Minik kız kardeşim

Canım benim tebrik ederim, ne kadar olgun akıllı bir kızsın, kardeşine çok iyi bir örneksin aslında ama örnek almıyor demek ki. Annen baban da farkındadır kızkardeşinin durumunun onlar bile söz geçiremiyorsa bilemedim çözüm ne olur? Ama senin endişelerini onlar taşımıyor olabilir şöyle ki; hiçbir anne baba kızının erkek arkadaşıyla ileri gittiğini konduramaz ama sen bir abla olarak bunu hissedebilirsin eğer büyükler böyle düşünmüyorsa annene ufaktan bu endişeni bildir
Teşekkür ederim yorumunuz için. aile yapımız da bu yönde asla ihtimal bile verdiklerini sanmıyorum. Anneme söylemek olayları daha da zorlaştırır sadece annem ya yataklara düşer yada sürekli bi çatışma halinde olurlar. Kendisinin farkına varmasını istiyorum aslında ama bakalım başarılı olabilcek miyim

Sizi ilgilendiren bir durum göremiyorum. Eline mesleğini almış kocaman bir kadın o.
İster birlikte yaşar, ister tatile çıkar sevgilisiyle . Hickimse sizin değer yargılarınizla yaşamak zorunda değil .

Size ne, reşit istediğini yapar, karışmayın.

Sanki kötü yola düşmüş gibi davranmayın. O bir birey, sizinle aynı bakış açısına sahip olmak zorunda değil. Siz en fazla fikirlerinizi söylersiniz, uygulayıp uygulamamak ona kalmış.
Kötü yola düşmüş olsa böyle davranmak için geç kalmış olmaz mıyım asıl? Müdahaleci bi davranışımız yok şu an zaten sadece kötü tecrübeleri yaşamasına gerek kalmadan farkındalık kazansın istiyorum

Sizi ilgilendiren bir durum göremiyorum. Eline mesleğini almış kocaman bir kadın o.
İster birlikte yaşar, ister tatile çıkar sevgilisiyle . Hickimse sizin değer yargılarınizla yaşamak zorunda değil .
Olayı farklı yerlere çekmeyin lütfen istediğini yapıyor zaten anlattığım üzere baskılayıcı bi tutumumuz yok. Davranışları kocaman bi kadın gibi olsa haklı olabilirsiniz ama değil. Neyse Siz kendi kardeşinizle ilgilenmezsiniz ama o benim canım tabiki de herşeyi beni ilgilendirir

Teşekkür ederim yorumunuz için. aile yapımız da bu yönde asla ihtimal bile verdiklerini sanmıyorum. Anneme söylemek olayları daha da zorlaştırır sadece annem ya yataklara düşer yada sürekli bi çatışma halinde olurlar. Kendisinin farkına varmasını istiyorum aslında ama bakalım başarılı olabilcek miyim
İlerde ciddi bir sıkıntı yaşarsa ailen de duyarsa o zaman neden bize bahsetmedin diyebilirler. Çok hassas bir konu bilemedim açıkçası. Bu arada tutumunu yanlış görenleri hiç anlayamıyorum 20 yaş gerçekten çok küçük bir yaş, reşit bir birey olabilir ama tecrübesiz ve en heyecanlı olunan yaşlar, kardeşine göz kulak olman da takdir edilecek birşey gerçekten. Baskı uygulamak değil senin yaptığın, doğru yoldasın bence ;)

Benim kız kardeşim de sizinki gibi kendisi Istanbulda, sevgilisi marmariste işinden rapor alıp bir hafta kalmaya gidiyor bazen kendisi söylüyor bazen ağzından kaçırıyor yapacak bir şey yok, ben kırmadan daha dikkatli olması gerektiğini söylüyorum sonra da hayat senin hayatın deyip kendine bırakıyorum, ilerde çok üzülürse şimdi nasıl yanındaysam o zaman da yanında olmak zorundayım kardeşiyim ama hayatına müdahale edemiyorum.Iste bu da büyüdüğümüzü ve bir birey olarak herkesin kendi kararlarıyla yasamasi gerektigini gösteriyor. Kardeşimin bu yaptıkları benim ailemin de yasam tarzına düşünce yapısına ters mesela öğrenseler ciddi problemler çıkar ama bu aileye nasıl söylenir ki? O mutluysa ben de mutlu olmakla yetiniyorum şimdilik :)

İlerde ciddi bir sıkıntı yaşarsa ailen de duyarsa o zaman neden bize bahsetmedin diyebilirler. Çok hassas bir konu bilemedim açıkçası. Bu arada tutumunu yanlış görenleri hiç anlayamıyorum 20 yaş gerçekten çok küçük bir yaş, reşit bir birey olabilir ama tecrübesiz ve en heyecanlı olunan yaşlar, kardeşine göz kulak olman da takdir edilecek birşey gerçekten. Baskı uygulamak değil senin yaptığın, doğru yoldasın bence :KK66:
Sağolun beni anladığınız için

Benim kız kardeşim de sizinki gibi kendisi Istanbulda, sevgilisi marmariste işinden rapor alıp bir hafta kalmaya gidiyor bazen kendisi söylüyor bazen ağzından kaçırıyor yapacak bir şey yok, ben kırmadan daha dikkatli olması gerektiğini söylüyorum sonra da hayat senin hayatın deyip kendine bırakıyorum, ilerde çok üzülürse şimdi nasıl yanındaysam o zaman da yanında olmak zorundayım kardeşiyim ama hayatına müdahale edemiyorum.Iste bu da büyüdüğümüzü ve bir birey olarak herkesin kendi kararlarıyla yasamasi gerektigini gösteriyor. Kardeşimin bu yaptıkları benim ailemin de yasam tarzına düşünce yapısına ters mesela öğrenseler ciddi problemler çıkar ama bu aileye nasıl söylenir ki? O mutluysa ben de mutlu olmakla yetiniyorum şimdilik :)
Haklısınız galiba gönül istiyor ki hiç üzülmesin kırılmasın ama kaçış yok bundan sanırım. Allah güzel insanlar çıkarsın karşılarına inşallah

Burda kardesine dogru yolu göster.Tabiki al karşına konuş,beraberligine karşı dur diyen pek olmaz.Kilit noktayi kaciriyoruz cünkü işin içine bir de cinsellik girince..
Beraber olma konusuna bir sey yapamazsiniz.Sizin korkunuz yanlis insana tutulup,yanlis bir yön vermesi hayatina.Geleceğe dair adimlari olsun istiyorsunuz.Özel hayati olsun ama ailesini geri planda tutmasin,hayatin erkek arkadasindan ibaret olmadigini anlamasini istiyorsunuz en cok da..
Kiz kardesim yok ama ablam var.30 yasinda kendi ayaklari üzerinde duran kocaman! bir kadınım.Hala bana kücük kız muamalesi yapar.Benim hosuma gider şahsen.Sevilmek,önemsenmek güzel bir sey cünkü. "Gerisi sende kuzucum sen kendin icin doğru olani yaparsin zaten" der.Ama uzun uzun nasihatleri olur hep. :)
Ne mutlu ki kardesinizin gelecegi hakkinda endiselenecek kadar seviyorsunuz onu.20 yasinda kocaman! bir kadin olmadigini henüz hayati yeni öğrenmekte olan,adımlar atmaya baslayan bu adimlari desteğiyle taçlandirmak isteyen bir ablaya sahip.
Çok şanslı kendisi bence..

Son düzenleme:
Bu ulke boyle iyice sapıttı iki uç nokta kimisi diyor her sey gunah kimisi diyor her sey serbest..Ortasını bulamadık..Evlenmeden yatmasa olmuyor mu ?Cok mu acil bu işler..Para mı kazanıyor ailesine bağımlı ve yalan soyluyor..
Kimse de demiyor 20 yaşındaki kızın ruhunda yaralar açılacak hayalkırıklıgina ugrayacak ...Pes!

Haklısınız galiba gönül istiyor ki hiç üzülmesin kırılmasın ama kaçış yok bundan sanırım. Allah güzel insanlar çıkarsın karşılarına inşallah
Evet maalesef elden bir şey gelmiyor ilerde ailem öğrenirse mesela ilk hesap soracakları kişi kardeşim değil ben olacağım, sen mutlaka biliyorsundur nasıl musade ettin diye bana yüklenecekler ve ben sadece susacağım yani. Dediginiz gibi umarım doğru kişilerdir karsilarına çıkanlar.

20 yaşında evlilik deseydiniz herkes burada daha o kız olgun değil şu bu diye sayarlar .

20 yaşında kız sex içerikli bir şey yaşayınca özgür bir birey karışmayın dersiniz . Ya ileride pişman olursa? 20 yaşında bana göre sadece kemik yaşı reşit sex için daha da beklemesi büyümesi lazım .

Kardeşiniz belli ki sizi fazla önemsemiyor . 4 yaş var arkadaş gibi olup her şeyi konuşmanız gerekiyor. Dışarıda bir gün kahve içerken erkek arkadaşınızdan bahsedin, belki o zaman kızkardeşinde rahatlar anlatır.
Hislerime tercüman olmussun..20 yaşa evlenme cocuk gelin olma derler..ama 18 i gecince seks şart zaten ..Ogrenmeden evlenilmez ki..

Ben kardeşimin kesinlikle zarar görmesini istemezdim o yüzden gerekirse kızardım küserdim sonunda pişman olacağı bir şey yaşamasını istemezdim, ben kardeşimi karşıma alıp alıp konuşuyorum uygun bir dille anlatıyorum ama sizin durum farklı

Burda kardesine dogru yolu göster.Tabiki al karşına konuş,beraberligine karşı dur diyen pek olmaz.Kilit noktayi kaciriyoruz cünkü işin içine bir de cinsellik girince..
Beraber olma konusuna bir sey yapamazsiniz.Sizin korkunuz yanlis insana tutulup,yanlis bir yön vermesi hayatina.Geleceğe dair adimlari olsun istiyorsunuz.Özel hayati olsun ama ailesini geri planda tutmasin,hayatin erkek arkadasindan ibaret olmadigini anlamasini istiyorsunuz en cok da..
Kiz kardesim yok ama ablam var.30 yasinda kendi ayaklari üzerinde duran kocaman! bir kadınım.Hala bana kücük kız muamalesi yapar.Benim hosuma gider şahsen.Sevilmek,önemsenmek güzel bir sey cünkü. "Gerisi sende kuzucum sen kendin icin doğru olani yaparsin zaten" der.Ama uzun uzun nasihatleri olur hep. :)
Ne mutlu ki kardesinizin gelecegi hakkinda endiselenecek kadar seviyorsunuz onu.20 yasinda kocaman! bir kadin olmadigini henüz hayati yeni öğrenmekte olan,adımlar atmaya baslayan bu adimlari desteklerle taçlandirmak isteyen bir ablaya sahip.
Çok teşekkür ederim tabiki ne isterse yapar ama ne yaparsa sadece kendine yapmış olmayacak onunla beraber bizde üzüleceğiz. Umarım bende ablanız gibi kardeşimle aramda doğru iletişim noktasını yakalayabilirim

Bu ulke boyle iyice sapıttı iki uç nokta kimisi diyor her sey gunah kimisi diyor her sey serbest..Ortasını bulamadık..Evlenmeden yatmasa olmuyor mu ?Cok mu acil bu işler..Para mı kazanıyor ailesine bağımlı ve yalan soyluyor..
Kimse de demiyor 20 yaşındaki kızın ruhunda yaralar açılacak hayalkırıklıgina ugrayacak ...Pes!
Ama lütfen geri kafalı olma ve modern çağa ayak uydur! :D

Ben kardeşimin kesinlikle zarar görmesini istemezdim o yüzden gerekirse kızardım küserdim sonunda pişman olacağı bir şey yaşamasını istemezdim, ben kardeşimi karşıma alıp alıp konuşuyorum uygun bir dille anlatıyorum ama sizin durum farklı
Bizde sık sık dertleşiriz ama bu kadar derine hiç inmedik belkide henüz ihtimal vermediğimden. O yüzden bu kadar şok yaşadım zaten. Şu saatten sonra da buna konuşarak engel olamam sanırım

Kardeşim var henüz reşit değil ama bazen kız arkadaşları oluyor. Her zaman diyorum bazı şeyleri yaşayın ama hayatınızı karartacak hata yapmayın. İkiniz yalnız bir evde olmayın. Yanlış bir şey yaparsan hayatın kayar diye.

Reşit olunca da korunması gerektiğini arada söylüyorum. Anne baba ile yüzgöz olmadan araya ben giriyorum.

Bu arada sevgili olmak birlikte yaşamakla evlilik maalesef bu ülkede çok farklı.

Benim kız kardesim yok ama kız kardeş olarak gördüğüm bir kuzenim var. O kadar sapıklık manyaklık türedi ki insan korkuyor. O samimi fotoğraflar ileride başını ağrıtabilir. Ortalık eski sevgilisinden/eşinden tehdit alan hanım dolu. Müge anlıda gaberlerde hep çıkar.
Ben mi ard niyetliyim bilmiyorum ama kız kardeşinizle sakin bir sekilde konuşup uyarsanız faydası olur diye düşünüyorum. Benim ablam yok ama keşke sizin gibi kardesini düşünen bir ablam olsaydı :(

Ne mutlu ki kardesinizin gelecegi hakkinda endiselenecek kadar seviyorsunuz onu.20 yasinda kocaman! bir kadin olmadigini henüz hayati yeni öğrenmekte olan,adımlar atmaya baslayan bu adimlari desteğiyle taçlandirmak isteyen bir ablaya sahip.
Aynen, her cümlenize yüzde yüz katılıyorum.

Back
X