• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mezuna kalmak

birkartanesii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2018
64
4
1
25
Herkese merhaba.Lise son ogrencisiyim 18 yaşındayım.Yazın aile içerisinde olan bazı olaylardan dolayı sınava hazirlanmaya baslayamadim.Zaten bir kursa veya dershaneye gitmiyorum.13 yasima kadar çok zayiftim ama ondan sonra fazla kilo almaya başladım boyle olunca sosyal ortamlardan kaçıp içime kapandim ve mutsuzum üniversiteye bu sekilde gitmek istemiyorum 1 sene hem hazırlanıp hem kilo vermek istiyorum okula bir sene geç yazildim ve şimdiden de bir sene geç gidince herkes pişman olursun hayatından bir sene kaybetmiş olursun diyor.Siz ne dusunuyorsunuz ?

Daha çok var sınava niye mezuna kalmaya hazırlayasın ki kendini şimdiden? Ben mezun kalmadım ama ilk üniversitemi yarıda bırakıp tekrar hazırlandım. İnan hoş olmuyor bütün lise arkadaşların kariyerlerine başlamışken okumaya devam ediyor olmak.

Üstüne kilo vermek için de yeterince zamanın var. Eylüle kadar 9 ay var şimdiden başlasan 2-3 beden incelebilirsin rahatça ama ilk sene kimse ideal kilosunda olmuyor zaten sınav stresi yüzünden.

Bile isteye o bir yili kilo verecegim diye cope atmak cok buyuk hata
Calisip da istediginiz bolumu kazanamasaniz cok normal derdim ama su anda cok anlamsiz geldi dusunceniz bana

Edit: uniyi kazanin ama ilk yil kaydinizi dondurur gittmezsiniz. Bu daha akla mantiga uygun

Son düzenleme:
Niye boşa gitsin 1 yılın. Kendine ayırdığın kişisel ihtiyacına göre dolu dolu yaşadığın bir yıl bundan verimlisimi olur :)

Kim demiş onu?
Yalan söylemişler..
Üniversiteye giden biri asla bu lafı söylemez çünkü. Hele bir başla üniversiteye sen,kaç yaşında insanlar göreceksin etrafında. Arkadaşın olacaklar. :)
1 sene ne ki? :)
Hep derim ben;en doğru zaman canının istediği zaman.. :KK68:
Bunları söyleyenler hep yaşıtlarım zaten 1999 doğumluyum 2001 lilerin arasında kalirsin diyorlar :KK35:

Kim demiş onu?
Yalan söylemişler..
Üniversiteye giden biri asla bu lafı söylemez çünkü. Hele bir başla üniversiteye sen,kaç yaşında insanlar göreceksin etrafında. Arkadaşın olacaklar. :)
1 sene ne ki? :)
Hep derim ben;en doğru zaman canının istediği zaman.. :KK68:

Valla ben söylerim üniversiteye giden bir insan olarak. İstediği bölüm gelmez, canın sağolsun bir sene daha hazırlan ne olacak 1 yıldan denir ama daha dönem ortası gelmeden ben bu sene hazırlanmayayım, ideal kiloma gelince çalışıp girerim nasılsa okula olmaz. Seneye herşeyin istediği gibi gideceği eksiksiz bir çalışma ortamına sahip olup İdeal bedenine kavuşacağı ne malum.

Herşeyim tam olana kadar köşede bekleyeyim ben dersen hayat geçip gider sen beklerken.

Bunları söyleyenler hep yaşıtlarım zaten 1999 doğumluyum 2001 lilerin arasında kalirsin diyorlar :KK35:

Üniversite ortamı düşündüğünüz gibi olmuyor. :) Lisedeki sınıfınız gibi herkes emsal değil orada. :) Kimi ilk yılında kazanıyor, kimi 3. Yılında. Kimi 2. Üniversitesini okuyor,kiminin çocuğu var falan.. :)

Valla ben söylerim üniversiteye giden bir insan olarak. İstediği bölüm gelmez, canın sağolsun bir sene daha hazırlan ne olacak 1 yıldan denir ama daha dönem ortası gelmeden ben bu sene hazırlanmayayım, ideal kiloma gelince çalışıp girerim nasılsa okula olmaz. Seneye herşeyin istediği gibi gideceği eksiksiz bir çalışma ortamına sahip olup İdeal bedenine kavuşacağı ne malum.

Herşeyim tam olana kadar köşede bekleyeyim ben dersen hayat geçip gider sen beklerken.

Sebepler ve sonuçlar farklı olabilir elbette. Ama 1 yıl kaybettiği için kimse hayatımın hatası diyemez bence. :)

Daha çok var sınava niye mezuna kalmaya hazırlayasın ki kendini şimdiden? Ben mezun kalmadım ama ilk üniversitemi yarıda bırakıp tekrar hazırlandım. İnan hoş olmuyor bütün lise arkadaşların kariyerlerine başlamışken okumaya devam ediyor olmak.

Üstüne kilo vermek için de yeterince zamanın var. Eylüle kadar 9 ay var şimdiden başlasan 2-3 beden incelebilirsin rahatça ama ilk sene kimse ideal kilosunda olmuyor zaten sınav stresi yüzünden.
Şu an istediğim üniversiteyi kazanirsam hic mutlu olmayacağım . Derslerim yogunlasmadigim halde kotu değil ama konsantre olamiyorum o konuya .Hep aklımda kilo var.Gecen sene 9 kilo vermiştim fitness a gidiyordum orası kapandı okul yakınlarında bir yer yok ve beste çıkıyorum hem kilo verip hem ders çalışma şansım yok .

Üniversitede kimleri kimleri göreceksin, kimi yaşıtın olacak, kimi 5 yaş büyüğün, kimi ikinci üniversitesini okumaya gelecek kimi tekniker iken müh olmaya gelecek... Var da var yani. Üniversiteye 1 sene daha hazırlansan ölmezsin aksine belki ilk seneye göre çok daha iyi puanlar tutturabilirsin ama şöyle bir şey var, sen şuan daha sınava da girmiş değilsin, kilon fazla ya da ailevi sıkıntıların var diye ertelemen anlamsız ama başka sıkıntılar varsa ve bu sene cidden girmemen en iyisi olacaksa bu karar sana kalmış. Kafamı toplayamıyorum çalışamıyorum falan diyorsan bilemem ama hele bir sınava gir bakalım ondan sonra düşün 1 sene daha hazırlanmayı.

Bile isteye o bir yili kilo verecegim diye cope atmak cok buyuk hata
Calisip da istediginiz bolumu kazanamasaniz cok normal derdim ama su anda cok anlamsiz geldi dusunceniz bana

Edit: uniyi kazanin ama ilk yil kaydinizi dondurur gittmezsiniz. Bu daha akla mantiga uygun
Üniversiteyi kazanıp gitsem çok pasif ve mutsuz olsam yine başarısız olmaz miyim ?

Üniversitede kimleri kimleri göreceksin, kimi yaşıtın olacak, kimi 5 yaş büyüğün, kimi ikinci üniversitesini okumaya gelecek kimi tekniker iken müh olmaya gelecek... Var da var yani. Üniversiteye 1 sene daha hazırlansan ölmezsin aksine belki ilk seneye göre çok daha iyi puanlar tutturabilirsin ama şöyle bir şey var, sen şuan daha sınava da girmiş değilsin, kilon fazla ya da ailevi sıkıntıların var diye ertelemen anlamsız ama başka sıkıntılar varsa ve bu sene cidden girmemen en iyisi olacaksa bu karar sana kalmış. Kafamı toplayamıyorum çalışamıyorum falan diyorsan bilemem ama hele bir sınava gir bakalım ondan sonra düşün 1 sene daha hazırlanmayı.
Sosyal olarak çok geriyim :)
Kilo almaya başlayınca oldu çok pasifim.Özgüven sorunum var.Sınava kendimi denemek adına giricem ama tercih yapmak bu sene için çok olası değil

Erkek arkadaşımın hazırlık sebebiyle iki sene kaybı vardı. Daha fazla kayıp vermeye tahammülü yok şu an, ama yine mezuna kalan ne bileyim başka sebeplerden iki sene kaybı olan bir sürü arkadaşım var, hiçbiri de kötü hissetmiyor, hatta uzatacaklar okulu muhtemelen. O iş sende biter, kendini en iyi sen tanırsın. Ben iki örneği de gördüm ama kafaya takmayan kişi sayısı daha fazla, eğer bu bir senelik kaybı verimli değerlendirirsen pişman olacağını hiç sanmıyorum.

Sosyal olarak çok geriyim :)
Kilo almaya başlayınca oldu çok pasifim.Özgüven sorunum var.Sınava kendimi denemek adına giricem ama tercih yapmak bu sene için çok olası değil
Karakteri oturmuş arkadaşlıklar üniversitede daha fazla olur, daha bilinçli hareket edersin sosyal anlamda da farklı bir boyut kazanırsın karakter olarak. İlk sene tercih yapmak zorunda değilsin zaten kendini bir dene gerisini sonra düşün, psikolojikman kendini bu şekilde üzdüğüne değmez yani :)

Erkek arkadaşımın hazırlık sebebiyle iki sene kaybı vardı. Daha fazla kayıp vermeye tahammülü yok şu an, ama yine mezuna kalan ne bileyim başka sebeplerden iki sene kaybı olan bir sürü arkadaşım var, hiçbiri de kötü hissetmiyor, hatta uzatacaklar okulu muhtemelen. O iş sende biter, kendini en iyi sen tanırsın. Ben iki örneği de gördüm ama kafaya takmayan kişi sayısı daha fazla, eğer bu bir senelik kaybı verimli değerlendirirsen pişman olacağını hiç sanmıyorum.
Okulun kapandığı gün spora yazilmayi düşünüyorum.Sınava dilden giricem ve beni çok zorlayacak bir çalışma olacağını düşünmüyorum .Amacım kafa toplayıp kaybolan ozguvenimi bulmak :(

İkinci kez mezuna kaldım. 98 liyim.
Mezun olmayı kolay bir şey sanma. İnsanı içten içe kemirir. Hala 5 ay var.
Çalışabildiğin kadar çalış. Sınavda yapamazsan mezuna kalmayı düşünürsün.
Mezuna kalmış olmaktan hiçbir zaman pişmanlık duymadım ama sağlam psikoloji gerekir.
Nasılsa mezuna kalıcam diye asla boşlama. Elinden ne geliyorsa mutlaka çalış. Sana benden tavsiye.

Karakteri oturmuş arkadaşlıklar üniversitede daha fazla olur, daha bilinçli hareket edersin sosyal anlamda da farklı bir boyut kazanırsın karakter olarak. İlk sene tercih yapmak zorunda değilsin zaten kendini bir dene gerisini sonra düşün, psikolojikman kendini bu şekilde üzdüğüne değmez yani :)
Anladım insanlar daha olgundur sanıyorum orada . Ama cevremdekiler yuzunden onlar beni kabul etse de ben onlara katılabilecek gibi hissetmiyorum

Okulun kapandığı gün spora yazilmayi düşünüyorum.Sınava dilden giricem ve beni çok zorlayacak bir çalışma olacağını düşünmüyorum .Amacım kafa toplayıp kaybolan ozguvenimi bulmak :KK43:
O zaman pişman olmayacağına inanıyorsan yap, ki bence sorun olacak bir şey değil, iş hayatında taş çatlasın geçirdiğin 15 sene sonra o iki yılın hiç önemi kalmayacak...

Back
X