Millet terbiye öğretir bizde ise....

Millet çoluğuna çocuğuna terbiye öğretir eşim ise çocuğumuza pis kelimeler öğretiyor. Kaç defa uyardım, bağırdım çağırdım yapma etme diye ama beni dinleyen kim. Bak bu çocuk bizim yansımamız biz ne verirsek onu alıyor öğretme diyorum hosuma gidiyor diyor. Salak, pislik, b..klu, eşek g..tlü ne demek yaaa. (aklıma geldikçe çıldırıyorum) 2 yaşında kız çocuğu birde bu. kaç defa aile dşındakilere salak dediğini duydum. ( bize söylediklerini saymıyorum bile )

bi ara internette fenomen olan vermicem benim dğeilmi vermicem diye video vardı. onu izletirdi. o söyledikçe hoşuna gider gülerdi.

dün gecede çocuğu yatıryorum bana pışık yaptı. kimden öğrendin sen bunu dedim. babadan diyo oda. neyse çağırdım eşimi bak ne yapıyo görüyomusun diye. eşimde çocuğa diyoki bak öyle yapılmaz böyle pışık yapıcan diye tekrar gösteriyo pişkin pişkin gülüyo bide çocuk yaptıkça. sinir oluyorum kızlar napıcam ben.
Hayır tek sorun o laflar da değil ki. Çocuk için çok ciddi bi kafa karışıklığı bu.

Ortada çocuğa ögretilen bi davranış ve çocuğun otorite olarak gördüğü, rol model aldığı iki kişi var, annesi ve babası.

Bu otoritelerden biri davranış konusunda onu destekliyo, ona gülüyo ve cesaret veriyo. Çocuk onaylandığını ve doğru bi şey yaptığını düşünüyo.

Diğer otorite yani siz ise tam tersini yapıyosunuz. Davranışın yanlış olduğunu söylüyosunuz, belki ister istemez kızıyosunuz. E bu sefer de yanlış yaptığını düşünüyo.

Annenin hayır dediğine babanın evet dediği bi ortamda bi çocuk sürekli ikilemde kalır, bi şey öğrenemez. Yaptığı her yanlışta sizin otoritenizi sarsıp babasından destek istemeyi öğrenir ancak.:KK43:

Bu önemli bir nokta ama cevap gelmedi sanırım :KK64:
Muhtemelen esi konu sahibinin yaninda cocuk olmadan once de kufur ediyordur. Ama bu sorun olmamıştır. Demek ki kendi aralarinda bunu problem etmemisler. Problem çocuğa ogretmesi, cocugun yaninda kufretmesi.
Mesela ben esimin isyerinde, arkadaslarinin yaninda agzinin hayli bozuk olduğunu biliyorum. Esim de benim arkadaslarimin yaninda agzimin bozuk oldugunu biliyor. Ama bu evde de ayni sekilde devam edecegi anlamina gelmez.
Açıkçası okurken sıkı bir kufurbaz olmama ragmen cok kizdim.
Benim kizim anasinin icyuzunu asla bilmeyecek :))

Millet çoluğuna çocuğuna terbiye öğretir eşim ise çocuğumuza pis kelimeler öğretiyor. Kaç defa uyardım, bağırdım çağırdım yapma etme diye ama beni dinleyen kim. Bak bu çocuk bizim yansımamız biz ne verirsek onu alıyor öğretme diyorum hosuma gidiyor diyor. Salak, pislik, b..klu, eşek g..tlü ne demek yaaa. (aklıma geldikçe çıldırıyorum) 2 yaşında kız çocuğu birde bu. kaç defa aile dşındakilere salak dediğini duydum. ( bize söylediklerini saymıyorum bile )

bi ara internette fenomen olan vermicem benim dğeilmi vermicem diye video vardı. onu izletirdi. o söyledikçe hoşuna gider gülerdi.

dün gecede çocuğu yatıryorum bana pışık yaptı. kimden öğrendin sen bunu dedim. babadan diyo oda. neyse çağırdım eşimi bak ne yapıyo görüyomusun diye. eşimde çocuğa diyoki bak öyle yapılmaz böyle pışık yapıcan diye tekrar gösteriyo pişkin pişkin gülüyo bide çocuk yaptıkça. sinir oluyorum kızlar napıcam ben.

Yazdiklarina cok üzüldüm ,belliki esin cok bilgisiz ,yoksa cocuguna ögreticegi onun yararina olurdu.Sana cok is düsüyor hem esini dizginlemen gerek hem cocugunu takip etmen gerek ,o cirkin kelimeleri beyninde yer etmesin sonra cikarmasi cok zor olur ,yani imkansiz gibi ,3 yasina kadar aldigi egitim cok önemli.

Muhtemelen esi konu sahibinin yaninda cocuk olmadan once de kufur ediyordur. Ama bu sorun olmamıştır. Demek ki kendi aralarinda bunu problem etmemisler. Problem çocuğa ogretmesi, cocugun yaninda kufretmesi.
Mesela ben esimin isyerinde, arkadaslarinin yaninda agzinin hayli bozuk olduğunu biliyorum. Esim de benim arkadaslarimin yaninda agzimin bozuk oldugunu biliyor. Ama bu evde de ayni sekilde devam edecegi anlamina gelmez.
Açıkçası okurken sıkı bir kufurbaz olmama ragmen cok kizdim.
Benim kizim anasinin icyuzunu asla bilmeyecek :))
Doğru aslında, sizin gibi ebeveynler de var ama bana daha çok diğeri denk geldi. Bir çocuğa bakıyorum ağzı bozuksa genelde ailesinin de öyle oluyor. Sizin kızınız kaç yaşında?

Doğru aslında, sizin gibi ebeveynler de var ama bana daha çok diğeri denk geldi. Bir çocuğa bakıyorum ağzı bozuksa genelde ailesinin de öyle oluyor. Sizin kızınız kaç yaşında?
Benim kizim 18 aylik henüz.
Dogru haklısınız genel olarak cocugun terbiyesi ebeveynlerinin terbiyesiyle orantili oluyor.

Dogru haklısınız genel olarak cocugun terbiyesi ebeveynlerinin terbiyesiyle orantili oluyor.
Şimdi siz küçük diye haklı olarak yanında böyle konuşmuyorsunuz ama yaşı büyüdükçe bir kere ağzınızdan kaçacak sonra zamanla artık dikkat de etmemeye başlayacaksınız, o da ileride sizin gibi olacak. Benim gözlemlediğim bu çevremde, ha siz böyle yapacaksınız diye kesin asla konuşamam sadece genele göre yorumladım durumunuzu, yanlış anlamayın alınmayın da lütfen o_Oama siz zaten böyle konuşuyormuşsunuz neden çocuğunuzun yanında böyle konuşmamaya dikkat ediyorsunuz? Yaptığınızın yanlış olduğunu düşünüyorsunuz demek ki, o halde neden küfürlü konuşuyorsunuz? Anlamak için soruyorum :KK64:

Şimdi siz küçük diye haklı olarak yanında böyle konuşmuyorsunuz ama yaşı büyüdükçe bir kere ağzınızdan kaçacak sonra zamanla artık dikkat de etmemeye başlayacaksınız, o da ileride sizin gibi olacak. Benim gözlemlediğim bu çevremde, ha siz böyle yapacaksınız diye kesin asla konuşamam sadece genele göre yorumladım durumunuzu, yanlış anlamayın alınmayın da lütfen o_Oama siz zaten böyle konuşuyormuşsunuz neden çocuğunuzun yanında böyle konuşmamaya dikkat ediyorsunuz? Yaptığınızın yanlış olduğunu düşünüyorsunuz demek ki, o halde neden küfürlü konuşuyorsunuz? Anlamak için soruyorum :KK64:
Yok benim beynim nerde kullanacagim konusunda kesin olarak programlı :)
31 yillik hayatimda henuz fire vermedim.
Bilmiyorum Neyzen Tevfik'in suçu galiba.
Sevme özgürlüğü varsa, sovme ozgurlugu de olmali dediydi ruhu şad olsun :)

Yok benim beynim nerde kullanacagim konusunda kesin olarak programlı :)
31 yillik hayatimda henuz fire vermedim.
Bilmiyorum Neyzen Tevfik'in suçu galiba.
Sevme özgürlüğü varsa, sovme ozgurlugu de olmali dediydi ruhu şad olsun :)
Çocuğunuz ne zaman bu özgürlüğe kavuşacak? İnanın sadece merakımdan soruyorum yanlış anlamayın yargılamak gibi falan görmeyin lütfen.

Çocuğunuz ne zaman bu özgürlüğe kavuşacak? İnanın sadece merakımdan soruyorum yanlış anlamayın yargılamak gibi falan görmeyin lütfen.
Ben dogruyu yanlisi ogretirim. Gerisini kendi bilir.
Benim kötü hasletlerim sadece bana özeldir. Bilmesini istemedigim kisiler asla bilmez. Kizim dahi olsa..
Bir yerden duyan da "mumkun dahi olamaz" der.
Farkindayim uzaktan bakinca cok utopik geldi size, lakin ancak uzun yillar taniyan bilir beni.

Ben dogruyu yanlisi ogretirim. Gerisini kendi bilir.
Benim kötü hasletlerim sadece bana özeldir. Bilmesini istemedigim kisiler asla bilmez. Kizim dahi olsa..
Bir yerden duyan da "mumkun dahi olamaz" der.
Farkindayim uzaktan bakinca cok utopik geldi size, lakin ancak uzun yillar taniyan bilir beni.
Yok aslında ütopik gelmedi, sadece anlamaya çalıştım ve anladım da şu an :KK19:

Bu cok dogru ben kufur nedir bilmeden büyüdüm. Ama esimin ailesi babasi ablasi abisi annesi hepsi uluorta küfür ediyor. Esim yine mac sirasinda babasinin yaninda küfür etmisti sok oldum ve sert bir dille uyardim. Millet bana guldu ya la.o_O Hayir bi sey değil uzum uzume baka baka benim de ağzım bozuldu. Neyse ki evin icinde cocuk yaninda bu problemi hallettik:KK50:

Bu cok dogru ben kufur nedir bilmeden büyüdüm. Ama esimin ailesi babasi ablasi abisi annesi hepsi uluorta küfür ediyor. Esim yine mac sirasinda babasinin yaninda küfür etmisti sok oldum ve sert bir dille uyardim. Millet bana guldu ya la.o_O Hayir bi sey değil uzum uzume baka baka benim de ağzım bozuldu. Neyse ki evin icinde cocuk yaninda bu problemi hallettik:KK50:
Kontrollü olundugu surece sorun yok bence :)
Evde cocuk oldugunu unutmak mumkun de degil zaten.

sizin yine kücücük kızınız küfür ediyo
beim esim is yerindne alısmıs evdede öyle deli oluyorm dedim burası is yeri degil nasıl arkadaslarınıza senin ananı s. nerdesin ulan sen dersin yada gö... ya... öyle degisik küfürlerki diyrum nerden buluyosun esin küfür etse napıcaksın peki

Allah aşkına bunda dert edicek ne var.Bu kadar problem haline getirip eşinizlede tartışmayın bence.Küçükken annesi babası hiç küfür öğretmen kızlar büyüyünce hangi tavrı isterse ona bürünüyor zaten.Küfür öğrenende hanım efendi olucağı varsada oluyor.Bizde küçükken kızlara erkeklere öğretirlermiş.Çok yakın arkadaş grubumuzda el ense şeklinde rahatlık göstersekte toplum içerisinde haaza hanımefendiyiz çok şükür.Pışıktada birşey yok.Aman çocuğum kötü yetişmesin diye kendini paralayan ailelerin çocukları nedense hep daha beter olur ayrıca.Bunuda üniversite ortamında direkt gözlemlemiş bulunuyorum. :KK49:

Back
X