Ben o halti yedim sonra da bi ceketimi alıp canımı kurtardimMerhaba arkadaşlar. Benim çok sevdiğim ilişkim mezhep farklılığı yüzünden bitti. Ailesinin farklılığımızı kabul etmeyeceğini öne sürerek kısa yoldan bitirdi. Farklılığımızı en başından biliyorduk ve ailelerimizin sorun yaratacağını da biliyorduk ikimiz de ailelerimizi karşımıza alamazdık. Benim sormak istediğim, aranızda böyle şeyler yaşamış olup ailelerin karşı çıkmasına rağmen yuvasını kurup mutlu olan var mı?
Gerçekten mi. Ben aşarız üstesinden geliriz sandım yaşlarımız da küçük değil. Lakin karşımda her şeyde anne baba ve ablasının sözünü dinleyen bir bey vardı. Düşündüm en başından bu kadar etkisi altında kalıyorsa ileride daha da zorlayabilir. Yanımda olmayabilirdi. Yol yakınken o vazgeçti.Ben o halti yedim sonra da bi ceketimi alıp canımı kurtardim
O vazgeçmiş, inan sana en büyük iyiliği yapmisGerçekten mi. Ben aşarız üstesinden geliriz sandım yaşlarımız da küçük değil. Lakin karşımda her şeyde anne baba ve ablasının sözünü dinleyen bir bey vardı. Düşündüm en başından bu kadar etkisi altında kalıyorsa ileride daha da zorlayabilir. Yanımda olmayabilirdi. Yol yakınken o vazgeçti.
Geçmişte bunu yaşayan biri olduğunuz için görüşleriniz önemliydi benim, teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.O vazgeçmiş, inan sana en büyük iyiliği yapmis
Aynen dediğiniz gibi oldu, el ele verip ikna etmek yerine ikna olmayı seçti. Güzel dikleriniz için teşekkür ederim.adam vazgeçmiş zaten kimin için neyin üstesinden geleceksiniz ki?
ailesini ikna edip birlikte üstesinden gelebiliriz bu farklılıkların diyen biri yok ki karşınızda.belliki ailesi onu ikna etmiş.
hakkınızda hayırlısı olsun.karşınıza size ve inançlarınıza saygi duyacak birini çıkar umarım..
Nedir farklılık sizin 2 onun 5 mi kolu var te allamm..Merhaba arkadaşlar. Benim çok sevdiğim ilişkim mezhep farklılığı yüzünden bitti. Ailesinin farklılığımızı kabul etmeyeceğini öne sürerek kısa yoldan bitirdi. Farklılığımızı en başından biliyorduk ve ailelerimizin sorun yaratacağını da biliyorduk ikimiz de ailelerimizi karşımıza alamazdık. Benim sormak istediğim, aranızda böyle şeyler yaşamış olup ailelerin karşı çıkmasına rağmen yuvasını kurup mutlu olan var mı?
Aynn gülüm. Bnm evliliğim imkansızdı burda bazı arkadaslar bilirler paylaşmıştım pes etmeyn fln diye.Böyle iyilikleri güzellikleri duydukça sizler adına seviniyorum. Rabbim evinizden güzellikleri mutlulukları arttırsın inşallah hep. Ve bir kez daha emin oldum aslolan kimseyi kırmadan mücadelede edebilmek ve el ele verebilmekmiş..
Yaa bu nasıl tatlı bir hikayediiir. :) Tam çocuklarınıza anlatmalık gerçek bir aşk hikayesi. :) Nasıl mutlu oldum sizin adınıza. Ortada gerçek bir aşk varsa o aşk yolunu buluyor demek ki. :) Ama benimki ikna etmeyi seçmedi. Atamdır asla karşıma alamam böyle gördüm ve bu zamana kadar 1 dediklerini iki etmedim dedi. Ben gururu falan hiçe sayarak yalvardım resmen beni tanıştır kişilğimi sevmeseler yine olmasın dedim. Babası asla kabul etmemiş bunu da. Nasipten ötesi olmuyo ama herkes kendi nasibini biraz da kendi yaratıyor anladığım kadarıyla.Aynn gülüm. Bnm evliliğim imkansızdı burda bazı arkadaslar bilirler paylaşmıştım pes etmeyn fln diye.
Kürt diye babam istemedi abim istemedi annem istemedi. Yaşın küçük demediker de kürttür olmaz biz lazız dediler. Ve biz kaçtık :) babam geri aldı bni 8 gün snra. O arada yasım küçük diye eşimi nezarete almışlar. Ailemin haberi varmış. Bana habire bak seni sevse yanına gelirdi bak vazgeçti diye kıikırtmaya çalıştılar.
Ona da abim demişki merve senden vazgeçti evine döndü :) eşim tekrar çıkınca babamın evine geldi zile bastı ve biz yine kaçtık :)
Şimdi ne mi oldu?
6 yıldır onun ailesi bnm laz olmamı sıkıntı yapmadı sahiplendi.
Bnm ailem eşime toz kondurmuyor :)
Abimin düğünü oldu ta vandan araba kiralayp trabzona eşimin ailesi geldi :)
Kaynım nişanlanıyo diye bizimkilerde araba tutup vana gitti :)
Demem o ki aşk varsa gerisi tırı vırı :)
Ne kürtçe biliyordum ne eşim lazca :)
Şimdi ben ona EZ TE PİR HEZDİKİM MERİKAMIN diyorum o da bana
MA Sİ MAYOROPER diyor :)
Dilerim kaçıp göçmene grek kalmadan sevdiğine kavuşursun
Evet siz o şanslı kesimdenmişsiniz sanıyorum. :) Rabbim mutluluklarınızın devamını versin inşallah. Sizin aranızda tek bir muhabbet geçmemiş bizim ise ilk gün konumuz açıldı böyle bir sorun çıkarsa ailelerimizi karşımıza almak yok onlar bizim en değerlilerimiz diye. Gerçi bu fikir de ondan gelmişti. Bizim aramızda ilk günden böyle bişi vardı ve hatta ara ara bile bile lades yapıyoruz diyodu.Bizim eşimle mezhep farklılığımız var. Neredeyse 1 yıllık evliyiz. Evlenmeden önce çok uzun seneler sevgililik yaşadık. Bir kez olsun ne onun ailesinden ne de benim ailemden bu konuya ait ufacık bi yorum bile gelmedi. Biz şanslıydık sanırım.
Herkeste sıkıntı çıkacak diye bir şey yok, önce bunu bil. Ülkemiz hala bu dar düşünceyle savaş halinde çünkü. Ama daha ortada bir şey yokken bunun muhabbeti dönüyorsa aranızda bitmesi en hayırlısı olmuş, arkana bakma.
Ahhh evet cnm..Yaa bu nasıl tatlı bir hikayediiir. :) Tam çocuklarınıza anlatmalık gerçek bir aşk hikayesi. :) Nasıl mutlu oldum sizin adınıza. Ortada gerçek bir aşk varsa o aşk yolunu buluyor demek ki. :) Ama benimki ikna etmeyi seçmedi. Atamdır asla karşıma alamam böyle gördüm ve bu zamana kadar 1 dediklerini iki etmedim dedi. Ben gururu falan hiçe sayarak yalvardım resmen beni tanıştır kişilğimi sevmeseler yine olmasın dedim. Babası asla kabul etmemiş bunu da. Nasipten ötesi olmuyo ama herkes kendi nasibini biraz da kendi yaratıyor anladığım kadarıyla.
Ben de kesinlikle aynı şeyi düşünüyorum. Umarım herşey sizin için istediğiniz gibi olur.Benim sevgilim katolik. Ben müslümanım ama ne aleviyim ne sunniyim sadece müslümanım. Benim ailemde istemiyor. (din farkı yada kültürel fark yüzünden değil. Çünkü annem alevi, babam sunni.. Tek mesele başka ülkede yaşamam) Onun ailesi için sorun değil. Bakalım sonum ne olacak
İyi bir insan olduktan sonra, din, kültür, mezhep hiç önemli değil.. Bana göre önemli olan saygı, sevgi, ve sadakat.. Bunlar olduktan sonra herşeyin üstesinden gelinir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?