Milletin Kayinbabasi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz de sananı benim babamın mirasından, kalırsa bana kalır ki o da seni ilgilendirmez diyemiyor musunuz? Siz çok pasifsiniz, daha önce açtığınız konulardan da eşinizin ne olduğu az çok belli oluyor. Boşanmayı düşünmüyorsunuz madem pasif kalmasın cevabını verin ki eşiniz haddi olmayan şeylere karışmamayı öğrensin. Sorunuzun cevabına gelince ben tek çocuğum. Mirasta tek pay sahibi olduğum için böyle bir durumu konuşmak söz konusu olamaz. Zaten eşim ailemin maddi varlığı üzerinde yorum yapmadı bugüne dek. Aksi olsaydı da konuşacağını sanmıyorum

Siz kayınbabanızdan kendi üstünüze sıfır model araba isteyin sonra da ne var canım eşimde kayınbabsından ev bekliyor siz sıfır arabayı alınca ev beklentisi gerçek olur diyin eşinizde duysun bunu utansın ailesinin verecrgi tepkiyi görsün :eek: insanlar dan birşey umarak bekleyere onları yargılamak en sevmediğim şey kimse bendem bende kimseden birşey beklemeyim.

Siz de sananı benim babamın mirasından, kalırsa bana kalır ki o da seni ilgilendirmez diyemiyor musunuz? Siz çok pasifsiniz, daha önce açtığınız konulardan da eşinizin ne olduğu az çok belli oluyor. Boşanmayı düşünmüyorsunuz madem pasif kalmasın cevabını verin ki eşiniz haddi olmayan şeylere karışmamayı öğrensin

Pasif değilim konuşuyorum sadece eşimin bahsettiği milleti arıyorum içinizde var mi diye

Pasif durmuyorum arkadaşlar bende cevabımı veriyorum. Bu konuyu biraz da şunun için açtım sizin anne babalariniz gerçekten size ev araba alıyor mu hadi onu da geçtim esleriniz böyle bir konuyu kendine dert ediyor mu ?

O hangi millet beni onu merak ediyorum içinizde var mi diye
biz ev alırken babamlar bir miktar destek oldular. sonuçta ev kızımızın da sayılır diye. babası gil de destek oldu. eşim bir yıl içinde önce babama sonra babasına geri ödedi. ikiside istemedikleri halde...

babama öderken yanındaydım. minnetdarız tavrıyla ödedi birde...

keşke ödemeseydin dedim. beklemiyorlardı geri dedim. zaten sonuçta ilerde mirasları bize kalmayacak mı? yok dedi. onlar iyi niyetlerini gösterdiler diye tepelerine mi çıkalım. imkanımız olmasaydı ödemezdim ama var dedi. bu iş ayrı miras ayrı dedi.

Sevgili Mandalinakolik Mandalinakolik şu sıralar eşinin hareketlerinin gözüne batmaya başladığı, kusurlarını anladığın bir dönemdesin. Hiç endişe etme yalnız değilsin 🤷‍♀️
Ama inanki bu gözüne batan şeylerde haksızda değilsin.
Çekirgemin söylediklerine katılıyor ve ek olarak 3.yanlışında kendisini boşa diye belirteceğimi arz ediyorum Sevgili Mandalinacım..

Pasif durmuyorum arkadaşlar bende cevabımı veriyorum. Bu konuyu biraz da şunun için açtım sizin anne babalariniz gerçekten size ev araba alıyor mu hadi onu da geçtim esleriniz böyle bir konuyu kendine dert ediyor mu ?

O hangi millet beni onu merak ediyorum içinizde var mi diye
Benim anne babam çok yardımcı oldu her konuda... Kızımın bakımından ev esyalarına kadar ellerinde varsa yaptılar yoksa da manevi destek oldular.... Ben öğretmenim eşim özelde muhasebeci..
Çok şükür kendimiz in de durumu iyi 🙏🏿 Allah helalin den nasip etsin her seyi...
Ama eşimin tarafı yok gibiydi.... Yani bir seyin ucundan tutalım, bir seye de bizim yardımınız olsun... Manevi anlamda en azından gdiip gelelim bir seyler yapalım yok.. (ki durumları ailemden daha iyidir. 3evleri 1bahceleri var... 2de arabaları vardı briisi sattılar)
Ben basta çok takıyordum bunu yüzlerine de söyledim değişen bir sey olmadı...
Eşimde bu konuda evliliğin başlarında sıkıntı yasadık ama sonra o da ne demek istediğimi neye çok üzüldüğümü anladı....
Çok şükür artık herkesi kendi insanlığı ile yargılıyrouz. Kafamız rahat.
.....
Ve evet çevremde ki MİLLET in kaynana kayınbabası her anlamda yardımcı oluyor.
Arkadasım öğretmen esi de öğretmen kayınvalidesi evinin birisinin kirasını onlara veriyor. Kendi evleri ve arabaları da var arkadaşımın. Durumları da gayet iyi yinede bu sekilde yardımcı oluyorlar.
Kayınvalidesi çocuklarına bakan var...
Kendi evlerinden birinde oturtan var...
MİLLET i say say bitmez 😆
...
O nedenle eşiniz illa bir sey diyecekse lütfen önce kendi ailesini göz önünde bulundursun ki söz sahibi olabilsin. Yoksa kusura bakmasın!!

Pasif değilim konuşuyorum sadece eşimin bahsettiği milleti arıyorum içinizde var mi diye
Ha siz babası kendine ev araba veren var mı dite arıyorsunuz. Ben varın hanımefendi babam bana araba almıştı. Evlendiğimde eşimin arabası yoktu. Benim arabam ikimizin arabası oldu. Hemen kendi babanızdan da eşinize isteyin bi araba.

Allah uzun ömürler versin ama miras işlerine girilirse kocanız hem kardeşinizle aranızı bozacak hem de size kalan mirası iki günde iç edecek çakallıkta. Çünkü siz bugün babanıza kardeşinize kıyamıyorsunuz ama yarın aman tadımız kaçmasın ali rıza bey modunda kocişinize kıyamayacak gibisiniz. Aman gözünüzü açın ailenizden miras kalsa da o sadece size düşer kocanıza da m.k yemek düşer . Herkes kendi ailesinin olan olmayan malı ile ilgilensin sonuçta miras ortak değil diyebilirsiniz.

Bu kadar aile içine karışıp herşeyi bilmesi hoş değil.
Kardeşinin evi var okey
Bunu siz mi dediniz babam aldı diye, yoksa eşiniz mi söyledi, nasıl aldı diye
Hiç hoş değil ne o soruyu sordurmaya müsade ederim ne insanlara fazla fazla bilgilerr veririm. Kimseyi ilgilendirmez buna eşim de dahil...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X