaybolacak. Ne de olsa ekstra 300 kcal harcanacak

Testlerimin neredeyse hepsi çıktı. Vitamin D 16 mayısta çıkacakmış. Ferritin (demir deposu) hariç herkes yerli yerinde. O da çok düşük değil zaten. Biraz kırmızı eti artırırsam normal düzeyine gelecek gibi. Yani yorgunluğumu anemiye bağlamak anlamsız artık.

Ben de kendime çözüm arayışına girdim. Baktım ki kakule yorgunluk için kullanılıyormuş. Arada akşamları biberiyeye karıştırıp çay olarak içiyordum. Demek ki bir süre her gün kullanılacak. Sabah 2-3 kakule tohumunu ağzıma tıp çiğnedim. Geri kalan bir kaçını da kahveme attım. Kakuleli kahveyi Araplar çok içermiş. Biz daha ziyade damla sakızını tercih ederiz. Kahveyi kakule ile sevemedim. Bu arada küçük bir not daha, yemekten önce kullanılan kakule iştah açarmış, yemekten sonra kullanmak daha iyi olabilirmiş. Yemekten önce alınınca gaz söktürücü ve sindirime yardımcı olma özelliği varmış. Yeşil çayın içine tarçınla birlikte atılıp afiyetle içilebiliyormuşuz.

Şu alkali meselesini çözmek lazım aslında. pH sı 7 nin üzerinde olan her şey alkalidir. Piyasada satılan 8,24 pH ya sahip sular yeterlidir. Ekstra karbonat, limon, sirke eklemeye gerek olmaz. Günde 1 kez sirke ya da limonlu su içmek (akşam yemeğinden sonra) yeterli olacaktır.

Daha yüksek pH ya sahip suları da üretmek mümkün. Bunun içinse 2.500 - 3.000 TL. yi gözden çıkarmak gerekir. Bir arıtma cihazı var, bunu şebekeye takıyorsunuz. Lavabonun üst kısmına da bir musluk ekleniyor. Buradan istediğiniz pH da ve farklı özelliklerde su alabiliyorsunuz. Mesela pH sı 12 olan su ya da bebek maması için su ayarları otomatik hafızasında. Musluğun üst kısmında dokunmatik ekrandan ne istediğinizi seçebilirsiniz. Burada pahalı ama Almanya koşullarında belki daha ucuz olabilir. İstersen bir bak şekerim.

Kafa karışacak bir şey yok yani

Çubuk tarçını 2 ya da 3 kez kullanıyorum. Bazen kırıp tek seferde kullanıyorum. Bütünü fincana atınca fazla gelebiliyor. Sen sor şekerim, çok sor

Evet, 2. aşamadan sonra tartılmak zamanı... Tüm aşamalar 12 gün uygulanıyor anladığım kadarıyla. Ama tekrar bakarız. Kastan kilo kilo sayılmaz. Mehtap Hanım o yüzden tartılmamızı istemiyor. Bir insanın yağ kütlesi azalmış, kas kütlesi artmışsa ve bununla birlikte kilo artışı varsa kilo almış sayılmaz. Kas kütlesindeki artış metabolizma hızını artırır zira.

Bence de dergide okumuştum. Haftada 3 gün spor yapıyorsanız, her gün değiştirin diyordu.

bekledim bekledim, gelen giden yok , küstüm ahanda bende gidiyorum

Küsme seeeeen, gel buraya sevgili arkadaşım

12. 05.2013 Menüm:

Kahvaltı:
1 kupa süt
2 yk yulaf ezmesi
3 kuru üzüm
2 çk. dövülmüş ceviz
1 çk. öğütülmüş keten tohumu
1 elma

Öğle:
mantarlı omlet
çoban salata

Ara:
fıstıklı bitter

Akşam:
Fırında tavuk
Karışık salata

Bugün:

Sabah:
400 ml. su

Kahvaltı:
1 dl. çavdarlı ekmek
1 dl. beyaz peynir
1 elma
2 çb. yeşil çay

Ara:
400 ml. su
2 kepekli bisküvi

Ara:
1 sade Türk kahvesi (kakuleli)
400 ml. su

Öğle:
Haşlama kırmızı et
Çoban salata

Ara:
1 kase yoğurt
1 havuç

Akşama
Çorba (ne yapacağıma daha karar vermedim)
somon ızgara
salata

Bu arada Gurbetçim, ıspanak yeşil yapraklı bir sebze. Mantar ise protein içeriği yüksek. Ispanak diyorsa bir amacı vardır bence. Yine de sen bilirsin canım...

tekrardan merhabalar arkadaslar, az evvel öglen yemegimi yedim elhamdülillah. bu hafta kizimda benle birlikte diyet yapiyor, azcik göbegi cikmista

serapcim bende sise suyu olarak saka su kullaniyorum, biliyorsun en yüksek ph a sahip kendileri, ama plastikte oldugu icin saglikli degilmis diyor doktor, sorun burda, iki gündür cesmeden iciyorum ama , cesme suyuda ne kadar icilebilir onuda bilmiyorum. o dedigin filtrelerden burdada var, eskiden 1000 euro ydu, simdi bayagi ucuzladilar, aslinda bende düsünüyorumda mutfagi degistirmeyi planliyorum , degistirirken kesin taktiracagim.

Aksamki menüm icinde serapcim, ispanak yokta evde ondan sormustum, artik ya öyle yaparim yada mantari közlerim, biraz yesil biber, domatesde közlerim, yaninada dün grilde kanat yapmistim, artmisti, bir kac kntla olabilir belki. corbam bugün yok , belki yaparim.

serapcim tarcin bencede bir tanesi bir fincana cok geliyor,kirarak koymak daha mantikli gibi geldi. kakuleyi bende almistim, kücük birsey acinca icinden kücük tohumlar cikiyor, kokusuda anason gibi, okaliptüs gibi keskin bir kokusu var sinüsleride acici etkisini duymustum. kahveyle bende düsünemiyorum. aslinda mirra dedikleri kahve olsa gerek, kakuleyle yapilan. yanlis hatirlamiyorsam. ama mis gibi türk kahvesine degismem hic bir seyi. ohhh canim cekti valla gel beraber icelim arkadasim. bu arada sonuclarin iyi cikmasina sevindim. benim hemoglobin her zaman düsük cikiyor. normali 12- 12,5 iken bende 11 cikiyor , biraz düsük yani. iki sene evvel bademcik ameliyati oldum. ondan önceki 4 sene sirf kansizliktan dolayi doktor ameliyat etmemisti, 4 sene hep erteledi, ama kan haplari, pekmezler felan pek bir ise yaramadi. en sonunda ben degisemedim, doktoru degistirdim hemen ameliyat oldum kurtuldum halada ayni hep düsük, cok asiri reglim olmaz, cok asiri siyah cay icmem, ama genede düsük cikiyor. bununla ilgili, alternatif tip dedigimiz, bitkisel doktorlarada yiginla para döktüm ama genede düzelmedi. demekki ben böyleyim:44:

Afiyet, şifa olsun... Kızına da diyetinde başarılar diliyorum şekerim :)

Gelen damacananın sürekli yeni olmasına dikkat edip servis elemanını bu yönde uyarmanı tavsiye ederim. Çiziksiz, yeni damacanalar nispeten iyi olabilir..
Kanat biraz yağlı olmaz mı? Derisiz mi?

Aynen dediğin gibi mırrada kullanılıyormuş, ben yanlış kahvede denemişim Evet yaaa, birlikte kahve içmeyi çok isterdim Teşekkür ederim.

Hemoglobin 11 idare eder bir rakam, çok kansızsın- kötü diyemez kimse. Ama dikkat edilmesi gereken bir noktadasın şekercim. Beslenmene, aldığın ilaçlara rağmen değer yükselmiyorsa araştırma yapmak lazım. Önce beslenmeni sorgulayabiliriz:
1- Siyah olması şart değil, yeşil çay da demir emilimini azaltır. Et, yumurta ve diğer demir kaynaklarını yerken ayran, yoğurt tüketmemekte fayda var.
2- Yine demir kaynakları tüketimi ile çay ya da süt ve süt ürünleri arasında 2 saat fark olmalı.
3- Demir kaynakları tüketimi esnasında C vitamini içerikli kaynaklar tüketilmesi demir emilimini artırır. (yumurta yanında taze maydanoz, et ya da yeşil mercimeğin yanında bol limonlu salata gibi)

Tüm bunlara dikkat etmemize rağmen anemi devam ediyorsa:
1-Midende sorun var mı?,
2-Bağırsak sistemin ne durumda?

Buralarda (GİS= Gastro intestinal sistem - mide bağırsak sistemi) bizim fark etmediğimiz ve gündelik hayatımızı etkilemeyen mikro kanamalar (gis kanaması) olabilir (Sık ve güçlü ağrı kesici kullanımı bu kanamaların sebebi olabilir). Kontrol edilmesi faydalı olabilir.

Yine hiç bir sorun yoksa "demek ki ben böyleyim" deyip rahatımıza bakabiliriz

Sevgiler

Dallida??

Proje peşinde misin? Bu ödevler çocuklar için mi veliler için mi??

Bir de akşam menüm değişti sayılır. Somon iptal, yerine körili tavuk göğüs yapacağım. (yemekte yalnızmışım yine )

Son düzenleme:
bu sabah aynanin fisildadigini kizimda söyledi, kostum aynaya baktim,, gercektende gözle görülür derecede göbek ve bel bölgemde incelme olmus. kacamaklarda yaptigim halde, cok sevindim, hemen kizimla cak yaptik. :13:

arkadaslar tartilmiyorum ama hissediyorum kilo verdigimi. birazdan arkadaslarla bulusup kahvalti yapmaya gidecegiz. bakalim onlarda farkedecekmi, gelince sizlerle paylasirim. bu mutlulukla, dolapta göbegim ciktigi icin gecen sene alip bir türlü giyemedigim lacivert, üst kismi oturan alt kismi balon
etek seklinde olan elbisemi giyinecegim :111:

Kahvaltida ne mi yiyecegim ? tabiki diyete uygun seyler. motivasyonum tavan yapmisken cisslar yenilirmi

serapcim burda damacanalardan yok zaten normal 1,5 litrelik siselerde 6 lik paketler halinde satiliyor. filtre taktirana kadr artikin icecegiz sise sularini. dün aksamki menümde kanat yemedim zaten, oglum okuldan gelince hepsini yutmustu zaten. kizim kendine peynirli salata yapti, bende tavuklu mantar sote yaptim ve ondan yedim.
Acikcasi demir haplarinida uykumu getiriyor, kilo aldiriyor diye düzenli icemedim, ama pekmez gibi bir icecek vardi onu bitirmistim, yediklerime gelince cay tiryakisi degilim, yesil cayida diyetteyken zorla icmeye calisirim, ancak yogurt canavariyim, cok severim , her yemegin yaninda yogurt yemeyi severim. sütle aram iyi degil pek, peynir bayilirim. mide ve bagirsak sorunumd yok cok sükür. fakat bundan 7-8 sene önce midemde helikobakteri cikmisti, ilac tedavisi uygulamistik. onun disinda midemde iyidir.
YANI HERHALDE BEN BÖYLEYIM DEYIP RAHATIMA BAKABILIRMIYIM

dallidacigim dün hic giremedin, nerdesin tatlim, yoksa internetindemi sorun var. ben birazdan cikacagim, menümü henüz planlamadim, ögleden sonra yazarim . görüsmek üzere öpüyorum sizleri

Günaydın Kızlar Güzel bir gün diliyorum.

Gurbetçim tebrik ederim. Motivasyonuna hayranım, başarını tebrik ederim

Diğer konularda akşam yazmaya çalışacağım. Şimdi hazırlanıp çıkmam gerekiyor. Bir arkadaşa söz vermişiz, komşumla birlikte onun ofisini ziyaret edeceğiz.

Öpüyorum sizleri

Dallida??

Gurbetçim her yemeğin yanında yoğurt yemek her zaman iyi bir şey değil. Söylediğim gibi demir kaynaklarını tüketirken yoğurt, ayran tüketmemeye özen göstermeni tavsiye ederim. Arada 2 saat olsun.

Helicobacter pylori tedavi edilir, tekrar etme olasılığı da çok düşüktür. Yani beslenme kurallarına uyarsan keyfine bakabilirsin

Bugün öğünlerim kaydı, sokakta olmak sıkıntı yarattı. İnsan yalnız olunca kendi programını kendisi yapıyor, ama yalnız olmayınca çoğunluğa uyuluyor. 11 de kahvaltı edip gelmişler, saat 15 oldu kimseden ses yok. Ofis ortamında kahve dışında ikram da olamadı tabii... Neyse belki de daha iyi oldu

Menüm:

Sabah:
400 ml. su

Kahvaltı:
1 kupa süt
2 yk yulaf ezmesi
10 badem
5 kuru üzüm
1 çk. keten tohumu
1 elma

Ara:
1 kahve
2 bardak su

Öğle:
yok

Ara:
1 kase yoğurt
1 dl. çavdarlı ekmek
1 salatalık

Akşam:
Mantar çorbası
somon ızgara
karışık salata

Ara:
çay, bitki çayı, su

Son düzenleme:
Merhaba Kızlar Herkese sağlıklı, güzel bir gün diliyorum
Dallidacım sanırım internet problemin devam ediyor. Umarım kısa zamanda görüşürüz
Gurbetçim, nasıl geçti günün? İltifat almaya devam etmişsindir , öyle değil mi?

Sabah:
400 ml. su

Kahvaltı:
40 gr. çavdarlı ekmek
1 kk beyaz peynir
1 dl. ananas
2 çb. yeşil çay

Son düzenleme:
bugünlerde bir doluyum arkadaslar , dün dedigim gibi sabah kahvaltiya gittik, orda salata türü seyler yedim, 1,5 dilim ekmekle, arkadaslarim hemen farkettiler sen zayiflamissin dediler, ben de sadece dikkat ediyorum dedim. yani bizimkine diyet denmez cok da güzel herseyden yiyoruz. pogacamiz , kekimiz bilem var. birde dondurmaya izin ciksa negüzel olurdu amaa :108: neyse. ordan sonra biraz alisveris yaptim eve geldim cocuklar geldi, yemekti, ev isleriydi derken aksam oldu. aksamda haftasonu camimizde yapacagimiz kermes icin etli manti yaptik ve dondurucuya koyduk . eve geldigimde pilim bitmisti, sporda yapamadim hemen yattim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…