- 31 Ekim 2014
- 3.782
- 9.370
- 208
Hayır tek sorun o laflar da değil ki. Çocuk için çok ciddi bi kafa karışıklığı bu.Millet çoluğuna çocuğuna terbiye öğretir eşim ise çocuğumuza pis kelimeler öğretiyor. Kaç defa uyardım, bağırdım çağırdım yapma etme diye ama beni dinleyen kim. Bak bu çocuk bizim yansımamız biz ne verirsek onu alıyor öğretme diyorum hosuma gidiyor diyor. Salak, pislik, b..klu, eşek g..tlü ne demek yaaa. (aklıma geldikçe çıldırıyorum) 2 yaşında kız çocuğu birde bu. kaç defa aile dşındakilere salak dediğini duydum. ( bize söylediklerini saymıyorum bile )
bi ara internette fenomen olan vermicem benim dğeilmi vermicem diye video vardı. onu izletirdi. o söyledikçe hoşuna gider gülerdi.
dün gecede çocuğu yatıryorum bana pışık yaptı. kimden öğrendin sen bunu dedim. babadan diyo oda. neyse çağırdım eşimi bak ne yapıyo görüyomusun diye. eşimde çocuğa diyoki bak öyle yapılmaz böyle pışık yapıcan diye tekrar gösteriyo pişkin pişkin gülüyo bide çocuk yaptıkça. sinir oluyorum kızlar napıcam ben.
Ortada çocuğa ögretilen bi davranış ve çocuğun otorite olarak gördüğü, rol model aldığı iki kişi var, annesi ve babası.
Bu otoritelerden biri davranış konusunda onu destekliyo, ona gülüyo ve cesaret veriyo. Çocuk onaylandığını ve doğru bi şey yaptığını düşünüyo.
Diğer otorite yani siz ise tam tersini yapıyosunuz. Davranışın yanlış olduğunu söylüyosunuz, belki ister istemez kızıyosunuz. E bu sefer de yanlış yaptığını düşünüyo.
Annenin hayır dediğine babanın evet dediği bi ortamda bi çocuk sürekli ikilemde kalır, bi şey öğrenemez. Yaptığı her yanlışta sizin otoritenizi sarsıp babasından destek istemeyi öğrenir ancak.