ben çok unutkanım ya abdest alırkende hep sırasını karıştırıorum telefonuma yazdım ordan bakıorum eeger bian önce ezberlemezsem ıslak ıslak tele dokunmaktan bigün bozucam telimi:) neyse önemli olan kalbimizi temiz tutmak sonuçta niyetimiz belli umarım allah kabul eder canım.
dün bilgisayarım değişti. iş yapamadım bütün gün. yığdık gelen işi masaya. bugun halsizim,çok işim var ama kolum kalkmıyor. gece kalkamadım sanırım ondan. herkese gırıym yorum yapıym dıyorum. konuları okumaya takatim yok. susadım
Akşam yemeğim belli oldu
5-6 yk sotelenmiş sebzeli tavuk.
Salata bol limonlu.
1 kase yoğurt
Ara: Meyve,yeşil çay
hiç çay içmiyorum evde. Yeşil çay yapıcam kendime akşam. Söz söz söz.
Akşam yemeğim belli oldu
5-6 yk sotelenmiş sebzeli tavuk.
Salata bol limonlu.
1 kase yoğurt
Ara: Meyve,yeşil çay
hiç çay içmiyorum evde. Yeşil çay yapıcam kendime akşam. Söz söz söz.
canım dediğin doğru tabii ki de yanlış değil ama şöyle bişey de var ki iman, kalp ile tastik dil ile ikrardır ya, niyet de kapının açılması için anahtarı kullanmak gibidir ama sünnettir elbette farz değildirtatlım ben niyet etmiyorum oruç tutarken yada namaz kılarken, sonuçta beni yoktan var eden Rabbim, benim ne zaman öleceğimi, nerede ne zaman ne yapacağımı biliyor.gaybı biliyor. beni namaz kılarken gördüğü zaman, aa niyet etmedi,spor mu yapıyor acaba dicek? yada butun gun aç kaldı acaba niye yemek yemiyor mu dıyecek? Rabbim beni daha yaratmadan yazmış benim suan kafamda kac tel saç olduğunu defterine. bizim bilmediğimiz herseyi O biliyor. ve bu nedenle niyet etmek bana çok yanlış geliyor. yani sen bilmezsin, bak ben bugun oruç tutucaaam haaa demek.
tabiki inançlar farklı. sadece söylemek istedim.sakın yanlış anlama tatlım.
cnm unuttuklarını melekler tamamlarmış sen tasalanma inşallah Rabbim kabul etmiştir gönlünü rahat tut niyet önemli... niyet derken dil ile olan değil kalbinden yapmayı geçirdiğin şeyden bahsediyorumben niyet etmeden bi çok kez oruç tuttum çünkü sahura kalkmak zaten niyetmiş nihat hatipoğlundan duymuştum sanırım.Şimdi sen böyle diyince bi düşündüm.Namazın farzı sanıodum niyeti ama farzların arasında göremedim.Dediğin aslında doğru mantık Allah herşeyi gören duyan bilendir bizim niyetimizide bilir ama böyle gelmiş böyle gidiyo ben niyet etmezsem huzursuz olurum.Buarada farzına bakıyım biraz derken namazın sünnetlerinede baktım namaz esnasında yapılan birçok şey sünnete giriyormuş.Ben yeni kılmaya başladım ve birçok şeyi yeni öğreniyorum şaşırdığım çok şey oluo.Fatihadan önce besmele çekmeyi unutuyorum fatihadan sonra çekiorm mesela oda sünnetmiş umarım kabul olur namazlarımız.Yanlış yapınca insan çok huzursuz oluo
esinim hoşgelmişsin cnm bnmselam arkadaşlar ben sonunda geldim düğünümüz bitti sırada taşınma işim var ama olsun bu hafta dinlenicem önümüzde ki hafta başıyorum toplanmaya, hepinizde iyisinizdir inşallah canlarım güzel yemişsin yine minikkim
bu arada 54 kiloyum arkadaşlar artık vermek istemiyorum şuan kıyafet sorunu yaşıyorum hepsi tadilattan geçti eşim istemiyordu kilo vermemi o yüzden yeni hiç birşey almam diyor olsun yinede memnunum halimden
öyle yani arkadaşlar neyse hepinizi öpüyorum
cnm ben Euzü-besmeleden sonra fatiha okurken bi daha besmele çekmiyordum hocama sordum olsun ztn çekiyorsun ya sorun olmaz dedibende ramazan ayında başladım namaz kılmaya.halada tam oturtabılmıs degılım.arada karıstırıyorum. ben sunnetleri kılmıyorum.sadece farzları kılıyorum.orneğin abdest alırkende sadece farzları yapıyorum yani: yuzumu yıkıyorum, ellerimi dirseklere kadar yıkıyorum, başımı meshediyorum, ayaklarımı topuklarla birlikte yıkıyorum. Kuranı Kerimde bu şekilde yazıyor. gerisi beni ilgilendirmiyor.
fatihadan önce besmele çekilmesinin sebebi için babam sey dedi bana. kuran okumaya başlanırken besmele çekilir. fatiha da ılk sure.ama yanlısda hatırlıyor olabilirim. sonucta besmele çekiyorsun önce sonra fatiha işte. Rahman ve Rahım olan Allahın adıylaa...diye devam ediyor. yanı aslında 2 kez besleme cekmıs oluyorsun.
cnm sen gönlünü ferah tut sen ibadetini yap da alışana kadar varsın karışık olsun zamanla oturtursunben çok unutkanım ya abdest alırkende hep sırasını karıştırıorum telefonuma yazdım ordan bakıorum eeger bian önce ezberlemezsem ıslak ıslak tele dokunmaktan bigün bozucam telimi:) Neyse önemli olan kalbimizi temiz tutmak sonuçta niyetimiz belli umarım Allah kabul eder canım.
selamselam arkadaşlar sahalara geri döndüm çok yorgunum hala atmadım yorgunluğumu ama sizi kesinlikle bırakmam allahın izniyle
ben diyete devam ediyor sayılırım biraz hafiflettim ama ister istemez vucudum sürekli hareket halinde olduğu için kilomu koruyorum
kızlar hepinize desteğiniz için çok teşekkür ederim minikkim liliym bilhassa sizlere her sorunuma cevap verdiniz görmezden gelmediniz iyiki varsınız
minikkim taşınıcam muhit kayınvalidemle aramızda 20 dakika mesafede
selam
hoşgeldin aramıza tekrardan
sen bizi bırakmazsan biz seni hiç bırakmayız
ve, sorular cevaplanmak için var olduguna göre biz elimizden geleni elbette yapacagız
ben sana teşekkür ederim ismimi özellikle yazdıgın için
yeni evin de hayırlı olsun
yooo az bile... salatan eksik tatlım:)sağol canım inşallah
lilym ben bu akşam yemeğinde
tam 5 tane köfte 3 kaşık mercimek çorbası 2 tabak yoğurtlu makarna yedim ama akşam yemeklerimde ekmek kullanmıyorum yinede çokmu olmuş sence yemeğim????? :26:
yooo az bile... salatan eksik tatlım:)
canım dediğin doğru tabii ki de yanlış değil ama şöyle bişey de var ki iman, kalp ile tastik dil ile ikrardır ya, niyet de kapının açılması için anahtarı kullanmak gibidir ama sünnettir elbette farz değildir
ama sünnetler de yaşayan Kur'an olan Efendimiz'in (s.a.v) uygulamalarıdır boşverilmez ama imkan yoksa da farzlara dikkat edilir elbette ki
ama niyet etmek yanlış değil hatta sen zaten yarın oruç tutayım deyip saatini kuruyorsun ya o ztn niyettir illa ki niyet ettim... demene gerek yok
ama namazda önemli tabii sen sadece farz kıldığın için ztn ne kıldığını biliyorsun Rabbim biliyor seninle Allahın arasına haşa kim girebilir ki???
cnm unuttuklarını melekler tamamlarmış sen tasalanma inşallah Rabbim kabul etmiştir gönlünü rahat tut niyet önemli... niyet derken dil ile olan değil kalbinden yapmayı geçirdiğin şeyden bahsediyorum
sen içinden namazı geçirdin, bu niyettir, Nihat hocayı ben de severim güzel kolay pratik cevaplar veriyor
yeni başladığın için elbette eksikler olur alışana kadar onları meleklerin düzelttiğini aklında tut
ben 18-19 yaşına kadar bişey bilmiyordum işte okulda öğrendiğimiz bir kaç dua o kadar
birilerine sormaya da utanırdım bu yaşa geldin öğrenmedin mi derler diye, çünkü arkadaslarım arasından 2-3 kişi namaz kılardı lisede
sonra küçük kitaptan öğrendim kılmaya başladım bıraktım başladım bıraktım unide en iyi dostum, huzur kaynağımdı namaz
sonra geçen yıl epey bir düzenliydi hatta Kuran kursuna gittim kapandım ama yine bıraktım(pis şeytan ) şimdilerde başlamak istiyordum inşallah Hicri yılbaşı da girdi inşallah başlayayım ben de... Allah razı olsun şevke getirdiniz beni
dini konularda sormak istediğiniz merak ettikleriniz varsa özelden sorabilirsiniz çünkü dini içerikli yazılar paylaşmak forum kurallarına aykırı diye biliyorum
aaaaay yemek yedim kndime geldim tatlım akşam. sanki sabah yeni kalkmışım gibi oldum. işlerimin buyuk kısmını hallettim. akşamda malumhuuuuu
nerdesin kız...
kalkamdın mı sofradan
vayyyttt menüye bakk süper süper süper:) siz olun dal gibi ben olamayım tamam mı
selam arkadaşlar sahalara geri döndüm çok yorgunum hala atmadım yorgunluğumu ama sizi kesinlikle bırakmam allahın izniyle
ben diyete devam ediyor sayılırım biraz hafiflettim ama ister istemez vucudum sürekli hareket halinde olduğu için kilomu koruyorum
kızlar hepinize desteğiniz için çok teşekkür ederim minikkim liliym bilhassa sizlere her sorunuma cevap verdiniz görmezden gelmediniz iyiki varsınız
minikkim taşınıcam muhit kayınvalidemle aramızda 20 dakika mesafede
günaydınlar sabah şerifleriniz hayrolsun
sabahları size yazmak ne güzel yaaa yazmayınca eksiklik hissediyordum
şimdi yaptım kahvaltımı nesfit yedim bir kase öğlen annemdeyim ne yaptı bilmiyorum
akşam da avm ye gidicem ordan bişeyler yicem artık
minikkim allah oruçlarını kabuletsin kuzum
kızlar ben biraz spor yapıcam çıkıyorum
Mekik çekicem veee lesli yapıcam
akşam girerim öptüm sizleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?