mini tüp bebek tedavisi görenler ve mini tüp bebek ile anne olanlar

picassom, bugün dimes aldım, tesadüfen buldum yani, demekki daha önce dikkat edememeişm, yine de teşekkür ederim..
inşallah dediğin olur ve ben sana ve herkese umut olurum.... siz de iyice araştırıp içinize sinen doktorla devam edin,, inşallah senin için en doğru kararı verir ve en hayırlı sonuca ulaşırsın,,

selam berceste, izmir de, kent hastanesinde tedavi oluyorum. bu benim ilk denemem, sen neredesin. yaşın kaç, daha önce hangi tedavileri oldun.

gezinirken gözüm yazina ilisti ve kent hastanesinin nasil bir yer oldugunu sormak istedim bende kismetse mayis gibi orada düsünüyorumm ama daha arastirmalardayimm cvp yazarsan sevinirm kolay gelsin

benimde mini olcak tedavim bu cumartesi randevum var inşallah başlıcaz tedaviye
DERİNCİM,
eskileri okuyordum, hamilelilk takvimini gördüm, kentte mi hamile kaldın ve mini tedavi ile mi.

gezinirken gözüm yazina ilisti ve kent hastanesinin nasil bir yer oldugunu sormak istedim bende kismetse mayis gibi orada düsünüyorumm ama daha arastirmalardayimm cvp yazarsan sevinirm kolay gelsin

.kent hastanesi ve tüp doktoru profesyonel, titiz, disiplinli bir yer, ben ce izmir de en iyisi... şiddetle tavsiye ediyorum... kolay gelsin canım.

Bende rezerv sorunu yasıyorum. Su an bahcecıdeyım bundan once 5 denemem var baska baska yerlerde hıc bırı olmadı .bu ay bahcecıde 300 luk gonal f kullandım ve 2 embryo dondurttum .doktor bey havuz sıstemı yapıcsm dedı. Sımdııkıncıye ne zaman baslayabılırım bılmıyorum.doktor bey 2.ay basla dıyor ama yumurta catlatma ıgnelerının sıstemden cabuk cıkmadıgını bılıyorum cunku bu sekılde baska bır tedavı gordugumde bos yumurta ıle karsı karsıya kalmıstım. Bende sızlerın mını tup bebekte ne yaptıgınızı duymak ıstıyorum. Clomıd mı kullanıyorsunuz ne kadar ılac kullanıyorsunuz kac kere opu yaptırdınız . Embrıyolarınız kacıncı gun donduruldu ? Lutfen hanımlar varsa mını tup bebek tecrubenız paylasalım. Bu konu maalesef nedense hıc aktıf degıl. hepınıze sımdıden tsk. Ve barılar

selam,
konunun aktif olmaması sanırım Türkiye de sadece izmir de uygulanıyor olmasından kaynaklanıyor, başka şehirllerde uygulansa da adına mini tüp denilmiyor, bunu ben de çözemedim, ilk mini izmir de olduğundan başarı paylaşılmak mı istenmiyor bilemedim, burda dorktor kaprisinden çok hastanın bebeğine kavuşması düşünülse , sanırım doktorlar bunu görebilse bizler için iyi olacak, canım, topicğnin başından itibaren okursan gerekli bilgiler var ve ayrıca soruların olursa seve seve cevaplayacağız. en azından kendi adıma, bu arada ben endimetrium kalınlaşması uygun olursa önümüzdeki günlerde transfer olacağım, bilgilendireceğim sizlere.

Cevabın icin cok tesekkurler. Aslında okudum butun mesajları bu baslık altında ama hala bazı sorularıma cevap alamadım. Anladıgım kadarıyla sen clomid kullandın dogal olarakta bu rahımı ıncelttı. İlacların etkısı gecınce eminım tekrar endometrıum kalınladır ve vıagrada ayrıca gercekten ıyı bır cozum... Insallah transferın hayırlısıyla gerceklesır ve yumosların sana sıkı sıkı tutunurlar... Embrıyoların kacıncı gun donduruldu hatırlıyormusun??? Catlatma ıgnesımı kullandın tedavılerınde yoksa sprey mı??? Bırde tedavılerınde 1ay gıbı bır aralık verıp devam mı ettın??
Tekrar hayırlısı olsun

tedavin hayırlı olsun . umut tüp bebekte tüp bebek tedavisi olmuştum. doktorun kim? ben de mini tüp bebek tedavisini düşünmüştüm.ama askıda.... umarım herşey yolunda gider.

canım biraz geç oldu ama yeni gördüm evet mini tüp bebekle ilk denememde hamile kaldım ben smyrnada yaptırdım 2 tane yumurtam oluştu sadece 1 tanesi döllendi ve transfer edildi darısı sizlerin başına

Anne olunca daha iyi anladım

Annemi... Onun kıymetini...

İçinde senden ayrı bir (benim durumumda iki) kalp daha atmasını...

doğum denen mucizeyi...

Muayene sırasında ulltrasonda ikizlerimi ilk kez gören doktorumun “Artık hayatınızda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak,” derken neyi kastettiğini...

Bebek kokusunu...

Birine bakarken sevgiden gözlerinin dolmasını...

Birini gözünden bile sakınmayı...

Büyütmek ile yetiştirmek arasındaki farkı...

Her sabah üzerinden kamyon geçmiş gibi yorgun uyanmayı...

Ne kadar yorgun ya da ne kadar derin uyuyor olsan da üstleri açık kaldı mı acaba diye kırk kez uyanıp yavrularını kontrol etmeyi...

İyileşsin diye sabahlara kadar uyumadan başında beklemeyi...

Hayatta insanın alabileceği en büyük sorumluluğun çocuk yetiştirmek olduğunu...

Herkesin anne olamayacağını...

Çocuğuna söylediğin her sözün ne kadar önemli olduğunu...

Cennetin neden annelerin ayakları altında olduğunu...

Zamanın kıymetini...

Özgürlük kavramını...

Hasta olmaya bile hakkın olmamasını...

Teori ile pratik arasındaki devasa farkı...

Çocuğunla geçirdiğin her anın ne kadar kıymetli olduğunu...

Mükemmel annelik diye bir şey olmadığını...

Çocuğun için verebileceğin en güzel ve en önemli şeyin onu koşulsuz sevmek olduğunu...

Birini, uğrunda her şeyini feda edebilecek kadar sevebilmeyi...

“Allah kimseye evlat acısı vermesin” lafının ne kadar DOĞRU, ACI, bir... bir... Tarif edilemezliğini...

Hayata aslında ne denli mutlu geldiğimizi...

İngilizce “multitask” kelimesinin, bir ikiz annesi için Türkçe’de gerçek karşılığının olmadığını (aynı anda neleri yapabildiğimi buraya yazsam beni Super Mother kostümlü, üstün güçleri olan biri sanabilirsiniz diye yazmıyorum)...

Türkiye’de AVM asansörlerinin ve bebek odalarının yetersizliğini,

Önce hamile / çocuklu / engelli uyarısının ne kadar önemli olduğunu,

Türkiye’de puset (hele ki ikiz puseti) ile gezebilmenin deveye hendek atlatmaktan daha zor olduğunu...

Ağaçların dikilmesi gereken yerlerin kaldırım değil, park / bahçe / orman olduğunu...

Başka annelerin, akrabaların eleştirilerine kulak asmayıp kendinden emin olmak gerektiğini...

“Sıcak” kahve içebilmenin ne büyük lüks olduğunu...

“Anne olunca anlarsın”ı...

...

Bu listenin bitmeyeceğini...

arkadaşlar umarım herkes iyidir, güzel pazarlar diliyorum

benim endometrium tedavisinde yine 5,7 mm de kaldık, bu kez transferi yapmaya karar verdik doktorumla ve yakın çevremle.... zor bir karardı ama verdim kararımı. çarşamba günü transferim var... büyük bir mucize bekliyorum,,,, umarım olur ve sizlere de umut olur, hepimiz için hayırlısı olsun diyorum. sevgiyle kalın.

sakın bana kızma, ama 5,7 mm ile transfere karar verdim, ilaca rağmen bu ise daha fazla kalınlaşmaz bir daha diye yapacağım,,, mucize bekliyorum biliyorum, ama Allah ol dedikten sonra olacaktır, aklıma getirmek istemiyorum ama olmazsa, yine yumurta biriktirmeye devam ...... sevgiyle kal.

merhaba arkadaşlar bu topiği takip eden varmı bilmiyorum ama.bende mini tüp bebek yaptırmak istiyorum.yumurta rezervi az 2 kere tedavim yarıda kaldı.istanbulda oturuyorum ve merkez araştırıyorum.jinemette var mini tüp bebek ama iyimi kötü mü bilmiyorum açıkçası.tedavi görenler ve bu konu hakkında bilgisi olanlardan yardım istiyorum arkadaşlar..

selam fatoş, yumurta az olduğu için mi tedavi yarım kalıyor,,,,, istanbul da oturuyorsan sanırım sadece jinemedde uygulanıyor, aslına bakarsan bence birçok merkez uyguluyor ama adına mini tüp demiyorlar gibi me geliyor, mini tüp tedavisinde çok az ilaç kullanılıyor, adetin 2.günü kontrol, sonra 5 gün serephone hap içiliyor, yumurtaların gelişmesine göre gün aşırı iğne vuruluyorsun, ben en fazla 3 tane iğne olmuştum, sonra opu ve işlem bitiyor.. jinemed iyi bence,, topiclerden de araştırabilirsin.... sana kolay gelsin. izmiri düşüünürsen kent hastanesini tavsiye ederim.

yumurta çıkmadığı için iptal oldu.en son bahçecide yaptırdım.çok iyi bi klinik.düşük dozda iğne vuruldum ama maalesef.senin tedavinin sonucu ne oldu.mini tüp bebekle ilgili fazla bi bilgi bulamadım ben.çok karışık şeyler bunlar zaten.sen izmirdemi yaptırdın.cevabın için teşekkür ederim bu arada.

ben bir kez transfer oldum, 6,7,7 hücreli embriyolar,,, endometrium çok ince diye 5,7 mm idi, tutmadı bence... şimdi tekrar başladım,,, kent hastenesi dr israel aruh,,,, internetten araştır canım,,, benim yaş 43, amh 0,18,,, fsh 22

Kızlar, mini tüp bebek tedavime başladım, adetin 8.günü bugün , tek yumi var, 15 mm olmuş,,, endo kalınlığı 5,2 mmm... Altın yumurta olabilir diye devam dedim ,,, herşey yolunda giderse e2 falan yani,,, ptesi opu olur..... görüşmek üzere...

inşallah canım bu sefer olacak inşallah ilkinin öncesinin olmayacağını biliyordum ama söylenmiyor lütfen bu sefer rahim kalınlığına aldanma en az 8 bekle lütfen :)

hayırlısı olsun canım.önemli olan kalitesi.iyi haberlerini bekliyoruz.bizede umut olursun inş.

ALIALIS kuzum ve diğer topikdaşlar , herkese selamlar

diğer topiklerden tanıdığım ALISALIS kuzumun , bu topiği açtığını görünce , benimde 2. deneme olarak mini tüp ile ilgili düşüncelerim olduğu için , hem arkadaşıma destek hem de öğrendiklerimizi karşılıklı paylaşalım diye aranıza katılmaya karar verdim.

Şimdiye kadar yazılanları okudum.

Mini tüp adıyla sanıyla , İstanbul'da jinemed grup hastanesinde yapılıyor. geçtiğimiz hafta öğrendiğim bu haber üzerine , hastaneye mail attım. bana gelecek cevabı hem bu topikte hem de yazdığım diğer topiklerde paylaşacağım ki neler oluyor öğrenelim.
Ayrıca onlardan gelecek bilgiler doğrultusunda diğer hastanelere de , bu uygulama konusunda bilgi almak istediğimi belirten mailler yazacağım.

lütfen mini tüp tedavisi gören veya görmeyi düşünen diğer topikdaşlarımız da , paylaşımda bulunursa hepimiz için daha iyi olur diye düşünüyorum.

Bu arada , bilmeyenler için : 42 yaşındayım , ilk tüp denemem 5 nisanda negatif oldu. 6 yıllık evliyim ve henüz çocuğum yok. henüz hamile bile kalamadım. son 1 yıldır bebek sahibi olmak için çeşitli şekillerde uğraşıyoruz.aslında tam olarak 6 aydır.
Kasım 2012 de yaptırdığım sonuçlara göre hormon değerlerim normal. ama bu ay regl 3. gününde testlerimi tekrar yaptıracağım ve kendi hakkımda güncel bilgilere sahip olacağım.

şimdilik bu kadar ...

paylaşmak ve gülüşmek üzere...

mrb breezey.... bende düşünüyorum mini tüp bebek ondan başka çarem kalmadı klasik tüp bebek hormonlarımdan dolayı yapılmıyor bana.. peki bu mini tüp sadece İstanbul ve izmirdemi yapılıyor başka illerde yokmu ben şehir dışına sık sık çıkamıyorum eşimin işinden dolayı yoksa hiç vakit kaybetmeden mini tüp denemek istiyorum allah hepimizin yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…