• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Milletin Kayinbabasi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şimdiki erkekler Bi tuhaf olmus ya ,herşeyi kadından bekliyorlar, ya da karısının ailesinden,yok çalışmazsan evlenmem,çalışan kadın istiyorum, tabiki çalışmak destek olmak gerekiyor bu devirde ama bunu dayatma haline getirmeleri,evliliği hep maddiyat üstüne kuruyorlar ben mi yanlışım,ama cevremde çok var böle

Sevgili Mandalinakolik Mandalinakolik şu sıralar eşinin hareketlerinin gözüne batmaya başladığı, kusurlarını anladığın bir dönemdesin. Hiç endişe etme yalnız değilsin 🤷‍♀️
Ama inanki bu gözüne batan şeylerde haksızda değilsin.
Siz de aynı yollardan geçmişiniz galiba. Süreç ve sonuç nasıl ilerledi?

Arkadaşlar ben de sizin söylediklerinizi söyledim istersem hiç hak talep etmem sen böyle düşündüğün müddetçe benim aklımdan şu geçiyor ben reddi miras hakkimdan faydalanicam. Eğer sen de kardeşim gibi ev araba sahibi olmak istiyorsan işini bırak babamla çalış emin ol sana da hepsini verir dedim . Ama bunu dusunduysem sizin yorumlarınız gözümü açtı.
Bazen gerçekten etrafı ve insanların hayatlarını bilmediğim için cevap veremiyorum. Ama sizler her şeyi gösterdiniz.

Arkadaşlar evledigimiz zamandan beri eşimin ailemden beklentileri var. Şimdiden miras konuşuyor. Sonra diyor ki baban her şeyi erkek kardesine veriyor bize hiç bir şey vermiyor. Ona ev yapıyor bize bir şey yok diyor.

Benim erkek kardeşim ve babam ticaretle uğraşıyorlar. Inşaat sektörüne bağlı. Alım satım yapıyorlar.

Erkek kardeşim 15 yaşından beri babamla çalışıyor. Babamdan ayrı para bile almadi babam onunla çalışması sonucu onun hakkını ona bir araba alarak bir de ev yaparak ödemeye çalıştı. Bunlar büyük şeyler değil araba 20 bin ev de 2 +1 büyüklüğünde orta halli bir ev.
Kardeşim evleneli 2 yıl oldu.

Eşim şimdi kıyaslama yapıyor herşey kardesine bize bir şey yok diye.
Eşim mühendis. Iyi de para kazanıyor. Benim ailemin iki ayda kazandığını o bir ayda kazanıyor.

Eşim ve benim ailem ayrı memleketlerden eşimin ailesinin maddi durumu iyi değil benim hiç bir zaman onlardan bir beklentim olmadi. Kayinbabam ölse bize miras değil borç kalır ki ben bunun lafını bile etmedim. Kavga etmeyi sevmiyorum ben onların ailesine bir şey demezken onun benim ailem hakkındaki düşünceleri beni çok üzüyor .
Daha benim ailem hayattayken onlar ölürse her şey kardeşine kalacak her şeyi erkek kardeşinin üstüne alıyor diyor.
Ben hiç bir zaman bunu takmadim.
Ailemi tanıyorum. Bana da hakkimi verirler biliyorum. Biz ne zaman memlekete gitsek arabamiz dolu döneriz sebze meyve tahıl herşeyi dolu dolu verirler. Ben hatta kiyamam aileme biz alırız derim ama yok kızım siz de zor geciniyorsunuz derler.

Eşim araba alırken ailem 10 bin para verdi ben altinlarimi bozdurdum ailemin verdiği o para hac parasiydi.
Eşim onu ödedi ama bana da şunu söyledi istemeseler daha iyi olurdu verdiklerini geri alıyorlar.
Milletin kayinbabasi kızına ev veriyor araba alıyor. Bizimki borç veriyor dedi.
O kadar üzülüyorum ki benim ailem nasıl zor şartlarda çalışıyor ben onların tek kuruşuna kiyamazken eşimin böyle düşünmesi...

Eşim klima altında çalışıyor babam ve kardeşim güneşin altında. Alnındaki teri ellerindeki yarayı ben biliyorum gördüm nasıl icim sızlıyor.
Bekarken de oyleydim kiyamazdim babamin parasını harcayamazdim.benim gözüm gönlüm çok tok eşimin ailesine karşı da kendi aileme karşı da.

Lütfen tarafsiz yorum yapın.

Ekleme: Arkadaşlar bazıları pasif durmayın demiş ben konuşuyorum beklentisinin çok yanlış olduğunu bunu onun değil benim düşünmem gerektiğini söylüyorum. Sadece merak ediyorum gerçekten bu millet kim ?

Eşimin bahsettiği milletin kayinbabalari aramızda mi ?
Kendi ailesine anasına babasına baksın o ....hem kızlarını almıs hem mal mülk bekliyo en sevmedgm damat tipi....aynısını sizde yapın kendisine .....sanki ona mı düşmüş en son konusacak insan

Esinizden çok guzel elti olurmus da cinsiyeti uymuyor.

Kardeşiniz babanizla calistigi için ikinize esit davranilmamasi normal.

Esiniz cok acayip biri. Ha bahsettiği kayinpederler yok mu var. Benim babam her evlenen cocuguna ev aldi ki evler de istanbulun en luks degilse bile bi tik altindaki semtlerde, ortalama 1 milyon degerinde, kiz erkek farketmez. Araba alirken krediyi az cekin dedi 20 bin tl verdi 2017de bana. Her gitmemizde (babamdan pek hazzetmem ve sık gitmeyiz) en az 500 euro verir zorla. Ben almazsam oglumun cebine koyar. Kayinvalidemin yazligini biz kullaniyoruz. Bitisigindeki arsa bostu satilikti onu aldi buyuk bahceniz olsun diye.

Ama esim bu konularla alakali yorum yapmaz. Babanin sana ne aldigi da ne almadığı da beni ilgilendirmez der. Maddiyat beklentisi yüksekse babasi zengin biriyle evlenseymis.

Benim kayınpederimin ciddi malı mülkü var ama hep arazi şeklinde bigün onları yemek bize nasip olur mu bilmiyorum ama şuan varlığı bile güven veriyor aslında. Henüz satılıp pay edilen herhangi birşey yok, dokuz yıllık evliyiz eşimle ikimiz iyi kazanıyoruz o bize rahat rahat yettiği için şuanlık herhangi bi beklentimiz yok.

Bizde de görümcemin eşi senin eşin gibi mandalinacım yirmi küsür yıldır beklenti içinde ve en son iki kardeşin arasını bozdu. Ablasıyla eşim şuan küs. Sebep de eşim tarla satılmasına pek gönüllü davranmıyor çünkü değerini veren yok kaldı ki kayınpeder sağ asıl karar onun, fakat görümcenin eşi haraç mezat satılsın sadece yiyeyim diye bakıyor. Çalışmıyor emekli oldu 50 yaşında, tekrar çalışmaya da gönlü yok. Biz kendi kazancımızı yerken kıskançlık yapıyor bariz şekilde. Barışır mıyız emin değilim çünkü negatif enerjisi bile yoruyor insanı. Allah sana sabır versin böylesi enerji emici adamla çok zor

Arkadaşlar ben de sizin söylediklerinizi söyledim istersem hiç hak talep etmem sen böyle düşündüğün müddetçe benim aklımdan şu geçiyor ben reddi miras hakkimdan faydalanicam. Eğer sen de kardeşim gibi ev araba sahibi olmak istiyorsan işini bırak babamla çalış emin ol sana da hepsini verir dedim . Ama bunu dusunduysem sizin yorumlarınız gözümü açtı.
Bazen gerçekten etrafı ve insanların hayatlarını bilmediğim için cevap veremiyorum. Ama sizler her şeyi gösterdiniz.

eşin ne dedi?

Esinizden çok guzel elti olurmus da cinsiyeti uymuyor.

Kardeşiniz babanizla calistigi için ikinize esit davranilmamasi normal.

Esiniz cok acayip biri. Ha bahsettiği kayinpederler yok mu var. Benim babam her evlenen cocuguna ev aldi ki evler de istanbulun en luks degilse bile bi tik altindaki semtlerde, ortalama 1 milyon degerinde, kiz erkek farketmez. Araba alirken krediyi az cekin dedi 20 bin tl verdi 2017de bana. Her gitmemizde (babamdan pek hazzetmem ve sık gitmeyiz) en az 500 euro verir zorla. Ben almazsam oglumun cebine koyar. Kayinvalidemin yazligini biz kullaniyoruz. Bitisigindeki arsa bostu satilikti onu aldi buyuk bahceniz olsun diye.

Ama esim bu konularla alakali yorum yapmaz. Babanin sana ne aldigi da ne almadığı da beni ilgilendirmez der. Maddiyat beklentisi yüksekse babasi zengin biriyle evlenseymis.
Eşinizin babanizdan bir şey talep edecek hali kalmamış ki... Adamcağız fazlasıyla yapmış :)

Ne cevap verdi?

Esinize diyin kaza bakip kic yirtmasin..millete bakarsa iflah olmaz..herkesin maddi durumu ayni degil..benim babam evet verdi bana ve tum kardeslerime ev ..kazanmis vermis olmasaydi vermezdi...kesinlikle had bilmeli..emek vermedigi mal icin hak iddia edemez

Gerçekten şok oldum
Rahmetli babam vefat etmeden evvel benden altın borç almıştı araba almak için
Vefatından sonra eşim altinlari istemiyorum dedi babaannem ev satılsın bileziklerini öderim demişti ama almadık
Ondan kalan ev satıldı kardeşlerim paylaştı eşim dedi ki sen alma borcu varsa onu ödesinler
Almadım borcu vardı o ödendi

Babam yaşarken malulen emekli olmuştu ama hiç maaş alamadan vefat etti
Derken bağlanan maaş içerde birikmiş bir gün kardeşim haber verdi devlet tarafından hesabına 800 lira yatmış abla al onu babamdan kalan dedi
Eşime söyledim hiç değilse bir altın künye alayım babamdan hatıra olsun 2003 senesiydi
Eşim dedi ki alırsan yersen veya çocuklarıma yedirirsen hakkım sana haram olsun
O zaman dedim alayım tamamını hayrına dağıtayim
Tamam dedi aldım ve tamamını hayır için dağıttım Rabbim kabul etsin inşallah

Yani demek istediğim eşiniz beni dehşete uğrattı özür dilerim ama yazacağım bu nasıl bir omurgasızlik

Allah yardımcınız olsun

Önce sustu sonra yanlış anladın dedi.

Ve son olarak ben aslında seninle ugrasiyordum şakaydi dedi.

Kızlar size de şunu söylemek istiyorum eşim konu actigimi gördü tlf da hepsini okumuş. Onu haklı gören çıkmayınca geri adım attı.
Bir daha bu konuyu acmayacagini söyledi.

En çok mutlu olduğum tarafı da itiraf etmeliyim ki şaka da olsa gerçek de olsa böyle bir millet yokmuş.

Derdimle ilgilenip yorumlarinizi bana esirgemediginiz için zaman ayırdığınız için hepinize tşk ederim.

Mune Mune konumu kapatır mısın ?

Önce sustu sonra yanlış anladın dedi.

Ve son olarak ben aslında seninle ugrasiyordum şakaydi dedi.

Kızlar size de şunu söylemek istiyorum eşim konu actigimi gördü tlf da hepsini okumuş. Onu haklı gören çıkmayınca geri adım attı.
Bir daha bu konuyu acmayacagini söyledi.

En çok mutlu olduğum tarafı da itiraf etmeliyim ki şaka da olsa gerçek de olsa böyle bir millet yokmuş.

Derdimle ilgilenip yorumlarinizi bana esirgemediginiz için zaman ayırdığınız için hepinize tşk ederim.

Mune Mune konumu kapatır mısın ?
Vay be, bunca hakarete falan bakıp konuyu açmanıza surat yapmayıp hatasını anlamış, kocalara burayı okutmak lazımmış demekki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X