• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mezhep Farkı

Mezhep diye birşey yoktur islamda. İkinizde müslümansınız.
Aynı dinin uygulaması sayılan adı sözde "mezhep" konulan kavrama göre islamın birbirinden bu kadar farklı olması mümkün mü?
Bu saçma ayrımı karşınızdaki kabullenmiş malesef.
uğraşmaya, düşünmeye, yormaya değmez kendinizi.
o ilk bahaneyle vazgeçmiş sizden.
inşallah karşınıza en doğru insan çıkacaktır.

Mezhep diye birşey yoktur islamda. İkinizde müslümansınız.
Aynı dinin uygulaması sayılan adı sözde "mezhep" konulan kavrama göre islamın birbirinden bu kadar farklı olması mümkün mü?
Bu saçma ayrımı karşınızdaki kabullenmiş malesef.
uğraşmaya, düşünmeye, yormaya değmez kendinizi.
o ilk bahaneyle vazgeçmiş sizden.
inşallah karşınıza en doğru insan çıkacaktır.
Ne kadar doğru söylediniz. Çok teşekkür ederim çok sağolun.

Merhaba arkadaşlar. Benim çok sevdiğim ilişkim mezhep farklılığı yüzünden bitti. Ailesinin farklılığımızı kabul etmeyeceğini öne sürerek kısa yoldan bitirdi. Farklılığımızı en başından biliyorduk ve ailelerimizin sorun yaratacağını da biliyorduk ikimiz de ailelerimizi karşımıza alamazdık. Benim sormak istediğim, aranızda böyle şeyler yaşamış olup ailelerin karşı çıkmasına rağmen yuvasını kurup mutlu olan var mı?
Evlendim ve boşandım. Üstelik ailelerimiz hiç karşı değildi. İkimiz de uç noktalarda yaşamıyoruz çünkü. Ama gün geldi boşanmak için bahane oldu. Boş ver gitsin.

Burda yer yer kafanızı şişirdim görüş bildirenler olarak sizle de paylaşmak istedim. Gerçek sebep bugün ortaya çıktı, en geçerli bahane mezhep bahanesiymiş arkadaşlar öyle Bişi yokmuş. Arkadaşın istekleri ve amaçları çok başka yöndeymiş onu söyleyemeyeceği için kılıf uydurmuş anlayacağınız.

Hala bu mezhep olayların konuşulması ne kadar yanlış özellikle ailelerin buna karışması dahada yanlış önemli olan İNSAN olması benim ailemdede iki farklı mezhepte evli olanlar var çokta mutlular önemli olan karşılıklı anlayış saygı bole olayların bahane edilip ayrım yapılması çok saçma. Rabbim ne veriyosa hayırlısını versin . Hayırlı insanlar çıkarsın karşımıza.

benimde böyle ilişkim bitmişti. anneme karşı çıkamadım ve istesem de evlenemedim. yapacağım şey yoktu ailemi üzemezdim.
bu ne demek biliyorum üzücü bir durum. ama iki ucu da üzücü inşallah güzeli olsun hakkınızda.
hala bakarım arada sosyal medyadan ,şimdi evlenmiş kendisi :) Allah ta mutlu etsin iyi biriydi , sanırım bazen hüzünleniyorum ama hep iyiliğini isterim ..

Burda yer yer kafanızı şişirdim görüş bildirenler olarak sizle de paylaşmak istedim. Gerçek sebep bugün ortaya çıktı, en geçerli bahane mezhep bahanesiymiş arkadaşlar öyle Bişi yokmuş. Arkadaşın istekleri ve amaçları çok başka yöndeymiş onu söyleyemeyeceği için kılıf uydurmuş anlayacağınız.

Pekii derdi neymiş?

Bence sukret kurtulmussun ayni mezhep bile olsa ailenin tesiri altinda kalan adamdan bir b.k olmaz

Bir çok arkadaşımın canı bu konudan cok yandı. Yuvasını kuran da var, ayrılmak zorunda kalan da. Kırıcı, insanı derinden inciten bir konu bu. Bazıları yuvasını kursa da içine sinmeyen buyukler huzur vermiyor. Olağan bir sorun bile yaşansa hemen konuyu oraya getiriyolar. Ama bir arkadasim var ki sans mı kısmet mi aileler mi cok "insan" inanin tanidigim evli bir cok ciftten cok daha mutlular. Tek taraflı olmuyor.
Hassas bir konu ben sadece sizi ve tum o arkadaslarimi uzenlere diyorum ki :

Peygamber efendimiz(SAV) in damadi kim : Hz.Ali. O halde efendimizin hoş gördügü bir konuda bizim yorum yapmak ne haddimize.

Adam zaten mezhep diye bahane uydurmuş.
Asıl mesele baskaymis.
Konu Sahibi bu kadar bir gelişme yazmış geri yok.

Back
X