mini tüp bebek tedavisi görenler ve mini tüp bebek ile anne olanlar

ALISALIS

deniz
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
1.538
504
173
selam arkadaşlar;

fsh değeri yüksek, amh degeri düşük olanlar ile yumurta rezervi az olanlar ve yaşı ileri olduğu için yumurta kalitesi zayıf olanlar için mini tüp bebek tedavisi uygulanıyor. klasik tüp bebek tedavisi bu kişilerde başarısız oluyor. bu yeni konuyu yani mini tüp bebek tedavisi görenlerin buluşma noktası olsun diye açıyorum, ilgilenenleri bekliyorum. herkese başarılı tedavi ve/veya tedaviler diliyorum. deneyimlerimizi paylaşmak dileğiyle.

tüm anne adaylarına motivasyon için, mini tüp bebek tedavisi ile anne olanların deneyimlerini bekliyorum.

Tablo yeri

Son düzenleme:
selamlar..
ya bu dediğiniz " doğal tüp bebek " denilen mi ?
sanırım o, eğer bu tedaviye basladıysanız biraz bilgi verir misiniz ?
bizde düsünüyoruz da :26:

arkadaşlar,hepiniz hoşgeldiğiniz topiğime, ilk günlerde pek kimseyi göremeyince ilgilenemedim kusura bakmayın, öncelikle 2013 yılı hepinize sağlık, mutluluk ve tedavinizde başarı getirsin ve en kısa zamanda bebeklerinize kavuşun inşallah...........

benimde mini olcak tedavim bu cumartesi randevum var inşallah başlıcaz tedaviye

derincim, hayırlı olsun, su gibi akıp geçer inşallah tedavin... ben mini tüp bebek tedavisine martta başladım, 4-5 ay devam ettim, yumurtalarım dondu, arada myom ameliyatı oldum, şimdi şubat , mart gibi transfer olucam. gelişmeleri burdan aktaracağım.

selamlar..
ya bu dediğiniz " doğal tüp bebek " denilen mi ?
sanırım o, eğer bu tedaviye basladıysanız biraz bilgi verir misiniz ?
bizde düsünüyoruz da :26:

hayır canım, bu başka bir yöntem, klasik tüp bebek tedavisinden farkı, çok az ilaç kullanılıyor ve her ay tedavi olabiliyorsun. sana uyuyorsa bu yöntem yaptırabilirsin.

Hiç yok mu mini tüp bebek yöntemiyle anne olan ?

inşallah ben olacağım, ama daha önce anne olanlar var. internetten mini tüp diye yazdığında bulabilirsin. hatta bu yöntemle birinci opudan sonra gelişen yumurta takip edilip bir hafta sonra da 2.opu yapılıp alınan yumurta döllendi ve bebek dünyaya geldi, bilimsel bebek diye internetten araştırabilirsin, bu sayede geriden gelerek büyüyen folikulde telef olmuyor.

evt yaaa... :26: birileri bi cvp versinn.. :26:

canım, soruların oldukça yaz lütfen, araştırmalarımi ve bilgilerimi elverdiğince paylaşacağım.

selam kızlar banada mini tedavi uygulanacak
bende yumurta rezervimde azalma var bu cuma tedaviye gidiyorum prki nerde tedavi oluyorsunuz

selam kızlar banada mini tedavi uygulanacak
bende yumurta rezervimde azalma var bu cuma tedaviye gidiyorum prki nerde tedavi oluyorsunuz

selam berceste, izmir de, kent hastanesinde tedavi oluyorum. bu benim ilk denemem, sen neredesin. yaşın kaç, daha önce hangi tedavileri oldun.

selam berceste, izmir de, kent hastanesinde tedavi oluyorum. bu benim ilk denemem, sen neredesin. yaşın kaç, daha önce hangi tedavileri oldun.

canım ben de yarın ilk timur gürgana gidecem tüp için
iki yıldır çorumda kad.doğum uzmanına gidiyordum profa gideyim dedim
inşallah güzel şeyler olur
kent hastanesini çok duydum ama bana uzak ben ankarada deneyecem bakalım hemen olur inşallahhh

hayırlısı olur inşallah, evet çorum sana uzak, ama kısmetinde ne varsa o olur, merak etme , endişelenme. önemli olan doktorun tecrubesi. ve bunun yanında onun sana güven sağlaması. bu sayede sen de pozitif oluyorsun ve inan herşey çok olumlu gelişiyor. sana başarılar dilerim. görüşmek üzere, gelişmelerden haberdar ederiz birbirimizi.

kızlar burayı elimizden geldiğince güncel tutalım hatta olmadı rezerve si fsh amh kötü gibi lerinden bir topik açsak nasıl olur çünkü bu esas bizler için gerçi şu da var basit sorunu olanlarda tüplerin tıkalı olması vs. gibi lerinden onlarda fazla hormon almamak adına uygulayabiliyorlar neyse bende bu arada 4. tedavime önümüzdeki ay mini tüp bebek iile gürgan klinikte deneyeceğim bu şekilde embriyo biriktireceğim doktorla görüşmemiz yapılmadı umud ediyorumki benimle aynı fikirde olur inşallah sizlerle birlikte benimde son tedavim olur...

slm arkadaşlar..benimde başımdan ameliyatlar aşılamalar başarısız tüp denemeleri geçti ama tedaviden sonraki ay doğaldan hamile kaldım..inşallah hepinize rabbim bu duyguları en yakın zamanda tadmayı nasip eder...benim sorum var sizlere..bunu 8 senedir bebeği olamayan bi arkadaşım adına soruyorum..onunda başından iki başarısız tüp tedavisi geçti..ama onun fsh la falan sorunu yok..eşinde sorun..bu tedavi ne kadar sürüyo??? bir de sadece fsh ı yüksek olanlardamı deneniyo?? her hastanede yapılabiliyomu?? biz bursada oturuyoruz..bilgilendirirseniz çok sevinirim ..

picassocuğum, hosgeldin
mini tüp bebek topiği olarak kalması daha uygun olur, çünkü diğer konularda birçok topik var, buraya girenler de mini tüp tedavisini inceleyebilsin , başarılı olanlar diğer arkadaşlara motivasyon verebilsin istiyorum.
önemli bir tedavi seçeneği olmasına rağmen, Türkiye genelinde pek bilinmiyor , ilgili olabileceklerin öğrenebilmesi açısından, topiğin bu isimle kalması iyi olur., dikkat çeker. bu arada topiğimize girenlerin aşılama veya klasik tüp tedavisi görmesi halinde de, aramızda bulunmak isterlerse , bulunmalarında bir sakınca yok zaten.

senin mini tüp tedavin de hayırlı olsun, önceki 3 tedaviyi, geçirdiğin aşamaları da anlatırsan paylaşmış oluruz... benim 4 embriyom donmuş durumda, sanırım şubat ortası transfer olacak. sen hangi şehirdesin,

teşekkürler arkadaşım, arkadaşın için sorduğun soruya gelince: erkekte sorun nedir bilmiyorum ama, tek bir sperm dahi bulunsa klasik, mini, doğal sıklus gibi tüm tedaviler yapılabilir bence, erkeğin sorunu belirtilerek direkt mini tüp tedavisi için hastaneye sorulabilir. gerekirse sorarsın , yazarım... kadının yumurta rezervinde azalma başlayınca veya menopoza girme tehlikesi olunca embriyo donduruluyor ve biriktiriliyor, fakat sizdeki gibi kadında sorun yoksa embriyo hemen transfer olur... tedavi 10-15 gün sürüyor. 1750 Usd ve 150-200 tl ilaçlar tutuyor. her hastanede yapıldığını zannetmiyorum, kiminle konuşsam mini tüp tedavisini yeni duymuş oluyor, istanbul da yapan merkez varmış, jinemed hast. olması lazım.. izmir de ise kent hastanesinde yapılıyor, başkasını da duymadım.... olabilir de... hastanelere , merkezlere telefonla sorabilir arkadaşınız.

canım bizde sorun 2 taraflı eşimde de sayı azlığı var

1. medicana transfer günü 0 transferle tedavi iptal ( 1 adet 4 hücreli kalitesiz embriyo oluşmuştu)

2. anatolia 5 folükül toplandı 2 si döllendi 1 adet 8 hücreli sonuç negatif

3. hrs co kültür uygulandı 5 folükül toplandı 3 döllendi 2 adet 8 hücreli transfer teki 1. kalite diğeri 2. kaliteydi sonuç yine negatif

4. biriktirmek istiyorum artık birde bu 2 tedavimde rahim kalınlığı 7 di 1.tedavide bilmiyordum 3. tedavimde doktorumu uyarmama rağmen estrofem kulandırtmadı 4. tedavide kullanalım dedi gözümdende düştü hayırlısı bakalım inşallah bu sefer sizlerle birlikte son tedavimiz olur ve hayırlısı ile yavrularımıza kavuşuruz...

evet canım ben bugün doktoruma gittim timur gürgana
tereddütlerim vardı ama gittiğime mutlu oldum şuanda kendimi
emin ellerde hissediyorum hayırlısı bakalım
testleri verdik AMH ya falan bakılıyo
inşallah bir sorun çıkmaz
benim tüplerde sorun var inşallah hepimiz muradına kavuşuruz

selam picasso
ben bugün gürgan klinikteydim
bakalım inşallah sonucum iyi olur Allah hepimize muradımıza kavuşmayı nasip etsin amin

çook çok teşekkür ederim canım...Allah biran önce bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallahh...

amin, isteyen herkese bu güzel duyguyu tattırsın Allahım.

amin canım, embriyo biriktirmede arada tedavi iptali, boş yumurta, döllenmeme problemi yaşanabiliyor, benim de embriyo biriktirme işleminde, birincide iptal oldu, ikinci de döllenmedi, üçüncü de 3 yumurta döllendi, biri 1.kalite diğerleri 2.kalite idi ve donduruldu, dördüncü de tek yumurta ve 1.kalite donduruldu. şu an toplam 4 donmuş var., tabii ki 1.kalite olması önemli ama 2.kalite hatta 3.kalite olanlar da dahi gebelikler oluyor.
Bu arada benimde rahim kalınlığı sanırım problem olacak, ama doktorum onun aşılacağını söylüyor, yani uygun ilaçla bebeğin yatağı yani rahim kalınlığı halledilebiliyormuş, ben de şu an problem görmüyorum, doktoruma çok inanıyor ve güveniyorum.. bu da benim daima pozitf düşünmemi sağlıyor. inşallah hepimiz hayırlısıyla bebişlerimize kavuşuruz.

Kolay Hamile Kalmak İçin Şifalı Bitkiler Nelerdir ?

Karanfil: Hamile kalmayı kolaylaştırır. Her gün yemeklerden sonra bir karanfil çiğneyebilirsiniz. Ya da çayını yapıp her gün 1 bardak içebilirsiniz.

Safran:Yumurtalıkların geliştirilmesinde ve çatlamasında etkili olur.Gebe kalmayı kolaylaştırır.Yemeklerin üzerine safran dökebilirsiniz ama çok az olmalı.

Kekik: Çok faydalıdır, antiseptik özelliği vardır. Kekikle balı karıştırıp sabahları bir çorba kaşığı kadar yiyebilirsiniz. Bu adetlerin ağrısız olmasını sağladığı gibi gebe kalmayı da kolaylaştırır.

Ökse otu: Yıkadığınız ökse otlarını her günde yarım kahve fincanı için. Aç karnına olmaya özen gösterin.

Civanperçemi: Adet kanamalarını düzenler. Myomların giderilmesinde de oturma banyoları başarı ile kullanılır.

Arslanpençesiüşük yapmaya yatkın kadınlarda bebeğin rahimdeki durumunu üçlendirir. Adet üzensizliklerinde günde 2 fincan çayı yeterlidir.

Soğan: Her gün 1 adet beyaz soğan yenirse organizma güçlenir, gebelik kolaylaşabilir.Yumurtalık ve rahminin kuvvetlenmesi için çörek otu, turp tohumu ve havuç karışımlarından istifade edilir.

Gebe Kalmak İçin Süper Karışım
Malzemeler:
Bal
Çörekotu
Tarçın
Hazırlanışı:
3 çorba kaşığı bala çörekotu ve tarçın karıştırın. Sabahları kahvaltıdan önce 1 kaşık yiyin.

Çörek otu:

Çörek otu hamile kalma ihtimalini oldukça yükseltir. Hamilelikten önce 6 - 8 ay süreyle çörek otu kullanılır. Çörek otu rahim kaslarının kasılmasını uyardığı için düşük yapmamak için hamile kalındığı öğrenildiğinde çörek otu kullanımına ara verilir, doğuma 1-2 gün kala tekrar başlanır, emzirme süresi boyunca kullanılır ve emzirme süresi mümkün olduğunca uzatılmalıdır. Böylece anne ve çocuk sağlığı korunmuş olur.

Hamilelik ve emzirme döneminde ilaç kullanımı modern tıpta bir kural olarak istenmez. Çünkü çocuk gelişimi çok özel bir durumdur, her müdahale az veya çok zarar verir. Bu zarardan korunmak için hamileliğe hazırlık çok özel bir zorunluluktur, bu şekilde hamilelik ve emzirme dönemi çok daha rahat geçer.

Çörek otu doğum ve doğum sancısı, doğum sonrası anne sütünün artırılması ve bebek beslenmesi ve gelişimi için yaratılan en mükemmel şeydir. Çörek otu özellikle kadınlarda ovülasyon, menustrasyon ve hamilelikte üreme sistemlerinde fonksiyonel olup, rahim kaslarının kasılmasını teşvik eder. Bu sayede doğumu kolaylaştırır.

Kaynak: Hamilelikte Çörek Otu - Çörek Otu
Sadece kaynak gösterilerek kopyalanabilir.

Hamile kalmak için Çörek otu Bal Tarçın Macunu

12 silme tatlı kaşığı taze öğütülmüş çörek otu (30 gr.)
10 çay kaşığı toz tarçın
10 yemek kaşığı saf bal

Bu karışımdan her gün 1 yemek kaşığı adetin 2. günü başlanıp 12. güne kadar sabah akşam yenir. Bu karışım yumurtaları büyütüp hormonları düzenler. Dolayısıyla hamile kalma ihtimalini yükseltir.

Macun yapılıp tüketildiğinde anne sütünü artırır. Hamilelik süresince çörekotu kullanılmamalıdır, düşüğe sebep olabilir.

Kaynak: Hamilelikte Çörek Otu - Çörek Otu
Sadece kaynak gösterilerek kopyalanabilir.

Hayıt tohumu, yumurtlama periyodunu düzenler, hamile kalma şansının artırır.
Hayıt Tohumu Nasıl kullanılır? Nasıl Yapılır?
Yarım çay kaşığı olacak şekilde, Hayıt tohumu ezilir. Bir su bardağı suyun içine, yarım çay kaşığı ezilmiş, hayıt tohumu, atılır ve kaynatılır. 10-15 dakika demlendirilir. Süzülür ve ılık ılık içilir.

Hazır hayıt çayı ise, 1 Fincan sıcak suyun içine, 1 sallama çay atılır, 5 dakika demlendirten sonra içilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…