- 16 Şubat 2012
- 6.594
- 11.147
- 448
- Konu Sahibi mihribanbalik
-
Öncelik kendini düşünmesi,para harcama konusunda cimri davranması hatta bana ödettirmesi,ev işleri konusunda bir şey yapmaması benim söylememle işte sofra topluyor sonra devamı gelmiyor.Çocuğun bakımı dışında kendi ütüsünü yapıyor erken gittiğinde kendi kahvaltısını hazırlıyor başka bir şey yok.Onuda daha yeni yapıyor artık ben bıktığım ve içimden gelmediği için yapmıyorum.Yoksa gece 3 te kalkıp kahvaltı hazırladığım çok oldu... Aşkmış sevgiymiş ,şefkatmiş bunlardan uzak olması bir kere hastanede fenalaştım elimden tutup acile götürmüştü başımda beklemişti o kadar.sizin yazdıklarınızdan da güçlü bir kadın olduğunuzu anlıyorum.
zaten engelli çocuk anneleri, bir kat daha güçlü ve sabırlılar. gerçetekten hayranım. benim de yeğenim engelli. abimle yengem çocuklarına zaman zaman sabrettikleri için birbirlerine sabrı kalmayıp, tartışabiliyorlar. ama çok şükür ki, ikisi de huzursuzluktan küslükten hoşlanmadıklarından orta yolu bulmaya çalışıyolar.
siz neden anlaşamıyorsunuz? tam anlayamadım.
en çok kızdığım ve üzüldüğüm konu sahiplerindendi değişimi harika inşallah hep böyle mutlu olurmihri vallahi eski konularını bilen biri olarak,yazdıklarına hem çok şaşırdım hem çok sevindim:)
yazdıklarımız işe yaradı demek ki zamanında..
İkinci evliliğimaşka bakışın ne durumda?
yeniden aşık olurum diye düşünüyomusun mesela?
benim hep bu gelir aklıma:
acaba boşansam tekrar aşık olur muyum?
yoksa artık yalnız ve mutlu kadını mı oynar insan?
yaşadıklarımızdan hangisin
öncelik kendini düşünmesi,para harcama konusunda cimri davranması hatta bana ödettirmesi,ev işleri konusunda bir şey yapmaması benim söylememle işte sofra topluyor sonra devamı gelmiyor.Çocuğun bakımı dışında kendi ütüsünü yapıyor erken gittiğinde kendi kahvaltısını hazırlıyor başka bir şey yok.Onuda daha yeni yapıyor artık ben bıktığım ve içimden gelmediği için yapmıyorum.Yoksa gece 3 te kalkıp kahvaltı hazırladığım çok oldu... Aşkmış sevgiymiş ,şefkatmiş bunlardan uzak olması bir kere hastanede fenalaştım elimden tutup acile götürmüştü başımda beklemişti o kadar,Birde geçmişte yaşadığımız kötü olaylar var benim maşımı dolandırıcılara yedirmesi,bana sormadan arabamızı satması sonra yine bana sormadan başka şehre gidip o arabayı satıp kredi çekecek olması son anda abisinin beni arayıp bana haber vermesi engel olmamız.Ben çocuğumuza hamileyken çocuğun kontrol giderlerine bile ef püf yapıp tahlillere bile gereksiz demesi destek yerine köstek olarak burnumdan getirmesi ,benim annem yengem evde doğurdu demesi,yediğim lokmaları sayması başkalarına ise rahatça harcaması.
yaşadıklarımızdan hangisin
Öncelik kendini düşünmesi,para harcama konusunda cimri davranması hatta bana ödettirmesi,ev işleri konusunda bir şey yapmaması benim söylememle işte sofra topluyor sonra devamı gelmiyor.Çocuğun bakımı dışında kendi ütüsünü yapıyor erken gittiğinde kendi kahvaltısını hazırlıyor başka bir şey yok.Onuda daha yeni yapıyor artık ben bıktığım ve içimden gelmediği için yapmıyorum.Yoksa gece 3 te kalkıp kahvaltı hazırladığım çok oldu... Aşkmış sevgiymiş ,şefkatmiş bunlardan uzak olması bir kere hastanede fenalaştım elimden tutup acile götürmüştü başımda beklemişti o kadar.
Birde geçmişte yaşadığımız kötü olaylar var benim maşımı dolandırıcılara yedirmesi,bana sormadan arabamızı satması sonra yine bana sormadan başka şehre gidip o arabayı satıp kredi çekecek olması son anda abisinin beni arayıp bana haber vermesi engel olmamız.Ben çocuğumuza hamileyken çocuğun kontrol giderlerine bile ef püf yapıp tahlillere bile gereksiz demesi destek yerine köstek olarak burnumdan getirmesi ,benim annem yengem evde doğurdu demesi,yediğim lokmaları sayması başkalarına ise rahatça harcaması.
Hamileyken ev işleri yaptırmaya çalışması bulaşık makinesi alalım çamaşır makinesi alalım dediğimde annemde elinde yıkardı deyip kendine pahalı telefonu alması.Ağır eşyaları kaldırmak için yardım istediğimde elini sürmemesi hatta annemler yapardı biz yapmazdık demesi.Çöpü atmayı bile gurur yapardı.
Sabah erken kalkar sobayı yakar,kahvaltıyı hazırlar yatakları toplar çocuğu yedirir işe giderdim.Öğlen eve gelirdim benden yemiyor dediği için beceriksiz kaynanama rağmen yemek yapar çocuğu yedirir hastaysa ilacını içiririr üstünü değiştirir sonra işe giderdim.Akşam yine yemeği temizliği yapar çocuğa bakar bunların üzerine okula giderdim sınavlara çalışırdım.Ne kadar enayiymişim.Gözüm körmüş .Üstüne beyefendi bir iş tutturamadığı için iş yapacağım diye ona araba için v.b için kredi çeker öderdim.
Tatilmiş ev eşyasıymış bunları lüzumsuz görmesi ancak parasını ben verirsem bunların gerçekleşmesi.Geçen ilk defa evine bir şey aldı.
erkekler de bu kadından gizli iş yapmalarına hayranım. hep ellerine yüzlerine bulaştırırlar. sonra mecbur kadınlar toplar arkalarını. bence bi terapiste gitseniz düzelir gibi geliyor. çünkü seninki tipik bi türk erkeği. yaygın bir tür yani. psikologlar alışık bu tiplere. para konusunu sana bırakmalı. belli ki nasıl idare edeceğini bilmiyor. çocuğun bakımına yardım etmesi, ütüsünü, kahvaltsını hazırlaması da güzel. bence umutsuz vaka değil gibi.
he ekleme yapmışsın şimdi gördüm. canım işte kadın kendinden fazla fedakarlık yapınca böyle oluyor. bu yüzden diyorum önce kendimizi sevmeliyiz diye. bence sana saygı duymayı bilmeli. sen oturup konuş. terapiste gidin. hakem olsun aranızda. zaten bu adam epey rahatına düşkün. sen boşanalım desen de hayatta boşayamaz. bu rahatlığı kim bırakır? ama onunla da böyle yaşamak zorken mutlak çözüm bulunmalı. sadece bi taraf verici olmamalı. işzaten bu bozuyo evliliğin dengesini.
Peki eski esinizle karşılaştığınızda onu size bakış açısı nasıl yani ailesi ve kendisinin yaptıklarınin farkında mi ? Çocuğunuz oraya gidip gelince etkileniyormu ne bileyim eski kV kp nasıl cocuğunuza karşı?
Zaten boşanma lafı geçtiyse boşanmak lazım. Er ya da geç. Yoksa senden gidiyo oysa ki gençken bitirmek lazım.
Cesaretin için tebrikler :)
Çok üzüldüm yaşadıklarınıza ama artık o kocanıza biraz haddini bildirin.yaşadıklarımızdan hangisin
Öncelik kendini düşünmesi,para harcama konusunda cimri davranması hatta bana ödettirmesi,ev işleri konusunda bir şey yapmaması benim söylememle işte sofra topluyor sonra devamı gelmiyor.Çocuğun bakımı dışında kendi ütüsünü yapıyor erken gittiğinde kendi kahvaltısını hazırlıyor başka bir şey yok.Onuda daha yeni yapıyor artık ben bıktığım ve içimden gelmediği için yapmıyorum.Yoksa gece 3 te kalkıp kahvaltı hazırladığım çok oldu... Aşkmış sevgiymiş ,şefkatmiş bunlardan uzak olması bir kere hastanede fenalaştım elimden tutup acile götürmüştü başımda beklemişti o kadar.
Birde geçmişte yaşadığımız kötü olaylar var benim maşımı dolandırıcılara yedirmesi,bana sormadan arabamızı satması sonra yine bana sormadan başka şehre gidip o arabayı satıp kredi çekecek olması son anda abisinin beni arayıp bana haber vermesi engel olmamız.Ben çocuğumuza hamileyken çocuğun kontrol giderlerine bile ef püf yapıp tahlillere bile gereksiz demesi destek yerine köstek olarak burnumdan getirmesi ,benim annem yengem evde doğurdu demesi,yediğim lokmaları sayması başkalarına ise rahatça harcaması.
Hamileyken ev işleri yaptırmaya çalışması bulaşık makinesi alalım çamaşır makinesi alalım dediğimde annemde elinde yıkardı deyip kendine pahalı telefonu alması.Ağır eşyaları kaldırmak için yardım istediğimde elini sürmemesi hatta annemler yapardı biz yapmazdık demesi.Çöpü atmayı bile gurur yapardı.
Sabah erken kalkar sobayı yakar,kahvaltıyı hazırlar yatakları toplar çocuğu yedirir işe giderdim.Öğlen eve gelirdim benden yemiyor dediği için beceriksiz kaynanama rağmen yemek yapar çocuğu yedirir hastaysa ilacını içiririr üstünü değiştirir sonra işe giderdim.Akşam yine yemeği temizliği yapar çocuğa bakar bunların üzerine okula giderdim sınavlara çalışırdım.Ne kadar enayiymişim.Gözüm körmüş .Üstüne beyefendi bir iş tutturamadığı için iş yapacağım diye ona araba için v.b için kredi çeker öderdim.
Tatilmiş ev eşyasıymış bunları lüzumsuz görmesi ancak parasını ben verirsem bunların gerçekleşmesi.Geçen ilk defa evine bir şey aldı.
Ben de sizi tebrik ediyorum. Yemin ederim hangi konuyu okuduysam oraya yazdığınız düşüncelerinize bayılıyorum. Ne kadar güçlü bi insansınız siz.Çok güzel yazmışsınız.
İnsan evliliğe ilk adım atarken "dayak ve aldatma olursa boşanırım, yoksa yuvamı yıkmam" düşüncesinde oluyor.
Ama evlenip işin içine "PSİKOLOJİK ŞİDDET" girince mutsuz oluyor.
Ama dayak yok, boşanmak için de sebep yok aslında.
İkileme düşüyor sonra.
Sadece mutsuz olmak evliliği bitirmek için sebep değil, şımarıklık gibi bir şey olarak görülüyor. Hele de ortada çocuk varsa.
O anne oluyor bir Hitler. Vay efendim dayak mı yedin, vay başka kadın mı var, neden boş yere yuvanı yıkıyorsun. Çocuğa acı bari, onu babasız mı büyüteceksin?
Halbuki o kadar psikolojik ruh hastası erkek ve o kadar çok psikolojik ŞİDDET var ki günümüz evliliklerinde.
Kadın anlamıyor bunu. Şiddeti sadece fiziksel sanıyor. Kutsal gördüğü yuvasını sadece kendisinin kutsal gördüğünü, eşinin iplemediğini anlamak istemiyor. Yanlış tercih yaptığını kabullenmek istemiyor. Eşi diye seçtiği kişinin ruh hastası olduğunu konduramıyor. Saygısız bir ilişkiye (evlilik demiyorum, diyemiyorum) devam ediyor.
Tebrik ediyorum sizi, kendinize değer verdiğiniz için, çocuğunuza değer verdiğiniz için.
Hep diyorum, boşanmaya karar vermek/boşanmak doğum yapmak gibi. İlk aşamalar çok sancılı ama sonrasında bir avazda herşey bitiyor, bebeğiniz kucağınızda, yani mutluluğunuz, tüm acı bitiyor.
İnşallah hayatınızda hep kıymetinizi bilen insanlar olur.
Ay bu konu bana ilaç gibi geldiçocukta yok bende üstelik
aynen canım. ben zaten evliyken yatakta dönene dönene düşünürdüm: "ben bu adamamı harcıycaam yılları mı?"
en erken vakitte bitirmek lazım. başından belliyor evliliğin gideceği nokta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?