Minik kız kardeşim

Ben sizi haklı buldum. Hayatını karartacak hatalar yapabilir malesef bunun reşitlikle alakası yok. Şuanki yaşantısı aile yapınıza ters ise eğer, bu hatalara düşmeye daha da meyillidir.
Bence siz ona arkadaşça yaklaşıp asla kızmadan konuşun. Dertleşin size her şeyini anlatabilmesini sağlayın. Yeri geldiğinde uyarın bi erkeğe böylesine güvenmek hem de 20 yaşında bi kadın için çok çok tehlikeli. Okumuyor mu şuam? Anne babaya yalan söylemesi falan beni üzdü. insan annesine babasına yalan söyleyecek kadar (hem de ciddi bi yalan bence gece boyu şurdayım diyip orda olmamak) bi erkeğe bağlandıysa ona karşı dikkatli olmanız lazım sadece cinsellik açısından değil her ama her hatayı yapabilir gözü kara yaşlar malesef. Kesinlikle ablalık görevi olarak onun yanında olun dertleşin ve biraz gözünü açın. Sonradan pişmanlıklar bazen fayda vermiyor

Bu ulke boyle iyice sapıttı iki uç nokta kimisi diyor her sey gunah kimisi diyor her sey serbest..Ortasını bulamadık..Evlenmeden yatmasa olmuyor mu ?Cok mu acil bu işler..Para mı kazanıyor ailesine bağımlı ve yalan soyluyor..
Kimse de demiyor 20 yaşındaki kızın ruhunda yaralar açılacak hayalkırıklıgina ugrayacak ...Pes!
20 yaşında bir kız evlense yaygara kopar ki kopmalı da aslında ama erkek arkadaşıyla cinsellik yaşıyorsa o reşit bir birey!!! Baskı yapamazsın kontrol edemezsin, karışamazsın deniliyor, pes... Aynen dediğiniz gibi bu yaşlarda yaşanılan yanlış şeyler derin yaralar açar, erkek arkadaşı yanlış insan olmasa bile velev ki mutlu son yaşansa bile bunların bu yaşta yaşanması yanlış

Aynen, her cümlenize yüzde yüz katılıyorum.
Erkek arkadasından şiddet görmüs ablasinin yaninda olmasina rağmen ne yapmaliyim? diye konu açan bir arkadasimiz var.Ablaya şiddeti nasil fark edememiş neden bir şey yapmiyor diye yorumlar yapıldı.Abla aman kendi hayati özgürce takilsin istediğini yapsin 18inden büyük nasılsa zihniyetindeyse demekki.
Özgür birakinca mi iyi ve kardeşini seven abla olunuyor endişe edip yardım etmek isteyince mi acaba?

Son düzenleme:
Size ne o reşit bir birey!!!!

Diyenlerdenim değilim. Ne münasebet cnm o sizin kardeşiniz tabi ki karisacaksiniz.

Bence tatlı tatlı nasihat verin, yoksa inadına tersini yapabilir.

Erkek arkadasından şiddet görmüs ablasinin yaninda olmasina rağmen ne yapmaliyim? diye konu açan bir arkadasimiz var.Ablaya şiddeti nasil fark edememiş neden bir şey yapmiyor diye yorumlar yapıldı.Abla aman kendi hayati özgürce takilsin istediğini yapsin 18inden büyük nasılsa zihniyetindeyse demekki.
Özgür birakinca mi iyi ve kardeşini seven abla olunuyor endişe edip yardım etmek isteyince mi acaba?
Evet ben de okudum, özgürlük ile sorumluluk arasındaki o ince çizgi ayırt edilemiyor maalesef.

Kötü yola düşmüş olsa böyle davranmak için geç kalmış olmaz mıyım asıl? Müdahaleci bi davranışımız yok şu an zaten sadece kötü tecrübeleri yaşamasına gerek kalmadan farkındalık kazansın istiyorum

Farkındalık kazanmasında bir sorun yok. Zaten fikirlerinizi söyleyebilirsiniz yazmıştım. Ama konuyu yazış biçiminizden, kullandığınız kelimelerden müdahale etmeyi çok istediğiniz çok belli oluyor. O yüzden müdahale etmeye hakkınız olmadığını yazdım. Aslında yargılamaya da hakkınız yok ama bunu yapıyorsunuz.

Benim ablam benden 8 yaş büyüktü hep uyardı hep kızdı da yanlış bir şey yapmamam için. Ben de sözüne dikkat ettim çoğunlukla. Ama insan yaşayacaksa bazen önünde hiçbir şey engel olamıyor. Hele ki bu zamanlarda erkeklerin beklentileri maalesef çok farklı. Ama şunu iyi biliyorum ne kadar geç o kadar iyi. Çünkü 20li yaşların başlarında yapılacak hataların kaldırılması daha zor olabilir psikolojik olarak.
Kim ne derse desin siz arkadaş gibi anlatın. Ve mutlaka o bulaşıcı hastalıklardan hpv den falan mutlaka bahsedin. Asla yaşamasın diyemeyiz ve asla da tamamen koruyamayız elbette ama yine de siz elinizden geldiğince arkdaşça anlatın bunları.

Ablam bana çok karışırdı.

Pilot adayı sevgilim vardı , pilotlar aldatır ruhun duymaz der ruhumu daraltırdı.

Normal erkek arkadaşlarım olurdu , o çocuğun sende gözü var diye beni arkadaşımdan soğuturdu.

Akşam eve geç giderdim annem babam seslenmezdi , haber verirdim , ablam laf söylerdi "Bu ne rahatlık!?" diye.

Eşimle tanıştık , 2 ay oldu , yakışıklı adam bu gönül eğlendirir uzak dur demişti.4 yıl çıkıp evlendik.

Evlenmeden önce ben çalışıyordum , şimdiki eşimle sevgiliyken tatile gittik , tatilin her günü aradı ve biz 2 yıllık sevgiliydik yani tatile gittiğimizde.

Ablamı çok severim.Baş tacımdır.Ama bu aşırı korumacı tavrı beni gerçekten çok yormuştu bekarken.

Siz de kardeşinizi koruyun , kollayın elbette ama bunu ona hayatı dar etmeden yapmalısınız.Ben uysal bir çocuktum ablam ne dese ses etmezdim.Ama kardeşiniz hırçınlaşırsa ters tepebilir.O yüzden ılımlı olun ; kardeşinizi tavlayın yani.Bişey olursa siz sormadan o size anlatacak duruma gelir zaten.

Diğer türlü bağlarınız iyice kopar ve her şeyi sizden gizler.

Bir de kendi ilişkinizle onunkini kıyaslamışsınız gibi geldi bana.Benim de uzun süreli bi' ilişkim var ama beraber kalmıyorum diyerek.Bence de sizinki normal değil mesela.Her neyse umarım kardeşinizi yargılamadan anlayan dinleyen bir abla gibi yaklaşabilirsiniz.

Evet haklisiniz fakat kardesinizi uyarirken ablalik taslayarak degil bir arkadas gibi uyarmaniz daha mantikli olur diye dusunuyorum.

20 yaş cinsellik için küçük değil. Evlendikten sonra da oluyor ama işte artık evlilik yaşları 25-26 en erken. O yaştan sonra da buralarda konular görüyoruz ‘ vajinismusum, orgazm olamıyorum’ ya da ‘kocam erken boşalıyor, beni tatmin etmiyor.’ Filan diye.
Siz kendi yaptıklarınızı doğru görüyorsunuz ama kardeşinize göre de siz doğru olmayabilirsiniz. Nasihat ve ben doğruyu bilirim tavrında değil de arkadaş şeklinde yargılamadan yaklaşırsanız hem sizi dinler hem de güvenir. Zaten aynı yaşlardasanız.
İnsanlar cinsellik yaşadığı için daha çok kırılmıyor. Toplumda cinsellik namus ve tabu olduğu için kadınlarda tramva yaratıyor.

Ablam bana çok karışırdı.

Pilot adayı sevgilim vardı , pilotlar aldatır ruhun duymaz der ruhumu daraltırdı.

Normal erkek arkadaşlarım olurdu , o çocuğun sende gözü var diye beni arkadaşımdan soğuturdu.

Akşam eve geç giderdim annem babam seslenmezdi , haber verirdim , ablam laf söylerdi "Bu ne rahatlık!?" diye.

Eşimle tanıştık , 2 ay oldu , yakışıklı adam bu gönül eğlendirir uzak dur demişti.4 yıl çıkıp evlendik.

Evlenmeden önce ben çalışıyordum , şimdiki eşimle sevgiliyken tatile gittik , tatilin her günü aradı ve biz 2 yıllık sevgiliydik yani tatile gittiğimizde.

Ablamı çok severim.Baş tacımdır.Ama bu aşırı korumacı tavrı beni gerçekten çok yormuştu bekarken.

Siz de kardeşinizi koruyun , kollayın elbette ama bunu ona hayatı dar etmeden yapmalısınız.Ben uysal bir çocuktum ablam ne dese ses etmezdim.Ama kardeşiniz hırçınlaşırsa ters tepebilir.O yüzden ılımlı olun ; kardeşinizi tavlayın yani.Bişey olursa siz sormadan o size anlatacak duruma gelir zaten.

Diğer türlü bağlarınız iyice kopar ve her şeyi sizden gizler.

Bir de kendi ilişkinizle onunkini kıyaslamışsınız gibi geldi bana.Benim de uzun süreli bi' ilişkim var ama beraber kalmıyorum diyerek.Bence de sizinki normal değil mesela.Her neyse umarım kardeşinizi yargılamadan anlayan dinleyen bir abla gibi yaklaşabilirsiniz.
Beraber kalmıyorum demedim daha temkinli yaklaşıyorum dedim. Onu da fotoğraf mevzusu için örnek verdim. Şu an çok aşıklar çocuk melek. Yarın öbür gün ayrıldıklarında o melekliği devam edecek mi ? O fotoğrafları kardeşime karşı kullanmayacağının garantisi var mı? En meleği bile ayrılırken çirkinleşebiliyor bunu kastetmiştim

"Minik" kız kardeşiniz 20 yaşında.
Bırakın da kendi kararlarını kendisi versin.
Düşe kalka öğrenecek hayatı.

Beraber kalmıyorum demedim daha temkinli yaklaşıyorum dedim. Onu da fotoğraf mevzusu için örnek verdim. Şu an çok aşıklar çocuk melek. Yarın öbür gün ayrıldıklarında o melekliği devam edecek mi ? O fotoğrafları kardeşime karşı kullanmayacağının garantisi var mı? En meleği bile ayrılırken çirkinleşebiliyor bunu kastetmiştim
Olumsuz düşünüyorsunuz hep.Belki de çocuk dünya iyisi biridir.Çocukla tanışmayı istediniz mi kardeşinizden? Ne diyor buna ?

Olumsuz düşünüyorsunuz hep.Belki de çocuk dünya iyisi biridir.Çocukla tanışmayı istediniz mi kardeşinizden? Ne diyor buna ?
Tanıştık zaten bi kere bi kahve içtik ama manyak mı değil mi bi saatte anlayacak potansiyelim yok malesef. Oda öğrenci o da daha bişeyin farkında değil ondan biraz da endişem.

Benimde kız kardeşim var.
O yaşlarda aynı sıkıntıları bende yaşadım.
Ben temkinli kız kardeşim tam tersiydi.
Beni yanlış anlamayın şuanki tecrübemle konuşuyorum ,sizin yaşınızda bende aynı endişeleri taşırdım.
Siz kardeşinize anca yol gösterebilirsiniz tavsiye verebilirsiniz.
O yine istediği gibi yaşayacak.
Sağlıklı ve mutlu oldugu sürece birde tehlikede olmadığı sürece çok takılmayın derim.
Açık sözlü biriyimdir , kardeşim birçok erkekle takıldı ,aralarında düzgünüde vardı serseri olanıda.
Aklım giderdi yanlış bişe yapcak die,beraber oldugu erkek arkadaşıda oldu ben denk gelip öğrenmiştim.
Şimdi hepsinden ayrı bi adamla evli çocugu bile var çokta mutlu.
Demem o ki , merak etme herkes evlenip barklanıyor ,geçmişinde hata yapanda yapmayanda eninde sonunda bişekşlde aile kuruyor.
Herhangi bir tehlike içinde olmasın yeter,mesela erkek arkadaşı sabıkalıdır yada madde kullanımı vardır gibi.
Erkek arkadaşını o açıdan tanımaya bakın ve biraz rahat olmaya çalışın

24 yasında bır ınsan neyın dogru neyın yanlıs oldugunu bılır
yapıyorsa bıle ısteye yapıyor demektır

Karismayin diyenler olmus ama 20 yas hata yapmaya cok musait bir yas..tamam sevgili olsunlar ama birlikte kalma olayi olmamali o yasta..ben o yastayken universte okurken oda arkadasim hamile kaldi 3 aylik kurtaj oldu 4 yillik sevgilisi kabul etmedi..zorla nisan yaptilar sonra okulu birakti,
Baska bi arkadasim yine hamile kaldi,tabiki sevgilisi terketti..o zamanin 500 tlaini bi sekilde bulup kurtaj yaptirdi.
Daha neler neler.

merhaba herkese iyi pazarlar. Derdim kız kardeşim. Artık başlıktaki gibi minik değil galiba. 20 yaşında bende 24 üm bu arada.
Kendisinin erkek arkadaşı var. Bende tanıştım çocukla oda 23 yaşında 6 aydın falan beraberler. Ama bu 6 ayda beni rahatsız eden şeyler var. Bazı konularda aşırıya kaçtıklarını düşünüyorum. Mesela nöbete diye çıkıyor evden çocukta kalıyor. Annemin haberi yok. Geçen gün aşırı samimi fotoğraflarını gördüm.
Bana sanane reşit istediğini yapar karışma diyeceksiniz biliyorum ama lütfen demeyin.
Dediğim gibi hala küçük minik kız kardeşim benim o. Güzel bi hayatının olmasını kendiminkinden daha çok isterim belki de. Ama bu yaşta aldığı kararlar ilerde başını çok ağrıtabilir.
Bilmiyorum anlatabildim mi derdimi. Benim de erkek arkadaşım var üstelik çok uzun süreli ama ben hala daha temkinli yaklaşırım mesela.
Kendisi şu an duygularını çok uçlarda yaşıyor. Annemi babamı saymıyor zaten. Bizle çok az vakit geçiriyor. Sürekli beraberler. İşte arada bana gelip anlatıyor ama onsa o birini anlatıyor biliyorum. Birlikte olduklarından şüpheleniyorum.
Şu an nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum ama elimizden kayıp gitmesini istemiyorum. Kızsam etsem zaten aramızda çok yaş farkı yok arkadaş gibi büyüdük beni ciddiye almaz. Diğer türlü bunu normalleştirmek istemiyorum. Umarım anlatabilmişimdir derdimi. Bu yaşta kızlarınıza kardeşlerinize nasıl davranıyosunuz ne önerirsiniz bana?

20 yaşında yaşadıkları normal bana göre
Birliktelik yaşıyorsa korunmalı tabiki, bu konuda bilgisi vardır umarım.
Karşısındaki kişiyi seviyor ve güveniyorsa, kardeşin mantıklı bir insansa, iyi bir ilişkileri varsa yakınlaşmaları bana normal gelir
6 ay biraz acele olmuş ama kendi kararı...

Back
X