ben de minimal düzenli organik yaşam konusunda bir gıdım ilerlemek istiyorum artık yaa
ve bu mesajı okuyunca şoke oldum ne kadar çok hazırlık
ben de sabah kalktım saat 7:25te hemen bi omlet yaptım işe götürmelik
mutfaktaki bardaklarımı makineye attım bir tezgahı sildim yatağı etrafı topladım eşimle işe çıktık
15 dk da erken geldim işe
bu benim için büyük başarı

Çocuklarla tek başına dışarı çıkabiliyor musun? Merak ettim de

Çocuklarla tek başına dışarı çıkabiliyor musun? Merak ettim de
ya ben çok sıkıntıya gelemiyorum.gerilip kalıyorum.çıkaramıyorum tek.eşim tek baya iyi idare ediyor.sabırlı biriysen neden olmasınmarkete falan gidebiliyorum ama.orda baya bi otoriteyim.sözümden çıkmıyorlar.

Son düzenleme:
45 dk da bu işi yaptıysa gerçekten büyük başarı:)

Minimalist Hayat
İlk olarak minimalizm konusunda yanlış anlaşılan bir konuya değinmek istiyorum. Minimalizm, basitlik değil sadeliktir. Basitlik ile sadelik arasında ciddi bir fark bulunmaktadır. Ayrıca minimalist bir yaşam sürmek sadece eşyalardan kurtularak olmaz. Eşyalarınız ile birlikte, fazla düşünceleriniz, çevrenizdeki fazla insanlardan yani maddi ve manevi olarak size karmaşıklık yaratan her şeyden kurtulmaktır. Özet olarak kalabalıkta yalnız hissetmektense, yalnız bir şekilde mutlu olmak daha iyidir..
Sanat akımı olarak başlayan minimalizm neden şimdilerde bir yaşam felsefesi olarak kabul edilmeye başlandı? Aslında cevap basit 20’li yaşlarını geçmiş her insan en az bir kere de olsa şu cümleyi kurmuştur. “Eskiden ne kadar da mutluyduk..” bunun sebebi değişen hayat şartlarının bize getirdiği karmaşadır. Ancak çoğu insan şu anda bu cümleyi kurduktan bir iki dakika sonra tekrar hayatın rutinine dönüyor.
Aslında eskiden bilmeden minimalist bir hayat yaşıyorduk ancak şimdi her şey değişti ve tüketim çılgınlığı başladı. Toplumun bize dayattığı bu tüketim çılgınlığı ve karmaşa artık bizi rahatsız etmeye başladı. En basitinden ne kadar çok eşyaya sahip olursak olalım her zaman daha fazlasına ihtiyacımız varmış gibi hissediyoruz..
Yeni bir telefon alıyoruz ancak 3 ay sonra yeni bir model çıkıyor ve bu sefer ona sahip olmak istiyoruz. Onu da alıyoruz ve yine yeni bir model çıkıyor ve onun peşinden koşmaya başlıyoruz.
Özetlemek gerekirse artık hiçbir şey bize yetmiyor artık ve bu kısır döngü halinde devam ediyor. Aslıda her yeni aldığımız eşya bize sahip oluyor biz eşyalara sahip olmuyoruz.
Minimalist hayatın aslında kalıplaşmış kuralları veya doğruları yoktur. Sadece şu cümleyi kendinize göre yorumlamanız yeterli..

“Az çoktan fazladır.”
Alıntı. Burakkiran.com​

ahah bana mı dedin yoksa alıntıladığım arkadaşa mı dedin tam anlayamadım
yoksa benim bunları yapmam 15 dk sürdü alel acele
7.25te kalktıp 7.45te çıkmamız lazım çünkü iş için
sana dedim 8 de çikiyorsun sandim:)
ben 7:25 te evden çikiyorum
8 de işteyim.
15 dk yürü dolmuş bekle. bide duraktan in 5 dk da işe var. o yüzden uzun arabayla 15 dk gidiyorsan iyisin
benim yarim saat sürüyor.

tamamen bu.baya baya yol kat ettiğimi düşünüyorum

aynen öyle
evim o kadar ufak ki ev için zaten fazlasını alamıyorum
tek isteğim mutfağa annemdeki rafı taktırıp dolaplara yer açıp evi kullanışlı hale getirmek.
Kullanamadıklarımı da hemen bağışlamak
alış verişe uzun zamandır çıkmıyorum sadece çok isabetli 3 şey aldım yazın başından beri. İş yerinde olduğumuzdan lazım oluyor diye.
sırf bir şey almak değil tatillerde bile sakin yerleri tercih etmeye çalışıyoruz.
Sırf popüler diye bilmem ne beache gitmektense karşısındaki sahile gidiyoruz.
çünkü "gittim gördüm süperdi" diyebilmek için saçma sapan muamelelere-kalabalığa-pahalılığa katlanmanın hiçbir anlamı yokmuş. Gerçekten yokmuş.

Tatilden beklentim huzur ve ailecek gitmeyi seviyorum.
sonra açıyoruz haritaları nerde ne var gidip görüyoruz.

yok bende de sabır

mia bu bayramda herkes firsat arıyor
tatile gitmek istiyor.
bende bayramdan sonra bi gün çalışacagim sanirim yada iki gün.. ( perşembe cuma)
9 gün tatilyok.
dinlenmek istiyorum valla.

Ya dün markette ben yine kendimi kaybettim simdi söyle oldu, indirim reyonundan cocuklara iki cift atlet indirimdeydi, kizima iki elbise, bir etek, kendime de iki atlet altim. Simdi ihtiyac miydi aslinda hem ihtiyac hem de degildi. Büyük aldim mesela oglana bir sene sonra belki giyebilir.
Ben de su var uygun bir ürün bulursam aliyorum, cocuklar icin gecerli bu büyük kiyafet stogu yapiyorum cünkü cok cabuk büyüyorlar.
Kizimin okul kiyafetleri simdiden hazir, söyle fiyatlarda yedi sekiz kazagi var mesela, 99 cent, 2 euro, 3 euro.
Dün aldigim elbisenin tanesi de 1,5 euroya geliyordu kalitesi iyiydi.
Yani minimalist olmaya calisiyorum fakat bu yaptigim daha karli gibi geliyor, sezonunda alirsam bir kazak en az 10 euroya geliyor.
Yani bilemedim.. Bir de insan cocuklarina almak istiyor, yeni yeni, farkli farkli giysin istiyorum. Cok mu abartiyorum bilemiyorum. Siz ne düsünüyorsunuz?

Gecen bir de görümcem giymedigi bir sürü tsört ve pantalon ayirmis ben aldim hepsi bana oluyor, tsörtleri güzel pamukluydu ben evde giyiyorum ektra pjama almiyorum. Esimin tsörtlerini de evde giyiyorum.
Bu yaptigim galiba istifcilige mi gidiyor. Cocuklarin pesinde kosarken cok fazla kiyafet degistiriyorum ve daha basitce giyinmeye calisiyorum, bu aldiklarim da isime yariyor.
Gün icinde bir ya da iki iki tsört degistigim zamanlar oluyor, yani elimde ne varsa kullaniyorum, ikilemde kaldim..
Bir de fazla tsörtlerimi yazliga tasidim mesela orada da pjamam, tsörtüm duruyor her sene bavula onlari koyma derdim kalksin dedim.
Bir esyam da kolay kolay eskimez, istif mi yapiyorum yine ben neler oluyor. Bir ürperdim simdi durumu böyle yazinca..

mia bu bayramda herkes firsat arıyor
tatile gitmek istiyor.
bende bayramdan sonra bi gün çalışacagim sanirim yada iki gün.. ( perşembe cuma)
9 gün tatilyok.
dinlenmek istiyorum valla.

Bizede tatil yok bayramda bol bol dinleneceğim.

bence şahsi fikrim mantıklı ucuz bulduğunda almak
ama gerçekten bir yere kadar
siz muhakkak anlıyorsunuzdur
eğer çocuklarınız aldıklarınızın hepsini giyiyorsa bu normaldir,
aldıklarınızın bir kısmını bir iki gün giymişlerse bu gereksizdir bana göre.
ben koca yazı 6-7 tşörtle geçirdim evdeyse herhalde 20-25 tişört-bluz şık-spor tarzda vardır.
yani aslında 10 tişörtle bile insan yaşayabiliyor da yapmıyor.
Bir de friends dizisinde vardı sanırım annemden aldığım tavsiyeyle 2 yıl üsüste hiç giymediğim ya da 1-2 kere giydiğim her kıyafeti artık bağışlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…