mezhep ayrılığı olup evlenen var mi

Ben de varım.
Ben erkek arkadaşımın ailesiyle tanışıyorum o da benimkilerle fakat henüz aileler tanışmadı.
Şuanlık bir sıkıntımız yok ama ileride ne olur bilemem tabi ama olacak gibi durmuyor.
Çünkü dışarıdan bakınca tek fark o yere göğe sığdıramadıkları mezhep farklılığı, başka farklılık göremiyorum anlaşacak tipler.
Ailem erkek arkadaşımı da sevdi ayrıca, bazı ön yargıları olmasına rağmen. Sen de bunu denemelisin bence, aileler tanışmadan önce erkek arkadaşınla tanışsalar çok daha iyi...

bir de dikkatimi çeken sünnilerin hep en uç en kötü örnekleri paylaşılıyor. kızının sanalyesine oturmayan psikopat baba gibi...

bakın, bir diğer mezhep için benzer uç örnekler paylaşılsa, yıkılır burası duman olurdu...

askerde gelsin tanistircam canım

Kim azınlıksa en çok acıyı onlar çeker ve onların yarası daha büyük olur da ondan.

Bu ornegi veren benim, birebir yasiyorum cunku. Esimin akrabalariyla tanismaya memleketine ilk gittigimde yasagidim şoku anlatamam size, buna ragmen bir sorun yasamadigimi, evliligimden pisman olmadigimi, gelinimizin ailesinin de sunni oldugunu ve onlarla cok iyi anlastigimizi, durumun esimin akrabalarinin mezhebinden degil mensup olduklari cemaatten kaynaklandigini da belirttim.
Ayrica bu cemaatlerin dini kendilerine gore yorumlayip yozlastirdiklarini dusundugumu de soyledim. O yuzden yaptiginiz kiyaslama dogru degil, yaptigim yorumda bir art niyet olmadigi da gayet acik aslinda.

yaptığınız yorumda art niyet olmayabilir, muhtemelen de yoktur, fakat kıyaslamam doğrudur.
sizin mezhebinizde karşılatığı uç bir durumu paylaşan bir sünniye gücenmez, kırılmaz mıydınız?
dini konuların açılmasının yasak olması çok doğru bir karar bence...

Esimin cekirdek ailesi ve gelinimizin ailesi ile ilgili yazdiklarimi es gecip sadece tuhaf bir cemaate bagli olan akrabalariyla yasadiklarimi dikkate alarak yorumlarsaniz tabi ki kiyaslamaniz yanlis olur.
Ben dogu kokenliyim, bizde buyuge hurmet cok onemlidir, yaslilarin erkek olsun kadin olsun eli opulur. Ben babam yasindaki adamin elini opmek icin uzandigimda seytan gormus gibi basini cevirip kacmasi beni sasirtmisti, alevi olmasam da sasirirdim bu tepkiye. Evet varsa farkli mezheplerde boyle cemaatler onlardan da ornek verilsin gocunmam tabi ki. Neyse dediginiz gibi konu din olunca uzar gider ve farkli yerlere cekilir. O yuzden son kez sunni bir ailenin ogluyla 9 yildir evli oldugumu, 2.5 yasinda bir kizim oldugunu ve cok mutlu oldugumu belirtip kendi adima noktayi koyayim. Iyi geceler.

valla tartışma çıksın diye yazmadım, genelde gördüğüm dikkatim çeken bir durumdur, neyse...

ben de Allah mutluluğunuzu daim etsin diyerek iyi geceler dileyeyim o halde

mesela ablasi gecen gun bana siz boy abdesti aliyo musunuz ? diye sordu. bu bile tuhafima gitti yanlış konustugunu düşünüyorum.. bu patavatsizligi ailemin yaninda da yapar mi? kafam cok karisik. .

Sende" niye sordun , ha bilmiyosan ögreteyim " deseydin.Sana laf sokmaya çalışmış patavatsızlık yapmış hakkaten.Anladığım kadarıyla önyargılı biri ve bu tür sorulara hazırlıklı olmalısın, o yüzden de hazır cevap olmalısın, eğer eksiklerin varsa da tamamlamalısın ki kimse karşısinda sessiz kalma, hatta onlardan çok daha fazla bilgilen, bilginle ez insanları ki mezhebine de kişiliğine de saygı duysunlar.

Bunun Islamla ne alakası var, islamiyetten önceki cahiliye devrine döndürmüşler resmen işi.

Olmamali cok saçma ama cevremde birkac ornekten bir tanesi mutlu. O da cok zor evlendi ailesi cok baskı yapti kiz evlendi 1 yil oldu simdi bebek bekliyor cok mutlu. Ailesi de eşini cok seviyorlarmis. Ama gordugum bir başka ornekte de cocuk sahibi olmuyorlar çünkü anlasamiyorlar o konulari asamadan evlilik yapmamali esler anlastiktan sonra neden sorun yasansin ki? Aileler karismadigi sürece tabi.

Meshep farklılığının sorun olup olmamaso tamamen senin elinde.ölç biç iyi tary.eğer kendi meshebinde tutucuysan zamanla eşininde seni gibi olmasını istersin olmassa üzülebilirsin.tabi bunlar ni ihtimal.meshep fatklılığı olan 3 çift tanıyorum erkkler alevi kızlar sunni bunlardan 1 boşandı diğer ikisi mutsuz. Tabi bunlar örnek teşkil etmez önemli olan anlaşmak

bn abdest alıyorum tabiki ama bunu ona aciklamak bni rahatsız etti ne yani almıyorum desem bni kardesine almicak mi?
böyle konular çok hassas konuya bu şekilde girmemesi gerektiğini düşünüyorum. yakın bi arkadasi aleviymis onlar abdest almiyomusta merak etmis sormus.

bn mezhebine duskun değilim. yani camiye gitmiyorum ama cem evinede gitmiyorum..o yüzden onun bnm mezhebimin gerektirdiklerini yapmasını istemem. .zaten bu yanlis olur herkesin inancı kendine.

Bizim kpmşular bu şekilde evlenmiş.
Biri sunni kürt; biri alevi türk, kaçarak evlenmişler. Üniversiteye giden bir çocukları var, onlardaki aşk kimsede yok. Aileler aradan çekilse daha da mutlu olurlar eminim ama o mezhep farklılığının kürt-türk meselesinin getirdiği karmaşa hala çözülememiş. Hala bi benimseyememezlik.
Böyle evliliklerde de en büyük sorun gerçekten mezhepler farklı olduğu için değil aile baskılarından yaşanıyor. Emekli olmuş insanlar hala bunlarla uğraşıyor...

Ben aleviyim,esim sunni.hatta ailesi carsafli..ailesi benim giyimime kusamima karismaz..ama esim kiskancliktan bunaltiyor beni.yoksa islamlahic birilgisiyok.gorseniz ben birturk kizi o ise yabanci dersiniz.

Kardesimde sunni biriyle evli ikiside cok iyiler.ikiside birbirini tamamliyor.cokta mutlular.alevi sunni catismasi yok ikimizde de..sulalelerde de..

Yok sandalyeye oturmazmış, kızlarla babalar ayrı gayrıymış, çocuğunu sevmezmiş vs vs. Bunların mezheple pek alakası yok ki adetler bunlar. Niye hemen dine bağlanıyor anlayamıyorum. El öpme konusu mezhepten olabilir. Bazı uç şeyler de belki takvadandır ya da uyduruk şeylerdir. Namahrem biriyle tokalaşmak ya da öp(üş)mek caiz değildir Sünnilerde. Çocukları büyüklerin yanında sevme konusunda da ayrıca dini yönden engel yoktur hatta çokça hadis vardır çocukları sevmeyle ilgili. Geleneklerden dolayı çocukların sevilmesi ayıp olarak görülür. Aleviler azınlık diye Sünniler sövülmüş. Eğer dini önemliyse mezhebi ne olursa olsun Müslüman sonuçta. İnanç önemli değilse senin için sorun olmaz. İnancı önemli dersen de mezhebine değil inancına bak. Yanlış yönlendirmiyorumdur umarım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…