mide bulantısı :/

İlaç ismi yazmayınız, bu tip ilaçlar olduğunu belirtmeniz yeterli zira sonuçta bir ilaç ve yol tutmasına iyi gelen bazı ilaçlar yan etkileri sebebiyle piyasadan kaldırıldı, iyi niyetle yazdığınız ilaçları kullanmaya kalkanlar kötü sürprizlerle karşılaşabilir, ilaç kullanımı için aile hekimiyle görüşülmesi yerinde olur...

Canım arabaya binince sadece yola bak. Bende bi ara okula servisle gidip geliyordum lisede. Camda duruyordum resmen oturmuyordum mide bulantısından. Dümdüz yola bakarsan önüne,o zaman daha az bulanır miden. Kolonya bulundur yanında tavsiye ederim...

bende sadece yola bakıyorum otobüsle ille de cam kenarı seçiyorum. bide karanlıkta gidemiyorum ya yolu göremediğim için o zamanda kötü oluyor. aslında aklıma getirmesem sorun yoktaa işte aklıma getiriyorum durduk yere.

merhaba canım bu mide bulantısı bende de resmen kanayan bir yara..Allay yardım etsin.. sinir oluyorum lunaparklardaki aletlere bile binemiyorum midem yüzünden dönen şeyler özellikle deli gibi mideleri var bazı insanların çok kıskanıyorum:41:
mazot olayını bende duydum hatta benim yengeminde aynen benim gibiydi durumu babası yaptı ona ve şuan tık demiyor midesi uzun yolculuklarda bile, bilmiyorum çok ilginç bir olay ama ben deneyemem öyle bir şeyi..
ben uzun yolculuklarda bulantı hapı içiyorum mecburen, tutmuyor midem o zaman ama öyle bir hap ki çok uyuşukluk yapıyor hemen bayılıyorum uykudan..
kısa mesafelerde böyle hapların içilmesini tavsiye etmem naneli şeker taşıyıp sürekli ön tarafa bakıp kafanı fazla oynatmayacaksın kafanı aşağı eğmeyeceksin kitap veya telefonla ilgilenmeyeceksin bu tür şeyler mideyi cok cabuk tutuyor..
Böyle kulaktan kulaga yayılmış şeyleri söylemekten hoşlanmıyorum denemeden bilmeden ama söz konusu böyle çaresiz bir şey olunca duydugum bir şeyi paylaşayım..
yolculuga cıkmadan önce bir tane fasulye tanesi yutmanın mide bulantısını engellediğini duymuştum bir tanıdgımdan ama ben hiç denemedim doğrusu belki duyanlar deneyenler vardır diye paylaşmak istedim yani doğal bir yöntem sonuçta işe yarıyorsa haplara falan baglı kalıp uyuşmaktan iyidir derim

merhaba canım bu mide bulantısı bende de resmen kanayan bir yara..Allay yardım etsin.. sinir oluyorum lunaparklardaki aletlere bile binemiyorum midem yüzünden dönen şeyler özellikle deli gibi mideleri var bazı insanların çok kıskanıyorum:41:
mazot olayını bende duydum hatta benim yengeminde aynen benim gibiydi durumu babası yaptı ona ve şuan tık demiyor midesi uzun yolculuklarda bile, bilmiyorum çok ilginç bir olay ama ben deneyemem öyle bir şeyi..
ben uzun yolculuklarda bulantı hapı içiyorum mecburen, tutmuyor midem o zaman ama öyle bir hap ki çok uyuşukluk yapıyor hemen bayılıyorum uykudan..
kısa mesafelerde böyle hapların içilmesini tavsiye etmem naneli şeker taşıyıp sürekli ön tarafa bakıp kafanı fazla oynatmayacaksın kafanı aşağı eğmeyeceksin kitap veya telefonla ilgilenmeyeceksin bu tür şeyler mideyi cok cabuk tutuyor..
Böyle kulaktan kulaga yayılmış şeyleri söylemekten hoşlanmıyorum denemeden bilmeden ama söz konusu böyle çaresiz bir şey olunca duydugum bir şeyi paylaşayım..
yolculuga cıkmadan önce bir tane fasulye tanesi yutmanın mide bulantısını engellediğini duymuştum bir tanıdgımdan ama ben hiç denemedim doğrusu belki duyanlar deneyenler vardır diye paylaşmak istedim yani doğal bir yöntem sonuçta işe yarıyorsa haplara falan baglı kalıp uyuşmaktan iyidir derim

fasulye tanesini ilk defa duyuyorumm :52: aynen ya ilaçlara bağlı kalmak istemiyorum. bide şimdi istanbul gibi bi şehirde sürekli otobüsler var dolu olunca da istediğin yere oturamıyosun. ben 1 saatlik yolculukta bile gideceğim yere varamadan yolun yarısında iner hava alır sonra tekrar binerim yani. ama işte bi çaresini bulmak lazım.:44:

Aynen canım özellikle küçük minübüsler varya onlara binemiyorum ben dur kalk çok yaptığı için iyice fenalaşıyorum iniyorum erkenden arabadan :/
bu fasulye olayına internette de rastladım iyi geldiğini yazmışlar.. denemek lazım ne kaybederiz ki

Ben de eskiden öyleydim ama artık haftanın 5 günü Avrupa kıtasından Asya'ya geçiyorum. Toplam yolum git gel 4-4.5 saati buluyor İstanbul trafiğinde, mecburen alıştım. Bence sık sık binersen ve bunu müzikle eglenceli hale getirirsen üstesinden gelebilirsin. Bu gibi sorunlar daha çok psikolojik. Yok kusarsam rezil olurum, ay kustu kusacam, tek başımayım napıcam gibi düşünceler yüzünden beyne mesajlar yollanıyor ve ister istemez bünye de kendini buna hazırlıyor. Eczanelerde yolculukta mide bulantısına karşı haplar var ama doktora sormadan almayın derim, ayrıca leblebi de iyi geliyor.

.

Son düzenleme:
Aynen canım özellikle küçük minübüsler varya onlara binemiyorum ben dur kalk çok yaptığı için iyice fenalaşıyorum iniyorum erkenden arabadan :/
bu fasulye olayına internette de rastladım iyi geldiğini yazmışlar.. denemek lazım ne kaybederiz ki

aynen aynen bende bi araştırayım da fasulyeden ne zarar gelir denemekte fayda var :1:

Ben de eskiden öyleydim ama artık haftanın 5 günü Avrupa kıtasından Asya'ya geçiyorum. Toplam yolum git gel 4-4.5 saati buluyor İstanbul trafiğinde ama artık alıştım. Bence sık sık binersen ve bunu müzikle eglenceli hale getirirsen üstesinden gelebilirsin. Bu gibi sorunlar daha çok psikolojik. Yok kusarsam rezil olurum, ay kustu kusacam, tek başımayım napıcam gibi düşünceler yüzünden beyne mesajlar yollanıyor ve ister istemez bünye de kendini buna hazırlıyor. Eczanelerde yolculukta mide bulantısına karşı haplar var ama doktora sormadan almayın derim, ayrıca leblebi de iyi geliyor.

.

işte tamda öyle oluyor evett ya sürekli kusarsam midem bulanırsa diye düşünüyorum kendi kendimi hasta ediyorum. ama düşünmeden de edemiyorum işte. leblebiyide duymamıştım onu da bi araştırim teşekkürlerr :)

Son düzenleme:
Back
X