- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
-
evet
farketmez her turlu hak talep edebılır
Eder tabiki öteki evlat değil mi
Valla o babanın varya söke soke hakkımı alırım öne ya gerçi kinamiyorum bı tane de eşimin başında var hakkınızı yedirmeyin arada hukuk yolunu geçirin bak nasıl tirsiyolar yok öyle yama ay konu sahibi kusura bakma kendi olayım geldi gözümün önüne birden parlamış olabilirimIllaki evlat ama pek umrunda olmayan bir evlat diyelim.
Valla o babanın varya söke soke hakkımı alırım öne ya gerçi kinamiyorum bı tane de eşimin başında var hakkınızı yedirmeyin arada hukuk yolunu geçirin bak nasıl tirsiyolar yok öyle yama ay konu sahibi kusura bakma kendi olayım geldi gözümün önüne birden parlamış olabilirim
Taşınmaz mal babanın üstüne mi? Tapusu babaya mı ait yoksa kira bedelini ödediği bir işyeri mi?Illaki evlat ama pek umrunda olmayan bir evlat diyelim.
Taşınmaz mal babanın üstüne mi? Tapusu babaya mı ait yoksa kira bedelini ödediği bir işyeri mi?
Sorunlu sorumsuz eğer babanın üzerindeyse kardeşi alırYok yanlis anlamis olabilirsiniz diye duzeltmek istiyorum. Bunu arastirmami esim istedi. Babasi esimin uzerine devredecek isyerini.
Once baska birisinin uzerine devret sonra ben alayim demiş. ilerde sorun yasamak istemiyorum demis babasina. Sorumsuz bir kardesi varda.
Sorunlu sorumsuz eğer babanın üzerindeyse kardeşi alır
Tapusu babanın üzerine olmayan bir işyerinin devrinde diğer kardeş bir hak iddia edemez, ortada miras olacak tapulu bir taşınmaz yok çünkü, noterden gider devir işlemini yaparlar, başkasının üzerine devretmeye gerek yok, eşiniz çok tedirgin oluyorsa bir avukata danışın ama kardeşin hak iddia etmesi için tapulu mal olması lazım, mesela dükkanın tapusu babanın üzerineyse dükkanı oğullarından birine satamaz, babanın ölümü halinde miras kaçırma davası açılıp bozulur çünkü ama sizin bahsettiğiniz durum çok başka, kiralık bir işyerini yine devren bir başkasına kiralıyor oluyor baba, böyle bir durumda devrin bozulması diye birşey olmaz mantıken, baba başka birine de devredebilirdi diğer oğlu gidip elin adamından hak mı talep edecekti?Kira bedelini ödedigi bir işyeri...
Tapusu babanın üzerine olmayan bir işyerinin devrinde diğer kardeş bir hak iddia edemez, ortada miras olacak tapulu bir taşınmaz yok çünkü, noterden gider devir işlemini yaparlar, başkasının üzerine devretmeye gerek yok, eşiniz çok tedirgin oluyorsa bir avukata danışın ama kardeşin hak iddia etmesi için tapulu mal olması lazım, mesela dükkanın tapusu babanın üzerineyse dükkanı oğullarından birine satamaz, babanın ölümü halinde miras kaçırma davası açılıp bozulur çünkü ama sizin bahsettiğiniz durum çok başka, kiralık bir işyerini yine devren bir başkasına kiralıyor oluyor baba, böyle bir durumda devrin bozulması diye birşey olmaz mantıken, baba başka birine de devredebilirdi diğer oğlu gidip elin adamından hak mı talep edecekti?
bence konunuzu tekrar duzenleyın sureklı cumle cumle guncelledınız konuyu tam anlayamadan yorum yapmıs bulundukKira bedelini odedigi bir isyeri. Yani isyeri kendi mali degil. Icindeki malzemeler ve vergi levhasi kendi uzerine kayitli bir isyeri. Cunku ben bu hak talep islerini kendi uzerine ev araba diye biliyorum
bence konunuzu tekrar duzenleyın sureklı cumle cumle guncelledınız konuyu tam anlayamadan yorum yapmıs bulunduk
:)
su cumlenıze gore hayır hak ıddaa edemez
Taşinabilir mal varligi ( her ay kira odenen bir isyeri ) yazmiştim aslinda ama anlatamamisim o yuzden tekrar tekrar iyi anlamaniz icin guncelleme geregi duydum kusura bakmayin :)
İşyeri kiralık olduğundan böyle bir hak talebi olamıyor hukuken, noterden devir yapılır, vergi levhası değişir otomatikman, artık o işyerinin işletmecisi eşiniz olur, eşinizin tek muhatabı da dükkanı kiraladıkları dükkan sahibi olur, miras hukukuna girebilmesi için taşınır taşınmaz tüm malların kayınpederinizin üzerine olması gerekiyor, kayınpederiniz kendine ait tapulu bir evi, işyerini veya bir arabayı, arsayı sağlığında önce başkasının üzerine, başkası da eşinizin üzerine yapsa ölüm halinde diğer mirasçılar miras kaçırma davası açıp bu devirleri bozabiliyor, sizin durumunuz miras hukukuna girmiyor.Bende esime o isyeri kira oldugu icin sizin soylediklerinizi soyledim emin olmak istedi. Evet benimde bildigim bir ev bir araba veya bir dukkan boşta olsa eger bir oglunun uzerine yapilirsa digeri hak talep edebilir.
Ama bu isyerine kira odendigi icin icindeki malzemeler ve vergi levhasi kayinbabama ait oldugu icin bende hak talep edebilecegini düsünmuyorum esime bu sekilde aktardim.
Zamaninda kayinbabamin da abisi isyerinden hak talep etmis ve kayinbabam vermemiş. Dava da acamamis cunku is yeri kira ve zamaninda babasi devrini kayinbabamin uzerine vermiş...
İşyeri kiralık olduğundan böyle bir hak talebi olamıyor hukuken, noterden devir yapılır, vergi levhası değişir otomatikman, artık o işyerinin işletmecisi eşiniz olur, eşinizin tek muhatabı da dükkanı kiraladıkları dükkan sahibi olur, miras hukukuna girebilmesi için taşınır taşınmaz tüm malların kayınpederinizin üzerine olması gerekiyor, kayınpederiniz kendine ait tapulu bir evi, işyerini veya bir arabayı, arsayı sağlığında önce başkasının üzerine, başkası da eşinizin üzerine yapsa ölüm halinde diğer mirasçılar miras kaçırma davası açıp bu devirleri bozabiliyor, sizin durumunuz miras hukukuna girmiyor.
Gerek yok başkasına devire, direkt noterden devir yapsınlar, eşiniz zaten vergi mükellefi olacak işyeri sahibi olduğu için, kayınpederiniz işyerini kapatma işlemi yapacak vergi mükellefliği düşecek, yeni vergi levhasında eşinizin adı yazacak, kira kontratı da yenilenip eşinizin üzerine yapıldığında sorun kalmıyor zaten, kardeşi hak talebinde bulunamaz endişe etmesin, asıl koşturmacası vergi dairesinde Bağ-Kur'da:) hayırlı olsun şimdiden.Internette bu konuyla ilgili o kadar araştirma yapmistim ki bir onceki konularimda da baya yardimci olmuştunuz demekki size sormaliymişmmm :))) siz baya bilgilisiniz bu konularda cok tesekkur ederim. Cunku esim babasina baskasinin adina devret sonra ben alirim demis bende sasirdim ama ikilemde kaldim acaba olabilirmi diye olmuyormuş :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?