Ben aleviyim,esim sunni.hatta ailesi carsafli..ailesi benim giyimime kusamima karismaz..ama esim kiskancliktan bunaltiyor beni.yoksa islamlahic birilgisiyok.gorseniz ben birturk kizi o ise yabanci dersiniz.
Kardesimde sunni biriyle evli ikiside cok iyiler.ikiside birbirini tamamliyor.cokta mutlular.alevi sunni catismasi yok ikimizde de..sulalelerde de..
Evet kizlarina ergenlik cagina girdikten sonra mesafe koyuyor. Babalari evdeyken yikanmiyorlar. Anneleri ya da abileri yoksa ayni odada oturmuyorlar, en ufak tensel temas kurmuyorlar, mesela elini opturdukten sonra yuzunden opmuyor 13 yasindaki kizini bile.
6 yıllık evliyim ben Hanefi eşim alevi bir ailenin çocuklarıyız ve benimde bir çocuğum var. Ben mezhep olayına karşı biri olmama rağmen çocuğuma şimdiden heh toprağı boşver tohum önemli diyen kafalar çıkmaya başladı eşim Bu düşüncede değil ama bu densiz insanlar ortalıkta okadar çokki çok asabım bozuluyor. Eşim oruç tutsa yada bir dini laf söylese heh evlendin Hanefi kızla dinci oldun diyorlar. Bana heh senin yolun belli sen yolunu seçtin diye kücümsemeye çalışanlar inanın insan bunlardan çok yoruluyor . Agazlarının payını tabiki veriyorum ama siz bide gelin içime sorun. Eşimin ailesi ve ailem bir ortama girse hiçbir ortak yönleri yok konuşacak. Yani zıt yönleri okadar çokki onlara takılmaktan ortak yönleri ni keşfedemezler. Hal böyle olunca düğünden sonra iki taraf kavga vs bile olmamasına rağmen hiç bir araya gelmediler. Ben bu durumdan çok mutsuzum. Kocama olan sevgimi git gide azaltıyor bu durum. Suda varki birçok duyduğum evliliğe göre en iyi durumda olanlardan biriyim. Ama çevre yıpratıyor. Eşle de yeri geliyor sorun yaşanabiliyor. Yani evliliğin kendi doğal yükü dışında bir yük biniyor insanın omzuna. Bana bunu normal çevremde de soran oluyor ve verdiğim cvp ne alevi ye yazık edin ne hanefiye herkes kendi ailesinin örf adetine uygun kişilerle bu meşakatli yola çıksın. Evlilik zaten büyük sorumluluk bir de çocuk. Durduk yere ekstra yük yüklenmenin alemi yok. He bana anlatmadılarmı aynısını anlattılar hemde defalarca ama almıyor aşık kalbin kan pompaladıgı beyin bunu. Allah yardımcınız olsun[/QUOTE]
Ben sunniyim esim alevi ama kendisinin din bilgisi pek olmadigi icin sorun olmuyor ben daha duskunum ogrendiklerimi ona hep anlatiyorum maalesef anne babasinin yapmadigini yapiyorum. Cok sukur sorun olmuyor ama
bence buna sadece mezhep olarak bakmamalıyız direk kültür farkı diye girmek istiyorum olaya bu mezhep olur doğu batı olur ben kültür farkının evliliği her türlü yıprrattığına inananlardanım yani ben seviyorum ben aşığım bir yere kadar daha sonra insan yoruluyor yıpranıyor ortada mutlu bir evlilikten eser kalmıyor bir süre sona kayınvalideden gelen iğnelemelere de kavga sırasında eşinin canını yakmak için seni bu farklılıktan vurmasına da katlanamıyorsun ya da sen adapte olamıyorsun onların yaşam tarzına yani bana kalırsa en iyisi herkesin kendi kültürüne benzer bir hayatı yaşayan kimselerle evlenmesi ha işin içine aşk girince insan bunu düşünemiyor işte orası ayrı...